ג'ון לנון והמספר 9

פנים רבות לתורה

אם הבנתי נכון את גל...
הוא טוען שהנומרולוגיה שהובאה לעיל איננה קבלית,
והוא התייחס לעצם ההבחנה ולא למידת יעילותה...

neophile

New member
מעניין , האם יש קשר למוזיקה ?

אצל פיתגורס ידוע שהוא חקר צליל ואת הקשר של המספרים לצליל , דרך יחסים של הסידרה ההרמונית שהוא גילה .
למשל 1:2 זאת אוקטבה ( טון מסויים וטון נוסף בתדירות כפולה)

אני תוהה אם זה גם מתקשר לנומרולוגיה שמיוחסת לו ?

גל סופר

New member
אמת

נומרולוגים, בעיקר בחו"ל, אוהבים למצוא בזה את אחד השלבים בהתפתחות תורת הנומרולוגיה אצל פיתגורס. כמובן שזה מיתוס, אבל הוא בהחלט נפוץ אצל הנומרולוגים ולכן אי אפשר להגיד שאין לזה קשר.

מלבד זאת, מה שלומך נאופיל?
נחמד לפגוש מכרים וותיקים.

neophile

New member
שלומי טוב

אני תוהה אם יש ספרות בנושא , שמקשרת בין נומרולוגיה למוזיקה .
אולי אני צריך לבדוק בנומרולוגיה הסינית , נדמה לי שנתקלתי בזה שם - הנומרולוגיה על בסיס 60 , שזה אגב גם הנומרולוגיה שהשומרים השתמשו .

פיה 61

New member
פיתגורס הראשון שדיבר על יקום מוסקלי

פיתגורס טען שהקוסמוס מכיל ספירות (שבימינו קוראים להם כוכבים ופלנטות) ספירות הנעות בקצב שונה ויוצרות צליל אינדיוידואלי. הגופים השמימיים הללו הנעים ללא הפסק יוצרים הרמוניות של צלילים.

התפיסה של "מוסיקת הספירות" היא כה עוצמתית שעד היום פילוסופים פיזיקאים מתימטיקאים ואסטרונומים ממשיכים לחקור את התופעה.

פיתגורס האמין שהיקום-קוסמוס הוא מקום מאורגן ומסודר ומהיותו כזה הוא הרמוני לחלוטין. הוא היה הראשון שהתייחס למילה קוסמוס – שמשמעותה סדר וארגון.

הוא היה הראשון שדיבר על יקום מוסיקלי. מסקנתו על קיומה של מוסיקת הספירות וגישתו שכל העולם הוא מספרים הובילו אותו לפתח את המרווחים המוסיקלים. בעשותו זאת היה הראשון שחיבר בין העולם הקונקרטי של המספרים לעולם האבסטרקטי של המוסיקה. המילה מרווח או RATIO פירושה ביוונית מחשבה, יחס ופרופורציה. גילוי המרווחים המוסיקליים פתח עולם עצום של מספרים וצלילים שעד היום אנו עדים לעושר וליצירתיות הבלתי נדלית שלו.

א

neophile

New member
כנראה שהסינים הקדימו אותו

גם "ריבוע הקסם של סאטורן " הוא ממקור סיני ככל הנראה , כלומר יש עדויות לקיומו בסין לפני פיתגרוס .

ולגבי ספירות הנעות בקצב שונה , זה לא מדוייק שהן יוצרות צליל אינדוודיאולי מפני שחייב להיות איזה שהוא עוגן שביחס אליו מודדים - זה יכול להיות כדור הארץ שהוא העוגן או השמש .

ואו תודה רונית

הרבה חומר לקרוא אבל מעניין!

נדמה לי שקלף הטארוט מס' 9 זה קלף הנזיר

למעלה