ג'ואן רולינג אנטישמית?!

Jastar

New member
ג'ואן רולינג אנטישמית?!

שמתי לב שבספרים אין איזכור לאף אדם יהודי ואף לא למדינת ישראל. בעבר גם חקרתי בלקסיקון הארי פוטר וגם שם לא נתקלתי ולו ביהודי אחד. בספרים מוזכרים אנשים מעדות שונות כגון האחיות פאטיל ממוצא הודי, צו צ'אנג האסייתית, לי ג'ורדן בעל השורשים האפריקאיים וכמוהו אנג'לינה הרודפת, משלחת דורמשטרנג הבולגרים ככל הנראה ובבוטון הצרפתים (למרות שבסרט הרסו את זה ועשו אותם משלחת של בנות מטומטמות
). כמו כן, ישנו חסן מוסטפה, השופט המצרי בגמר אליפות האולם בקווידיץ', שימוס פיניגן הוא אירי וכמובן גם הנבחרת שיחקה נגד בוגריה באליפות העולם הייתה אירית. מוזכר שצ'ארלי התכתב עם נער ברזילאי ששלח לו כובע מכווץ אוזניים, עלי באשיר אשר הבריח שטיחים מעופפים ומוזכר בספר הרביעי. כמו כן, באותו ספר כשהארי רון והרמיוני הולכים להביא מים באליפות, הם נתקלים בשלושה קוסמים אפריקאיים הצולים משהו שנראה כמו ארנב, בכמה מכשפות אמריקאיות רכלניות מסיילם ובאף קוסם מארץ ישראל. בנוסף לזאת, בספר קוויץ' בראי הדורות, בפרק בו מסופר על התפתחות הקווידיץ' ברחבי בעולם, מן הסתם לא היהודים ולא ארץ ישראל מוזכרים באירופה אך גם אסיה שזכתה לפיסקה קטנטונת, מדברת רק על הודו, פקיסטן, בנגלדש, אירן, מונגוליה ויפן. האם מישהו נתקל ביהודים או ישראלים איפשהו ואני סתם מדמיינת? או האם באמת יש לג'ואן רולינג נטיות אנטישמיות?

E r u

New member
טיפשי ביותר

עצם זה שהיא לא הזכירה שום שם יהודי,דמות יהודית או סיפרה על יהודים לא אומר שהיא אנטישמית - נו באמת תתבגרי! חוץ מזה שנראה לי [אם זיכרוני אינו בוגד בי] שיש חפציבה ויש גם את זכריה סמית' [למרות שסמית' זה לא שם משפחה יהודי - אבל זכריה זה שם פרטי יהודי]

Jastar

New member
זכריה אינו שם יהודי

זה הוא שם נפוץ בקרב הקהילה הקטולית המאמינה מאוד, בארה"ב ובבריטנה כמו כן הוא גם נפוץ בקרב קהילת ההאמיש.
לספר השישי חפציבה זה הוא שם תנכי וזה אומר גם של הברית החדשה. מבטאים אותו שונה מאצלינו והוכחה נוספת לשמות עבריים אצל גויים אלה השמות יחזקיאל (יזיקיאל) ידידיה (ג'דדיה) ועוד רבים. עצם העובדה ששם משפחתם של זכריה ושל חפציבה הוא סמית' כבר מעיד על כך שהם לא יהודים, אני מעולם לא שמעתי על יהודי בשם סמית', ואתם?! עוד דבר, חפציבה היא קרובה רחוקה של הלגה האפלפף כך שסיכוי ליהדות אין שם.

gdisrael

New member
מצטער לאכזב אותך אבל זה אכן שם יהוד

יהודי*** זכר -יה - זוכר את ה' חפצי-בה ציווי לחפוץ בה אולי נעשה בהם שימוד גם לאנשים שאינם יהודים- אבל אין זה אומר שאינם שמות יהודים. היום גם יש דיויד ... אייזק .... מוישה... ג'וסף... איבריהם (דוד, יצחק, משה, יוסף, אברהם) מה זה אומר שהם אינם שמות יהודים ?! סליחה על התקיפה, אבל זה צרם לי בעין "לא שמות יהודים" יום טוב

