גודל מרצפת?

tarami

New member
גודל מרצפת?

במהלך החיפוש אחרי האריח "המושלם" לבית מצאתי סוג אריח שהדליק אותי והחיסרון היחיד(אם בכלל) הינו שיש אותו רק בגודל 50*50 ס"מ. לחלל הכניסה,מגורים,פינת האוכל אני חושב שהגודל יראה טוב מה שמטריד אותי האם גודל שכזה יראה לא טוב בחדרים ומטבח של 10 מ"ר כל אחד? האם זה עניין של טעם או שיש איזהשהוא גודל מקסימלי לחלל מסוים שממנו והלאה הריצוף לא יראה טוב??

ayush

New member
אצלי כל הבית מרוצף באריחים 50*50

וזה מקסים
(כולל חיפוי קירות בשירותים ובאמבטיה) לדעתי, אם זהו האריח המושלם מבחינתך - שהגודל לא יעצור אותך.

tarami

New member
אם תוכלי לפרט...

מה גודל הבית (החלל הפנימי) ומה גודל החדרים?

ayush

New member
הבית כולו בערך 100 מר' לא זוכרת

בדיוק את גודל החדרים... אבל אם אתה מתלבט לגבי חדרים קטנים...אז יש לנו 2 כאלו אחד השירותים (שהם ממש פיצקים ועדיין נראים טוב עם הרצפות) וחדר עבודה שהוא בערך 3*2 ויחסית קטן לשאר החדרים.

תסלחי לי, אני בלחץ עבודה עד הערב

לפחות... סוגרת עסקה רצינית, כל האחראיות עלי, לכן אין לי כוח כרגע....אבל אחזור, אתייחס...

עצה לאריחים גדולים

בלי קשר לפן האסתטי, שימי לב שבחדרים קטנים את תקבלי הרבה פחת- כלומר צריך להזמין עודף משמעותי של אריחים. מומלץ לתכנן מראש את פריסת האריחים כדי לא לקבל הפתעות בסוף. הצעה: לדאוג שלא ישאר בקצה פחות מ-10 ס"מ רוחב, כי אז יראו כל עקמומית בקיר- למשל אם רוחב החדר 206 סמ, לא לרצף בארבעה אריחים מלאים ואז ישארו 6 סמ, אלא עדיף 3 מלאים ובכל קצה אריחים ברוחב 28 סמ.

נדמה לי, שהיא רוצה לרצף את כל

הבית באותו סוג אריחים, לכן אין חשיבות לגודל החדר, כאשר מוסיפים 10% כמות, לשבירה... ובקשר לשאילה המקורית: כמה שיותר גדול האריח, צריך חומר טוב יותר, ורצף טוב יותר, אבל התוצעות עיקר תלויות בתכנון (מה לעשות!?) פריסת הריצוף. אם, תמציאי איזה דבר, שמחזק את גודל האריח, ואת נותנת חשיבות לגודל המסויים, 50X50 יכול להיות מאוד יפה...לדוגמה: פעם הייה לי פרוזדור ארוך של בית ישן, אחד מהקירות הרסתי, אבל בנקודה מסויימת הייה עמוד בצד זה. מעבר לזה, פומקציה המעבר נשאר, רק כחלק מהחלל. יתרה מזה, את הספה הארוכה סןבבתי עם הגב לכניסה, עם ארון בגובה הספה - מרחק הקיר והעמוד הייה 90 ס"מ, והאריחים 40X40 לכן הכנסתי שורה חתוכה ל: 10X10 בין שתי שורות 40X40. מול המעבר על הקיר הייה גוף תאורה ארוך, כהמשך הפס האמצעי...זאת אומרת, כל המרכיבים, מסידור הרהיטים עד גוף התאורה, והריצוף "סיפרו על אותו סיפור"...אם בתכנון הריצפה הדברים לא מסתדרים, המצב לא יהייה טוב יותר במציות, אבל אם תמציאי את "המפתח" כאשר לגודל הריצוף יש ערך רכיטקטוני נוסף, הצלחת במסימתך. בשום אופן לא ממליצה רובה רחבה, אפילו, שהרצף יספר לך, שזה יהיה יפה - דבר אנטגוניסטי לקנות חומר ריצוף חזק ויקר, כאשר ביניהם פסים רחבים של ג'יפה - חומר פשוט, ולא קל לתחזוקה. לריצוף יפה, בגודל כזה מתאים כבר לכניס בפוגות פליז או נירוסטה - זו דעתי הפרטית...

Rשף

New member
מי מתכנן את פריסת הריצוף ?

האדריכל או הרצף ? מה עושים עם הסטיות בביצוע הקירות אם יש תוכנית ריצוף ?

למעלה