ג'ואן רולינג אנטישמית?!
שמתי לב שבספרים אין איזכור לאף אדם יהודי ואף לא למדינת ישראל. בעבר גם חקרתי בלקסיקון הארי פוטר וגם שם לא נתקלתי ולו ביהודי אחד. בספרים מוזכרים אנשים מעדות שונות כגון האחיות פאטיל ממוצא הודי, צו צ'אנג האסייתית, לי ג'ורדן בעל השורשים האפריקאיים וכמוהו אנג'לינה הרודפת, משלחת דורמשטרנג הבולגרים ככל הנראה ובבוטון הצרפתים (למרות שבסרט הרסו את זה ועשו אותם משלחת של בנות מטומטמות
). כמו כן, ישנו חסן מוסטפה, השופט המצרי בגמר אליפות האולם בקווידיץ', שימוס פיניגן הוא אירי וכמובן גם הנבחרת שיחקה נגד בוגריה באליפות העולם הייתה אירית. מוזכר שצ'ארלי התכתב עם נער ברזילאי ששלח לו כובע מכווץ אוזניים, עלי באשיר אשר הבריח שטיחים מעופפים ומוזכר בספר הרביעי. כמו כן, באותו ספר כשהארי רון והרמיוני הולכים להביא מים באליפות, הם נתקלים בשלושה קוסמים אפריקאיים הצולים משהו שנראה כמו ארנב, בכמה מכשפות אמריקאיות רכלניות מסיילם ובאף קוסם מארץ ישראל. בנוסף לזאת, בספר קוויץ' בראי הדורות, בפרק בו מסופר על התפתחות הקווידיץ' ברחבי בעולם, מן הסתם לא היהודים ולא ארץ ישראל מוזכרים באירופה אך גם אסיה שזכתה לפיסקה קטנטונת, מדברת רק על הודו, פקיסטן, בנגלדש, אירן, מונגוליה ויפן. האם מישהו נתקל ביהודים או ישראלים איפשהו ואני סתם מדמיינת? או האם באמת יש לג'ואן רולינג נטיות אנטישמיות?
שמתי לב שבספרים אין איזכור לאף אדם יהודי ואף לא למדינת ישראל. בעבר גם חקרתי בלקסיקון הארי פוטר וגם שם לא נתקלתי ולו ביהודי אחד. בספרים מוזכרים אנשים מעדות שונות כגון האחיות פאטיל ממוצא הודי, צו צ'אנג האסייתית, לי ג'ורדן בעל השורשים האפריקאיים וכמוהו אנג'לינה הרודפת, משלחת דורמשטרנג הבולגרים ככל הנראה ובבוטון הצרפתים (למרות שבסרט הרסו את זה ועשו אותם משלחת של בנות מטומטמות