גבר שלא מעריך

hallno

New member
גבר שלא מעריך

שלום לכם..
אני נמצאת בזוגיות כבר 3 ומשהו שנים.. אני בת 25 ובן הזוג 29 גרים ביחד כבר שנה+
מאז שעברנו לגור יחד בן זוגי אף פעם לא יזם משהו שקשור לבית, אם זה לנקות, לשטוף, (כביסות לעיתים רחוקות) אף פעם לא הכין לי לאכול, ופעם אחת שהוא ניסה להכין זה היה כרוך במיליון שאלות מצידו, אם אני אוהבת את זה ואיך לחתוך את הלחמניה וכ׳ו... בקיצור כל מיני שטויות.. אני מצפה מבן אדם שחי איתי ומכיר אותי לדעת סתם נגיד מה אני אוהבת בטוסט!
אציין שאני יודעת כל מה שהוא אוהב ומכינה לו ומבשלת רק בשבילו ולפעמים עומדת שעות במטבח להכין את האוכל שהוא אוהב
. מציינת רק שאת האוכל שאני מבשלת עבורו רק הוא אוכל ( אני לא אוכלת/אוהבת).
פעם בכמה זמן אני זורקת לו משפט כמו ״ מתי אני אזכה שתכין לי איזה טוסט/משהו לאכול״ ותמיד יש לו תירוצים כמו ״ רציתי לעשות xyz לפני ותכף אכין...״ (כן ממש)
עכשיו זה לא הקטע שאני מחפשת שיכין לי כי אין לי כוח, זה הקטע שאני מרגישה מסוג הנשים שצריכות לעשות הכל
( ואנחנו עוד לא נשואים בכלל) מה הבעיה להכין לי לאכול? אני עובדת לא פחות קשה ממנו, אומנם מגיעה כמה שעות לפניו הביתה ואז צריכה לנקות/לכבס/לסדר. ואם אתם שואלים למה הוא נגיד לא עוזר בסופ״ש זה בגלל שהוא לומד במקביל לעבודה במשרה מלאה.. ואין לו זמן ובלה בלה בלה בלה בלה בלה......
חשוב לי לציין שאת כל התשלומים הוא משלם בזמן האחרון (חוץ מהשכר דירה שאני משתתפת בה) והקניות בסופר שאני עושה.

אז נוצרה לי הרגשה שאולי הוא מרגיש וחושב שבגלל שהוא משלם את כל החשבונות הוא פטור מהמחויבות בבית כמו מה שרשמתי למעלה. מרגיש לי שהוא פשוט לא מעריך את מה שאני עושה בשבילו ובשביל הבית ( רוצה לציין גם שיש לי בעיה רפואית שמגבילה אותי ביום יום ולפעמים אני פשוט הורגת את עצמי כדי לנקות/לתלות/ולבשל)
אבל בסך הכל הקשר טוב, חוץ מהעובדה שאני הבהרתי לו שאני רוצה להתחתן כבר והוא מושך את זה כבר יותר מחצי שנה ולא מציע..

אני מרגישה כמו פילפינית שרק צריכה לדאוג שהבית יהיה מסודר והבעל בית יהיה מרוצה..

ערסlight

New member
וחוזר חלילה

מה שיש היום זה המצב המיטבי שיכול להיות ביניכם. מפה יהיה רק יותר גרוע.
ואת? את כבר לא מרוצה. צוברת כעסים ותסכולים ומפתחת ציפיות לא ריאליות. ועדיין את רוצה להתחתן?
הרי עוד עשר שנים תתבכייני שקשה לך לבד עם שני ילדים. המניאק מזייף בתשלום המזונות ומועדי הביקורים ויש לו חברה צעירה ויפה ממך.

את ממש מצחיקה

מה קשור מעריך? את עושה את הדברים, אז אין צורך שגם הוא יעשה אותם.
מה את רוצה, שאחרי שאת מפעילה מכונת כביסה הוא יבוא ויכבה אותה ויפעיל מחדש? פשוט תפסיקי לעשות כ"כ הרבה. אל תשטפי כלים! תראי איך הוא שוטף אותם יפה לבד.

אני גרה עם שותפה שבהתחלה הייתי מתעצבנת שהיא פרזיטית ועצלנית. לדוגמה- לא היה מקום בפח, אז במקום להחליף שקית היא שמה את הזבל שלה על הרצפה ליד הפח. שהמשרתת תבוא לנקות אחריה!
אז מה שאת היית עושה במקרה כזה זה להחליף שקית אשפה ולשים את הזבל שלה בפח. מה שאני עשיתי זה כלום. כשהערימה על יד הפח נהייתה גדולה מדי, היא החליפה את השקית והעבירה את הערימה לתוך הפח.

