גדולה של ה"צל"

שמלת תחרה1

Well-known member
להתנצל

מעט לאחר שהעיתונאי משה נוסבאום חשף כי אובחן עם ניוון שרירים, הצל התנצל על כך שצחק על דיבורו האיטי: "אני רוצה להתנצל. לפעמים היד קלה על המקלדת"

קל לכם להתנצל?

משתפרת1

Well-known member
להתנצל

מעט לאחר שהעיתונאי משה נוסבאום חשף כי אובחן עם ניוון שרירים, הצל התנצל על כך שצחק על דיבורו האיטי: "אני רוצה להתנצל. לפעמים היד קלה על המקלדת"

קל לכם להתנצל?
לא קל, אך בהחלט עושה את זה. קורה שנפלט משפט לא מוצלח, וכדי לנקות את האוירה ולהקטין את הפגיעה יש צורך בהתנצלות כנה, והיא צריכה להגיע במהירות, לפני שהפגיעה הופכת למשקעים.
התנצלות אין משמעה סתם להגיד סליחה. התנצלות אמיתית צריכה להבהיר שהבנתי שטעיתי.

שמלת תחרה1

Well-known member
לא קל, אך בהחלט עושה את זה. קורה שנפלט משפט לא מוצלח, וכדי לנקות את האוירה ולהקטין את הפגיעה יש צורך בהתנצלות כנה, והיא צריכה להגיע במהירות, לפני שהפגיעה הופכת למשקעים.
התנצלות אין משמעה סתם להגיד סליחה. התנצלות אמיתית צריכה להבהיר שהבנתי שטעיתי.
אווווו
אמרת את מילת המפתח, להבהיר שהבנתי שטעיתי.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
להתנצל

קל לכם להתנצל?
מלכתחילה הוא לא היה צריך לרדת עליו.
אני כבר לפני חצי שנה שמתי לב לדיבור המוזר של נוסבאום
זה דיבור שמאפיין אחת מהשתיים, או שהבנאדם משתמש בסמים קשים
או שהוא סובל מבעיה נוירולוגית.
מאחר ומעולם לא חשבתי שנוסבאום הוא נרקומן, אז לכן נותרה האפשרות השניה על הפרק.
כל הכבוד למעסיקים שלו שלקחו החלטה אמיצה.

SupermanZW

Well-known member
מלכתחילה הוא לא היה צריך לרדת עליו.
אני כבר לפני חצי שנה שמתי לב לדיבור המוזר של נוסבאום
זה דיבור שמאפיין אחת מהשתיים, או שהבנאדם משתמש בסמים קשים
או שהוא סובל מבעיה נוירולוגית.
מאחר ומעולם לא חשבתי שנוסבאום הוא נרקומן, אז לכן נותרה האפשרות השניה על הפרק.
כל הכבוד למעסיקים שלו שלקחו החלטה אמיצה.
ניוון שרירים זו בעיה בשרירים, לא בעיה נוירולוגית. בכל אופן, נראה לי שהתנצלותו של הצל כנה ולכן יש לקבלה. כל אחד יכול לטעות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ניוון שרירים זו בעיה בשרירים, לא בעיה נוירולוגית. בכל אופן, נראה לי שהתנצלותו של הצל כנה ולכן יש לקבלה. כל אחד יכול לטעות.
מניין לך?
אתה נוירולוג מנהל מחלקה נוירולוגית בבית חולים המלכותי ויקטוריה שבמונטריאול?
ALS זאת מחלה שלא יודעים עדיין ממה היא נגרמת ואשר פוגעת בתאי העצב המוטוריים שבאמצעותם מפקח המוח על הפעלתם של מרבית השרירים הרצוניים בגוף.
לכן יש בהחלט אפשרות שזאת בעיה נוירולוגית דווקא.
אולי כדאי שתקרא קצת חומר רפואי אמיתי, כזה שמלמדים בכנסים רפואיים לפני שאתה מסיק מסקנות רפואיות הרות גורל. :)

SupermanZW

Well-known member
מניין לך?
אתה נוירולוג מנהל מחלקה נוירולוגית בבית חולים המלכותי ויקטוריה שבמונטריאול?
ALS זאת מחלה שלא יודעים עדיין ממה היא נגרמת ואשר פוגעת בתאי העצב המוטוריים שבאמצעותם מפקח המוח על הפעלתם של מרבית השרירים הרצוניים בגוף.
לכן יש בהחלט אפשרות שזאת בעיה נוירולוגית דווקא.
אולי כדאי שתקרא קצת חומר רפואי אמיתי, כזה שמלמדים בכנסים רפואיים לפני שאתה מסיק מסקנות רפואיות הרות גורל. :)
אל תבלבל בין הגורם לתופעה. גם אם הגורם הוא נוירולוגי, התופעה אינה כזו.

nothing but the truth

Well-known member
אתה מבלבל בין סיבה לתוצאה.

