גוי של שבת

דורי

יפה סיפור נהדר יטעינו עיפי לאבו ליהוא . מי האיש אלקשטיני ואיפה הוא כותב? יוסיסי

דורי

דורי היקר הכל ברור לי. האם אתה יודע כי ניתן להאזין לאלקשטיני מספר את הסיפור אם לוחצים על הסימון של הרמקול? האמת לא ידעתי ושברתי את הראש לקרא את הסיפור עם הערבית המצ'רקעה שלי. נהנתי מאד ותודה על הקישור. יוסיסי

DORIY1

New member
ח'אלד אלקשטיני

העיתונאי העירקי האציל ח'אלד אל קשטיני החי בלונדון כותב בעיתון العراق الحر = עירק החופשית . יש לו מדור קבוע בשם ايام الخير = הזמנים הטובים . כתבותיו מוקלטות בקולו . אני משער שהדבר נועד לתת מענה למי שלא יודעים לקרוא ולכתוב מבין העם העירקי והערבי . מאמריו מתפרסמים גם בעיתון الشرق الأوسط = אלשרק אלאווסט היוצא לאור בלונדון ושם מופיעה גם תמונתו . באחד המאמרים שלו הוא מעלה על נס את שר האוצר העירקי יחזקאל ששון אשר הציל את הכלכלה העירקית , ואת הקצין היהודי סאלם אלצ'אבט שתחת פקודו שירתו חיילים מוסלמים , וכשהיה הכרח לתת פקודה לחייליו להרוג מורדים מוסלמים אחרים צייתו לו ומעולם לא הועלתה השאלה מי זה היהודי הזה שנותן פקודה למוסלמים להרוג מוסלמים , משום שזה היה למען השמירה על בטחון המולדת .

יששכר4

New member
DORIY1 כל הכבוד, כתבה מעניינת, עדיין יש

אנשים הגונים ונחמדים.

DORIY1

New member
ליששכר

המצרים אומרים " الدنيا لسه بخير " = עדיין העולם טוב

לדורי, את הסיפור הזה הביאו לנו אותו בעבר

אני לא זוכר מי הביא אותו, אבל הוא היה בתוך אתר ויחד איתו היו תגובות מהעולם הערבי. חלק מהתגובות אני זוכר שהיו קשים מאוד כלפי היהודים. המוח שלי עסוק במה שקורה בשדרות כיום. אני לא יודע מה היה ואך היה ב 51 , כי אז עוד לא נולדתי, אבל אני יודע טוב מאוד מה היה בין 61 ל 71 , בעיני זה לא היה אהבה גדולה, היינו שרויים בחרדה גדולה, וטלענא ראסנא קבל רג'לנא, וברחנו כל עוד נפשינו בנו. נכון שהיו אנשים שהיו ידידותיים כלפינו, אבל לא אני ולא משפחתי ולא אלה שאני הכרתי, הרגשנו בטוחים, ותמיד התחושה היתה, שאת הזהות שלנו צריך להסתיר. מה אני מנסה לומר, אני עייף מלשמוע את המשפט אתם בסדר ואנחנו אוהבים אותכם והבעיה היחידה בכם זה שאתם ציוניים. אני באתי למדינת ישראל אחרי שתרתי משמע נזרקתי מעיראק, אני עייף מזה שאומרים לי שזה בסה"כ עימות על שטחים, על אדמות. אתה יודע, יש משפחה, יהודיה, הבת יצאה לאוניברסיטה, ואילו כל השאר היו בבית, כ 7 נפשות, אני לא זוכר את המספר במדוייק, אני חושב שזה היה בסביבות 1970 , נכנס אליהם הביתה אדם עם גרזן והרג את כולם במכות גרזן. אז אנחנו ברחנו כל עוד נפשינו בנו........ הבת חזרה וראתה את אשר ראתה........ כולם דיבורים ודיבורים בקול גדול אבל ברגע האמת אנחנו לא שווים שיתאמצו בשבילינו. ואילו מובארך היה יכול היה מחסל את כולנו מבלי להתחרט, העיקר שיהיה לו שקט. הקוראן הוא הספר האנטישמי הגדול ביותר על פני האדמה, האסלאם רדף את היהודים והשפיל אותם בכמה וכמה הזדמנויות לאורך ההיסטוריה, הקוראן מלא בקריאות גנאי ובוז כלפי אנשי הספר, ואני עייף כשמשחקים כאילו שאוהבים אותנו, וכועסים עלינו רק בגלל מדינת ישראל, זה השקר הגדול ביותר שאני התעייפתי מלהקשיב. אבי ז"ל ב 1937 , כתב מכתב לרב של ניו יורק, שבו הוא מתאר לו את התהלוכות וההפגנות בעיראק שזעקו מוות ליהודים........... ב 37 לא היתה מדינת ישראל ולא היה בטיח', ואפילו הנאצים עוד לא היו. כל החיים שלנו, רק רצינו שיאהבו אותנו ושיקבלו אותנו כשווים, כבני אדם שקיימים בזכות עצמינו......... והם עשו לנו טובה כשהיה להם נוח, אבל כשהגיע הרגע הקשה, הם התנהגו כאילו שאנחנו לא קיימים ולא מכירים אותנו. אז אני נמאס לי לשמוע מהאהבה הגדולה שהיתה קיימת, לא אהבה ולא בטיח', הם כל כך שונאים את העובדה שרוב המוסיקאים היו יהודים, הם כל כך שונאים להודות בזה. כמובן שאני לא חייתי בשנות הארבעים ולא בשנות החמישים, אז אני לא יכול לדבר על האהבה הגדולה שהיתה אז בין היהודים למוסלמים, אבל כל העניין של תופעת אלפרהוד, קשה לי להאמין שזה היה בישול של הנאצים....... מי שיחליט להעמיק בלימודי הקוראן, יבין במוקדם או במאוחר כי היהודים עם לא אמין שבגד באלוהים, והאסלם הוא הברירה האחרונה שאלוהים פנה אליה................. אז שלא יספרו לי סיפורים, ברחנו מעיראק כל עוד נפשינו בנו. בהזדמנות הראשונה שנסובב את הפנים, יתקעו לנו סכין בגב. כל החיים שלי הרגשתי כך, גם בעיראק, וגם בארץ. מה אני אעשה, כך אני מרגיש.

