ג'וג'יטסו ונינג'יטסו

• פותח הנושא usr
  • פורסם בתאריך

bizhar

New member
גם את זה ניתן לבדוק ../images/Emo8.gif

אתה יודע איפה

zappon

New member
המטרה יעיל זה שיתן את התוצאה

הכי טובה וזה לרוב מה שפשוט. בוא נסכים למשל שסטירה שדבר פשוט אבל לא יעיל כי מול יריב אתה רוצה לסיים כמה שיותר מהר את הקרב אז למרות שסטירה זה דבר מאד פשוט והכי טיבעי זה לא יתן הרבה. לכן אני מתכוון יעיל באופן שזה יגרום לנזק המירבי ויהיה הכי מהיר=(+)קצר ופשוט. אגב לא משנה שאיזה מצב אתה עם טונה של אנדרנלין ולחץ ואגו ופחד צריך לנתק את הכל ולא משנה מה קורה תאורטית זה נחמד לומר מעשית לא קל אז בגלל זה צריך לדעתי להילחם מההתחלה וללמוד את הכי פשוט ויעיל כך שאם במצב אמיתי כל הטכניקות המסובכות יקרסו מלחץ ועוד גורמים ותהייה חייב לחזור להכי פשוט זה גם יהיה הכי יעיל וטוב. נקודה למחשבה!

שי רגב

New member
טכניקות יעילות

הן עניין מ-א-ו-ד סובייקטיבי, שתלוי, בין היתר, בתכונות פיזיות (אבל גם נפשיות, אישיות) של הבנאדם. יש שיטות וטכניקות שמותאמות לאנשים מסוג-X ויש שמתאימות יותר ל- Y. יקות הבדל (או - סיבה נוספת לשוני בין השיטות והטכניקות) הנן מטרת וסיטואצית העימות. בקיצור: לא תמיד המטרה הינה זהה... חומר למחשבה.

bizhar

New member
פשוט ויעיל? לא כ"כ פשוט...

מה אומר? כנראה שתלוי את מי שואלים. כשאני מנסה לעבוד "פשוט" אני חוטף. לפחות באומנות אותה אני לומד המסובך הופך את הדברים לכ"כ פשוטים. רק שלהסביר את זה... זה לא פשוט

zappon

New member
אני מתכוון למצב

שיהיה הכי טוב מציאות בשבילך,כלומר הכי פשוט והכי יעיל מול מישהו שאתה לא יודע מה הוא יודע ובמה הוא מיומן הכוונה לשמור על כל העקרונות שיש לך ולדעת לעשות את הדברים הכי פשוטים ויעילים לא משנה מי מולך ושזה יתפוס נגד הכי הרבה שאפשר ומן הסתם שזה יהיה פשוט ויעיל.ככה לא איכפת לך מי זה מולך ומה הוא יודע כי אתה יודע שמה שאתה עושה ואיך שאתה מבצע את זה (הכל בתאוריה היפה) יתפוס ברוב המקרים כי זה מכליל את רובם. צודק לא פשוט להסביר

סיפור שחבר סיפר לי

בחור עם רקע רציני באומנויות לחימה, כולל קרקע וקרבות פול-קונטקט. עבד כמאבטח במועדון ובמסגרת עבודתו התפתחה קטטה שבמהלכה הוא היכה בחור שכנראה היה מסומם, כי לא הפסיק גם אחרי שהחבר חבט בו בכל צורה ודרך. שאלתי אותו למה הוא לא חנק אותו וזהו... התשובה שלו היתה: "לא חשבתי על זה באותו הרגע" זה ממשהו שמיומן מאוד בעבודת קרקע, חניקות בריחים וכו'. בלהט הקרב הפשוט לביצוע משתלט. אשרי זה שמספיק רגוע כדי ליישם טכניקות מורכבות בזמן אמת.

בלי לנסות לדבר על זה יותר מדי

דוגמאות לכל כיוון תמיד יהיו. זה המעניין כשמתעסקים עם בני אדם.

usr

New member
חבר שלך מיומן גם באגרופים ובעיטות

אני מניח שהחבר שלך מיומן גם באגרופים ובעיטות ולכן היה לו קל להשתמש בטכניקות האלו. (צריך לדעת לתת אגרוף או בעיטה) לשם הדין בוא נקח מקרה של מישהו המיומן בג'ודו בלבד ואין לו מושג בעבודת אגרופים או בעיטות. כיצד הוא ינהג ??? אני לא נקלעתי לקרבות רחוב כשהיה לי את הידע באומנויות לחימה אבל שמעתי על מקרה שתקפו ג'ודוקא מאחור והתרגיל שהוא בצע היה אוצ'ימטה והתוקף נמרח על הרצפה, כך שבכל זאת המיומנות כן משפיעה.