אלה *לא* שמות יהודיים

זה שם תנכ"י אבל אלה אינם שמות שיחודיים לאנשים יהודיים, נוצרים רבים ואף מוסלמים (דאוד, מוסא וכו') משתמשים בהם. בדיוק לפני שבועיים היה על זה דיון, בדיוק אותו דיון

ToryMaster

New member
זה גם

אבל זה בהחלט קודם כל שם תנ"כי, AKA הברית הישנה אצל הנוצרים. זהל א ייחודי לנו.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif

השם שלי, למשל- HANNA, הוא בינלאומי. ויש את רבקה-->REBECCA ושמות נוספים. ולא רק תנכיים- שרון וקרן הם שמות עברים וגם אנגלו-סקסיים לכל דבר.

gdisrael

New member
ויקוש זה מה שכתבתי

אולי נעשה בהם שימוד גם לאנשים שאינם יהודים- אבל אין זה אומר שאינם שמות יהודים אולי נעשו בהם שימוש על ידי נוצרים - אבל מכיוון שמקורם בתנ"ך - הם פשוט, בלי שום ויכוח, שמות יהודיים - שאומצו (אני מדגיש) על ידי דתות \ עדות אחרות. כמו למשל כבר אמרתי .. דוד - דיויד... מרים - מריה... רחל - רייצ'ל .. יוסף - אייזק... משה - מוזס... רבקה - ריבקה.... ויש עוד מלא !! כמו שיש יהודים שקוראים להם כריסנטינה וכריסטי - מ"קריסטס" שזה ישו. ודווקא בגלל ההגבלה וההתנגשות הגדולה בין הנצרות והיהודת (סיפורי ישו למינהים והברית החדשה) הנוצרים "גנבו" ואימצו את השמות התנ'כים - שבפרוש ואין על כך שום ויכוח - יהודיים ! ואתה רוצה לבדוק את זה במסודות יותר גבוהיים, אתה יכול - ותיווכח שאני צודק !

gdisrael

New member
כמו שויקי בחכמתה אמרה... "הם גם"

הם אכן *הפכו* לשמות נוצריים... אבל במקור הם יהודיים. מה שגם "הפכו" אומר שנהיו, נהיו ממשהו מקורי. ובדרך כלל, מקור הדברים קובע את ה"זכויות" עליהם. והמהות שלהם. ולא לדבר על שמות האל *היהודי* שמסתתרים בשמות. אני אתן לך דוגמא.. היום רוב העולם משתמש בתאריך הלועזי... אז מה אנחנו קוראים לו תאריך עברי בגלל שאנחנו משתמשים בו ? לא ! אומנם אנו משתמשים בו, אבל הוא עדיין נקרא תאריך "לועזי". וכמו שהיום ישנם אנשים שעד היום משתמשים בלוח השנה של שבט המאיה העתיק.. למרות שעברו אלפי שנים.. והוא כבר בשימוש של אוכלסיות אחרות.. עדין הוא נקרא "לוח השנה של שבט המאיה". מקווה שהבנת את נקודתי. יום טוב !

י ע ל י ק

New member
לשיטתך הנצרות היא יהודית

הנצרות אכן הייתה במקור פלג ביהדות, אך מאז שהדת הנוצרית התפתחה יש לה קיום עצמאי ומקביל לדת היהודית, ולכן ניתן להגיד שהשמות הם שמות תנ"כיים או עבריים במקור אך לא בהכרח יהודיים. בכל מקרה השימוש בהם אינו מצביע בהכרח על מוצאו היהודי של בעל השם. הדוגמא ההפוכה שהצעת, כריסטינה, דווקא מצביעה על מקור נוצרי מובהק, כי השם ישו (או ישוע) זה JESUS והשם CHRIST (כריסט) הוא תואר שהוצמד לשמו על שום היותו נוצרי. עצם השימוש של יהודים בתפוצות בשם זה, נובע מהצורך לנהוג ע"פ מנהג המקום (כפי שחגי הכריסטמס והלוואין נחגגו בהוגוורטס רק בגלל מנהג המקום ולא מעצם היותם נוצרים). באשר ללוח השנה, אומרים למשל שנת 2006 לספירה הנוצרית, אך זה לא מהווה הוכחה לכך שהשימוש בשמות התנ"כיים הם לא נוצריים.

gdisrael

New member
אני עדיין בדעתי ...

