גול עצמי

אמיר - הערה חשובה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

הי, אני מוטי ונהל את האתר יחד עם מירן ידידי... הערה: הפורום הוא לא במת פרסום לאתר שלך, אם יש לך מה לומר אתה יכול לומר ולהגיב פה בפורום ולצרף את הכתובת של הכתבה הרלוונטית של האתר המצורף (שכנראה יהיה שלך מן הסתם) עבור פרסום גרידא כמו זה שאתה עושה להבא תצטרך שלשלב את כיסך וחשבון הבנק שלך בעניין ולפנות אלי....אוקי? חג שמח מוטי

אני דווקא חושב...

...שפתחתי נושא לדיון מאוד מעניין. אז במקום שתתייחס עניינית לנושא עצמו, אתה בוחר להמשיך בהתנצחות המטומטמת הקודמת. אני דווקא הבנתי שמורן ידידך התעלה והבין את טעותו... אבל אולי טעיתי ? לעצם העניין - בהודעה צרפתי קישור שבו אני מביע את דעתי בנושא הפרסום באינטרנט בשיטותיו החדשות. בדיוק נושא הרלוונטי לפורום זה. מה רצית, שאני אחזור על הדברים שכתבתי בכתבה, ואז אעשה לינק בדיוק לאותם דברים ??? אגב, אני דווקא חושב שהדרך שבה אני חושף לציבור את הפורטל היא דרך מכובדת שלא סותרת את כללי הפורום, אבל אם אתה חושב אחרת וזה לא מוצא חן בעיניך יכולת פשוט למחוק את ההודעה. אבל כנראה שלך ולידידך יש תחביב להתנצח עם משתתפי הפורום. בדרך הניהול שאתם מנהלים את הפורום, לא פלא שאין לכם כמעט משתתפים בפורום שלכם. בהצלחה וחג שמח, אמיר.

קודם כל....תרגע

אין לי בעיה עם הלינק שלך אבל אם לא מעניין אותי אני לא חייב להיכנס ללינק של האתר שלך שאולי תתפלא, אבל לא תמיד מעניין אותי בקיצור, תן כמה מילים ואז את הלינק שלך בנוגע להערות: 1. השם של ידידי הוא מירן, אז להבא לא לא לטעות 2. אני לא מוחק הודעות שיש בעם תועלת, אני מעיר לכותב שישנה את דרכו פעם ועוד פעם - אם זה לא קורה אז אמחוק אותה 3. בבקשה, אל תעזוב את הפורום שלנו, אחרת מי יתן לי ןלמירן (בלבד) את הלינקים לאתר שלך? ובאמת, קבל ת´הערה, ותתקדם... מוטי

סליחה, יש עוד 10 משתתפים...

תשווה לפורומים המקבילים בפורטלים האחרים אז תבין על מה אני מדבר... ולעצם העניין - אם תקרא שוב את ההודעה, אז אמרתי שהכתבה היא על נושא הפרסום באינטרנט, וכותרת הכתבה יכולה גם להעיד על דעת הכותב בנושא. ובנוגע לדעתך על בסט שופינג אני מכבד את דעתך, רק מה שמעניין, שיש אי אלו אנשי מקצוע שלא בדיוק חושבים כמוך, כפי שתוכל לראות כאן. איש באמונתו יחיה... אבל עזוב, בוא באמת נתקדם...

חיפושיט

New member
ממ,, על זה אני חייבת להגיב

אמיר, אני מניחה שבשבילך צורה של השתתפות בפורום כלשהו מורכבת מיהירות, מכות מתחת לחגורה ועוד קצת טיפה של חוצפה הא? לא יכלתי שלא להבחין ביכולת הביטוי הנרחבת שלך ובטאקט המרנין שלך,ממש חוויה עמוקה אם תשאל אותי. לא יאה או נאה לך דרך התנהלות הפורום, תעזוב אותי, אל תוציא את המנהלים אשמים, ואל תשחק משחק כוחות מגוחך, אוי והכי חשוב, אל תצטדק, זה הכי גרוע. אה ואת איחולי חג השמח שבאים ואני בטוחה מעומק ליבך, תשמור לעצמך מצטערת אם אמרתי משהו שאני לא אמורה מירן ומוטי, אבל לפעמים אני פשוט לא יכולה לסתום את הפה.

