פיתגורס הראשון שדיבר על יקום מוסקלי
פיתגורס טען שהקוסמוס מכיל ספירות (שבימינו קוראים להם כוכבים ופלנטות) ספירות הנעות בקצב שונה ויוצרות צליל אינדיוידואלי. הגופים השמימיים הללו הנעים ללא הפסק יוצרים הרמוניות של צלילים.
התפיסה של "מוסיקת הספירות" היא כה עוצמתית שעד היום פילוסופים פיזיקאים מתימטיקאים ואסטרונומים ממשיכים לחקור את התופעה.
פיתגורס האמין שהיקום-קוסמוס הוא מקום מאורגן ומסודר ומהיותו כזה הוא הרמוני לחלוטין. הוא היה הראשון שהתייחס למילה קוסמוס – שמשמעותה סדר וארגון.
הוא היה הראשון שדיבר על יקום מוסיקלי. מסקנתו על קיומה של מוסיקת הספירות וגישתו שכל העולם הוא מספרים הובילו אותו לפתח את המרווחים המוסיקלים. בעשותו זאת היה הראשון שחיבר בין העולם הקונקרטי של המספרים לעולם האבסטרקטי של המוסיקה. המילה מרווח או RATIO פירושה ביוונית מחשבה, יחס ופרופורציה. גילוי המרווחים המוסיקליים פתח עולם עצום של מספרים וצלילים שעד היום אנו עדים לעושר וליצירתיות הבלתי נדלית שלו.
א