גונב מגנב פטור

shadowlord

New member
גונב מגנב פטור

עקב הבקשות לגיוון בהודעות, סתם רציתי לשאול משהו. יוצא שאני עוסק בפעילות לא חוקית, אני "משאיל" דברים מרשתות ענק. מה דעתכם? מותר? אסור? ממכר? כדאי? גבול? בלה בלה בלה... אני סתם רוצה לדעת מה אנשים חושבים. תודה.

MxIxAx

New member
מותר לגנוב מגנבים:)

אני מאמין שהשלד לדעה שלי קיים גם בתודעה שלך, במודע ולא בתת מודע:)

tookmy

New member
להשאיל דברים מחברות ענק

זה לא דבר רע כל כך, אבל צריך לזכור שאם תיתפס זה יעלה לך, וכדאי לקחת את המחיר בחשבון. כדאי גם לוודא שמי שאתה משאיל ממנו באמת ראוי להשאלות הללו, ולהקפיד לא לקחת ממי שהוא עסק פרטי וקטן או עסק חיובי מסיבה כלשהי. המחיר שאתה עלול לשלם הוא כבד, וכדאי לעשות חשבון. חוצמזה, אני מקוה שאתה משאיל רק דבים שאתה באמת צריך, כי אני נגד יצור מיותר של דברים מיותרים בעולם. אולי בכלל אתה כמו רובין הוד- מחלק למי שאין לו? תחשוב על זה, הנה יש לך עתיד וקריירה מובטחים, מקסימום, תמיד תוכל לקבל אוכל בכלא (ברררר, לא מאחלת לך)

חדף

New member
ואני שואל

האם זה לא שומט את הבסיס המוסרי לכל הפעילות שלכם? איזו הצדקה אתם יכולים למצוא לגניבה, לא חשוב ממי? מה ההבדל בין מי שגונב מגנבים, לכאורה, לבין אלה שרוצחים בנקמת דם, כמו טרוריסטים פלסטינים שנוקמים על הרג אנשים וכמו ה"מחתרת היהודית" וכל מיני ימנים קיצוניים שרוצחים בנקמה על רצח יהודים?

shadowlord

New member
../images/Emo88.gif

אני לוקח דברים רק מרשתות גדולות, בחיים לא מעסקים קטנים. אני חושב שההשוואה שלך אינה טובה. האם להחזיר מכות ולהתגונן מפני תוקף זה בסדר? הדברים שאני לוקח בדרך-כלל הם לספק את תאבוני, כלומר, מזון. יוצא שאני לוקח מדי פעם דברים אחרים, אך אני לא לוקח סתם שטויות ללא סיבה. הייתי מסתדר ללא לקיחת הדברים, אך אני לא רואה שום סיבה לא לעשות זאת...

MxIxAx

New member
לדפוק את המושחתים, לדפוק את המערכת

:) לגנוב מאלה שחונקים את האנשים שבאמת צריכים את הכסף וחיים בצורה הוגנת, לקחת מסופרמרקטים למיניהם ומרשתות גדולות.

חבורת ילדים מתלהבים

מאחל לכם לגנוב מהשותף לתא בכלא את המרק, במהרה בימינו. איזה כיף שיש אידיאולוגיה עמוקה ומנומקת, שמאפשרת לכם לעשות ככל העולה על רוחכם. מהפיכה מפוארת ממש. אנארכיה בזעיר אנפין-איש הישר בעיניו יעשה. העיקר להתבכיין על "עוולות הגלובליזציה". כה לחי, ילדודס.

MxIxAx

New member
פה מדובר בעוולות קפיטליזם דורסני

זה בדיוק רלוונטי לפיטורים של החלשים בדרום והחזקים גוש דן נשארים במשכורתם המשולשת. עסקים קטנים ועסקים גדולים, והמנהלים בקושי חיים בארץ.

smitten

New member
"הבסיס המוסרי"... ואני שואל

א. הגדר בבקשה מהו המוסר? (בדרך כלל עדיף להגדיר מושגים בסיסיים כל כך - מכיוון שיש הגדרות שונות לכל אחד) האם המוסר הוא כל דבר הנחשב כ"טוב"? האם המוסר אמור להראות את הדרך? מדוע גניבה נחשבת כדבר "רע"? - האם זה קשור לעניין פשוט כמו כיבוד ושיוויון ערך האדם?? האם זה מכיוון שכך לימודך מהיותך ילד ולא יצא לך לערער ולהרהר בעניין?(מקווה מאוד שלא - אך יש כאלו) הצדקה חזקה מאוד אני מוצא בעניין של גניבות בעולמנו שלנו - כאשר אתה גונב - מאנשים שגונבים מאחרים ואף גונבים ממך שלא במודע או במודע (כאן אני מקווה שאין צורך בהסבר החל מרשתות ומסתיים בממשלה) - אני מצדיק - גם כאשר אנשים גונבים ממך ויש בכך תועלת (אוכל,שתייה ודברים מהסוג הנ"ל) אני מוצא הצדקה מכיוון שנוצר חסך אצלם כאשר לך יש - כל עוד אתה חיי בצורה של צריכה בהכרח (כגון:דברים שאין בהם ממש צורך ונחשבים כקנייה לשם קנייה) ובקשר לדוגמא - אינה רלוונטית לחלוטין - כאן מדובר בחיים של יצור כלשהו (שאני מניח ערך עליון לכולם) ולא על דבר כמו גניבה שאינה פוגעת אלא בכיסו המלוכלך של האדם המודרני...

