גוף קשיח-עזרה

risto2

New member
גוף קשיח-עזרה

היי יש לי כמה סוגיות שאני לא מבין אשמח לקבל הסבר עליהם. א.מתיחות (בחבל) נמדדת תמיד בניוטונים ? ב.מה אומר משפט שטיינר בדיוק ? האם אני משתמש בו כשאני מעונין למצוא את מומנו ההתמד בנק' שהיא לא המרכזאו הקצוות ? בדיוק כך ? אפשר דוגמא ? ג.כשאומרים שהחבל אינו מחליק על הגלגלת ועל הכדור,מה זה אומר בעצם? ד.יש את הנוסחא של מומנט ותאוצה זוויתית,מתי אני משתמש בה בעצם ? (הנוסחא אומרת שכפל הרדיוס והמתיחות או כל כוח שווה לI*אלפא ? ) אפשר הסבר ?

Shukikor

New member
תשובות

א. בפיסיקה מקובל להשתמש ביחידות של ק"ג עבור מאסה,מטר עבור דרך,שנייה עבור זמן.(מערכת יחידות זו נקראת SI). יחידות של כח (מאסה כפול תאוצה) הן לפיכך ק"ג*מטר/(שניה^2).בשיטת SI נקרא צירוף זה "ניוטון". כייון שהמתיחות היא למעשה כוח האצור בחבל היא נמדדת בניוטונים. בשיטות מדידה אחרות משתמשים בשמות אחרים.אינני מניח שתתקל בהן אבל אדגיש שחוקי הפיסיקה אחידים לכל שיטות המדידה רק שמות היחידות שונים. ב.כפי שציינת,משפט שטיינר מאפשר לחשב מומט התמד של שטח או גוף בעל מאסה ,עבור כל ציר סיבוב,מתוך ידיעת מומנט ההתמד סביב מרכז השטח או מרכז המאסה, שטח ומאסת האובייקט והמרחק בין מרכז השטח/מאסה לבין ציר הסיבוב הרצוי. אנו משתמשים במשפט זה כאשר יש צורך לחשב מומנט של גוף שמאסתו/שטחו אינם זניחים. תוכל למצוא דוגמאות שימושיות בספרי הלימוד וגם באינטרנט. בנוסף למכניקה יש לשיטה זו שימוש רב גם בהנדסה אזרחית לצורך חישובי מומנטים על קורות בטון/פלדה בבניינים וגשרים. ג.כאשר החבל אינו מחליק על הגלגלת ניתן להסיק שמהירות החבל שווה למהירות הקווית,הרגעית,של נקודת המגע של הגלגלת עם החבל.(כנ"ל בכדור המתגלגל על משטח). מתוך ידיעת המהירות הקוית וידיעת רדיוס הגלגלת/או הכדור ניתן לחשב את המהירות הזויתית של האובייקט.(חלוקת המהירות הקווית ברדיוס). ד. המשוואה שתיארת משמשת לחישוב מומנטים,סביב ציר הסיבוב, כאשר מדובר בתנועה סיבובית של גוף בעל שטח/מאסה בלתי זניחה. הכבל מפעיל על הגלגלת מומנט השווה למתיחות כפול רדיוס הסיבוב.מומנט זה ניתן לתרגם גם למונחי מומנט ההתמד של הגוף כפול תאוצתו הזויתית "אלפא" ומכאן המשוואה. שוקי.

למעלה