גופנים

טלי ב

New member
גופנים

אני מחפשת כתובות של אתרים גופנים בעברית, בעיקר לכתב יד הייתי רוצה להוסיף גופנים לאתר שלי קצת שונים מהמבחר שקיים בארכנופיליה, אני מניחה שצריך להוסיף אותם כתמונה אחרת ייצא לי גיבריש , נכון?

Elishabb

New member
שלום טלי-

ראשית אנ חייב לספר לך שהשאלה שלך הכניסה אותי לאטרף טוטלי ואני עוסק בשאלה זאת משעות הבוקר של יום אתמול (שימי לב לשעה). אז ככה - כפי שאת יודעת , שפת ה html היא שפה טקסטואלית. בניגוד לוורד בו ניתן להטביע גופנים ולהפוך אותם לחלק מהמסמך, לא ניתן לבצע פעולה זאת בhtml. נכון שאני יכול קבוע את סוג הגופן שיוצג בעזרת הפקודה font face, אבל אם מדובר בסוג גופן לא שגרתי, מי שיצפה בדף שלך והגופן לא מותקן במחשב שלו, יראה את הטקסט בגופן ברירת המחדל של הדפדפן. כשקראתי את השאלה שלך נזכרתי שאי שם לפני זמן רב קראתי שיש תוכנה מבית מיקרוסופט, המאפשרת הטבעת גופנים בדפי html. לאחר חיפוש ממושך מצאתי אותה. התוכנה נקראת בשם weftוניתן להוריד אותה בחינם מהכתובת המצורפת. התוכנה לא פשוטה, אבל אם תשקיעי בה זמן, תוכלי לקבל תוצאות פנטסטיות. אני מצרף קישור לדף נסיון שהכנתי בעזרת התכנה. שימי לב שמובר בטקסט ולא בתמונה וניתן לגזור ולהדביק אותו ממש כמו טקסט רגיל. הטקסט כתוב בפונט מיוחד הנקרא dassi אלישע

טלי ב

New member
עזרה בבניית האתר

היי אלישע תודה על העזרה , גם אני השקעתי שעות בחיפוש אחר גופנים מתאימים . ביקרתי בכמה אתרים ומצאתי סוג גופנים שנראה לי והורדתי אותם ל כונן C WINDOWS FONT אבל לא מצאתי אותם , אולי יש לך תשובה למה? שאלה נוספת בקורס של ליאנה אתה מדבר על איך עושים קישורים בין הדפים. אני מצליחה לשמוע רק את תחילתו של ההסבר הקולי שלך ואז נמוג הקול , לא ניתן לשמוע את כל ההסבר , למה זה קורה ? אני צריכה עזרה בקישורים בין הדפים האם ניתן לשלוח לך את הדפים במייל כדי שתראה לי איך לקשר אותם

Elishabb

New member
שלום טלי

1. בהפעלה הבאה של המחשב סביר שתמצאי את הגופנים. מערכת הוינדוס טוענת את הגופנים בזמן הטעינה. דרך אחרת - הוספת גופן דרך לוח הבקרה. 2. בארכיון הקבצים , במחיצה בשם "סרטוני הדרכה" תוכלי למצוא את קבצי ההדרכה להורדה למחשב שלך. 3. מעדיף שתעלי אותם כקובץ מזופזפ לארכיון הקבצים ותודיעי לי במסר ששלחת. אלישע

טלי ב

New member
זה לא הולך

כיביתי את המחשב הדלקתי אותו שוב ולא מצאתי את הפונטים שוב ניגשתי לאתר הפונטים באתר הפונטים של בן, באתר שחוה המליצה וראיתי שהפונט מופיע כזיפ, בתקיית הפונטים בC אין שום פונט בזיפ גם כשניסיתי להוריד את הפונט לתיקיה אחרת הוא ירד בזיפ אבל לא הצלחתי לפתוח אותו מה עושים

udiyulis

New member
טלי, אנסה להסביר

1. כשאת מורידה גופן מסויים (קובץ זיפ) שמרי אותו בתיקייה זמנית. 2. פתחי את קובץ הזיפ (הוא כולל יותר מקובץ אחד) והקליקי על Extract . 3. תיפתח לך תיבת דו-שיח שתשאל אותך לאן את רוצה ל"הרחיב" את הקבצים. 4. רישמי את הנתיב לתיקיה שתפתחי למטרה זו (למשל: פתחי ב-C תיקיה וקראי לה "פונט"). 5. גשי ל"התחל" - "הגדרות" - "לוח בקרה" - "גופנים" 6. יפתח לך חלון עם הפונטים המותקנים לך במחשב. 7. פתחי בתפריט: קובץ - התקנת גופן חדש. 8. תיפתח תיבת דו-שיח של התקנת גופנים שבתחתיתה תמצאי את כל התיקיות שבמחשב שלך (כמו הסייר) גשי לתיקייה שפתחת ("פונט") והמחשב יזהה את הפונטים ש"שפכת" לשם, והם יופיעו בחלק העליון של תיבת הדו-שיח ב"רשימת גופנים". 9. שימי לב: למטה בצד שמאל סמני את "העתק גופנים לתיקיית fonts " 10. סמני את "בחר הכל" ו"אישור" והגופנים החדשים יועתקו. אם תפתחי עכשיו את תיקיית הגופנים ב - windows תראי את הגופנים שהתקנת. על מנת לראותם בין הגופנים ב- word עליך להפעיל מחדש את המחשב. מקוה שסייעתי ובהצלחה.

udiyulis

New member
אלישע, תודה על ההפניה לתוכנה

גם אני כבר זמן מה מחפשת פתרון לבעיה שהעלתה טלי. עכשיו הורדתי את תוכנת ה- weft ואנסה ללמוד להשתמש בה (יש הסבר מאד מפורט לכך באתר). יישר כח!

חוה 1

New member
האתר פונטים הכי טוב שאני מכירה

נמצא כאן: הפונטיה של בן. בן הוא בחור צעיר בן 18-19 ויש לו פונטים מדהימים. כל הזמן יש חידושים ופונטים חדשים שהוא מעלה לאתר.

psa

New member
לתשומת -../images/Emo23.gif באתר זה -וירוסים!!!!!!

הוא מפנה לאתרים שונים הנגועים בוירוסים!!!!!! בדקתי דברים (אגב, נראה הרבה דברים לא חוקיים בלשון המעטה....) קבלתי התרעה מהאנטיוירוס המותקן אצלי. נא להזהר!!!!! ברכות

udiyulis

New member
לכולם, גם אני קיבלתי התראה ולכן

לא צירפתי אותו ל"מאגר הקישורים" של הפורום. תודה פסא שציינת זאת. שבת שלום

psa

New member
חוה היי , לא ,באתר שniala המליצה.

האתר שאת המלצת הוא אתר ידוע ומוכר אין בעיות איתו.

למעלה