חדף

New member
למה גניבה זה דבר רע?

קודם כל, גניבה, מעצם טבעה נעשית בניגוד לרצונו של האדם שממנו אתה גונב. בניגוד לפעולות אחרות, שבהן יש מקום לשאול "למה זה לא בסדר", בפעולה שנעשית נגד רצונו של מושא הפעולה צריך,לדעתי, לשאול "למה זה כן בסדר". אבל,אם כבר שאלת, אז אני אענה. ההתנגדות שלי היא בכמה מישורים: א. הבעיה הראשונה, העיקרית, והמספיקה, מבחינתי, היא מוסרית. חלק מרעיון המוסר, מבחינתי, הוא לשאוף לא לפגוע באף אחד. כמובן שלפעמים אין ברירה - צריך להלחם בפושעים, לפעמים תוך פגיעה בהם. אבל צריך לעשות זאת רק מחוסר ברירה. גניבה, חוץ ממקרה של אדם שגונב לחם כדי להאכיל את משפחתו הרעבה (וזו לא ממש רוח הדברים שנשמעו כאן) היא פגיעה לא הכרחית, ולכן פסולה. ב. אל תפסול את נושא ההשפעה. כשאתה גונב, אתה נותן לגיטימציה לגניבה, וייתכן שמי שיבוא אחריך לא יוודא שהוא גונב מ"גנבים" לכאורה. שלא לדבר על כך שאתה מגביר את תחושת חוסר הבטחון הכללית בחברה. ג. החוק התפתח בנסיון לאפשר לבני אדם לחיות ביחד. ככל שגדל הזלזול בחוק, כך אנחנו מתקרבים יותר לחוקי הג'ונגל, שאני בטוח שאתה לא תומך בהם. אי-ציות לחוק צריך להיעשות רק במקרים הקיצוניים שבקיצוניים, ואין לי ספק שזה לא מקרה כזה. ד. זה בערך הנזק שנעשה. ומה עם התועלת? בהנחה שאתה לא רובין הוד, התועלת היא שהרווחת עוד מוצר לקניינך. יופי. זה היה שווה את זה?

חדף

New member
ועוד משהו

אתה יכול להגיד לי ממי, לדעתך, "מותר" לגנוב ולמה?

smitten

New member
ממי מותר לגנוב - והרבה...

מותר לגנוב מהרבה מאוד אנשים - שלצערי לא מסתפקים במועט - ולפעמים קונים מוצרים או שלל דברים רק בגלל שלאחרים אין אותם ורוצים להיחשב כ"מיוחדים". כל אדם שצבר רכוש כלשהו שאין בו צורך חיוני ביותר - ממנו מותר לגנוב. ראה גנבה כזאת בסופו של דבר יוצרת רכוש וממון אצל הצד הגונב - וגם זה פסול שלא תבין לא נכון - אבל אז אם יגנבו ממנו - לא תיהיה בעיה עם זה (לפחות לא לי). אבל יש דבר פשוט מזה - לגנוב ולשרוף את הכל. בתקווה שלא יהיה שוב ביקוש והיצע של השוק (דבר שחייב להיות וחבל) ובגלל זה - העניין כל כל אבסורדי - יכלתי לדבר בגנאי השיטה הקפיטליסטית רבות אך אני מקווה שהבנת את דבריי.

shadowlord

New member
אוף, מה קשור חוקים?

האם כל חוק הוא צודק והאם צריך לקבל את החוקים כדבר המובן מאליו? הממשלה יכולה להעיף אותך מביתך, בתור חוק, זה מותר? כשאתה גונב ממקום שגנב ממך, פועל נגד החוק, זה אסור? בלה בלה בלה? חוקים שתומכים בחברה מעוותת, מההכרח לפעול נגדם! - רשתות גדולות באות תמיד על חשבון עסקים קטנים, על-ידי כך שהן גונבות להם את הפרנסה וגורמות להם להתרושש. כשאין כמעט מתחרים לרשתות, הם משליטות את המחירים שלהן ומתפשטות הלאה... הצרכנים נשארים תלויים אך ורק ברשתות. * תאור זה מופשט וכללי, אך נכון! - האם אין זה צודק לפעול נגד זה בעוד שהחוקים אינם מרשים זאת? - האם אין זה מותר לקחת דברים אחרים חוץ מלחם, בידיעה שפעם היית יכול גם לקנות אותם?

