ג'ון סנו

dylan6

New member
ג'ון סנו

שלום לכולם, ראיתי שעוד אנשים כתבו כאן למטה שג'ון סנו בסדרה לא מצליח להעביר את "רוח" הדמות בספר ואני מסכימה. אני פשוט תוהה מה לא עובר נכון, מדוע אותו שחקן לא מצליח להעביר את התחושה שמדובר בג'ון. נראה לכם שזה פשוט המשחק שגרוע? אנשים שדיברתי איתם שלא קראו את הסדרה הרבה יותר מתלהבים מאח של נד (שכחתי את שמו) מכל הדמויות שקשורות בסצינות סביב החומה ובטוחים שיהיה לו תפקיד גדול בהמשך. על ג'ון הם אפילו לא נותנים את הדעת על אף שבשלב הזה (אם אשווה רגע לספרים) הוא כבר אמור להיות דמות דומיננטית ואהובה. פספוס גדול לדעתי, וזה אחד הדברים שהכי מפריעים לי בסדרה הזאת (לצד דמותה של סרסיי ושל סנסה וגם היעדר תיאורים עם הזאבים).

nathaliesh

New member
סוג של ספויילר מעלי וספויילר גם בהודעה שלי

לדעתי האישית- השחקן של ג'ון בעיקר מעביר טמטום. ג'ון אמור להיות דק, דומה לנד, מהורהר ומופנם משהו (כמו גוסט, או שגוסט כמוהו ליתר דיוק), אבל מסוכן. הן פיזית והן מנטאלית. איש כבוד, אבל עם קונפליקיטים והתלבטויות. בן אדם שמסוגל לרצוח חבר אם המטרה נכונה, אבל לא מוכן לרצוח זקן שלא פשע. איפה בדיוק זה עובר בדמות שלו בסדרה?

dylan6

New member
אופס,סורי,שכחתי לציין ספוילר.גם כאן סוג של

זה לא עובר בכלל בדמות שלו, והוא באמת יוצא סוג של מטומטם בסדרה...אז הבעיה בתסריט? לדעתי הוא גם קצת נשי במראה וכשקראתי את הספרים ממש לא דמיינתי אותו עם בייבי פייס כמו שיש לשחקן שמשחק אותו. לא שיש לי בעיה עם מראה נשי אצל גברים, אבל זה לא מתאים לדמותו של ג'ון. הוא יותר מדי יפה בסדרה, במובן הקונבנציונלי של המילהף וג'ון לא קונבנציונלי במהותו. אם כי המראה הוכח כמשהו זניח יחסית, שהרי גם טיריון לא בדיוק דומה לעצמו בספרים (פרט לזה שהוא גמד) אבל זה לא מפריע לי כל כך, הדמות שלו בסדרה ממש משכנעת. ויש מישהו שחושב שהשחקנית שמשחקת את סנסה היא ליהוק טוב? בספרים היא גם הייתה פסיבית, נאיבית ותמימה ועסוקה בעצמה אבל היא הייתה קצת יותר טובת לב מזו שבסדרה ושידרה רוך ועדינות. השחקנית שמשחקת אותה סתם משדרת ביצ'יות בעיניי ואין בה טיפה אחת של רוך או תמימות, להפך, היא נראית ממש תחמנית ודי מעצבנת.

nathaliesh

New member
סאנסה לא מפריעה לי ביחס לג'ון

גם המראה פחות מפריע לי, יותר מפריע לי המבט הבוהה שיש לשחקן הזה. פשוט ליהוק איום. אני לא בטוחה שהבעיה בתסריטאים בלבד, יש כאן שילוב של תסריט לא משהו, שחקן גרוע (ליהוק איום) וכנראה הוראות בימוי לא קיימות או שהולכות לאיבוד בדרך. גם במקרה של ליטלפינגר זה כך רק מסיבות אחרות.

לרצוח זה לא הביטוי הנכון.

רצח הוא מעשה מחפיר של נטילת חייו של האחר בכוח ובדם קר. כאשר שני חברים לנשק מסכימים למען מטרה גדולה שחייו של האחד ינטלו על מנת שהאחר יביא תועלת גדולה למסדר, תועלת שתציל חיי רבים במסדר ואולי גם בממלכה, זה לא רצח. זו המתה, הרג... כל מושג אחר שלא מביע את הפשיעה והזדון שבמילה רצח.

nathaliesh

New member
מקבלת את התיקון (ספויילר)

ועדיין, צריך להיות בן אדם מאוד מורכב בשביל להסכים לקחת את חייו של קהורין ולחוס על חייהם של ייגריט והזקן.

אפשר להבין את זה.