שי רגב

New member
לא נכון...

אורן, אמרת שהבחור היה מסומם ובאטרף. חניקה לא היתה עוזרת, אלא אם מטרת החונק היתה לעלף את המסומם. אני הייתי מרתק אותו ואז אוזק (אזיקים, חבל, חגורה, מה שלא יהיה...) אותו וחלס אל סיפור... כל טוב!

usr

New member
אז מה ההבדל בכל זאת ??

מעבר להיבט הפילוסופי והרעיוני של שתי השיטות , האם יש הבדלים מהותיים בטכניקות הנלמדות ולאו דוקא בטכניקות המיושמות בקרב. למיטב ידיעתי בג'וגיטסו קיימות טכניקות של בעיטות אגרופים וכן טכניקות של בריחים חניקות ועבודת קרקע. גם בנינג'טסו הטכניקות האלה נלמדות, יכול להיות בואריאציות שונות. (אני לא ידען גדול בנושא ) הרושם שנוצר אצלי (ואולי אני טועה) ששיטה אחת עובדת בקוים "ישרים" ואילו שיטה שניה עובדת בקוים יותר עגולים , אם נערוך הקבלה לקארטה יש את השוטוקאן שעובד בקוים ישרים וחדים לעומת הגוג'ו ריו שהינה שיטה "עגולה" יותר.

ההבדל בין הנין לג'ו ג'יטסו

לעניות דעתי, כאחד שמתרגל הרבה שנים וכחבר בארגון שבו רבים הוותיקים הלומדים ג'ו ג'יטסו בברזיל וביפן, יש הבדל מהותי: הג'ו ג'יטסו החי היום, זה שמתפתח, מגיב לטכניקות חדשות ומשתפר הוא ג'ו ג'יטסו ספורטיבי. הנין ג'יטסו שלנו לא היה ולא יהיה ספורט. מבחינתי לא כל כך מעניין אם הטכניקות הגיעו מהסמוראים, מרונין או ממשפחות נינג'ה באזור איגה. מה שמשנה לי זה מה שאני יכול להרגיש, ואני מרגיש בקאטות ובטכניקות השונות התכוונות (aiming) שונה, רצחניות ורצון להזיק. אין כאן רצון לנצח בתחרות ולהיות כפופים לחוקים פנימיים של התחרות. יש בקאטות של הנין ג'יטסו אוירה פרועה, תוכן של חוסר התחשבות במה מותר או אסור. רק להבהיר את עצמי, התוכן הרצחני של הקאטות אינו התוכן של האימונים. לדוגמה, לאנשים המטפלים במשך שנים בכלי נשק מסוכנים צריך שיהיה אופי יציב, שיקול דעת, אחריות ואפילו אנושיות, אלא שכל המעלות האלו מהוות מסגרת לחתיכת שיטה שהגדיר אותה המדריך שלי: "יש לנו מזל שמסקנות הקרב של הפסיכופטים היפנים שהמציאו את הריו שלנו הגיעו עד אלינו" ובקשר לשטח, הכוונה לאימון בחוץ, ממש בחוץ. אני מצרף קישור אלא שהדרך שבה התנועה בשטח משפיעה על העמידות בחלק מהריו שאנו לומדים מורכבת מדי להדגמה, אפילו באמצעות ווידאו.

usr

New member
כמעט ואין הבדל

לפי הדברים שלך כמעט ואין הבדל מהותי בין השיטות ואפשר להגדיר את הנינג'יטסו כהסתעפות של הג'וג'יטסו ????

יש הבדל

אין הבדל טכני גדול מאוד, אבל קיים הבדל טכני. המקום בו נבדלות השיטות הוא בהתכוונות. הרציונל שונה וזה הבדל גדול מאוד.

שי נשמה שלי!