סועד

New member
לסייח הרוקד, תגובתך מאד ריגשה אותי ונראה לי

שאתה מדבר מתוך הבטן, ואין וויכוח עם מי שחווה על בשרו את הדברים. טוב שיהודי עירק עלו לארץ ברובם, עשרים שנה אחרי העלייה ההמונית, אי אפשר להתכחש למה שעברתם, מאד מבינה ללבך ומזדהה עם מה שכתבת. בברכת חג שבועות שמח. שוש.

פואד1946

New member
היי הסייח הרוקד יש רק אמת בדבריך אבל לצערי...

יש הרבה דווקא בין יוצאי עירק שרוצים להגגיד שיש להם יותר קירבה והבנה ל(סיבלות העם הפלסטיני) יש הרבה מבני העדה שהשמאל הוא תורתם הן כסופרים והן כחברי כנסת....אנחנו כבר הפכנו כבר לפולשים ומנשלים וכי העם הפלסטיני ובכלל הערבים שאנחנו יכולים וחייבים ללדבר איתם על שלום...דווקא אנחנו שספגנו עלבונות וטרור וקורבנות כמו שכתבת היינו כל קהילת בבל להתייצב עם הגוש הימני ולבנות ולשקם את ארץ אבותינו שניתנה לנו שנית אחרי מלחמת ששת הימים בדם מיטב בחורינו..והיום מתקפת הקסמים מתקפת הרשע של הפלסטינים בגיבוי המצרים שמחדירים נשק מודרני דרך המנהרות ..אז כדבריך ..לרגע קל סובבנו את גבינו וכבר הסכין נתקעה....אז המסכנה אל להאמין להם גם לא לאלה החיים בתוכינו רק על עצמינו עלמדינה משגשגת חברה מאוחדת . ועל צהל חזק רק אלה הם הערובה לעצמאותינו....אלה שסבלו בגלות ומי לא חייב להגיד לא עוד לא ירים גוי ידו על יהודי. מי יתן וצהל יצליח לכסח את ראשי אלה שזורעים פחד ובהלה בשדרות וישובי הסביבה. כן יואבדו כל אויבך ישראל...כי דמם הראשם. ליבינו ליבינו לתושבי שדרות....אני מתפלא למה כל עם ישראל יוצא להפגין למען שלומם ובטחונם מאחל חג שמח ושקט פואד