חיים של אדם אחד למען טובת המסדר והממלכה, הרכחי. להרוג נקבה בלתי חמושה, ללא מזון וציוד, הרחק מאוהלי בני עמה, אין הכרח. חיים של זקן חסר ישע, בן מקומך, מול כנופיית שודדים שחברת אליהם מאונס... מה?

nathaliesh

New member
זה לא כזה ברור מאליו (ספויילר)

שהחיים של קהורין הם לטובת הסדר בממלכה. מה שקהורין מבקש ומה שג'וון מבצע זה סוג של התנהגות מאוד קיצונית, ברמה הזויה, במיוחד שלא מוצו כל האופציות... בעיני זה אחד מהחורים היותר גדולים של מרטין. גם אין שום דבר בהתנהגות של ג'ון לפני זה שיכול להעיד שהוא מסוגל לעשות דבר כזה בכלל.

טעות. ספוילר.

כבר כתבתי לך לפני כמה שעות (בשרשור על היחס המשפחתי בין טארגאריין לבאראתיאון) שהשבת סיימתי את עימות המלכים והתחלתי את סופת החרבות. ככה שקראתי ממש היום את הקטע הזה. קהורין אומר לג'ון משהו כמו: אם החומה תיפול, תכבינה כל המדורות... לכן הוא אומר לג'ון שהוא צריך לחפש את הכישוף שיגרום להפיל את החומה. לדעת מה הם מחפשים. לרגל. קהורין לא יכול לרגל. גם לא אבן והשאר. הם וותיקים מדי. מנוסים מדי. זה לא יהיה אמין אם הם יספרו שהם רוצים לערוק פתאום. אבל ג'ון הוא טרי. ירוק. וקהורין ידע שהם יבקשו ממנו להוכיח את עריקתו. קהורין יודע שיהיה לו קשה. לכן הוא מחזק מראש את החשיבות בעיניו של ג'ון. חוזר איתו על שבועת משמר הלילה כדי להטביע בו את הצורך החזק ואת תכלית תפקידו כמגן המגונן על ממלכות האדם. למה זה לא ברור? למה לא מוצו כל האופציות? איזה עוד אופציות יש?

nathaliesh

New member
מלא אופציות (סוג של ספויילר)

למה, אי אפשר לסוג (ונאמר לשבות את יגירט ע"מ שלא תספר ואולי גם לחקור אותה), ואחרי שיצאו מכלל סכנה ג'ון יחזור ואז יגיד שהוא רוצה לערוק? זאת האופציה ההגיונית ביותר. יש עוד אופציות, אבל מול האופציה הזאת נראה לי מיותר אפילו להכנס אליהן כי הן פחות טובות מבחינה אסטרטגית. תכל'ס המוות של קהורין מידי ג'ון מתרחש כי- מרטין רוצה לשים אותו עם אנשי הפרא. מרטין רוצה להוציא אותו כבוגד בחזרתו. המוות של קהורין מעצים את כל העניין. בנוסף לדעתי מרטין גם רוצה לגרום לו לבחור בחירות מוסריות קשות, כדמות, כדי שאח"כ מול סטאניס, זה יהיה הגיוני שהוא לא "נופל" במלכודת הדבש שסטאניס ומליסנדרה מציעים לו. הוא כבר עמד מול בחירות מוסריות קשות יותר.

אדרבא. ספוילר.

אם את האופציות האחרות שלך פסלת כי הן פחות טובות מן האופציה שהעלית, אפסול לך גם אותה ותביני שאין עוד אופציות. הזמן דוחק. הדוב הזקן ואנשי משמר הלילה חונים באגרוף, עצבניים ומתים לעשות משהו. אם לא נלחמים, בורחים חזרה לחומה. כשאנשים חונים יותר מדי זמן ולא עושים כלום, המשמעת מתפרקת והכל מתפרק. כמו שקרה עם צ'אט וחבריו. מאנס ריידר גולש מאצבעות הכפור עם כל המונו במורד המילקוואטר. קהורין חצי יד, תורן סמולווד וג'ארמן באקוול יצאו לסייר כדי לדעת מהר מה קורה. לדעת איפה מאנס ומה הוא מתכנן. כל אחד מהם לוקח איתו עוד ארבעה אנשים על מנת שהסיור יהיה קטן וחשאי. סיור כזה לא יכול להסחב עם שבויים. אין זמן לחקירות. וכל מה שהיה אפשר להוציא בחקירה, הוציאו מבן חבורתו של אלפין קוטל עורב, שמן הסתם ידע יותר מייגריט. קהורין חצי יד בעצמו אמר שלא היה הכרח להרוג את ייגריט. לכן הניח לג'ון לעשות את מה שצריך להיעשות, לפי ראות עיניו. אם היה צריך להרוג את ייגריט, היה שולח את אבן לעשות את זה. אי אפשר לסגת. הם יצאו לסיור במטרה לרגל אחרי המחנה של מאנס ריידר, אם אפשר לקרוא ככה להתקהלות ההמונית הזו. אחרי שהנשר תפס את אוב על חם, מרגל מראש הסלע, הם מילאו את מטרת הסיור וניסו לסגת. כשקהורין ראה שהנסיגה שלהם נכשלת ויתפסו אותם בכל מקרה, העדיף למות מחרבו של אח, והעדיף להשאיר את ג'ון בחיים ולהרוויח הזדמנות לעוד ריגול. לסיכום. לשבות את ייגריט, לא אופציה בסיור כזה. לחקור, אין טעם, כפי שציין אבן מיד. לסגת, הם ניסו ונכשלו. וג'ון לא נשלח לערוק/לרגל בתור אופציה ראשונית. הוא נשלח בגלל שהנסיגה נכשלה. איזה עוד אופציות יש?