שוב לא מסכים. זה שבעבר נלחמנו בקרבות של בעיטות ואגרופים (וגם אז יותר קרטה מאשר איגרוף תאילנדי.) רק מוכיח שהג'ו-ג'יטסו היא שיטת לחימה המנצלת את תוקפנות ותנועת היריב קצת קשה לבצע קומיטה כאשר כל צד מחכה שהיריב יתקוף ראשון. ומכיוון שכיף לעשות קומיטה אין ברירה אלה לנצל ידע ויכולת משיטות אחרות. אבל אין מצב זה גורם לג'ו-ג'יטסו להדמות לאגרוף תאילנדי או כל שיטה תוקפנית אחרת. ואני גם חושב שלמרות שלא כולם מבינים זאת. עצם ניצול תנועת היריב התחברות אליה והיכולת לנצל זאת כדי להכניעו לדעתי מחייב להיות רך וזורם.

שי רגב

New member
גם אני אוהב אותך! ../images/Emo23.gif

מסכים מאוד ("כיף לעשות קומיטה"... האמת שאני מתחיל להתגעגע
). יכול להיות שדברים השתנו בג'ו-ג'יטסו מאז שאני לא שם, אבל מסופקתני. עם זאת, אפשר להבין מדוע החליט מי שהחליט, להפסיק עם קרבות הקומיטה ולהמתקד יותר בטכניקה (ז"א, אני מניח שאחת הסיבות היתה הרצון להתמקד ולשפר את "יכולות הג'ו-ג'יטסו" ולנטוש את "ההיסחפות" לקומיטה ולקרטה/איגרוף תאילנדי, למרות שאני בטוח שתחלוק עלי...). אכן, בעיה גדולה היא בכך ש-"כל צד מחכה שהיריב יתקוף ראשון" (אגב, מי כמוך יודע שזה מאוד מאוד מלאכותי...) ו-"אין ברירה אלא לנצל ידע ויכולת משיטות אחרות". אז איפה כאן הג'ו-ג'יטסו??? זה מה שחסר לי! (הזרימה, הג'ו-ג'יטסו העגול, הזורם...). לו אני היום בג'ו-ג'יטסו הייתי "עוזב" את הקומיטה והטכניקות משיטות אחרות ונותן יותר תשומת לב לג'-ג'יטסו הטהור (אגב, אני בהחלט חושב שהבעיטות והאגרופים הנם יעילים להפליא וטובים, רק שהם טובים לדברים מסויימים ופחות טובים לאחרים. אבל צריך לתת דגש ל-"אחרים"). אחד הדברים אליהם אני מתכוון ב-"אחרים" היא "ניצול תנועת היריב". אמנם עשינו את זה הרבה, אבל השתמשנו (טוב, לא "אנחנו", אלא "אני". אני מוכן לקחת על עצמי את כל האשמה!) גם בהמון כח, שבהרבה מקרים חיפה או על טכניקה לקויה (אצלי...
) או על תזמון גרוע (גם אצלי...
). אבל, בועז, עזוב, את הפוסט-מורטום הזה ונעשה אותו (אם תרצה) ביננו, על בירה, סיחים ונרגילה. טוב?? נשיקות לאישה!!

שי רגב

New member
אגב, אולי טעיתי מעט...

(ואני מקווה שלא תשמין מנחת...!) אבל בפעם האחרונה שעבדנו ביחד היתה לי, אפעס, הרגשה שהתחלת לעבוד מעט יותר עגול וזורם. האמנם? (ואל תחזיר לי במחמאה. אני יודע שהעבודה שלי השתנתה, אבל גם שלך!!). נשיקות!!

נסיון שני!

בוקר טוב שי! אתה רק מוכיח את דבריי. עצם הסכמתנו שאנחנו מאמצים שיטות נוספות על מנת לבצע קומיטה הרי אומר שיוכולות הג'ו-ג'יטסו מתבססות על רעיונות אחרים. לדעתי הטעות היא בהגדרת נושא הדיון. השאלה היא לא האם הג'ו-ג'יטסו כזה או אחר אלה האם המורה שמעביר שיעור ג'ו-ג'יטסו נאמן למקורות וליסודות או לא כל כך. ואם לא האם הוא מסביר לחניכיו שהוא מנצל עוד אלמנטים ושיטות אחרות או נותן להם להבין שכל מה שהוא מלמד הוא הג'ו-ג'יטסו. לא יכול בלעדיך...

למעלה