ג'ואן רולינג אנטישמית?!

Marth Darunia

New member
נכון שאין רכש בנבחרות, אבל -

יכול להיות שויקטור נסע ללמוד בחו"ל

Kukupita

New member
אני חושבת שנבחרות

הן מארץ המוצא בלבד... זה לא משנה איפה אתה גר, אתה צריך אזרחות.

Pr0NgS

New member
נכון, כי ארצות אירופה קרובות זו לזו

בריטניה זה משהו אחר, כי זה אי.

בספר זה לא ברור מאיפה דורמשטרנג

אומרים ששומרים את זה בסוד, ומעלים הנחות שהם מאיפשהו בצפון (דרך אגב - ספינת הויקינגים מרמזת יותר על סקנדינדביה...). לפי זה שקרום לומד שם, ושלקרקרוף קוראים "איגור" וכו', אנחנו יכולים להבין שמדובר על מזרח-אירופה, לא יותר מזה.

נו באמת../images/Emo2.gif../images/Emo60.gif

טוב שלא פשוט קבעת שהיא אנטישמית. אתה יודע, זו האשמה מאוד חמורה. אז בבקשה, אפילו אם אתה אוהב כותרות שמושכות את העין, תדאג שלהודעות שלהן יהיה גם תוכן שתואם אותן.

M r s Black

New member
האמת היא שמכל השמות שהוזכרו כאן

כאופציה לשמות יהודים (זכריה וחפציבה וכיוצא) זו האופציה הכי פחות סבירה, כי באנגלית בעצם מבטאים את זה כהאנה וזה דווקא שם די נפוץ

Shaby Sababy

New member
אם היו מבטעים את זה כאנה.

היו קוראים לה אנה. ויש מקרה מפורסם בשואה על ילדה שקראו לה חנה, והיא שינתה את שמה לאנה כדי שלא יחשבו שהיא יהודית

י ע ל י ק

New member
ישוע - זה שם יהודי או נוצרי?../images/Emo13.gif

להזכירכם שהוא נולד יהודי ו"המציא" את הנצרות. גם גולדשטיין הוא לא בהכרח שם יהודי בדיוק כפי שהארי או רון, לא בהכרח שמות לא יהודיים. בקיצור - אין לזה שום משמעות וכל העסק הזה של חיפוש אחר אנטישמיות נראה לי הזוי לחלוטין.

Tiaya

New member
זה שם תנכי..

יהושע או יהושוע זה יהודי, וישוע זה נוצרי.. זה כמו ישי וג'סי..

Tiaya

New member
תוספת - יש הבדל בין שם יהודי לשם

תנכי.. כמו שכבר הסבירו שמות מהתנך יש להם שימוש גם באיסלאם ובנצרות - כמו דוגמאות שניתנו, דויד-דאוד-דיוויד, יוסף-יוסוף-ג'וסף ועוד.. שמות יהודים הם שמות משפחה - כל מה שעם "יין" בסוף - גולדשטיין, ברנשטיין, איינשטיין.. וכו.. וגם "מן" - וייסמן, פריימן וכו'. ועוד כל מיני חוקים שונים אבל לא בהכרח.. שזה בא מהעבר שנתנו שם לפי עיסוק.. (וייסמן=wise man - איש חכם) גם שוורץ לדוגמא זה שם לרוב יהודי כי זה שם שהגרמנים נתנו לכאלה שהם לא אהבו - שלרוב זה יהודים. (שוורץ בגרמנית = שחור). אנתוני גולדשטיין הוא יהודי כמעט בטוח. אבל את מדברת על מוצא לא על דת. יהודי זה דת, ישראלי זה מוצא. יש שם מצרים, הודים, אירים וכו', אבל אף אחד לא אמר שיש מוסלמים נוצרים ובודהיסטים נכון? פארוואטי ופדמה פאטיל חוגגות כריסטמס כי הם גרות באנגליה - מדינה נוצרית שבה חוגגים את החג. תחשבי על זה שרוסים למשל, גם אם הם יהודים הם נוהגים לחגוג כריסטמס- יש להם אשוח ולידו מדליקים נרות חנוכה, כי זה חלק מהתרבות שבה הם גדלו, וגם אם הם גרים בארץ הם חוגגים כריסטמס. יש תרבויות שבהן השמות מיוחדים יותר כמו ההודים למשל, לעומת שמות ישראלים (לא תנכיים) שיש להם היגוי אנגלי/אמריקאי - כמו שרון וקרן שהזכירו כאן. בגדול אין איזכורים לנצרות כמעט חוץ מכריסטמס והולווין.. אין תנק'ס גיבינג, ואין בכלל חגים דתיים. הכריסטמס הוא חג אוניברסלי במדינות נוצריות וגם במדינות שדוברות אנגלית כי זה חלק מתרבות..

י ע ל י ק

New member
אני מסכימה איתך במלוא מאת האחוזים

ואני כל הזמן אומרת את זה! אני בעצמי חגגתי בילדותי את כריסטמס כשגרנו באנגליה ואנחנו יהודים. חשוב לי לציין רק הערה אחת, שע"פ ההגדרה המדוייקת (התופסת במשרד הפנים ע"פ החוק בארץ), אנחנו בני לאום יהודי, דת יהודית ואזרחות ישראלית (אחרי שעבדתי בקונסוליה שלנו והנפקתי דרכונים אני יודעת שזו ההגדרה) מה זה אומר? שלהבדיל מכל עם אחר עלי אדמות, אצלינו מגדירים את הלאום, את המכנה המשותף שלנו כעם, בהגדרה יהודי שזו למעשה הגדרת הדת וזו לפי דעתי טעות. הלאום היה צ"ל "עברי" כפי שאצל בני הדודים שלנו יש לאום "ערבי" דת "מוסלמי" או נוצרי וכו' ואזרחות ע"פ המדינה אליה משתייכים.

rds15

New member
יש איזכורים לנצרות בכל מה שקשור

לשגרת החיים בהוגוורטס - חופשות חג המולד וחג הפסחא, הארוחות החגיגיות. אבל זה לא אומר שזה בגלל קשר עמוק לדת, אלא בגלל מסורת המדינה שבה הם חיים. אה, וחג ההודיה הוא לא חג נוצרי, הוא חג אמריקאי שמסמל את טבח האינידאנים.

../images/Emo45.gif../images/Emo60.gif

כל החגים האלו, והחופשות, הם יותר אזכורים לדת מאשר קשר עמוק אליה. אני מניחה שבהוגוורטס יש חופשות פשוט לפי המסורת במדינה, כמו שאם הוגוורטס היה בישראל אז היו חופשות פסח וכל זה.

udirot1

New member
לא רק

כמו ביהדות, שגם חילוניים מדליקים נרות בחנוכה, עושים סדר פסח וכו', זה בדיוק כמו החופשות והארוחות.

למעלה