גובהו של פרעה

גובהו של פרעה

בס"ד הכוונה היא כנראה לפרעה שהיה בתקופתו של משה, ואשמח לדעת אם מישהו מכם יודע מהו הפסוק שבו כתוב גובהו. תודה מראש!

סקיפי

New member
אתה בטוח שקיים פסוק כזה?

בלי לפתוח ספר שמות כך שאולי התשובה לא מהימנה במיוחד, אבל בכל זאת: למה שיטרחו לכתוב את זה? אפילו השם שלו לא נכתב.

אולי קיים מדרש לגבי גובהו

אני גם חושב שזהו חיפוש בנרות כיוון שלא זכור לי כלל אזכור של גובהו...

יוסי ר1

Active member
אמה גבהו

"א"ר נחמן בר יצחק לדידי כשפה המעכבת דמי לי ואמר אביטול ספרא משמיה דרב <פפא> פרעה שהיה בימי משה הוא אמה וזקנו אמה ופרמשתקו אמה וזרת לקיים מה שנאמר (דנייאל ד) ושפל אנשים יקים עליה..." (בבלי, מועד קטן, י'ח ע'א)

אלי ו.

New member
מילא גמד אבל פרמשתק מאוד מרשים

מצטער, מישהו היה צריך להעיר על זה.

יוסי ר1

Active member
נו, נעיר גם כן...

ברור שחזל לועגים לרברבנות של פרעה, המכריז "לי יאורי ואני עשיתיני". ולשם כך הם מציגים את קורא התיגר על הקב"ה כגמד מצורע ומכוער, שכל מה שיש בו זה רק ליבידו ותאווה, שאין מאחוריה שום אישיות של ממש. תחשוב רק כמה עד קשה היה לו ללכת ולשמור על שיווי משקל, שלא תאוותו תפיל אותו אפיים ארצה...

אלי ו.

New member
../images/Emo127.gif ולכן לא הייתי מתייחס

לאמרה הזו כנסיון לצייר תמונה הסטורית.

יוסי ר1

Active member
למה? אולי הכוונה שכשהוא נופל

אפיים ארצה, (מהסיבות שלעיל) גבהו אמה (כלומר רחבו). עתה צא וחשב את גבהו כשהוא מצליח לעמוד זקוף - כקומת עוג לפחות!

masorti

New member
למה לנחש?

פרעה של יציאת מצרים היה רעמסס השני, והמומיה של רעמסס השני נמצאת במוזיאון בקהיר. הנה לך תמונה. סע לקהיר, קבל רשות ממנהל המוזיאון, ותמדוד בזהירות מה היה גובהו של פרעה. אם אתה דוגל בדעת מיעוט שלפיה יציאת מצרים קרתה בימי מרנפתח (בנו של רעמסס השני)... לא נורא. גם המומיה שלו נמצאת במוזיאון בקהיר. הנה לך תמונתו. ולא נשכח גם את הסבא סתי הראשון, שמומייתו נחה גם היא אחר כבוד במוזיאון. שים לב לדמיון הברור בין הפרצופים.

סקיפי

New member
טעות.

מומיה היא גופה מיובשת. היא לא באותו גובה של הבנאדם כמו שהיה בחיים. ובכל מקרה, קיימות לפחות שלוש תיאוריות מוכרות בנוגע לזהותו של הפרעה של יציאת מצרים - ואפילו שתיאוריית רעמסס השני היא המקובלת היום, ויש לה הרבה תימוכין - עדיין, אני מסתייגת מאמירה וודאית כמו "פרעה של יציאת מצרים היה רעמסס השני".

masorti

New member
תשובה...

א. עצמות כמדומני לא מתקצרות בתהליך החניטה, ולכן אני לא ממש רואה סיבה להשתנות הגובה. אבל גם אם נניח שכן, אני בטוח שיש בידי המדענים אפשרות לקבל הערכה טובה (בטעות של ס"מ בודדים) לגובה המקורי מתוך מדידת המומיה. ב. נדמה לי ששנינו מסכימים שפרעה של יציאת מצרים היה בסבירות גבוהה מאוד רעמסס השני.

pembencipolisi

New member
הגופה החנוטה של רעמסס השני

זה שנחשב על פי המאמינים לספור התנ"כי , כמי שהתעמת עם משה לפני יציאת מצרים, נמצאת במוזיאון בבירה המצרית ... אין בעיה לברר מה היה גובהו של רעמסס השני.

סקיפי

New member
תיקון:

"זה שנחשב על פי המאמינים לספור התנ"כי" - לא נכון. נחשב על ידי זרמים מסוימים בארכיאולוגיה.

למעלה