ג'וג'יטסו או קונג-פו?

רוצה להתחיל ללמוד אמנות לחימה?....

אני נער בן 16 , אשר רוצה להתחיל ללמוד אמנות לחימה ? רציתי להתייעץ איתכם , איזה אמנות לבחור ... בעקרון חשבתי על : טאי צ'י , קונג פו , אייקידו , טאקוונדו. אם אפשר להוסיף מידע על האומנות אשר בחרתם , אשמח מאד. בתודה רבה מראש !

T0xicRat

New member
עצות והמלצות לבחירת אומנות לחימה.

שלום.. תמיד התעניינתי באומנויות לחימה אך אף פעם לא עשיתי משהו בנידון.. עכשיו כאשר הגעתי לגיל 17 המופלג ברצוני להתחיל ללמוד משהו, הרצון להתחיל ללמוד בא לא רק בגלל התעניינותי אל גם מפני שאני גם רוצה להתחזק ולהתגמש לפני הגיוס. הבנתי שאומנויות לחימה משפרות את הגמישות ומחזקות את השרירים ואת הסיבולת שלהם בצורה משמעותית ולכן החלטתי ללכת על משהו שגם אהנה ממנו וגם יעזור לי במטרה ידוע לי שבשנה אחת (עד הגיוס) לא אספיק יותר מדי... לכן אני מבקש את עצותיכם והמלצותיכם. אני מחפש אומנות לחימה אשר בפרק הזמן שברשותי אוכל להבין את הבסיס, ללמוד כמה תרגילים ולהתחזק חשבתי אולי על קרב מגע מכיוון שזה מה שמלמדים בצבא אבל אינני יודע עד כמה זה אפקטיבי. גם לא ידועים לי יותר מדי סוגים של אומנויות לחימה אז הידע שלי מאד מוגבל. Cheers

zv66

New member
מה אתה מחפש באומנות לחימה?

יופי? שלווה? הגנה עצמית? תחרויות?

WhiteBear

New member
בקשת עזרה מסיירי הפורום...

כבר הרבה פעמים נכנס צעיר שאמר "אני מתגייס עוד שעתיים, מה אפשר ללמוד עד אז... ??" מישהו יכול לאתר כמה שירשורים כאלו ? נוכל לאגד אותם ולהוסיף אותם ל- FAQ...

Hwoarang

New member
נתת דוגמאות מאוד שונות אחת מהשניה..

קודם כל באיזה איזור בארץ? ומה אתה רוצה מהאומנות? יכולת הגנה עצמית? כושר כללי? להראות לחברים בעיטות יפות (וגם יעילות) כמו למשל בטאקוונדו? אל תקרא מהצד גם תפרט כדי שנוכל לעזור

אני גר..

אני גר בפתח - תקוה , אבל יכול גן להגיע לגוש דן (רמת גן , הוד השרון , גבעתיים וכו'). אנשים רבים הציעו לי לנסות אומנות לחימה , בשביל ספורט לראשונה , ולבריאות וכושר , כמובן שכל מה שכולל כמו : בעיטות , אגרופים , ומגע פיזי נחשב.

crane

New member
פתח- תקואי, אשריך

כמי שגר בפתח תקוה, אפשרויות רבות פרושות בפניך: -קרטה בסגנון גוג'ו ריו אצל רוני קלוגר (פנה לסלבו לוי ממנהלי הפורום לפרטים). -קונג פו בסגנון גמל שלמה דרומי אצל ספיר טל (ראה כתובת אינטרנט מצורפת). -קרטה וקונג פו (שיטה המכילה קרטה גוג'ו ריו וקונג פו בסגנונות צ'אנג צ'ואן ונאן צ'ואן) או טאי צ'י (סגנון יאנג או צ'אן) אצל ירון בנימיני (ראה כתובת אינטרנט מצורפת). שלושתם מורים מצוינים ואמני לחימה ברמה גבוהה. לך ותתרשם.

טאי צ'י בפתח תקוה

אתה יכול לקפוץ לסניף (קבוצת לווין) של המרכז הישראלי לטאי צ'י בפתח תקוה, לשיעור נסיון בחינם, לדבר עם המורה ולהתרשם. ברחוב חפץ חיים (או משהו דומה?), בימי שלישי ב 21:00, ובימי שישי בשעה 14:30, בדוג'ו של רוני קלוגר. ברונו פלקסר מלמד שם. אם אתה מעונין אני אשמח לתת לך את הטלפון של המורה במסר. מומלץ בחום.

Palm tree

New member
ג'וג'יטסו או קונג-פו?

שלום לכם. בהמשך להודעתי הקודמת, בעזרת עזרתכם מצאתי מספר מרכזי אומנויות לחימה באיזור כרמיאל, עכו וחיפה. לאחר קריאה של מספר מאמרים וקישורים לשירשורי הודעות בפורום, הגעתי למסקנה שברצוני ללמוד או קונג-פו או ג'וג'יטסו. האם תוכלו לרחיב קצת על כל אחת מאומנויות הלחימה האלו, ובמיוחד על ההבדלים שבניהן? אני מודע לעובדה שזה עלול להיות קצת בעייתי, משום שקיימים סוגים רבים של קונג-פו, ולפי מה שהבנתי, חלקם שונים מאוד זה מזה, אך עדיין אודה לכם אם תנסו.

מורה או מורה

באמת עניין של מורה. לך לכמה, ובדוק איזה מורה עושה לך את הניצוץ בעיניים. זה כמעט הכל. אני לא מכיר כמעט מורים באיזור כרמיאל, אבל אני יודע שדוד בנימין מלמד JJ ברזילאי שם, ואמור להיות איש מרשים.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif רק מורה

מצטרף להמלצה על דרך הבחירה לא מכיר את המורה הספציפי ולא יכול להמליץ עליו או על אחר. אמיר

Palm tree

New member
הנה מה שאני מחפש באומנות לחימה

בקווים כלליים, אני מחפש אומנות לחימה "קשה" שמערבת בתוכה פיתוח שרירים וכושר, וכן גם גמישות, קורדינאציה ומהירות. אני מחפש גם אומנות לחימה מיסטית המשלבת בה התעסקות בגורמים רוחניים. וגם שתהיה אומנות לחימה "שלמה". יש לכם המלצות?

למעלה