אני חייב להודות שלא הבנתי
את הטענות שלך. 1. מה בדיוק לא הוכח? מה בדיוק מתוך הדברים שכתכתי הוא השערה? הסתכלתי שוב על ההודעה שכתבתי, ולא מצאתי שם דברים מהסוג שאתה מתאר. אמנם לא כתבתי שם עקרונות שיש להם איזה שהוא תוקף כללי ומחייב לגבי כולם (בסה"כ הסברתי שם את ההעדפות האישיות שלי), אבל לא ברור לי על אילו השערות אתה מדבר. 2. לא ברור לי מה ההבדל, בהתייחס לנקודות שהעליתי, בין מגדל מתחיל ומגדל מנוסה. 3. "הדבר הזה" שעליו כתבתי שהוא נהרס כתוצאה מהכלאות, "הדבר הזה" הוא ההתאמה של בעל החיים לסביבה הטבעית שלו. ההתאמה הזו מתבטאת במראה - צורה וצבע וכן בהתנהגות של פרטים מהמינים השונים. לתורשה יש מרכיב חשוב ביצירת ההתאמה הזו. עכשיו, כשאתה יוצר הכלאות בין מינים שונים, אתה לוקח שני מאגרי תכונות (תורשתיים), שכל אחד מהם מתאים מין מסוים לצורת חיים מסויימת, ומערבב אותם. התוצאה היא בד"כ מאגר חדש של תכונות שלא התפתח בצורה שמכשירה את בעליו להישרדות בטבע. זה כל העניין. 4. סיפור הכלבים לגמרי לא ברור לי. מה מה בדיוק אתה טוען כאן? בכל מקרה, יש שתי נקודות שכדאי לשים לב אליהן: א. הפיתוח של גזעי הכלבים השונים נעשה בצורה שמיועדת מלכתחילה לפתח מראה והתנהגות ששונים מאלה של חיות הבר שמהן התפתחו כלבי הבית. זה בדיוק מה שאני לא רוצה שיקרה עם מיני הנחשים שאנחנו מגדלים, מהסיבות שציינתי בהודעה המקורית שלי. ב. למיטב ידיעתי, כל הכלבים, מכל הגזעים, שייכים למין זואולוגי אחד: Canis familiaris. לכן, הכלאת גזעים שונים של כלבים אינה הכלאה של מינים שונים. לעומת זאת, כשאתה מכליא כרכן צהוב עם כרכן תירס, אתה מכליא שני מינים שונים: Elaphe guttata ו-Elaphe obsoleta. אם משווים לכלבים - זה בערך כמו להכליא כלב בית עם זאב (Canis lupus). וכשמדובר בהכלאה של כרכן תירס עם גופר סנייק - מדובר בשני מינים שדרגת הקרבה ביניהם פחותה עוד יותר: הם משתייכים לא רק לשני מינים שונים, אלא לשני סוגים שונים (Elaphe או Pantherophis ו-Pituophis). 5. גם את ההערה שלך על הצפת השוק לא הבנתי. נניח שנוצר עודף היצע של נחשים ממין מסויים. איך זה קשור לדברים שכתבתי בהודעה המקורית שלי?