גוי ששבת חייב מיתה.

Ivan Ivanov10

New member
גוי ששבת חייב מיתה.

האם החוק הזה עדין תקף בימים שלנו? מה היחס לחוק הזה בחברה החרדית?

אחר

New member
מעולם לא היה תקף

כיון שהמיתה בה מדובר היא מיתה בידי שמים

Ivan Ivanov10

New member
אז מדוע נאמר חייב מיתה?

זה נשמע כאילו אנשים אמורים לעקוף את החוב.

Ivan Ivanov10

New member
איך אפשר לקבוע קביעה שאין לה ביסוס?

זאת אומרת הרי היו לא יהודים במהלך ההסטוריה ששמרו שבת, האם הם הומתו על ידי שמיים? לא נראה לי... אז מה ההסבר פה?

ההסבר הוא.....

ולמה אדם שאוכל חמץ לא נכרת ומת בגיל מוקדם? ולמה אם חללת שבת לא קבלת התקפת לב? אולי בגלל שאלו שטויות?! נראה לי שהתבלבלת בפורום. בפורום חרדים יענו לך על זה.

Ivan Ivanov10

New member
אני פניתי דווקא לפורום הזה...

כי אלו שחוזרים בשאלה הם אנשים רציונאלים הרבה יותר ...

טוב, אז ניתן להסביר.......

שמן-השמים תומת לדוגמא, 10 שנים לפני זמנך. ואם-תאמר הרי יש גויים ששומרים שבת וחיים עד גיל מאה? איכא-דאמרי, היה צריך לחיות עד גיל 110 ובגלל ששמר שבת מת בגיל מאה. איבעית אימא, אין גוי ששומר את השבת לדיקדוקיה. מה ראית גוי שהולך בערב שבת למקווה וטובל במים הרותחים עד שעורו נעשה אדום? מה ראית גוי שבמקווה הרותח תופס את....?? מה ראית גוי שמנגן ביחד עם החזן "מלך עוייזר ומוישייע ומוגיין"? מה ראית גוי שאוכל קיגל בפרעמבריגען אחר התפילה? מה ראית גוי שפותח את חגורת מכנסיו בשבת בצהריים לפני התנומה? מה ראית גוי שבשוליש סעידוס אוכל הרינג עם קרקרים עבשים? לא ראית נכון?! לכן אין הם שומרים את השבת לדיקדוקיה וממילא אין הם נענשים! מקווה ששאלתך נענתה.

ואני חשבתי כי פנית לפורום הזה כיוון

, שכאן למדת, [בהודעתי שהתיחסה לשרשור, שפתחת על השאלה, האם גוי יכול ללמוד גמרא], את המושג, "גוי ששבת חייב מיתה". ובכן הריני להצהיר בזה, קבל עם ועדה, כי ההודעה ההיא, כולה, מראשית ועד אחרית, ישר והפוך, כולל כל אותיותיה תגיה תויה Byteה Bitה, גם התווים הריקים, בדילוגים ובכול הצפנה שתעלה על הדעת, הכל הבל ורעות רוח. וכיוון, שגם הודעה זו, שבכאן, עונה על כל חוקי האנרכיה, שבהודעה ההיא, שכן היא נכתבה תחת השפעת קוקאין, אה.. קוקה קולה, הריני להוסיף, שכאן נסגר המעגל. וכל כך, לפי הנראה מדבריך ויותר מכך מניקך, שהנך גוי, [ואין כאן שום עלבון, או שמץ של כוונה לזה, חס וחזרת], משאלתך כאן, ענית לשאלתך שם. שהרי כל יהודי [איודישער יוד], היה מתייחס לנאמר שם, בעיקר כאל בדיחה שהקדיחה תבשילה והנה אתה נתפסת לפרטים ובכך הוכחת, שגוי אינו יכול ללמוד תורה. רק לסיום עניין אחד ברצינות: =========================== דע לך, כי ברגעים אלו ממש שליח בית דין חמוש בסכין קומנדו, בין שיניו וברובה צלפים Barret 95 0.5, התלוי על כתפו, עושה דרכו אליך, בכדי למצות עימך את הדין. "וחזקה שליח עושה שליחותו". ראה הוזהרת !!!

Ivan Ivanov10

New member
אתה ממהר להסיק מסקנות, תשאל קודם...

אם הניק שלי היה Abdul IBEN Abdul היית מסיק מזה שאני ערבי שרוצה להשתעשע קצת בפורום של חוזרים בשאלה? האם האדם חייב לבחור לעצמו ניקים על פי הלאום שלו? יהודי לא יכול לבחור לעצמו שם ושם משפחה סלאבי? בחרתי בניק Ivan Ivanov בגלל שאהבתי את הצירוף של השם עם שם המשפחה... זה הכל. ולגבי "גוי ששמר שבת חייב מיתה" זאת לא העם הראשונה שאני שומע את הביטוי, פשוט נזכרתי בו כמישהו הזכיר את זה פה, ורציתי לברר על הכוונה בביטוי הזה, סתם מתוך סקרנות.

Ivan Ivanov10

New member
אם הכל סבבה אז אני יכול להגיב פה?

מפעם לפעם... או שהזכות הזאת שמורה רק לחוזרים בשאלה?

ומעשה שהיה, כך היה...

היו היו שני חברים, למדו יחד בישיבה יום ולילה בשקידה ובהתמדה, הקפידו על קלה כחמורה... עד שהגיע זמנו של האחד להתחתן, בשמחה ובגאאוה, הזמין את חברו להיות "עד" בטקס החופה. "אה, אני לא יכול" אמר החבר. "למה?" "כי אני לא יהודי, אני גוי" "מה? והרי..." "כן, סתם חשקה נפשי בתורה, אז באתי ללמוד" "אבל אתה גם מקיים מצוות?! ושומר שבת? וקיימא לן שגוי ששבת חייב מיתה?!" "נכון, אבל אני מקפיד לטלטל ממחטה בכיסי בשבת" "אבל זה לא נחשב חילול שבת, שהרי יש כאן עירוב!" "אה, זה בסדר, אני לא סומך על העירוב...."

למעלה