הפרסומות עליהן אתה מדבר קיימות

באינטרנט כבר למעלה משנה, מיוצרות על ידי חברות כמו JUMPAD או EDOLOGIC ונחשבות הרבה יותר אפקטיביות מפרסומות בבאנרים רגילים (דווקא בגלל שהן נפתחות על כל המסך). כמו שכתבו לכם בפורום עיצוב גרפי - הכתבות המתפרסמות באתר שלכם מיושנות ולא עדכניות (בפורום עיצוב גרפי כתבתם מדריך להכנת באנרים שרוב הדברים בו פורסמו באתר WEBMONKEY כבר לפני שנתיים או מדריך לעיצוב אתרים שמסביר שאתר צריך להיות עם צבעים נקיים וברורים - אלה כללים בסיסיים שנמצאים בכל מדריך למעצב המתחיל). מוטי צודק לחלוטין במה שהוא אומר, פורום זו במה לפתיחת דיונים, לא לפרסום קישורים לאתרים פרטיים. בסוף הכתבה שלך יש קישור לפורום פרטי באתר שלכם - מה שאומר שהכוונות שלך לא מאוד תמימות כמו שאתה מציג אותן כאן. בתור מנהל אתר שאמור לעורר צרכנות נבונה, כדאי שתיכנס לאתר תחרות "שטרודל הזהב" ותבדוק מי הקמפיינים המנצחים - אחד מהם של משרד הבריאות למניעת הידבקות באיידס משתמש בטכנולוגיה אותה ציינת בכתבה שלך, פורסם באתרים גדולים כדוגמאת YNET וקיבל רייטינג גבוה והערכה מצד גורמים מקצועיים בתחום העיצוב. חוץ מהקמפיינים של פז´ו, הונדה, דה-מרקר, נענע (אפשר למכור אפילו בור), אינטרנט זהב, וולבו ועוד...

סיגל, אם תקראי שוב את הכתבה

תראי שאנחנו ממש לא מדברים על אותו סוג פרסומות. אני לא דיברתי על הפרסומות שנפרשות על כל הדף. אני מדבר על הפרסומות שמקפצות ממקום למקום בדף ומעצבנות את הגולש, וצריך לרדוף אחריהן עם העכבר כדי להגיע ל- X הגואל שיסגור את החלון. דבר נוסף שלא ראית בכתבה, שאני בפרוש אומר שהשיטות של הבאנרים הישנים, הוכחו כלא יעילות. ישנן עוד שיטות רבות אחרות, שהוכחו כיעילות בעולם ומשום מה עדיין משתמשים בהן בארץ רק מעט. שיטות אלה אינן מעצבנות את הגולש מחד, ומאידך קשה מאוד להתעלם מהן. למשל, החלון הפרסומי (מעין מיני אתר) של שמעה מחשבים בדף הזה חג שמח, אמיר.

