גונב מגנב פטור

shadowlord

New member
תגובה לMנטה ולחדף!

ממש מעצבן שברצונך לתאר כאוס את משתמשת במושג אנרכיה. אנרכיה היא בהחלט אינה כאוס! לפי המוסר שלי, לפי המוסר של עוד מיליוני בני-אדם, הצבא בישראל בין הכי לא-מוסריים בעולם! לעזאזל, אני לא אשרת בו! לא בגלל שזו הדרך הקלה, אלא בגלל שזו הדרך הנכונה. סתם לידע הכללי, סרבני הגיוס סובלים ממש הרבה בגלל החוק המפגר הזה של גיוס חובה! זה ממש מקשה על החיים במגוון תחומים, זו בהחלט אינה הדרך הקלה! איני רוצה לפרוש ולעזוב, אני ממשיך להאבק פה בארץ! אין לי שום רצון לעזוב את הארץ, אני קשור למקום, אני רגיל לסביבה! אני נשאר פה ונאבק בשביל ליצור מקום טוב יותר לכולם. סך-הכל, אני גר על חתיכת אדמה, לא בתוך איזה מחנה צבאי או משהו! אין לי ארץ אחרת, יש לי רצון למדינה אחרת! בקשר לדוגמאות של מדינות מאפיה, או מה שזה לא יהיה! בישראל אין מספיק רצח? כל יום נרצחים פה אנשים! מה שמצחיק, אנשים נרצחים עם הסכמת הממשלה, בדיוק כמו בדיקטטורות וכאלה. אמממ, ממש סטינו מנושא הגניבה- אני ממש לא מתלהב שמנסה להיות מAגניב, אני גם לא מנסה לעשות דברים בדרך הקלה. אני מאמין בחברה אחרת, בחברה אנושית, לא בחברה חומרנית שבה ערך הכסף הוא העליון. אני מאמין בכך שאין דבר הגון יותר מאשר ללכת ולקחת לך מאיזו רשת, משהו לאכול.

כאוס ועוד איך

על פי ההגדרות שאני קראתי(סלון מזל וכמה אנשים בפורום), באנארכיה יהיו מיליציות במקום צבא, כל קבוצה תנהג איך שתחפוץ, והכי חשוב, אין גופי אכיפה, כי מי צריך אכיפה כשאפשר לסמוך על נכונותם של האנשים. כאוס וחצי. אם אתה לא מאמין במסגרת בה אתה חי, יש מספיק איזורים לא מיושבים בעולם. גור שם לבד, מנותק מקללות כטכנולוגיה ומשטר, ונראה איך תסתדר. את ההרג בישראל, מיותר לומר, אי אפשר בכלל להתחיל להשוות לסיציליה בימי הביניים או שלל דוגמאות אחרות. "אין דבר הגון יותר ללכת ולקחת מאיזו רשת?" הנה דבר יותר הגון-מצא לך עבודה, ושלם על האוכל שלך, כפי שעושים רוב האנשים, כולל מנהלי הרשתות המרושעים. אם החברה שלנו לא היתה חומרנית, אז גם הרשתות האלה לא היו קיימות, ואתה היית נשאר רעב, כי לא היה לך ממי לגנוב. דומה לאנשים שמנסים להפסיק לעשן, אבל מדי פעם משנוררים איזו סיגריה.

Mנטה

New member
ואתה לעומת זאת

מאוד סובלני וכייף לדון אתך בכל מיני נושאים. ולמנהלים: יש מקום שתתחילו לעבוד בפורום הזה ולהציג איזשהי מדיניות של דיונים.

smitten

New member
למה זה כן בסדר - ועוד...