Loliath

New member
היגיון של נשים:

תעשי דווקא, תראי לו שיש לך ביצים - ואז הוא יבין עם מי יש לו עסק ויציע לך נישואים!

או שטעית בשרשור

או שלא הבנת מה שכתבתי, כי מה שאת כתבת ממש לא קשור למה שאני כתבתי.

קטעים איתך. מרגישה כמו פיליפינית, חיה כמו פיליפינית ולא מאוד מאושרת מהרעיון. אממה - לוחצת כבר למסד את הסידור הזה בחוזה רשמי
.
והמעניין הוא שדווקא הוא בולם את המהלך. אולי כי הוא לא בטוח שאת האישה בשבילו? אולי לא לפיליפינית הוא זקוק אלא לרס"רית אסרטיבית שלא תבטל את עצמה ותייבב למטפחת?
בכל אופן... כרגע כבר יש לך מול העיניים הדגם של חיי המשפחה שהולכים להיות לך. רק שכשיבואו הילדים זה יהיה בתוספת חיתולים, ריצות ושאר מלאכות. כדאי שזה יהיה ברור לך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני עומד להדהים אותך:

את מוכנה?

את יושבת?

הנה זה בא...

הרבה גברים לא סובלים לבשל, לכבס ולנקות. זה עניין של חינוך מאוד עמוק.

(את בסדר? את עדיין נושמת?)

והחדשות הרעות עוד לפנינו:

חלק גדול מהם לא ישנו את זה גם אם יטחנו להם את המח שלושים שנה.נראה לי שהוא מאלה.

זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. זה לא אומר הוא לא שותף. זה אומר שהוא רואה חלוקת מטלות אחרת משלך.
כל הפרשנויות שלך בנדון הן על אחריותך בלבד.

---

ועכישו לשאלה המעשית: מה עושים?

יש שתי אפשרויות. אם את בשום אופן לא מוכנה להתפשר על חלוקת תפקידים הקרויה "המסורתית", תחליפי גבר. שום דבר שתעשי לא ישנה אותו.

ואם את מוכנה ללכת על חלוקה כזו, תגדירי איתו יחד מה הוא כן עושה, איך המטלות מתחלקות ברמה העקרונית, ואם תהיה הסכמה - תחיו באושר ובעושר.

אבל בכח זה לא ילך. it's that simple

נונה17

New member
כמה נשים אתה מכיר שאוהבות לבשל ולנקות?

רובנו גם לא ממש סובלות את זה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא מעט, למען האמת

אני מכיר לא מעט נשים שמעידות שנקיון או שטיפת כלים זו עבורן פעולה מרגיעה, שמסדרת להן את הראש כשהן עצבניות. אני, אגב, מכיר גם גבר אחד כזה (נכון הוא קצת "כזה". אבל זו לא אשמתי שהוא כזה. זו פשוט עובדה).

אני בהחלט מסכים איתך שרוב הנשים היו מעדיפות לא לעסוק בעבודות הללו אחרי יום עבודה מתיש, או גם בלי יום כזה.

ובכל זאת יש הבדל ברמת השנאה לעניין, וברמת היכולת לעניין. להמון גברים לנקות או לשטוף כלים זה או לגהץ כל כך מנוגד לחינוך המצ'ואיסטי שלהם, שזה כמו לבקש מהם ללכת ברחוב עם בגדים ורודים, נוצות ונצנצים.

לעומת זאת אצל נשים, למעט הפמיניסטיות המאוד לוחמניות, בכל זאת העבודות המעייפות הללו נותנות איזו תחושה "אני בסדר". זה מרגיש יותר נכון מאשר, למשל, לשחק כדורגל או להחליף גלגל במכונית.

הרי תסכימי אתי שאין סיבה שאישה לא תחילף גלגל, תקדח דיבל, או תנסר עץ. ובכל זאת, רוב הנשים יחושו רתיעה מזה, ויעשו אלף ואחד תרגיליפם שמישהו אחר יעשה את זה.

אני לא טוען שככה צריך להיות. אבל סטטיסטית מסתבר שככה זה. אני בהחלט בעד שיוויוניות. אני רק מציין מה המציאות. מוצא חן או לא מוצא חן בעינינו, דורות של חינוך מגדרי בכל זאת עושים את העבודה שלהם...