לא אמרתי שהנצרות אינה עצמאית - ברור שהיא כן ! את לא ירדת לסוף דעתי, אני אומר לך שלמרות זאת, היא אימצה את השמות היהודיים.. נכון כתבת הם לא שמות יהודיים אלא "תנכ"ים" אז פה אני גם יכול להביא לך הוכחות שתנכ"ים משמע יהודים.. ספר התורה שייך לבני - ישראל, אשר קיבלנו אותו בהר סיני- וגם לדעות החילוניות, שנכתב על ידי אנשים. אנשים יהודיים, אז נקראו עבריים. אני בכוונה הבאתי את השם כריסנטיה... כי ישנם בנות שהם בנות של אבא נוצרי ואמא יהודיה - והם נחשבים לפי הדת יהודיות, אך בגלל האבא קוראים לה כרסיטינה, ובגלל שהם לא נוצריות זה לא אומר שהשמות שלהן לא נוצרים - כי הם כן ! כי זה בא מישו ! כמו שחגי הנצרות, שוב יש משפחות של אבא נוצרי ואמא יהודיה שחגים את החגים, בעצם היותם "יהודים" אך שומרי מסורת ה"נוצרות" הם לא מעוורתים את החגים והופכים את חג המולגד לחג יהודי, נכון ?! ואותו דבר בקשר לשמות, בזה שהם מאמצים את השמות יהודיים - תנכ"ים (אותו הדבר) הם מאמצים אותם, ואולי היום הם משמשמים גם נוצריים, אבל הם אינם שמות נוצריים אלא יהודיים בלי שום ספק ! ובבקשה אל תכניסו לי מילים לפה, כי בחיים לא אמרתי שזה מצביע על מוצא יהודי, אני הסברתי בדיוק את כוונתי, ולא ניסיתי להוכיח שחפציבה או זכריה או יהודיים. אני הברהתי פה נקודה, שמאוד צרמה לי לעין - שעכשיו היהודים עצמם מסלקים את הדברים ששיכים להם, במקום להתגאות בשייכותם לנו. פתאום בגלל שמדונה החליטה ללמוד קבלה, הקבלה והזוהר שייך לנוצרים ?! ובגלל שספר התנ"ך הכי נמכר בעולם אז הוא נוצרי - או מוסלמי, או מי שלא לומד אותו ! לא ולא ! וכמו שכבר ציינת, שאנו עומרים "לספריה הנוצרית" למרות אחרי מאות שנים שכלל העולם משתמש בזה, ככה זה גם בעניין השמות ! וזוהי הוכחה לשמה ! נראה אם הנוצרים יתנו לשאר אומות העולם לקחת את החזקה שלהם על חגיהם, מה ואם מחר היהודים החילוניים יחליטו שהם חגים את חד המולד כי הם אוהבים מתנות, אני חותם לך שזה לא אומר שעוד 1000 שנים לחגים יקראו " חגים יהודיים" - הם יהיו עדיין חגים נוצרים שחגים יהודים. ולסיכום, ישנם גם נוצרים שמאמינים לא רק בברית החדדשה אלא גם בתנ"ך - ותשאלי אותם בעצמך של מי התנ"ך הגמרא הזוהר הקבלה המשנה וכל ספרי הקודש למיניהם שייכים. תודה, ויום טוב לך

י ע ל י ק

New member
יום טוב גם לך ../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

