גואטיה

• פותח הנושא wpp
  • פורסם בתאריך

wpp

New member
גואטיה

מישהו יודע על אתרים שאפשר לקרוא שם על גואטיה???

גואטיה זה

אחד ממפתחות שלמה...אם אני לא טועה..... סוג של זימון רוחות ..מסוכן...אין לי עוד מה להוסיף כל כך..

suki da yo

New member
אם אני לא טועה

יש את הגואטיה באתר של הנזיר ( יש קישור לאתר בטאג ליןן ובקישורים אני מניחה.)

גואטיה זה

אחד ממפתחות שלמה...אם אני לא טועה..... סוג של זימון רוחות ..מסוכן...אין לי עוד מה להוסיף כל כך..

wpp

New member
מסדר

גואטיה זה מסדר עתיק הוא מכיל מעל ל70 שדים וישויות לצערי זה רק מה שאני יודע על זה בגלל זה אני רוצה לדעת איפהאני יכול לקרוא על זה עוד

the_hermit

New member
לגבי הגואטיה

הגואטיה היא לא בדיוק חלק ממפתח שלמה, למרות שכך היא נחשבת. הגואטיה נכתבה בתקופה יותר מאוחרת, והיא בעלת הרבה אפיונים נוצרים. היא מורכבת מחמישה חלקים, כשהראשון נקרא גואטיה (למרות שבדר"כ כל החמישה מכונים כך) והוא עוסק באותם 72 שדים מיתולוגים (מזכיר סיפורים על שלמה?..), החותמות שלהם, איך הם מופיעים, וכו' ורצוי לא ללמוד את זה לפחות עד שלמדת וניסית את מפתח שלמה. או בכלל.

shining moon

New member
אממ...סליחה על הבורות..../images/Emo3.gif

מזה מפתח שלמה? מזתאומרת זגוטיאה זה חלק מזה? מקווה שיש לכם כוח להסביר לי כמה שיותר מפורט

Swicca

New member
אממממ....

.... אז למשהו בא לזמן איזה שדון???... P: ובקשר לגואטיה או קיי נגיד ויש שדים (כן אותם 72) אז מה כאילו הם מרושעים וירצחו אותך עם תזמן אותם או מה .....???..... הם כולם חברים של השטן??? חחח מצטער אני פשוט לא מאמין בשטן או בכלל בשדים אז יש לי קצת בעיה עם זה.... אור ואהבה ,שימי.

גואטיה, שלמה ושאר סלטים

חלק א: מפתח שלמה מפתח שלמה הוא ספר הקרוי באנגלית Key of Solomon the King ובלטינית Clavicula Salomonis (מילולית - "בריח שלמה"). מדובר בספר שעיקרו הוא מימי הביניים, אך ניתן להעריך כי מדובר בספר שהושפע מכתבי יד מהמאה ה-1 לספירה (כמו ספרות מיסטית נרחבת אחרת, כגון "ספר יצירה", "ספר הבהיר" וכיו"ב). הקשר ליהדות הוא קשר די רופף, ומדובר בעיקר ביצירה נוצרית אשר הושפעה מכתות מיסטיות יהודיות וגנוסטיות. בספר מתוארים חותמים שונים אשר נועדו לרתום את כוחות הפלנטות, מלאכים, עולם הרוחות וכיו"ב לדברים שונים - רעידות אדמה, עוורון, עושר וכו'. חלק ב'- גואטיה כפי שציין ינון, הגואטיה הוא בעצם שם כללי ל-5 יצירות שונות, כאשר הראשונה בהן כונתה גם גואטיה וכן - Lesser key of solomon the king. שוב, קשה ממש לייחס את הספר לשלמה המלך עצמו, אך ישנה השפעה של אגדות המלך שלמה (אגדות שהחלו לצוץ כ-1000 שנה אחר מותו, אם בכלל היה קיים, אך זה לא קשור לדיון זה) - שיעבוד אשמאדי וכיו"ב. הספר ה"ראשי", מביא את שמותיהם וחותמיהם של 72 "שדים", קרוב לודאי כ"אנטי" ל-72 שמות האל/מלאכי הפנים (ע"ב שמות), כמו כן - כל אחד ומה יכול לבצע עבור המזמן. כמו כן, נותן הספר "מרשמים" לזימון. מתוך קריאה קצרה, לא כל ה"שדים" הם ממש "רעים". חלקם אפילו, בהתחשב בתיאור שלהם, היו יכולים להיות אנשים נורמלים ותורמים לחברה
כדאי וחשוב לציין את הגרסה באנגלית - הן של מפתח שלמה והן של הגואטיה - יצר מאת'רס (מראשי מסדר שחר הזהב), אחר מחקר מעמיק של כתבי יד שונים והשוואה ביניהם. בגרסה האנגלית הוא מציין את המקורות השונים כאשר היו חילוקי דיעות. קראולי מאוחר יותר ערך את ה"גואטיה" ואף הוסיף רשמים משלו (ומנסיונו, לטענתו). אחד הדברים החשובים ביותר שתרם קראולי ליצירה הוא ההקדמות הקולעות, שלדעתי דרושות ביותר להבנת הגואטיה. שאר סלטים - כן, כן. אני צריך לדאוג לזה שמחר יהיו הרבה סלטים ואוכל, כי יש מסיבונת עצמאות אצלי בבית. מצטער, הרשימות סגורות. וזכרו! It's all in the Mind...

מיכאל 17

New member
היכן ניתן להשיג את זה בעברית?

את הסזפר הכוונה? והאם שם ע"ב של הקב"ה זה אותם שמות? כי אם כן יש לי אותם ב"רזיאל המלאך".

uri_raz

New member
על גואטיה וע"ב שמות

את הגואטיה תוכל למצוא באתרי - http://www.private.org.il/GD, כמו גם באתרו המשובח של הנזיר. 72 השדים של הגואטיה אינם המלאכים של ע"ב שמות. על ע"ב שמות תוכל לקרוא באתרי השני - http://www.tarot.org.il. את המאמר שיש שם על ע"ב שמות אני הולך לעדכן בשבועות הקרובים.

למעלה