ג'ואיש ריאליטי

rebeccaa

New member
ג'ואיש ריאליטי

נגמר פורים בא פסח. קשת... רשת... הנה רעיון לתכנית ריאליטי מוטרפת, מלכת רייטינג אמיתית: הלוקיישן - וילה ענקית ברמת השרון עם עשרים מצלמות. המשתתפים: משפחות ישראליות מכל המינים: חרדים, חילוניים, כיפות סרוגות, ספרדים ואשכנזים. הקונספט: המשפחות יינעלו בווילה המדוברת למשך חג הפסח ושבוע הניקיונות שלפניו, כל משפחה באגף משלה, ויחגגו את החג, כולם ביחד וכל אחד לחוד. יש הטועים לחשוב שפסח הוא חג משותף לכל הישראלים. ביג מיסטייק! החילונים, למשל, מניחים שההבדל העיקרי בין הפסח שלהם לבין זה של הדתיים טמון ברמת חיפוף ההגדה. הסרוגים חושבים שההבדל בינם לבין החרדים טמון בעיקר בשמורה. אבל למעשה, מגזרים יקרים, אדם חילוני, או אפילו סרוג, לא היה מצליח לשרוד פסח במבואות בני-ברק אפילו אם ניצחון מכבי בפיינל פור היה תלוי בכך, ויהודי חרד יעדיף להגיד עשר פעמים אווה מריה ולא להתפרחח בליל סדר נוסח בני-עקיבא... והמאמר כולו מובא לפניכם. מוזמנים להיכנס!

אלי ו.

New member
לא הכל חומרות

איסור קטניות לאשכנזים למשל אינה חומרה אלא גזירת חכמים שאולי ההגיון מאחוריה כבר לא קיים אבל מקיימים אותה בכ"ז מתוקף אינרציה הלכתית ובגלל כוחה של המסורת. באופן אישי כאשכנזי אני יכול לומר לך שגם אם כל הרבנים יבטלו את גזירת הקטניות יהיה לי מאוד מוזר לראות על שולחן הסדר קערה עם אורז. חלק מהמסורת הוא המאכלים, חזרה על אותו טקסט שאמרו אבותינו ואבות אבותינו עוד לפני מאות ואלפי שנים. החומרעס אלה ההקצנות, זה אלה שמחליטים שגם קנולה זה קטניות או אלה שלקחו על עצמם לא לאכול שרויה למרות שאצל הוריהם אכלו קניידאלאך בפסח. אצלנו במשפחה תמיד יש וכוח על זה בין אבא שלי לאחיו הגדול. אבא שלי נתלה בכך שכל חייו הוא פיזר חתיכות מצה במרק, גם בבית הוריו ולכן טוען שהמנהג שלהם הוא לאכול שרויה. הדוד גם הוא זוכר את זה אבל טוען שאבא שלי היה היחיד שעשה את זה ולכן זו לא ראיה.

צימעס

New member
לענין פסח, הוא קטניה:

הוא אינו מהדגנים שאסורים בפסח, והוא כן מטופל בחנויות כמו קטניות ודגנים. מה שאני לא מבינה זה איך שוקולד נכנס לחבילה הזו.

ותחשבו כמה קשה לגדל כך ילדים

כאשר מסביב יש יהודים מכל העדות והמסורות, והם, האשכנזים החרדים לפעמים ממש רעבים לאוכל. במיוחד כשאמא איננה לבשל להם מתכונים מסובכים .

שרוֹן

New member
אמרתי סויה,

כי חשבתי שיש איזה מרכיב קטני שיש בשוקולד (מה שצימעס שאלה).

masorti

New member
לכן גם שמן סויה = "טפו, חמץ".

וברור שגם... שמן חמניות = "טפו, חמץ" שמן קנולה = "טפו, חמץ" קשים חייו של האשכנזי. (לא נורא... הנקמה באה בחודש אלול כשהספרדים קמים לסליחות חודש שלם באמצע הלילה)

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifוואלה, לא חשבתי שהסליחות בבוקר

זה על הזלילה של פסח!

יוסי ר1

Active member
נו, אז וודאי שאסור:

ידוע שאתרוג מורכב הוא פסול, אז למה שחמניות מהמורכבים יהיו כשרות? וההוא מהצלבים, גם לימי חול ייחשב לטרף ושיקוץ.

אלי ו.

New member
אוי אתם החילונים

קטניות לפסח אינן באמת "קטניות". עובדה שאורז הוא דגן ואשכנזים לא אוכלים אותו בפסח. ראה שירשור בנושא http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=881118 במיוחד אהבתי שם את ההגדרה הקולעת של "השכן" קטנית - צמח מאכל שאשכנזים נוהגים שלא לאוכלו בימי הפסח

הקישור הבא יותר מדויק

ומסביר הכל. לכן, אני אשכנזיה הנוהגת מנהג מזרחים. הם פשוט מבינים יותר בצמחי הארץ, וגם בשמחת החג.... וכטבעונית , התזונה האשכנזית מותירה אותי בתזונה דלה ולא מתאימה.

למעלה