מהי "טבעה" של גנבה? - מהו "רצונו" של האדם? - האם הצלחת "לפתור" שאלות אלו? ראה - הדבר פשוט מאוד - כאשר אנו חיים במערכת החוקים הזאת ובצורת ההתנהלות הזו - החוק פועל בצורה מסויימת (ואתה יכול לנחש כיצד). כל גנבה שהיא לצורך ממון ונכסים שאינם תרבותיים - לא מוצדקת רק בגלל שאיני חושב שאדם כלשהו צריך דברים מהסוג הזה. אבל גם כאשר מתבצעת גנבה מהסוג הנ"ל - אני מעודד אותה ואעזור אם אוכל - מכיוון שאין לו לאדם שנגנב ממנו הדבר צורך בו וגם לגנב לא - לכן יש לשרוף את הרכוש הפרטי לאלתר!! וחמור אף יותר מזה - כאשר אדם "צבר" דבר כלשהו - הוא נעשה על גב אדם שנוצר אצלו "חסך" - לכן לצערי ישנם גנבות שפשוט אין צורך בהם - אבל גם אז אצדיק את אלו שנוצר אצלם "חסך" ולא את אלו שפשוט "צברו". אין כאן גם מקום לטענה הבורגנית הקלאסית - "אבל אם אני הרווחתי ביושר את הכסף - והייתי פועל פשוט ונגנבה ממני המכונית אזי..." - אין יושר במערכת שלנו - לכן אין צורך להשתמש במושג הזה כאן. וכדיי שזה יהיה שייך איכשהו לדיון המקורי - גנבת תרבות - היא גנבה ראשונה במעלה!! - מכיוון שסופר או מוזיקאי - עושה מוזיקה או כותב לצורך עשייה והכרה תרבותית ואם הוא גובה על כך כסף למחייה אין צורך במחירים המופקעים שכרגע ישנם בשוק - שרובם עוברים ישירות לחברת ההפקה או למוציא לאור.

Mנטה

New member
בשם מהפכות בדיוק מהסוג הזה

נרצחו מאות אלפי אנשים בתחילת המאה ובהמשכה ע"ע בריה"מ, סין, קובה.

smitten

New member
מהפכה???

אנא הסבר\י עצמך - מכיוון שלא הטפתי למהפכה ובטח שבטח לא היה שמץ של פגיעה בערך החיים (שמבחינתי עליון!)... האם "האשמת" אותי כביכול בקומוניזם??? ובמהפכה לקראתו??

תגובה לחציך

אני מכבדת את העקרונות שלך. כדי לתקן דברים בעולם, לא צריך לפשוע,גם ככה יש מספיק פשע. גנבה לא תעזור לאף אחד,היא לא תעצור את תהליך הגלובליזציה, אולי היא תתרום להרגשה הכללית שלך,שתרמת במשהו לחברה,אבל בסופו של דבר,ככל שתמשיך "למחות" בצורה כזו,אתה רק תפגע בעצמך יותר. גנבים לבסוף נתפסים,נשפטים ונשלחים לכלא.אתה באמת רוצה שזה יקרה לך?? אם אתה רוצה לתרום לאנטי גלובליזציה,תפעל בדרכים אחרות,אל תהיה עבריין. נ.ב. אתה טוען שרשתות המזון למיניהן משתלטות על כספי הצרכן על גבי העסקים הקטנים. אז יש לי שאלה: אולי במקום לגנוב מסופרים,פשוט תקנה במינימרקטים?

אם זה מה שעוזר לך לישון בלילה

טוב, תעשה מה שבא לך ותגיד שזה למטרה נעלה. אני לא כל כך חושבת שהמטרה מקדשת את האמצעים. אבל אם אתה כבר גונב אולי כדאי לך להשאיר פתק במקום המוצר שגנבת עם הסבר, שלפחות תהיה לזה השפעה ולא סתם.

Mנטה

New member
ואם לא יתפסו אותך אז מי שישלם על זה

בסוף יהיה השומר או הקופאית שגם ככה מקבלים פחות מעשרים ש"ח לשעה ומנצלים אותם בלי סוף. אולי יפטרו אותם בגלל גניבות כאלו, אולי יכעסו עליהם, אולי יורידו להם את הסכום מהמשכורת.... הכל בשם הצדק שלך.

למעלה