גודל המשרד

mtap18

New member
גודל המשרד

היי כולם, קודם כל אתחיל בזה שאני מצטערת אם הייתי צריכה לשרשר את זה לאנשהו... לא ידעתי לאן. הראיונות לסטאז' קרבים ובאים ויש לי מספר שאלות: א. איך החלטתם באיזה משרדים להתראיין? איך אני יודעת אם המשרד טוב, במה הוא עוסק בדיוק (חוץ מהרשימה האינסופית שאפשר למצוא באתר שלו וכו'), איך האווירה שם, מה היחס למתמחים ובכלל איך אני יודעת אם משרד "נחשב" או לא. ב. מה נראה לכם עדיף? משרד גדול או בינוני? מצד אחד משרד גדול זה יותר "נחשב" ויותר מרשים, מצד שני נראה לי שהאפשרות להתקדם במשרד בינוני שבו ניתן להתבלט יותר ויש אולי יותר מקום לעו"ד חדשים גדולה יותר. ומה נראה לכם לגבי שלוחה קטנה של משרד גדול? תודה למי שיענה

B L I M P

New member
אני רואה שאת מקשיבה טוב בהרצאות של ההשמה

המשרד הבינוני זה רון גזית והשלוחה זה גרוס?

mtap18

New member
כן ולא

האמת שרון גזית העלה לי את הרעיון שאולי עדיף בינוני על גדול. אבל האמת שלא ידעתי שלגרוס יש שלוחה. שלוחה איפה? התכוונתי לכל מיני משרדים גדולים בתחום המסחרי שיש להם שלוחה בירושלים למשל.

B L I M P

New member
בגרוס היא אמרה

שיש להם שלוחה בירושלים..אבל בעוד בת"א יש 30 מתמחים בירושלים יש....1!

הייבי

New member
אין תשובה אחת נכונה

א. איך מחליטים איפה להתראיין? כדי לענות על זה צריך לענות על ב' קודם לכן- מחליטים מה אופי המשרד שרוצים. הבחירה בין גדול לבינוני היא עניין אישי לגמרי- יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהם. לפי דעתי, בשלב ראשון תחליטי מה התחום שאת רוצה- מסחרי/עבודה/משפחה/ציבורי וכו' אחרי שהחלטת את זה צריך למצוא גודל משרד בהתאם לתחום- לדוגמא, במשפחה אין משרדים גדולים. אם רוצים ציבורי אז היעד צריך להיות בשירות המדינה ואם החלטת מסחרי (מה שקורה לרוב האנשים) צריך להתלבט: משרד גדול- היתרונות הם בחוג הלקוחות של המשרד, הרבה פעמים במשרדים גדולים יש יותר סיכוי להישאר (יותר סטאז'רים נשארים, אבל זה לא מחייב, זה תלוי גם בשנה, בצרכים וכו'), היוקרה של לרשום שם של משרד גדול בקו"ח, תנאי השכר, ומגוון של נושאים שהמשרד מתעסק בו. משרד בינוני- יש יותר סיכוי להתבלט, כי יש פחות מתמחים. מצד שני, משרד כזה עשוי להיות פחות יוקרתי (עשוי, כי יש משרדים בינוניים ואפילו קטנים שהם הראשונים בתחומם ועוקפים כל משרד גדול בסיבוב), תנאי השכר עשויים להיות פחות טובים וההתמחות יכולה להיות סגורה יותר בתוך "נישה". מכאן, לפי דעתי, דבר ראשון תנסי להחליט על התחום שמעניין אותך. אח"כ תנסי לראות מי נחשב (לדוגמא,אם את בקטע של ליטיגציה, אין לך מה לחפש במשרדים ענקיים שלא מחזיקים מחלקת ליטיגציה בעלת שם, אלא כדאי לך להעדיף משרד יותר קטן שידוע באיכות מחלקת הליטיגציה שלו). כמו כן, תנסי לברר עד כמה שאפשר מה שיטת העבודה במשרד (אני לדוגמא, לא רציתי הצמדה אז נמנעתי מהלגיע לראיונות במשרדים שזו השיטה שלהם), תתחילי לשלוח קו"ח למגוון של משרדים (גם כאלה שאת לא בטוחה לגביהם)- תזכרי שלוקח זמן עד שמקבלים זימונים לראיונות (לכל משרד יש את הקצב שלו) והרבה פעמים האווירה במשרד ובראיון מאוד משפיעה על הרצון האישי שלך בכלל לעבור את הראיון. בנוסף, תקשיבי בכל הימי אוריינטציה/יריד משרדים/ איך שלא קוראים לזה במוסד שאת לומדת בו. תדברי עם אנשים (הם גם שומעים שמועות)- אל תקשיבי לכל השמועות (הן לא תמיד נכונות) ולכי עם הנטייה שלך- אין לך טעם לסגור במשרד גדול שעוסק במסחרי כי זה "נחשב" אם בכלל שמת עין על ליטיגציה פלילית

mtap18

New member
הייתי צריכה להגיד

שאני מעוניינת בתחום האזרחי- מסחרי. ואני ממש מתלבטת אם עדיף משרדים גדולים (בגלל היוקרה והשורה בקורות חיים) או למשרדים בינוניים שנראה לי שקל יותר להתבלט בהם. איפה נראה לכם שקל יותר להישאר אחרי הסטאז'? (כמובן שהכל תלוי במשרד הספציפי ובשנה הספציפית אבל בכ"ז).

למעלה