DORIY1

New member
לסייח

אני הבאתי את זה בעבר, והיום זה המשך לאותו נושא האהוב על מר ח'אלד אלקשטיני . אדם יקר וכותב בכנות מכל הלב ומצטער כמונו על כל תופעה של אפליה על רקע דתי . מאמריו מתייחסים על יחסים בין בני האדם הגרים בשכנות עם כל ההבדלים שביניהם ועם כל הרדיפות מסביב והזוועות והרציחות שאף אחד אינו יכול להתכחש להם . מבין כל התופת שציינת , ואני מסכים וחותם על כל מילה בתגובתך ,מבין כל הרוע הזה בצבצו אי אלו מקרים בודדים שייזכרו לטוב . גם פרופ' שמואל מורה מציין את תרומתו של מנחם צאלח דניאל למוסד יתומים בבגדד , והמשורר המהולל מוחמד מהדי אלג'וואהרי שיבח את התרומה הזאת של היהודי למוסד, השייך לממלכה העירקית ,בשיר قصيده שחיבר לכבוד אותו אירוע . אנחנו לא נשכח את הלבן רוב שקיבלנו משכננו המוסלמים במוצאי חג הפסח . אני במיוחד לא אשכח כאשר אדם מכובד ומנהל מפעל קם לכבוד אבי הרב בעת שעברנו על ידו בדרך . אני גם לא אשכח שבעלי עסקים מוסלמים העסיקו יהודים כאחראים לשמירה על הכספת שלהם امين صندوق כאשר לא ירחק היום עד שמשלת הזדון תחליט לנעול את החנויות של היהודים בשוק בשעוה אדומה שזה רכוש מוחרם לטובת הממשלה . זהו נושא עמוק מאוד שיש לחקור אותו על כל ההיבטים , החיוביים לצד השליליים . כיום יהודים פותחים עסקים בגרמניה ....ומה יהיה מחר כאן ? מי יודע ? נעזוב את הקוראן שמלמד על שנאת יהודים [ כדבריך] . מי חי לפי הקוראן ? גם אצלנו יש לנוכרי תשיך ולאחיך לא תשיך אבל מי חי לפי זה ? העיקר שנהיה בריאים ונייחל לימים טובים יותר , כמו שכותב אחד מחברי הפורום . : עברנו את פרעה נעבור גם את זה .

לסייח- אסור לשכוח את המקרים המזעזעים, אבל

צריך לזכור שיש גם אנשים טובים.

הרב של ניויורק בזמנו העביר את מכתבו

לאוניברסיטת ישיבה בארה"ב, במסגרת המלצתו לקבל את אבי ללימודים באוניברסיטה, ולפני 3 שנים האחראית על הארכיון באוניברסיטת ישיבה התקשרה לאחותי והעבירה אליה חלק מעבודותיו של אבי ז"ל. אז בדיוק נפתח בפנינו צוהר אוטנטי לדברים שהיו מלפני 60 שנה. אין לי את התשובה למכתב של אבי.

חבל שהעבודות מאוניברסיטת ישיבה

לא הגיעו לארץ כאשר אביך היה עדיין בחיים. מעניין שהם שומרים את העבודות במשך תקופה כה ארוכה.

Coutal

New member
הבעיה היא שיש כאלה שמתכחשים

מה לעשות, יש ותמיד יהיו, אפילו בקרבנו ישנם המתיימרים לדבר בשם כל יהדות המזרח כדי לנגח את הציונות. זה התחיל בתור מאבק לגיטימי לקבל יותר הכרה ולהתקומם כנגד הגזענות... היום זה כבר משהו אחר - שמאל רדיקלי המשתמש בזכרון כדי לנגח את הציונות ואולי אפילו למוטט את מדינת ישראל. ראוי להתקומם נגדם במישור הספציפי הזה של הזכרון, ימנים ושמאלנים כאחד, ציוניים ולא-ציוניים כאחד. אסור לתת להם להציג עצמם כמדברים בשם כולנו, ואסור לתת להם להשתמש בזכרון למטרותיהם הנקלות.

פואד1946

New member
מי מתנדב לכתוב תמצית הכתבה בעברית לאלה שלא...

קוראים ערבית.... תודה,פואד

DORIY1

New member
לפואד

ניתן לשמוע את הכתבה בקולו של הכותב ע"י לחיצה על הרמקול .

למעלה