גוי של שבת

סאביבית

New member
גוי של שבת

שלום לכם אנשים טובים! זוכרים אותי מעלילות אמא פולניה בפולין ? אז חזרתי שוב, ואני מבקשת תרגום לשיר הבא, כמובן רק להתחלה שביידיש...
מראש. גוי של שבת רביעיית מועדון התיאטרון אוי, מחאפט ומנעמט, מחפאט ומנעמט... זיי נישט גורנישט, אוי פופצען זעכצען... פינפ אונ אכציק זיבציק אכציק. ג´וני איז א גוי פור מי, גוי כשר ולאומי. מי בכל השבתות, בחדרה יעבוד ויצור נייר, נו מי ? רק לג´וני כאן מותר, בשבת למצוץ סוכר. ג´וני איז א גוי פור מי. ג´וני איז א גוי פור מי גוי כשר ולאומי . בשבת יחלוב פרות, יכבה את הנרות, ג´וני איז א גוי פור מי. ובפסח יתאמץ, כדי לקנות את החמץ, ג´וני איז א גוי פור מי.

zimes

New member
השיר נדון פה בעבר.

אם אני לא אחפש - תחפשי את? (נגיד - לפי המילה ג´וני בתוכן ההודעה)

zimes

New member
בבקשה

(סאביבית - זה לא מרוע לב ששלחתי אותך. רציתי לעזור לפחות קצת בינתים, ועכשיו התפנתי ומצאתי לך את הדיון ההוא).

תרגום הבית של השיר../images/Emo79.gif

כפי שהבאת אותו כאן. חוטפים ולוקחים, חוטפים ולוקחים. איני רואה דבר. חמישה עשר, ששה עשר. שמונים וחמש. שבעים, שמונים. אציין רק, שלמיטב זכרוני, הקריאה של יענק´לה בן סירא, היתה: זיבעצן, אכצן. (שבעה עשר , שמונה עשר.) ולא , זיבעציק אכטציק, (שבעים , שמונים) להלן הקישור אליו צימעס הפנתה אותך.

סאביבית

New member
תודה תודה!

אני לא סתם ביקשתי - זכרוני הרעוע סימן לי שבחאפצה - זה לוקחים, ורציתי להיות בטוחה. תודה לך !

אגב,../images/Emo107.gif ../images/Emo108.gif

זה מוגזם ללמד כלב שחייה בשני שיעורים. בן אהרון שגידל פעם כלבים, למד ששחיה זה אינסטינקט, קבוע מלידה, אצלם. בינתיים עברתי לחתולים. בעצם חתול אחד. "אלביס"
עליון. אני גר אצלו בשכירות משנה. בתמורה אני מתרגם לו למיאו´מית (מאידיש) לתשומת ליבך, הצעיר, תמנונה.

סאביבית

New member
אתה צודק! זה גם מה שאני אומרת...

בנתיים זכיתי היום אפילו להשמעה אותנטית של השיר - מתוך התקליט. הוא במשך כל השיר צועק את כל המילים האלו ביידיש בחאפצה וגורנישט וכל מה שאמרתם, וזה ממש לא קשור שם לכלום.

TAMNUNA1

New member
בן אהרון../images/Emo110.gif

רק תגיד מה עלי לקחת לתשומת ליבי הצעיר........

t a m n u n a

New member
בן בן כל הכבוד על כל../images/Emo110.gif

הסבלנות והסובלנות שאתה מגלה בעת שנשאלת שאלה/בקשה וכל דבר אחר. הב לי קצת משלך, בבקשה!!!!!!!!!!!!!!!!

1haam

New member
מילות הסיום של השיר הן

"ג´וני הוא בחור אזוי/גוי נשאר לנצח גוי!"

פאפיראסן.../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif

בהזדמנות זו שסביבית ביקרה אותנו. (בפעם הקודמת היא ביקשה את את השיר פאפיראסן) מצאתי קישור לשיר, באחד האתרים באינטרנט. מומלץ. בעת לחיצה על המילה השיר, תפתח תיבת הורדה. יש ללחוץ שמור בלבד. לנתב לתיקיה. השיר ´יורד´ לתיקיה בתצורת "מדיה פלייר´. יש להכנס לתיקיה ולשנות מ rm. ל ra. מאחר והשיר אינו מנגן בתצורת ´מדיה פלייר´ אלא ´ריל פלייר´ בלבד. בפינה לשיפוטך, יידישיסט. אציין שהמבצע והביצוע מאד "מעניינים." בתמונה: איור לשיר.

בן אהרון - אכן, ביצוע מעניין

ההגדרה שלך לביצוע "מעניין"- במקומה. אני אודה לך אם תוכל לציין את כתובת האתר בו מצאת את השיר.

בן אהרון - כבר איתרתי

בינתיים כבר אתרתי את האתר www.jewishmusic.com/ והמבצע - מסתבר - הוא מנדי פטנקין. חן, חן

האינטרנט ה"מהיר" שלי לא מאפשר לי

אין לי יכולת לשמוע את השיר שלך, בן אהרון, עד שהגיע לאוניברסיטה שם יש חיבור מהיר. ספרו מה מעניין בביצוע הזה.

ora11

New member
בן אהרון תודה

שני הביצועים ששלחת הם נהדרים. בעבר אני ביקשתי את השיר ואני מודה על ההנות שלך המשך כך.

t a m n u n a

New member
סאביבית צעירה מזמינה../images/Emo110.gif

אותך לבוא איתי ללמוד בבית שלום עליכם יידיש, איזה כיף....שרדת את הייטק בטוח שתשרדי את היידיש.

למעלה