אני לא מבלבל בין שום דבר.
אתה סתם מתפתל במקום להודות בטעות. ALS זו מחלה נוירולוגית, היא מסווגת תחת קטגוריית מחלות נוירולוגיות ב ICD9 וב ICD10. האטיולוגיה נוירולוגית, הפתוגנזה נוירולוגית , האבחנה נעשית ע"י נוירולוגים והטיפול (המוגבל) נעשה ע"י נוירולוגים.
יש מחלות שהן מחלות שריר פר סה , כגון מיוזיטיס למשל. זה משהו אחר.
זה שהציבור הרחב קורא למחלה הזו לפעמים "ניוון שרירים" זה כבר לא רלוונטי (לפעמים אנשים קוראים גם ל lactase deficiency בטעות אלרגיה לחלב).

SupermanZW

Well-known member
אני לא מבלבל בין שום דבר.
אתה סתם מתפתל במקום להודות בטעות. ALS זו מחלה נוירולוגית, היא מסווגת תחת קטגוריית מחלות נוירולוגיות ב ICD9 וב ICD10. האטיולוגיה נוירולוגית, הפתוגנזה נוירולוגית , האבחנה נעשית ע"י נוירולוגים והטיפול (המוגבל) נעשה ע"י נוירולוגים.
יש מחלות שהן מחלות שריר פר סה , כגון מיוזיטיס למשל. זה משהו אחר.
זה שהציבור הרחב קורא למחלה הזו לפעמים "ניוון שרירים" זה כבר לא רלוונטי (לפעמים אנשים קוראים גם ל lactase deficiency בטעות אלרגיה לחלב).
סיבה נוירולוגית, תוצאה שרירים מנוונים.

nothing but the truth

Well-known member
סיבה נוירולוגית, תוצאה שרירים מנוונים.

:LOL: :LOL: :LOL:
אין לך בעיה להתנצל , אבל יש לך בעיה להודות בטעות ואתה ממשיך להתפתל.
הבעיה במחלה שלא ניתן להזיז את השריר כיוון שהעצב לא מתפקד ונגרם שיתוק. הניוון זה תופעת לוואי (וגם לא בכל השרירים), אבל זה לא משנה כי גם אם השריר לא מתנוון החולה לא מצליח להזיז אותו (כך זה שהפקודה לא עוברת מהעצב) - וזאת הבעיה.
הניוון קורה רק לאחר חוסר עצבוב ממושך אבל הוא לא הבעיה. גם לאנשים שעברו תאונה ונפגעו בחוט השדרה יש במידה מסוימת ניוון של השריר (בצורה שונה לעומת ALS, משום שאצלם הפגיעה היא רק ב upper motor neuron ואילו ב ALS יש פגיעה משולבת ב upper & lower motor neuron), יחד עם תופעות נוספות כגון פסיקולציות.

nothing but the truth

Well-known member
"ניוון שרירים" לרוב זו לא דיאגנוזה. מדובר במונח ששגור בציבור הרחב. פעמים רבות הכוונה למחלת ALS שהיא מחלה נוירולוגית.

משתפרת1

Well-known member
הקביעה שלך שגויה.
ALS נקראת ניוון שרירים, אבל הפגיעה היא בעצבים. העצב נפגע ולכן השריר מתחיל לתפקד מוזר ובהמשך מפסיק לתפקד.

Harrington

Well-known member
מנהל
קל לכם להתנצל?
תלוי כלפי מי. בדרך כלל אם אני סבור שההתנצלות במקום, קל לי מאוד לבצע/להביע אותה. יש מקרים בודדים, כלומר אנשים בודדים, שכלפיהם זה יהיה לי אולי קשה יותר. לעומת זאת אם אני נדרש להתנצל ואני לא סבור שההתנצלות במקום, הסיכוי שאביע אותה קלוש. זה לא עניין של קל או קשה במקרה כזה, אלא של עקרון.
עם כל זאת דווקא לפני זמן מה מצאתי את עצמי מביע התנצלות כלפי איזו מישהי שלא באמת התכוונתי אליה ואף טרחתי לומר זאת :). היא בכל זאת הייתה מרוצה. שוין.

XמX של Wון

Well-known member
תלוי כלפי מי. בדרך כלל אם אני סבור שההתנצלות במקום, קל לי מאוד לבצע/להביע אותה. יש מקרים בודדים, כלומר אנשים בודדים, שכלפיהם זה יהיה לי אולי קשה יותר. לעומת זאת אם אני נדרש להתנצל ואני לא סבור שההתנצלות במקום, הסיכוי שאביע אותה קלוש. זה לא עניין של קל או קשה במקרה כזה, אלא של עקרון.
עם כל זאת דווקא לפני זמן מה מצאתי את עצמי מביע התנצלות כלפי איזו מישהי שלא באמת התכוונתי אליה ואף טרחתי לומר זאת :). היא בכל זאת הייתה מרוצה. שוין.
מרוצה ממה?

אבי בן 1231

Well-known member
להתנצל

קל לכם להתנצל?
כאשר אני מרגיש שפגעתי במישהו בטעות, אין לי בעיה להתנצל.

למעלה