פרסומות קופצות

היי אמיר, א. תגובה מהירה לדיון שלך ושל מוטי. אכן המאמר שלך מעורר דיון מעניין ומתאים לפורום פרסומות. אין לנו בעיה עקרונית שיפורסמו בפורום לינקים לאתרים אחרים העוסקים בפרסום, ההפך הוא הבכון וגם אנחנו עצמינו מרבים להפנות ללינקים מעניינים ולפרגן לאתרים אחרים. מה שכן מפריע הוא שהופכים את זה להרגל קבוע ועוד שעושה את זה בעל העניין באתר עצמו. אז נכון, זה לא נוגד את כללי הפורום ולכן ההודעות הללו לא נמחקות, אבל מתוך נימוס אתה יכול להתחשב בבקשתינו ובבקשת משתתפים אחרים בפורום הזה ולפחות לצרף להודעה הזו כמה מילים שלך כדי שאפשר יהיה לפתח את הדיון גם מבלי לקרוא את כל המאמר. זהו. יצא ארוך ממה שתכננתי. ב. לעצם העניין: אני חושב שבמאמר שלך אתה גם צודק מאוד וגם טועה מאוד. אתה צודק שרוב הפרסומות הללו מעצבנות את הגולשים שחלקם עלולים לפתח יחס עוין כלפי המותג המוצג. הבעיה היא כמובן של החברה המפרסמת ולא של האתר המציג את הפרסומת כמו שרבים טועים לחשוב ולכן אין פסול לאתר שרוצה להרוויח כסף להשתמש בשיטה זו שלצורך העניין שלו נחשבת היום ליותר אפקטיבית ולכן יותר רווחית עבורו. אני חולק עליך בעניין אחר, אני חושב שהבעיה היא לא בשיטת הפרסום, כלומר לא בכך שהפרסומות קופצות, אלא בתוכן הפרסום. כלומר אם האנימציה הקופצת תהיה אטרקטיבית, מעניינת, מגרה וכד´ אז הרווח הוא לשני הצדדים. כיום רוב הפרסומות באינטרנט לא עשויות בידי מקצוענים כמו בפרסום הסטנדרטי (ואני אומר את זה כפרסומאי אינטרנט לשעבר . . .), אבל המדיה צעירה וזה בטח עוד ישתפר. צריך לקחת בחשבון שיש פרסומות שגם אם הן יהיו עשויות כהלכה, לא יעניינו אותך ולכן עצם הימצאותן מפריע לך. אבל היות ומראש אתה לא קהל יעד שלהן, היחס כלפי המוצר הוא לא רלוונטי. מירן

היי מירן

אני שמח שאתה (בניגוד למוטי) מעיר באופן שאינו מתנשא ומתלהם ובהתאם לכך אענה. אני בהחלט מכבד את הבקשה, ואין לי שום כוונה ללכת נגד רצונכם. כוחניות זו לא הדרך שלי, וצר לי אם נגררתי מעט אחר הכוחניות של מוטי. אני סברתי שברגע שכתבתי בהודעתי שהכתבה עוסקת בפרסום באינטרנט, ושם הכתבה "גול עצמי" אף מעיד על דעת הכותב בעניין - זה לא רק הכנסת לינק ללא הצגת הנושא. עם זאת ייתכן שהיה עלי לרשום עוד משפט הסבר שהכתבה עוסקת בפרסומות הקופצות או משהו מעין זה. לגבי היותי בעל האתר, כפי שאמרתי לך בדיון הקודם שהיה בנינו, אני עוד לא נתקלתי בהרבה אנשים בפורומים שמזדהים בשמם המלא ואינם מסתירים את השתייכותם לאתר. זו בפרוש דוגמא להגינות ולצרכנות הוגנת. אם תעבור על רוב הפורומים ברשת, תראה המון הודעות שנכתבו במסווה של גולש "תמים" שממליץ על אתר מסויים שהוא "במקרה" נתקל בו. מודעות אלה הרבה יותר פרסומיות מההודעות שלי. זו לא דרכי. ההודעות שלי יכולות לתרום לדיוני הפורום, בהנחה שלא יהיה מי שיחבל באפשרות הזאת כפי שעשה מוטי. אגב, במידה ואתבקש על ידכם לא להשתתף בפורום שלכם, אני אכבד גם בקשה זאת ולא יהיה כל כעס בלבי (אני באמת מתכוון לכך!). לעניין הכתבה - אני מסכים איתך שהבעיה היא של החברה המפרסמת ולא של האתר. אתר מסחרי, מטרתו היא מטרת רווח. כל עוד הפרסומת אינה פוגעת באף אחד זה בהחלט לגיטימי שהאתר יפרסם. בכתבה שלי לא התלוננתי על האתרים אלא בפרוש על הפרסומאים. דרך אגב, השבוע הייתה לי שיחה בנושא עם אחד ממנהלי המכירות של דה-מרקר. הוא אמר לי, שעל פי נסיונם יותר גולשים מקליקים על חלונות פרסומיים מהסוג של הדוגמא שהבאתי בתשובתי לסיגל, מאשר לחלונות הקופצים. עם זאת הוא אמר לי, שאם לקוח בכל זאת מעוניין בחלונות קופצים, הם ימשיכו לפרסם אותם כי זו הפרנסה שלהם. ובעניין הזה אני בהחלט מסכים איתו ואיתך.