nathaliesh

New member
הם יכלו (סוג של ספויילר)

להלחם בפראים יחד עם אוב, לנצח אותם. קהורין היה חוזר עם יגריט וג'ון היה ממשיך הלאה ע"מ לערוק לצדו של מאנס. לא שוכנעתי עדיין

לא. הם לא יכלו.ספוילר.

הם לא יכלו להילחם כי הפראים היו רבים מדי, הם לא יכלו להימלט בגלל שהנשר של ווראמיר עקב אחריהם כל הזמן. זה לא מעשי לגמרי. קהורין לא יכול לחזור עם ייגריט לבד. מי ישמור בלילה? שבויה אחת לאדם אחד? היא יכולה כל רגע להסגיר את המיקום שלו. היא מקשה על ההתקדמות שלו במקום שהוא קשה ממילא. עדיף להרוג אותה במרום להסתכן ככה בשביל... בשביל מה ? בשביל חיים של מישהי שרוצה לחסל את אנשי משמר הלילה ולהתפרץ דרומה אל שבע המלכויות? לקחת שבוי בסיור כזה זה מאוד לא חכם. המדיניות הנורמלית במקרה כזה בכל צבא נורמלי, היא להרוג. קהורין לא חושב שהכרחי להרוג. אני לא מבין. איזו מטרה את מנסה להשיג בלקיחת ייגריט כשבויה ? ואני חוזר ואומר שג'ון נשלח "לערוק" רק מאחר וכלו כל הקיצין. לכן קהורין מוצא דרך להשאיר אותו בחיים על מנת שבסופו של דבר יגיע המידע למשמר...

nathaliesh

New member
ספויילר

אני לא מנסה להשיג שום מטרה בלקיחת יגרייט כשבויה
הם היו יכולים להרוג את הפראים ואת הנשר, קהורין היה יכול להרוג את יגריט ולשלוח את ג'ון הלאה "לערוק" לפראים. זה הגיוני הרבה יותר מג'ון יהרוג אותו.

התייחסי נא לנקודה שאני מנסה להבליט ללא הצלחה.

ג'ון לא נועד מתחילה לערוק לפראים. קהורין שלח אותו לערוק לאחר שהבין שהם לא יכולים להמלט ושגורל שניהם נחרץ.

CallMeCavanaugh

New member
שמעת על "התפתחות"? ../images/Emo58.gif

ג'ון בסדרה נמצא בשלב מוקדם בסיפור. אם היו לוקחים את ג'ון כמו שהוא באותו שלב בספרים ושמים אותו בקרב מול קוהרין, בכלל לא בטוח שהוא היה הורג אותו. עד הקרב מול קוהרין, ג'ון עוד עומד לברוח מהמשמר כשיגלה מה קרה לאביו, לשמוע על הבחירות שעשה אמון, לצאת אל מעבר לחומה, להשתתף במספר קרבות ולהכיר היטב את קוהרין. זאת לא חוכמה גדולה להגיד שג'ון בשלב הזה לא מתנהג כמו מישהו שירחם על ייגריט אבל כן יהרוג את קוהרין. באותה מידה אפשר להגיד שאדארד משחק איש בלי ראש בצורה מאוד גרועה.

nathaliesh

New member
אני דוברת עברית מלידה

וגם למדתי, אפילו באונ', על התפתחות של דמויות (ועל שימוש נכון במרכאות אם כבר) ועדיין אני חולקת עליך שמדובר בהתפתחות, במיוחד שהזמן והדברים שהוא עבר בין לקיחת יגרייט בשבי להרג קהורין הוא קצרצר ולא מספק. בעיני מדובר בחור של מרטין. נסכים שלא להסכים, גם על סגנון הניסוח

למעלה