גובה כידון

alon737

New member
גובה כידון

מה ההשפעה של כידון גבוה או נמוך? אני חושב שכרגע מה שמותקן אצלי זה נמוך כי הוא מקשה מאוד בעמידה אפילו שאני לא גבוה במיוחד והופך את השליטה בגז בזמן עמידה לסיוט. עוד כמה שבועות אני כנראה יקנה פרו טאפר מארה"ב במקום הנוכחי שעקום מאוד אבל אם אני יקח כידון גבוה אני לא יודע מה עוד יהיו ההשפעות על התנוחה ועל ההיגוי אז אם מישהו יוכל לפרט זה יהיה מצוין. חשוב לציין שהאופנוע נרכב גם לא מעט בכביש אז אני לא חושב שהיגוי עצבני מדי יתאים. בעיקרון אני מחפש יותר נוחות בעמידה והיגוי פחות כבד. (חוץ מכמובן כידון ישר) תודה מראש

yoe66

New member
על איזה אופנוע?

אין כידון מושלם לכל סוגי הרכיבה ככל שהרכיבה צפופה יותר מתאים כדון נמוך יותר וככל שהרכיבה פתוחה יותר כמו שבילים עדיף כדון גבוה כמובן שכל זה יחסי לאופנוע ולרוכב

yoe66

New member
אם הבנתי נכון את השאלה שלך

ככל שהשטח צפוף יותר כמו פטוצ'אטו יש יותר מצבים לישיבה ואו לכיפוף ברכיים עך שכדון נמוך יותר נוח יותר מאפשר גם להעביר יותר משקל קדימה בשבילים פתוחים עדיף לעמוד ואז כדון גבוה חוסך כיפוף כואב בגב כמובן תלו באופנוע בגובה הרוכב ובהעדפות אישיות בדרזוי למשל שום כידון לא יעזור כי הבעיה שם היא שהכדון קרוב מדי צריך או להחליף משולש עליון או מתאמים שמרחיקים

drz 400

New member
נפלאות הפורום:צריך להחליט על כידון

יש לי DRZ חדש התעקם לי הכידון קצת,אני רוכב שבילים ,כביש,ומקווה יותר שטח על איזה כידון הייתה ממליץ לי להחליף. אשמח לקבל גם דגם תודה

yoe66

New member
אני ממליץ בחום על אנדורו של רנטל

שים לב לא לקנות את העבה כי אצלך הולך הדק

davidi9

New member
מומלץ בחום כידוןFATBAR עים מתאמים

שגם מגביהים את הכידון. ואז כשנוסעים בעיר בין המכוניות גובה הכידון הוא מעל המראות של המכוניות

medwow

New member
איך תסביר את זה שבסופרמוטו יש...

העדפה ברורה לכידון גבוה? הרי רוב הזמן הרכיבה היא בישיבה?

yoe66

New member
כל מבנה האופנוע שונה

כולל הגבהים והיחס בין מושב רגליות כדון

alon737

New member
זה בשביל אקסאר 125

אני מנסה למצוא פשרה טובה.. הבעייה היא שהוא עושה המון דברים: כביש בעיקר בין-עירוני, שבילים מהירים, סינגלים, מעט סלעים וקפיצות. הכביש כנראה הכי חשוב בגלל שבטיחות היא כנראה בכל זאת לפני הכל אז בשביל זה כדאי כידון נמוך אתה אומר? ההיגוי כרגע עם כידון נמוך ומרגיש קצת כבד, בשביל זה צריך כידון רחב יותר או גבוה יותר? (או שילוב) נראה לי שאני ילך על המדיום אבל הבעיה שהפרו טאפר בגרסת "XR" מגיע בגובה אחיד, לעומת הגרסאות של הCR שקיימות בשלושת הגבהים אז חשבתי ללכת על המדיום בשביל הפשרה בין ישיבה לעמידה אבל אין לי מושג אם זה יתאים...

alon737

New member
מתי יפסיקו התגובות האלה

אי אפשר לקבל תגובה רצינית? אני לא הולך להחליף אותו בזמן הקרוב, אין אפשרות כזאת. אני חייב להחליף את הכידון כי הנוכחי עקום ויש משיכה שמאלה, אז אם בכל זאת מישהו יוכל לענות לי על השאלות זה יהיה מאוד נחמד.

alon737

New member
גבר אין פה שום דבר "ריגשי"

תאמין לי שהייתי מת להחליף את הבהמה הזאת אבל כרגע זה פשוט לא אפשרי בגלל כמה סיבות. בעזרת ה' שייכנס חוק הספורט המוטורי ואפשר יהיה לקנות כלי מוטוקרוס חוקי ויותר בזול אז אני יעבור לאחד כזה. עד אז אני לא מפסיד שום דבר כי בשנה הקרובה עם ההגדלה של רישיון א' מ50 סמ"ק ל125 רק יגדל השוק של האקס אר הקטן וכנראה שאם אני ימכור אותו עוד חצי שנה-שנה זה יהיה אפילו ביותר כסף ממה שאני יוכל לקבל עליו עכשיו. בינתיים אני נהנה ממנו כמה שאפשר. עכשיו אפשר לקבל תשובה רצינית לשאלת הכידון?