עוד באותו עניין

א. אמיר, אני חושב שאני מדבר בשם מוטי ובשמי שאיננו רוצים שתפסיק את השתתפותך בפורום. אני חושב שלכולנו בסופו של דבר כוונה טובה ואחרי כמה תקלות בהתחלה נוכל לנהל דיונים אמיתיים יחד ובצורה כזו גם הגולשים בפורום ייתחסו למאמרים שלך ולאתר שלך באופן רציני יותר. ב. אני חושב שגם אם פרסומות קופצות מעצבנות את הגולש ומעכבות אותו במספר שניות במהלך הגלישה, הרי שיש פה הסכם בלתי כתוב בין הצרכן לבין המפרסם, בדיוק כמו בטלוויזיה או בעיתון שכדי לקבל תוכן חינם, אתה משלם בפרסום. הגולשים היום מבינים את זה באופן עקרוני אבל צריך לדעת היכן עובר הגבול ואם כל שניה מופיעה לך פרסומת אז זה באמת מרגיז ואז גולשים עלולים להדיר את רגליהם מהאתר הזה. אני וזר על דעתי שהפרסומת עצמה צריכה להיות גם קריאטיבית כדי שייתיחסו אליה בדיוק כמו פרסום טלוויזיוני. דוגמאות נוספים לפרסום אפקטיבי כפי שהבאת דווקא מוכנסות לאתרים כו וואלה ודה-מרקר והן אכן אפקטיביות יותר מהבאנרים הרגילים שהעין כבר התרגלה לא לראות. אני חושב שמינון נכון ותכנון מדיה נכון ברשת יכול בסופו של דבר לעשות את העבודה. הבעיה היא שוב שחסרים אנשי מקצוע בתחום וחסר נסיון מספיק כדי לנתח תוצאות. נ.ב במודעה של שמעה מחשבים אצלך באתר יש טעות כתיב- מכרז במקום מרכז. שים לב! זה מחזק את טענתי. בפרסום הקונבנציונלי זה לא קורה. מירן

הודעה כוחנית לאמיר

מירן הוא העדין מבין שנינו, ולכן, אני אומר שוב את שאמרתי קודם רוצה לפרסם לינקים - תעשה את זה בדרך מקובל ולא בדרך פרסומית זולה ולהזכירך, קדוש מעונה שכמוך, טרם חיבלתי בהודעה שלך, אז תפסיק להתבכיין..... מוטי

בוודאי שחיבלת, צבוע שכמותך

היית מכבד את עצמך (בראש ובראשונה) הרבה יותר אילו היית פשוט מוחק הודעה שלא נראית לך, ולא מתנצח עם משתתפי הפורום מעל גבי הפורום. יכולת בנוסף לצרף אי.מייל שאתה מבקש שאני אפרסם את הודעותי בדרך אחרת, או שלחלוטין לא אפרסם והייתי מכבד זאת. אבל אתה העדפת להראות כמה שאתה "חזק", עלאק... תהיה בריא, ותמשיך לנהל ככה את הפורום הנפלא שלך. אגב, אם שמת לב ההודעות שלי הן היחידות שקצת מעוררות פה עניין. כל שאר המודעות לא זכו ליותר משתי תגובות במקרה הטוב... אני משתתף פעיל בהרבה פורומים ברשת, ועוד לא נתקלתי מעולם במנהל "נפלא" כמוך. לפחות אל תיתמם. מי שמשחק את הקדוש המעונה זה אתה.

אמיר, כפי שאמרתי.....

אני מבקש ממך לא לפרסם כתבות באתר שלך כפי שעשית לעיל, ואין לי כוונה להתנצח איתך מעל דפי הפורום. אני יודע מה האמצעים העומדים לרשותי, ואני לא נוהג להשתמש בהם רק אם מישהו עובר על כללי הפורום. ושוב תודה, אבל אני לא צריך את התזכורות שלך שאפשר למחוק הודעות. קח לתשומת ליבך - או שלא, לשיקולך.... תמשיך לכתוב בפורום פרסומות, ולהביע את דיעותך המרנינות. מוטי