חדף

New member
בכלל קראת את מה שכתבתי?

א. החוק לא מובן מאליו, אבל אי-ציות צריך להיות רק במקרים הקיצוניים ביותר, כפי שציינתי. אם בא לך לגנוב משהו מהסופרמרקט זה ממש לא מקרה קיצוני. אם תתחיל להתייחס לכל מערכת החוקים בתור המלצה, איך תוכל אי פעם להתקיים חברה אנושית נורמלית? כל אחד יעשה מה שלדעתו נכון לעשות, ונקבל אנארכיה שבה החזק שורד. האם זה מה שאתה רוצה? ב. קודם כל, אם מישהו גנב ממך, זה לא נותן לך הצדקה לגנוב ממנו. גניבה היא פסולה מכל הסיבות שכבר ציינתי ועוד. אם גנבו ממך, אז עשה כל מה שאתה יכול במסגרת החוק כדי להחזיר את זה. אם אתה חושב שהחוק לא מספיק טוב, פעל לשנות אותו כפי שאפרט בסעיף ד. ג. אני רוצה שתתן לי דוגמא אחת רצינית של מישהו שלדעתך גנב ממך ו"מותר" לך לגנוב ממנו, כי מה ששמעתי עד עכשיו ממש לא משכנע אותי. ד. חלק מהרעיון הדמוקרטי הוא הכרעת הרוב. אם חוק לא מוצא חן בעיניך, אתה לא יכול פשוט להתעלם ממנו. אם רוב העם חושב שהוא מוצדק, אז או שתקבל אותו או שתעבור למדינה אחרת. אם אתה רוצה לשנות חוק, עומדות בפניך שלל אפשרויות במסגרת הדמוקרטיה: שכנע אנשים, הקם תנועה, הפגן, דבר עם ח"כים, וכו'. המדינה לא נמצאת פה רק בשבילך - יש פה עוד מליוני אנשים אחרים שאולי לא חושבים כמוך. אז ציית לחוקים היום, כדי שמחר לא יבוא מישהו שלא אוהב כמה מהחוקים שמגנים עליך ויחליט שהם לא לרוחו. ה. אתה לא תלוי רק ברשתות בשום תחום בחייך. אם ממש תרצה - תוכל לנהל את כל חייך בלי עזרה מרשתות. קנה בגדים יד שנייה, קנה אוכל בשוק, וכו'. אף אחד לא מכריח אותך לקנות בשום מקום. כמו כן, לפעול נגד תאגידים והשתלטות של רשתות על השוק המקומי יכול וצריך להיעשות במסגרת החוק, כפי שעושים המונים בכל רחבי העולם. ו. את השאלה האחרונה שלך לא נראה לי שהבנתי. מה הקשר אם פעם יכולתי לקנות אותם? אם פעם הייתי יכול לקנות לימוזינה, אני יכול היום לגנוב אחת?

אריק פ

New member
חדף צודק

קודם כל לחדף - חסכת לי המון כתיבה - אמרת בדיוק את אשר רציתי להגיד
תודה. ולך - אם אתה באמת רוצה לעזור לבעלי החנויות המקומיות, ולפגוע ברשתות הגדולות, הרי שאתה צריך באמת לקנות בחנויות הקטנות. כי כשאתה גונב מהרשת הגדולה זה לא בדיוק פוגע בה, אבל זה גם לא תורם לאף אחד. לעומת זאת, אם במקום לגנוב, תלך ותקנה את אותו המוצר בחנות המקומית אתה בהחלט תעזור. חבר'ה, תחשבו על לבנות במקום על להרוס... @אריק

shadowlord

New member
אני עייף!