אני לא זוכרת שהכנסתי מילים לפיך. הבעתי את דעתי הפרטית ולא את דעתך. לגופו של עניין,אתייחס מהסוף להתחלה:
כל הנוצרים מאמינים בתנ"ך ובברית החדשה כאחד, לכן שמות שבאים מהתנ"ך (והסכמנו מזמן שהם שמות תנ"כיים) משמשים את 3 הדתות המונותאיסטיות. השאלה למי "שייכים הגמרא,הזוהר,הקבלה,המשנה" וכו' - אינה רלוונטית בכלל לנושא הדיון, כי השמות לא באו מכתבים אלה.
חגים, טקסים, מנהגים כאלה ואחרים - בהחלט מייצגים את הדת הספציפית הנוהגת בהם, כל דת ומנהגיה, ואין בהם משום הוכחה לעניין השמוש המשותף בשמות התנ"כיים.
הרגיזה אותך העובדה כי אנו היהודים מסלקים את הדברים ששייכים לנו, במקום להתגאות בהם. אני יכולה להעיד רק על עצמי, כישראלית, יהודיה, חילונית, שהתחנכה בבתי ספר ממלכתי בארץ, נוצרי באנגליה, אזרחי בארה"ב + תקופת שהייה באיטליה, אני גאה מאד בלאום היהודי שלי, במיוחד מתוך הכרות את היופי של האחר ומציאת האיזון לאחר שנים, בין כל מה שהכרתי. כיבוד הנצרות אין בה משום חוסר חבוד כלפי היהדות.
כריסטינה - הוא אכן שם נוצרי וזה מה שאמרתי.
ע"פ התנ"ך, ספר התורה (שהוא אגב, רק שליש מהתנ"ך) אכן ניתן לבני ישראל. אין בכך סתירה לקביעה שלי, בעניין השמות.
לא שכנעת אותי שתנ"כי משמעו יהודי, בהקשר של הדיון שהתנהל כאן בעניין הקשר שבין השם לדתו של האדם. (אני חוזרת על שאלה קודמת שלי, האם לבני ישראל לפני הפיכתם ליהודים בברית המלה, היו שמות שונים?)
גם התנ"ך מספר את סיפור הולדתו של העם היהודי מיום שקבל את התורה, מכאן שבתקופה שקדמה לזה, הם לא היו יהודים, ולכן שמותיהם לא היו יהודים, לא?
אם אתה מסכים איתי שהנצרות היא עצמאית, מדוע אינך מסכים לקביעה שהשמות התנ"כיים במשמעותם הנוצרית - אינם יהודיים? וסליחה מכל באי הפורום אשר שאלות "כבדות" כאלה אינן מענינות אותם. גם אותי לא תמיד מעניינות כל השאלות של האחרים. השאלה האם זה קשור או לא קשור לספרי הארי פוטר? מובן שכן, הרי הן צצו מתוך רצוננו להבין את הגישה של הסופרת ליהדות.