ברשותכם, יש לי כמה מילים להגיד

קראתי בעיון את המאמר, מאמרים אחרים באתר והייתי אף עד להתנהלות המילולית הפנטסטית שהתנהלה כאן בשבועות האחרונים בין אמיר לבין מוטי ומירן. אז ככה, למען הגילוי הנאות עלי להקדים ולאמר שאני חבר של מוטי ולכן עלול להיות קצת מוטה לטובתו. אבל זו לא הנקודה. אני רוצה להתייחס באופן ענייני לנשא המאמר "גול עצמי". התייחסתי כבר בעבר, גם בפורום זה וגם במאמרים שלי בדה-מרקר (כאן וכאן)לשאלת הפירסום באינטרנט בכלל והפרסום המתפרץ בפרט. דעתי בנושא ברורה וחד משמעית. הויכוח צריך להיות נסוב סביב השגת המטרות של הפירסום ולא סביב הכלי (האמריקאים קוראים לזה vehicle) בו משתמשים. בסוף צריך לשאול את השאלה - האם הפרסום השיג את מטרותיו. ואם הושגה המטרה, מה זה משנה באיזה כלי פרסומי השתמשנו? השימוש בפרסום מתפרץ מתאים במיוחד לקמפיינים שמטרתם הנעה לפעולה (אבל לא רק, ראו לדוגמא את קפמיין סאן-בנדטו בוואלה שהיה תדמיתי לחלוטין ועשה שימוש בפרסום מתפרץ), ואם התגובה לקמפיין היתה טובה והגולשים הגיבו ועשו מה שהמפרסם רצה שיעשו אז זה ממש משנה אם הפרסום הצליח להרגיז קצת. גם הפרסום בערוץ 2 (נשבע לכם שראיתי פרסומת לתחבושת הגיינית באמצע הסרט רשימת שינדלר) מרגיז לפעמים ובכל זאת אנשים לא מפסיקים לצפות בגללו בטלויזיה. אגב, הגדולה היא להצליח להפיק פרסום שיהפוך להצלחה בזכות האהדה של הצופים בו (לדוגמא הפרסום של ברגר קינג בטלויזיה). אם כבר מדברים על מטרות המפרסמים הייתי רוצה להעיר הערה חשובה בקשר למאמר של אמיר: לא כל פרסום מטרתו היא מכירתית. יש בהחלט גם מטרות אחרות. למעשה, רוב הפרסום בטלויזיה למשל, הוא פרסום הנושא אופי תדמיתי. האם לדעתך בנק לאומי התכוון למכור משהו באמצעות ה-3 מליון דולר שהוציא השנה על מיתוג מחדש? הוא התכוון למכור דבר אחד בלבד - תדמית. לכן לא כל פרסום צריך להימדד בפרמטרים של כמה מכירות הוא הביא. בנוגע לבאנרים, המדיום הפרסומי הזה ממש לא מת. מי שטוען שהפרסום באמצעות באנרים אינוט אפקטיבי פשוט לא מבין על מה הוא מדבר. רק השבוע הסתיים קמפיין של HP שמטרתו היתה רישום גולשים לרשימת הדיוור הישיר של החברה. הקמפיין התנהל באתרים ספורים בלבד ובתקציב של כמה אלפי דולרים בודדים ובאמצעות באנרים בלבד. היחוד של הקמפיין היה בכך שפרט ללחיצה על הבאנר והגעה לעמוד שממנו ניתן להרשם, היה ניתן גם להרשם ישירות מתוך הבאנר (על גבי הבאנר היו 3 שדות למילוי). על מנת לא לחשוף יותר מדי פרטים אציין רק שאת כמות הנרשמים מדדנו לא בעשרות ולא במאות. למעלה מ-60% נרשמו באמת ישירות מתוך הבאנר עובדה שהוכיחה את יעילות האסטרטגיה שנבחרה. בכל אופן, הנקודה היא זו - כל אמצעי הפרסום הם לגיטימיים כל עוד הם משיגים את מטרת המפרסם. גם הבאנר וגם הפרסום המתפרץ כאן כדי להשאר. זהו בנתיים. וזה עוד בלי שאמרתי מילה בנוגע לאינרספוט ולנושא ההתלהמות בפורומים ולשימוש בפורומים לצרכים מסחריים שגם לגביהם יש לי כמה דברים להגיד...)

למעלה