גוי ששבת חייב מיתה.

Ex,

Chto j ty, Vania, za kupec?!
Zakon, konechno je, v sile. Vot poprobuy tol'ko shmiranut' odnu subbotku - tut tebe i trandec. Prichiom, yestestvennym putiom...

Ivan Ivanov10

New member
דער רוסישער.

אי אי אי, רוסישער תפסת אותי !, אני איוון מהעיר קזאן משוטט לי בפורום "חוזרים בשאלה" בשליחות פרובוסלבית ...

Ivan Ivanov10

New member
תשובה

למה, הצירוף מילים שליחות פראבוסלבית לא מתקבל על הדעת? ובקשר למשהו אחר, מאיפה האידיש? ההורים דיברו איתך באידיש בבית בסוף שנות ה 80 בברית המועצות? קשה להאמין...

לא יודע.

אבל צרוף המלים "הצירוף מילים" הוא עוד יותר מדהים בעינַי. מאמא-פאפא לא דברו אִתי יידיש. לא מתוך רוע לב או משו. הם פשוט לא דוברים את השפה הזאת. מנַין היא, אם כן? פשוט מאד, מהתחת! עוד שאלות?

Ivan Ivanov10

New member
בעקרון אין לי הרבה שאלות... רק 2.

1)בכל הקטע של החזרה שאלה של ההורים , בטח לפני העליה פגשו איזה כמה חבדנקים מארצות הברית ,טיק ,טק העסק התגלגל , שמעו הסברים, קצת סיפורים נחמדים, פגשו עוד אנשים ששמעו את אותם סיפורים ... והשאר ידעו. הקיצור, צודק? 2)ומהתחת למדת, זאת אומרת, יעני , ישבת ולמדת לבד?

:

1) לא צודק. 2) לא ישבתי ללמֹד. התשובה שקִּבלת ממני היא תשובה לא מנֻמסת שמאפיֶנת מאד את המניירה שלי לענות לאנשים. עוצֵ'לות?

זה עבד בערך כך:

אבא שלי קרא את התנ"ך כאתאיסט, בשביל הרחבת האָפקים. קִשר את העניָן עם היותו יהודי. התחיל להתעניֵן, ליצֹר קשרים עם ארגונים יהודיים ולקבל ספרים, אִרגן עם כמה מחברָיו (שכֻּלם, חוץ ממנו, היו ונשארו חִלּוניים, דרך אגב) פעילות יהודית בעיר שלנו ובשלב מסֻיּם עלה (וליתר דיוק - עלִינו) ארצה. יהודי, יהודיים, יהדות - כי עד היום הוא טוען שזאת לא דת אלא אורח חיים יהודי (YEVREYSTVO בלעז). זה. באמת שֶׁסּורי על זה שאין בסִּפור הזה שטיפת מֹח, פעילות מיסיונרית וכאלה. מבטיח לא לבאס אותך בעתיד. סולח, אח שלי?

Ivan Ivanov10

New member
אני לא התבאסתי.

אני לא צפיתי לסיפורים על מסיונריות ושטיפת מח. רק שערתי שככה התנהלו הדברים... טעתי. ובקשר לאורח חיים(yevreystvo),אני מבין שהוא דוגל באורח החיים הזה מבלי להאמין שהאורח החיים הנל מצווה על ידי אלוהים?

למה?

כמובן, בהתחלה היה קשה לו עם אלהים. אבל דה-פאקטו הוא מאמין בו ובבחירת עם ישראל. סטופ. אני לא מתכוֵּן לדון בזה, זה מעיֵּף ולא מעניֵן בשיט. אתה מוזמן לבנות תֵּאוריות ולישב אותן זו עם זו, אני פרשתי.

Ivan Ivanov10

New member
העם היהודי הוא..

עם שמחולק למספר תת קבוצות - אשכנזים, ספרדים, יהודי המזרח הרחוק, יהודי ערצות ערב. לחוקרים אין עדין מסקנה ברורה לגבי הקירבה האתנית בין העדות האלו. יש מחקרים שונים שסותרים אחד את השני. וזה בגלל התערבבות בעמים אחרים במשך כאלפיים שנה , בחלק מהקהילות היתה יותר התערבבות החלק מהקהילות פחות. אך מקור הראשוני של רוב הקהילות הינו בארץ ישראל.

rigoletto111

New member
פורום חופש מורכב רובו ככולו

מאנשים עם רמת השכלה של ילדים בכיתה ט', ורמת שנאה לדתיים שלא היתה מביישת אף אנטישמי אירופי ראוי לשמו. תנסה לקרוא משהו יותר רציני על העם היהודי, אם הנושא מעניין אותך.

למעלה