גובה כידון

amitexc

New member
אממ... לפי מה שאני יודע

המומנט נקבע ע"י המרחק X מציר התנועה. למרחק Y אין השפעה על המומנט. כך שלמעשה לגובה הכידון אין השפעה על תחושת ההגוי מלבד נוחות. היגוי מהיר מתקבל ע"י כידון צר יותר עקב המרחק הקצר יותר שעל קצוות הכידון לעבור בזוית המסוימת,לעומת היגוי קליל יותר כאשר הכידון רחב יותר(על חשבון התנועה הגדלה,כמו ביחס גלג"שים). לגביי ההבדלים,אני לא כלכך בטוח שהם יהיו מורגשים על ידי הרוכב היות ומדובר בהפרש קטן מאוד,אבל אני לא נסיתי וריאציות שונות בתדירות גבוהה כך שאני לא יודע...

lucca227

New member
אם אני מבין אותך נכון

מרחק X אצלך הוא על המישור האופקי, ומרחק Y על המישור האנכי... כלומר אתה מתייחס לכמה קרוב/רחוק נקודת הפעלת ההיגוי בכידון לציר הגלגל - על ציר ה- X. מה שאתה מתאר, גם אם קיים אינו מוכר לי, אבל אשמח ללמוד עליו. התגובות אותם ציינתי בהודעתי הקודמת מגובות בניסיונות רבים שנועדו למצוא פיתרון לבעיית רכיבה שהופיעה אצלי בסופרמוטו ומשם הגיבוי להסבר. כאשר מאוחר יותר גיליתי ממקורות מוסמכים אחרים כי יש קשר הדוק בין מהירות/קלות ההיגוי לבין משולש המחבר את שלושת הנקודות הבאות: נק' מגע צמיג קדמי-מרכז כובד-נק' הפעלת מומנט ההיגוי. המשולש הוא משולש הפוך (קודקוד אחד למטה ושניים גבוהים ממנו), כך שאם מאריכים את הצלע שבין נק' המגע של הציר הקדמי לבין הנק' המפעילה מומנט להיגוי- תקבל את התכונות שתיארתי, ואת השוני הקטן ביניהם.

amitexc

New member
מומנט כח

המומנט:כח * זרוע אורך הזרוע נקבע ע"פ המרחק מהציר המרכזי מבלי להתחשב בשינויים בגובה.(ראה את התמונה המצורפת של הוראות לגבי חישוב ממונט רצוי במד ממונט). מהירות ההגוי היא תכונה נגדית לקלות ההגוי כלומר בשביל לקבל הגוי קליל ישנו צורך בזרוע ארוכה יותר דבר שיפגע בזריזות ההגוי מפני שהמרחק שהזרוע צריכה לעבור הוא גדול יותר. תוכל להסביר במה הכוונה במשולש לגביי נק' המגע של הצמיג הקדמי? הגורמים העיקרים(יש עוד) לדעתי שמשנים את ההגוי הם זוית ההגוי(בין הבולמים לגוף האופנוע) והמרחק של הבולמים הקדמיים מציר ההיגוי,שוב עד כמה שינוי במס' מ"מ בכידון משפיע על ההיגוי איני יודע.אבל יצרן כידונים למשל אינו מציין את היתרונות\חסרונות במידות השונות של הכידונים.

lucca227

New member
אוקיי, 2 דברים:

לגבי מה שכתבת- "מהירות ההגוי היא תכונה נגדית לקלות ההגוי כלומר בשביל לקבל הגוי קליל ישנו צורך בזרוע ארוכה יותר דבר שיפגע בזריזות ההגוי מפני שהמרחק שהזרוע צריכה לעבור הוא גדול יותר." אתה צודק בחלק הראשון של המשפט, אבל מפספס משהו בחלקו השני. נכון שזרוע ארוכה יותר מצריכה תנועה ארוכה יותר, אבל מישהו מגביל אותך בכמה ס"מ לדחוף את ידית הכידון כדי לגבי היגוי מסויים? התשובה היא לא. הבונוס הוא הקלות הנדרשת להפעלת היגוי, ואם הכידון גם גבוה מספיק- אז גם הרבה רגש. ולגבי זה- "הגורמים העיקרים(יש עוד) לדעתי שמשנים את ההגוי הם זוית ההגוי(בין הבולמים לגוף האופנוע) והמרחק של הבולמים הקדמיים מציר ההיגוי,שוב עד כמה שינוי במס' מ"מ בכידון משפיע על ההיגוי איני יודע." קודם כל, מה שהגדרת, המרחק בין צינורות המזלג לציר ההיגוי על הציר האורכי, נקרא "אוף-סט" והוא אחראי על נתון המפסע בגיאומטריית ההיגוי. אם לצורך הדוגמא זווית המזלג אנכית (90 מעלות לקרקע) וה'אוף-סט הוא אפס- הרי שנק' המגע של הגלגל, ונקודת המגע של המשכו הדימיוני של ציר ההיגוי עם הקרקע - היא אותה נקודה. מצב כזה (שלא קיים במציאות) נקרא מפסע אפס. המפסע הוא המרחק בין נק' המגע של הגלגל לנק' המגע הדימיונית של המשכו של ציר ההיגוי. זווית המזלג (26-27 מעלות באופנועי שטח) יוצרת מצב של הגדלה משמעותית של המפסע לעומת הדוגמא הדימיונית הקודמת. ה'אוף-סט' (הרחקת צינורות המזלג מציר ההיגוי) מחפה על חלק מהפער שנוצר על-ידי זווית המזלג, בהתאם לתכונות ההיגוי הנידרשות מהכלי הספיציפי. ככל שה'אוף-סט' גדל - המפסע קטן, וההפך. מפסע קטן שווה זריזות על חשבון יציבות כיוונית (רגיש לזעזועים במיוחד בהטיות), כאשר מפסע גדול שווה יציבות כיוונית גבוהה על חשבון זריזות (מתבטא בעיקר בקושי להפוך את האופנוע מהטיה להטיה). עכשיו, אם לא סיבכתי אותך יותר מדי, אתה אמור להבין את התשובה למה ששאלת בהודעתך.