אני לא מאמין בחוקים המטומטמים הללו, קשה לי לחיות לפי חוקים שפועלים נגדי. לפי החוק, צריך לשרת בצבא ה"הגנה" של ישראל, חוק מפגר! לא רוצה לשרת, ולעזאזל, אני אפילו לא צריך סיבה! אני פשוט לא אשרת חוקים של סוטים. אני לא רוצה להיות חלק מהחברה הזאת, או כל חברה מעוותת אחרת. הפתרון של לעבור ארץ, קצת מסובך וממש לא עוזר. יש לי צבא שאני צריך להשתמט ממנו, כסף שאני צריך להרוויח, למצוא ארץ שתרצה לקבל אותי וכ"ו. כואב לי שאנשים מתנשאים כמוכם, באים וסתם משחקים אותה חכמים. "פשע זה אסור, זה רע" מה אתם בני 6 לעזאזל? כל העולם מלא בפשע. הממשלה המסריחה שקובעת פה את החוקים היקרים שלנו, הממשלה שקובעת ת'נורמות שלכם, פושעת! כולם פושעים, אתם פושעים בכך שאתם חלק מהמדינה, תעברו ארץ לעזאזל! אני ממש כועס, גם עייף. למה שאני לא אגנוב, אני לא פוגע באנשים, אולי חוץ ממנהלי הרשתות. סתם שתדעו, לא מפטרים עובדים בגלל גניבות, לרוב אפילו לא מרגישים בהן. קשה לי לראות אתכם, שואפים לצדק וכ"ו. ממתי חוקים הם חלק מהצדק? משחר ההיסטוריה אנשים פעלו כנגד החוק והצו בשביל הצדק. שטויות במיץ עגבניות שאני מתלהב קטן, אתם המתלהבים. אתם אלה שבאים מלמעלה ומטיפים לי מוסר. מה אני צריך ת'מוסר העלוב שלכם? מוסר שמותאם לכלל. לא מעניינים אותי חוקים, יש לי ת'מוסר שלי! המוסר שלי עדיף על כל החוקים. המוסר של כל אדם עדיף על פני החוקים המסריחים, תסמכו על עצמכם. אל תתנו לאיזה חוק טיפשי לעצור אתכם! - אני אמור לפעול נגד החוקים עם החוקים? הכוונה זה שאני צריך לנסות להפיל את החוקים על-ידי כך שאני אפעל לפיהם? השתעבדות וסגידה לחוקים המכוערים פירושם שיחרור וחופש? ממש שטויות...

Mנטה

New member
אתה באמת נשמע עייף ../images/Emo3.gif

אבל אוקי, תפעל לפי החוקים של המוסר הפרטי שלך ואני אפעל לפי אלה שלי ותהיה פה יופי של אנרכיה ואף אחד לא יתגייס לצבא מלבד אלו שבאמת רוצים ובכלל יהיה שמייח. אתה יכול לראות שהתמונה הזאת לא בהכרח תוביל לאן שאתה רוצה ? אולי כן, יש סיכוי כזה, אבל גם אולי לא. כי למשל, בזמן שאתה לא תשרת בצבא ותגנוב מחנויות, אז אני למשל במע' המוסר הפרטית שלי אולי יימאס לי מאנשים כמוך ואני אחשוב שמותר לי להרוג אותם. ומה תהיה דעתך על שירותי המדינה אז ?

חדף

New member
סלח לי על הבוטות

אבל אולי הבעיה היא שאתה מפונק מדי. המדינה לא בסדר בעיניך, אבל לשנות אותה או לעבור למדינה אחרת זה "מסובך" מדי. (מה שהופך את דרישתך "תעברו ארץ לעזאזל" למוזרה במיוחד). בוא נעשה תרגיל מחשבתי קטן: דמיין שבעקבות השנאה שלך לחברה הישראלית ול"כל חברה מעוותת אחרת" להגדרתך, מה שמן הסתם כולל כל חברה בעולם, אתה מחליט לעזוב את החברה ולחיות לבדך. אתה הולך לאיזו מדינה מפוררת באפריקה, ששם לאף ממשלה לא יהיה אכפת מה אתה עושה, ומתחיל לפתח שם חיים שלווים. עכשיו דמיין איפה אתה שבוע לאחר מכן - גוועת ברעב? מתת מאיזו קדחת כזו או אחרת? נצלית על המנגל של איזה שבט נודד? אולי זה בכל זאת לא היה רעיון טוב. מה ניסיתי להגיד בזה? שאולי לפני שתפסול כל חברה על החובות שבהם היא מחייבת אותך, תחשוב קצת גם על מה שהחברה נותנת לך. זה אולי לא נראה הרבה, אבל תחשוב אם זה לא מספיק כדי לשקול שוב את השנאה שלך אליה. עוד שני דברים קצרים: הטענה "המוסר של כל אדם עדיף על פני החוקים" אכן די משכנעת. מאז למך, דרך ג'ק המרטש, ועד עודאי חוסיין - בהחלט אנשים הוכיחו שהמוסר שלהם נהדר ואינו צריך כל התערבות מבחוץ ובקשר ל"השתעבדות וסגידה לחוקים המכוערים פירושם שחרור וחופש?" - אם "שחרור וחופש" בעיניך זו חברה ללא חוקים, אני מפנה אותך שוב לפסקה הראשונה, או לסיציליה של ימי הביניים תחת שלטון המאפיה, או למקומות מסויימים בקולומביה ששם ארגונים שונים יתחרו מי יחטוף אותך ראשון לצורכי רצח/עינויים/דרישת כופר. בעיני, זה לא שחרור ולא חופש.

למעלה