ג'ואיש ריאליטי

דגגדול

New member
נראה שאת כבר ממש ממש רוצה

והחזרה על ההודעה היא רק לשם הדגשה...

amit1270

New member
היא חזרה על ההודעה 4 פעמים

כי במצה יש פי 4 יותר קלוריות מבפרוסת לחם.

יוסי ר1

Active member
כנגד ארבע מצות דיברה תורה:

אחת של "שלילנד", אחת של "החטא והשופטת", אחת של" ידי לא היתה במעל", ואחת של מי שאוהבת מצה עם הגלי של הגעפילטע פיש...

הן יוצאות לפעמים לשתות ביחד?

אני ניסיתי פעם אחת בחיים ניק נוסף וישר תבלבלתי...וזותי שולטת לה בשלל ניקיה במיומנות ראויה לציון

תגיד לי יוסי בעניין "שרויה"

המצה לא יכולה להפוך חלילה לחמץ בתוך הפה? בגלל הרוק? אולי יש מקום לחומרס לבלוע אותה בתוך ניילון?

אלי ו.

New member
צריך ללעוס הרבה זמן

אני מניח שאם תלעס כל ביס יותר מ 18 דקות אולי יהיה מי שיחשוש לחמץ.

יוסי ר1

Active member
כל המחמיר תבא עליו ברכה

או שמחה, או יפה. ויפה דקה אחת קודם [שיחמיץ].

מוגג

New member
הדבר היחיד שבאמת יש בו חשש חמץ

בפסח זה המצות. לכן יש הנוהגים לא לאכול מצה כל שבעת ימי חג המצות (מלבד כמובן בליל הסדר שאז יש חובת אכילה).

shellyland

New member
או גבינה לבנה

או עם הג'לי של הגפילטע-פיש ועם חזרת, או מפוררת בתוך ביצה רכה, או במקום שקדי-מרק, או מטוגנת עם ביצה, או בלי כלום.. נו, שיבוא כבר!

תגידי, שלחת את זה באמת לטלויזיה?

נראה לי שזו באמת יכולה להיות תוכנית גדולה (רייטינג וכו'). לא שאני מבינה משהו בטלויזיה, אבל ראיתי שבשנים האחרונות יש נטייה לממן יצירות מקור בנושא היהודי/ישראלי בסדרות כמו "פרשת השבוע" וכד'.

rebeccaa

New member
מה את חושבת?

העלתי על הכתב את הרעיון הזה בשביל הפאן, אבל גם כדי להבהיר עד כמה חייהם של האלמנטים השונים בחברה הישראלית שונים ומגוונים, עד כדי זרות. לעיתים רואים בערוץ 8 סדרה על שבט קטנטן של, נגיד, נוודים אזרבייג'אנים בהרי בוסמניה (ואל תתחילו להטיף לי שאין דבר כזה. כבר קלטתי את הנטיה שלכם, חברי הפורום, לנג'ז עם קטנוניות עובדתית), ואז תופסים את הראש: "עולם אחר. פשוט עולם אחר. מה עולם? פלנטה אחרת! מי תאר לעצמו שאי-שם בכדור הארץ חיים אנשים עם לבוש כזה, אורחות חיים כאלה...". נדמה לנו שאנחנו מכירים, פחות או יותר, לפחות את העם שלנו. יש לנו אותה הגדה, לא? כולנו עושים סדר, לא? גם אנחנו מדליקים מדי פעם בפעם נרות שבת. טוב, הם שומרי מצוות, לבושים אחרת, אבל הם מוכרים. אפשר לנחש בכללי איך הם חיים. אז זהו, שלא. מדובר בשבטים שונים לגמרי. עולם אחר. מה עולם? פלנטה אחרת. נוודים אזרבייג'אנים מבני-ברק או מאה שערים מול לוחמי זולו מערבות המרונדה (וראו הערתי בסוגריים בפיסקה השניה). האם כדאי שאלה ילְמְדו את אלה? האם זה אפשרי בכלל? האם זה יעלה או יוריד? אולי אפשר לחיות בהרמוניה ובסובלנות גם בלי להכיר את הזולת לפני ולפנים. כך או כך, אנתרופולוגית זה מרתק. תודו.

תישמעי גיברת - מה זה החארטה הזה???

באזרבייג'ן אין למיטב ידיעתי, הרי בוסמניה, ואלה נמצאים בכלל בטורקמניסטן השכנה, ואשר לערבות המרונדה , יש לדייק ולציין ששמן המדויק הוא ערבות המרינדה, ביוד, והן נקראות כך משום שבהן נהגו לוחמי הזולו לשרות את אויביהם לפני הבישול בתערובת של שיכר קקטוסים, שומן תנינים ומלח ים גס. השיבוש "ערבות המרונדה" נוצר על ידי הנוסע הידוע סיר בנג'מין מפודלה שהגיע לשם בשנת 1836, בעת הההדפסה טעה הבחור הזעצער בהדפסת האות יוד כ"וו" עקב לשלשת זבובים שהצטברה על כתב היד, וסיר מפודלה, שהיה הלום מליל שתיית שיכר תפוחים עם מרעיו בפונדק "הברבור השחור" לא שם לב לטעות הגסה בעת ההגהה. אנו לא קטנוניים בדרך כלל, אבל על טעויות עובדתיות כה חמורות לא יכולנו לעבור לסדר היום. תתביישי!!!!

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gif

ואני מתבייש בכלל שהזמנתי אותה לכאן. חסרת תרבות! או בלשונו של אריק איינשטיין, "קאיינע תרבות!"

למעלה