פרגיתי

New member
לפני שאתה רץ ומחליף כידון..

תבדוק קודם שהפרונט מאוזן עם דיאגונל, תעזר בחבר ותבדוק שמיניות ומכות רציניות בג'אנט הקדמי. להזיק זה לא יזיק, אולי ישפר את תחושת הפרונט. בהחלט יכול להיות גם שהכידון עקום (מגיע עם כידון ברזל פריך במקור, לא?) בקשר להחלפת האופנוע קח את דברי יואי בהבנה, לדעתי רוצה בטובתך. יחסית למחיר שאתה משלם על כלי כזה חדש או משומש-חדש (וחלש...
) אתה יכול לקנות אחלה DR. כשתוכל, (גיל, רשיון, תקציב) תחליף אם תרצה בכך.

alon737

New member
אני יבדוק את האיזון, תודה

ובקשר ליואי לא ראיתי את התגובה שלו בהתחלה אז סליחה אבל בכל זאת אם לא תהיה תגובה כזאת כל פעם שאני פותח שאלה אז יהיה יותר נחמד, בסה"כ לא דיברתי גם על שום השקעה אלא רק על החלפת כידון לאחד חזק שזה משהו חיוני. חוץ מזה ואולי גם צמיגי שטח אני לא הולך להוציא עליו שקל ואני מקווה כמו שאמרתי שיכנס כבר חוק הספורט המוטורי ואני יוכל לעבור למוטוקרוס חוקי עם ביטוח. האפשרויות החוקיות היחידות שלי כרגע הם ה50 סמ"ק שלמעט משקל אין להם שום יתרונות על הXR ובמיוחד לא בכביש. חזרה לכידון - בכל מקרה גם אם אין 100 אחוז איזון אז הכידון בצד שמאל מעוקם מאוד ורואים את זה בבירור, אני מרגיש כאילו אני על צ'ופר... למרות שצד ימין עדיין בסדר. הכידון המקורי כמו שאמרת הוא כידון ברזל מאוד מאוד פריך. מישהו יוכל בבקשה לענות לי על השאלות ממקודם לגבי השפעת המידות על ההיגוי?

פרגיתי

New member
אם כבר הזכרת היגוי...

תבדוק חופש במיסבי היגוי (תחזק/תחליף) אם צריך. יש דרך לבדוק גם ברכיבה אבל אתה לא חייב. תבדוק גם מיסבי גלגל על הדרך.. לבדוק חופש במיסבים זה עניין של דקות ספורות, חוץ מחבר לעזרה בייצוב האופנוע ומיקום הגלגל הקדמי באוויר אתה לא צריך שום דבר אחר... בקשר לשאלתך, אני לא יכול לענות. אנ'לא יודע
בהצלחה.

lucca227

New member
השפעות גובה ורוחב הכידון על ההיגוי

בשני המקרים, רחב יותר וגם גבוה יותר, הדבר שמשפיע יותר מכל על ההיגוי הוא המרחק בין הנקודה בה היד מפעילה את ההיגוי- לבין נקודת הציר של הגלגל הקדמי. ככל שהמרחק הזה גדול יותר, לרוכב יש יותר מנוף להפעלת היגוי. מה שאומר שמי שרוצה היגוי מהיר יותר, לא כדאי גם להגביה וגם לשנות לרחב יותר באותה ההזדמנות, כי יכול להיות שתקבלו משהו מוגזם ורגיש מידי. כידון רחב יותר משפיע ישירות על מידת הכוח הדרוש לביצוע פקודת היגוי (יותר רחב- פחות כוח נדרש), כאשר כידון הממוקם גבוה יותר משפיע גם הוא באותו כיוון אבל יותר מצד הרגש, כלומר נותן פידפק טוב יותר ללחץ שאותו הרוכב מפעיל על הכידון. ההגבהות הקלות והזולות ביותר לביצוע הן שימוש בסוגרים העליונים של כידון שתרם נשמתו, התקנתם מתחת לכידון הקיים (הפוכים כמובן) ושימוש בברגים באורך המתאים. עובד מצויין על אופנוע שעושה גם סופרמוטו, גם אינדורו וגם מוטוקרוס.

למעלה