amitexc

New member
אוקי

לגביי השינויים של הOFFSET והמפסע על ההגוי אין כל ספק. אבל לגביי הכידון אין שום השפעה לדעתי, היות שכשאנחנו מדברים על דברים יחסיים אז היחס זהה משני הכיוונים, כלומר כאשר ע"י הארכת המנוף(הכידון למעשה) מתקבל היגוי קליל יותר באותו האופן ההיגוי נעשה איטי יותר כתוצאה מהמרחק הגדל. ואם מדובר במצב שקלות ההגוי מורגשת אז באותו אופן טווח התנועה של הכידון צריך להיות מורגש גם הוא. כשאתה מדבר על שינוי ברוחב הכידון לכמה מ"מ אתה מתכוון? ושוב איך אתה רואה את השינוי בגובה הכידון כתוספת לרגש? עדיין לא הסתבכתי

yoe66

New member
עניתי לך אולי במקום להתלונן תקרא

אני עדיין חושב שעדיף להחליף את האופנוע אבל כידון אנדורו של רנטל הוא המועדף עלי

amnati

New member
אני מצאתי מגביהי כדון באיביי

וההבדל היה ממש לטובה בעקר בעמידה. אני לא זוכר כרגע ממי קניתי אך אם אתה מעוניין אני מוכן לפשפש בהסטורית הקניות שלי באיביי. מן הסתם הוא עדיין מוכר אותםצריך רק לברר אם יש לו עבור האופנוע שלך. שלי היה DR650 וזה היה לפני כשנתיים.

idana30

New member
מנצל"ש-מגביהי כידון

מצאתי מגביהי כידון לקטום החדש מכיוון שהמגביהים של 98 לא מתאימים לשל 2001. באתר יש אפשרות לבחור בין 12 מ"מ לבין 20 מ"מ. אין לי שמץ של מושג באיזה לבחור. מצ"ב תמונה של המגביהים. מדובר ב-200 2001.

MotoFreak

New member
כידון

מישהו יכול להסביר לי למה ממליצים פה לאדם שרוצה כידון חדש על כל מיני הגבהות במקום פשוט לקנות כידון גבוה?

yoe66

New member
להיפך, לא רק שאיני ממליץ על הגבהות

אין לי ספק שהגבהה בלבד היא מיותרת למעט הגבהות שגם מסיטות את הכידון קדימה

yaelash

New member
תבדוק שהפרונט לא עקום - זה בדר"כ

מה שהיה קורה לי (כי הוא די ספגטי...) אחרי שבאמת עיקמתי את הכידון החלפתי לרנטל נדמה לי. ודווקא יחסית לאופנוע שטח הוא הכידון ממוקם די גבוה בXR.

פרגיתי

New member
עדיף פרונט עקום (זמנית) מאשר

כידון עקום
או נזק למשולשים/בולמים רחמנא ליצלן
אמנם דבר ידוע לכל אבל אחזור עליו שוב בשביל הבחור שפתח את השרשור: לאחר איזון פרונט "מסודר" רצוי לסגור את ברגי המשולש התחתון עם מומנט מעט פחות מהכתוב בספר. וכשנופלים (בדרך כלל נפילה שהיא קצת יותר ממעידה במקום) הפרונט יוצא מאיזון ולשאר המכלולים שציינתי בד"כ שלום. בתקווה, כן? אז מה שנשאר זה ליישר את הפרונט מחדש, כל אחד בדרכו שלו ומה שבא באותו רגע לידו או לרגלו או בעזרת חברו

למעלה