היי מירן
אני שמח שאתה (בניגוד למוטי) מעיר באופן שאינו מתנשא ומתלהם ובהתאם לכך אענה. אני בהחלט מכבד את הבקשה, ואין לי שום כוונה ללכת נגד רצונכם. כוחניות זו לא הדרך שלי, וצר לי אם נגררתי מעט אחר הכוחניות של מוטי. אני סברתי שברגע שכתבתי בהודעתי שהכתבה עוסקת בפרסום באינטרנט, ושם הכתבה "גול עצמי" אף מעיד על דעת הכותב בעניין - זה לא רק הכנסת לינק ללא הצגת הנושא. עם זאת ייתכן שהיה עלי לרשום עוד משפט הסבר שהכתבה עוסקת בפרסומות הקופצות או משהו מעין זה. לגבי היותי בעל האתר, כפי שאמרתי לך בדיון הקודם שהיה בנינו, אני עוד לא נתקלתי בהרבה אנשים בפורומים שמזדהים בשמם המלא ואינם מסתירים את השתייכותם לאתר. זו בפרוש דוגמא להגינות ולצרכנות הוגנת. אם תעבור על רוב הפורומים ברשת, תראה המון הודעות שנכתבו במסווה של גולש "תמים" שממליץ על אתר מסויים שהוא "במקרה" נתקל בו. מודעות אלה הרבה יותר פרסומיות מההודעות שלי. זו לא דרכי. ההודעות שלי יכולות לתרום לדיוני הפורום, בהנחה שלא יהיה מי שיחבל באפשרות הזאת כפי שעשה מוטי. אגב, במידה ואתבקש על ידכם לא להשתתף בפורום שלכם, אני אכבד גם בקשה זאת ולא יהיה כל כעס בלבי (אני באמת מתכוון לכך!). לעניין הכתבה - אני מסכים איתך שהבעיה היא של החברה המפרסמת ולא של האתר. אתר מסחרי, מטרתו היא מטרת רווח. כל עוד הפרסומת אינה פוגעת באף אחד זה בהחלט לגיטימי שהאתר יפרסם. בכתבה שלי לא התלוננתי על האתרים אלא בפרוש על הפרסומאים. דרך אגב, השבוע הייתה לי שיחה בנושא עם אחד ממנהלי המכירות של דה-מרקר. הוא אמר לי, שעל פי נסיונם יותר גולשים מקליקים על חלונות פרסומיים מהסוג של הדוגמא שהבאתי בתשובתי לסיגל, מאשר לחלונות הקופצים. עם זאת הוא אמר לי, שאם לקוח בכל זאת מעוניין בחלונות קופצים, הם ימשיכו לפרסם אותם כי זו הפרנסה שלהם. ובעניין הזה אני בהחלט מסכים איתו ואיתך.