gdisrael

New member
כמה תשובות

לא כל הנוצרים מאמינים בתנ"ך - יש גם הרבה מאוד זרמים - לפחות זה מה שאני למדתי ! אני לא דיברתי על שום דבר נגד כיבוד הנצרות, אני דיברתי על הערצה עיוורת כלפיה וראייה בה כמודל לחיקוי - דבר שגורם לי להתערער. סליחה, אולי אני טיפש מידי להבין, אבל אני לא מבין את הקשר בין כיבוד הדת הנוצרית לבין נתינת זכויות היוצרים על השמות שלנו... בהדגשה על שלנו... עכשיו מכיוון מוצאי הדתי, אני אסביר לך כמה טעויות מאוד בסיסיות בקביעות שלך. אדם עוד מקבל את יהודתו משמיים, כאשר הוא בנו של יהודייה. אני אסביר לך את זה שלב שלב. בשמיים ישנם נשמות, ורק ליהודים יש נשמות. זה בעצם כמו דברים נרדפים. נוצרים יש להם נפש ... ליהודים "רוח" "נפש" ו"נשמה".. ולגדולים בינינו "יחידה" ו"חיה". כאשר אמא יהודיה נכנסת להריון, נכנסת לבטנה "נשמה" על כן שהתניק יהודי.. והמלאכים מלמדים את אותו נשמת הילוד את כל התורה בבטן אמו. כאשר תינוק נולד הוא יהודי עוד לפני ברית המילה, ברית המילה רק מסמנת את הברית בינינו לבין הקדוש ברוך הוא - את הקשר המיוחד והאין סופי שלנו.מעצם השם "ברית" מילה.. כי זאת "ברית עולם" את יודעת שלפי התורה, אדם וחווה אברהם יעקב ויצחק גם נחשבים יהודיים - אלו רק שמות שוליים.. עבריים יהודיים.. כל אלו שמות של אנשים שיש להם נשמה. לחווה ואדם הייתה נשמה. גם כן לאברהם ובניו ובני ישראל. וכל שאר אומות העולם הם בעלי נפש. רמת רוחניות פחותה בהרבה מנשמה. לא לדבר שבכלל עצם השם "יהודי" איך שאנו רואים אותו הוא שגוי, מפני שזה אמור לציין את מקור כולנו משבט יהודה אשר לא בגלות של הרי החושך - אבל היום כבר ידוע שבארץ ישראל אנחנו 3 שבטים - בניהם האתיופים היהודים שהתגיירו לפני אלפי שנים כאשר, ואל תתפסו אותי במילה בשם, ראובן פגש אותם והם התגיירו בעקבותו. ולכן השמות התנכ"ים.. שנכתבו בתנ"ך - שכתובים ונביאים נכתבו בכלל לאחר הורדת התורה מסיני ליהודים (אני מדגיש) או בני ישראל איך שתרצי לקרוא לך, והם נכתבו על ידי זקני ישראל וחלק מהמלכים וכולי.. שוב בני ישראל יהודים וכדומה.. לכן יש לנו "זכות יוצרים" על השמות ... ואם הנוצרים אימצו אותם זה לא הופך אותם לשמות נוצריים, גם כן ! זה הופך אותם לשמות יהודיים שנקחו למטרות שירות הזולת והכלל. שוב , כמו שישנם ילדות יהודויות בנות אבא נוצרי שנקראות כריסטינה אני חושב שהבהרתי את עצמי פה, מקווה שתביני לילה טוב לך

י ע ל י ק

New member
תראה, כל התורה וההוכחות

(לדעתך) שאתה פורש כאן לפנינו, באות מתוך תפיסת עולמך וראייתך את העם היהודי כבעל זכויות יתר ביקום ("אתה בחרתנו"..."אור לגויים"..."רק ליהודים יש נשמות" וכו'). זו זכותכך המלאה לחשוב ככה ולהאמין בזה
בדיוק באותה המידה, זכותי להאמין בתפיסת עולמי. זה לא הופך אותך או אותי לצודק/ת יותר. אז בוא ונסכים שאנחנו לא מסכימים וזהו
לילה טוב וחלומות פז, גם לך

Rockamora

New member
זכריה זה לא שם יהודי!

זה כמו שתגיד שאברהם לינקולן היה יהודי רק בגלל השם הפרטי.. הדת שלך הולכת לפי שם משפחה.. ואגב סמית' זה כן שם יהודי.. עד כמה שאני יודע. יש משהו בשכבה שלי שזה השם משפחה שלו..

סמית' - שם הכי לא יהודי שקיים

אם יש יהודי בשם המשפחה הזאת זה בדר"כ או אדם שהתגייר ולא שינה את שם משפחתו, או אדם ממשפחה מתבוללת שלא רצו להיות מזוהים עם יהדותם...

Artoo Detoo

New member
דווקא יכול להיות

שלמישהו יש מוצא ישראלי ואנחנו לא יודעים עליו, אבל יהודי אף אחד- כי כמו שאנחנו יודעים לקוסמים אין דת, כי הם קוסמים. ורק למוגלים יש דת.

למעלה