למה פיליפינית? פולניה!

וחשוב בשביל להדר במצוות פולניות, שכאשר את עומדת שעות לבשל לו את האוכל שהוא אוהב, לכבס לו את הבגדים ולשפשף את הפנלים - שתעשי את זה בחושך!

ועכשיו ברצינות, אם לא בא לך לבשל לו, לכבס לו ולנקות את הבית - אז אל תעשי את זה - ככה פשוט!

שילה1

New member
היא יכולה גם לשבת בפינה,ככה בשקט וגם

לבקש להוציא דרכון פיליפיני.ואז?
חמודה-הפואנטה ברורה לך.ומכאן-החליטי ועשי ומהר.
כלומר:או שתפסיקי לעשות למענו,או שבכלל תתחילי לחשוב על עצמך,ותלכי משם.ומהר.

I C E M A N 7

New member
כמו כל משקיע, גם את צריכה לקבוע סטופלוס

3 שנים את משקיעה בבישולים ובכביסות, והטבעת לא מגיעה?
נפלת על מניה מחורבנת.
זו לא ממש אשמתך, שכן בעשור האחרון סקטור החתנים הפוטנציאליים הפך להיות פרובלמטי יותר מבעבר. זינוק חד בלימודי מגדר בשילוב גזירות ממסדיות הביאו לכך שרבות מהמניות הבטוחות של פעם הפכו להיות בתשואת חסר. המשקיעה הממוצעת צריכה כיום להיות מתוחכמת - לנתח היטב את המניה, ולדעת גם לחתוך הפסדים בזמן.
עם כל הכאב והאהבה, כמובן.

Ricca

New member
הטעות שלך מאוד פשוטה.

את רוצה להתחתן, למרות שהוא לא נוקף אצבע בבית - והוא יודע את זה. מה בדיוק האינטרס שלו להשתפר? (ומה בעצם האינטרס שלך להתחתן?)

בשיחה הבאה שיש לכם על החתונה, תגידי לו שאת לא בטוחה שהזוגיות שלכם בכלל בשלה לעבור לשלב הבא. כשהוא ישאל למה, אחרי כמה ימים.. תגידי לו שאת מאמינה שזוגיות צריכה להיות יותר שוויונית, ואת לא מרגישה שאתם שם.
אחרי שבוע הוא ישאל למה את מתכוונת.. ותגידי לו שאת מרגישה שהוא מאוד פאסיבי, ולא יוזם, ולא לוקח חלק במטלות שאת מבצעת באופן כמעט בלעדי.. ושבעיקרון את נותנת לו זמן להשתפר, אבל את לא בטוחה שיש כאן עתיד, ואת לא רוצה דפוסים כאלה כשתירצי להקים משפחה..
בשלב מסויים הוא ישאל למה את לא עוזבת אותו, ותגידי שזה בגלל שאת אוהבת אותו, ואת עוד צעירה אז את לא ממהרת, אבל יכול להיות שהוא צודק, ובאמת שווה לסיים את הקשר ולא לגרור אותו.

וזה מסוכן.. כי הוא יכול לנצל את ההזדמנות - ותיפרדו. אבל האמת שמוטב לך כך. כי גבר שמעדיף להיפרד ולא להתאמץ זה לא הבנאדם להתחתן איתו.
האפשרות היותר סבירה, היא שהוא יתחיל לחשוב. ויבין.

ואל תהיי קשה איתו. זה שכשהוא מכין לך טוסט יש לו מליון שאלות, זה בגלל שהוא כמו ילד בן 5 מהבחינה הזאת. צריך המון סבלנות כדי ללמד גבר שלא יודע לבשל או לנקות איך לעשות את זה.
תהייה לך חצי שנה מאוד קשה שבה תצטרכי להסביר לו כל דבר קטן (קודם מקלפים את הבצל, ואז פורסים. פסים שחור לבן זה כביסה צבעונית, את הפוך יותר קל להכניס לציפה הפוכה. ציפה. לא.. הקטנה זה ציפית), ויותר קשה מזה, תצטרכי להשלים עם זה שהוא לא ישלים מטלות לשביעות רצונך.. יכול להיות שיקח לו יומיים לשטוף כלים., אל תישברי ותשטפי במקומו... יכול להיות שכמה פרטי כביסה עדינה ימותו.. אל תאסרי עליו לכבס... יכול להיות שהוא יחליף את המלח בסוכר. זה הכל למטרה חינוכית. גם שלך. בסוף הוא יעשה דברים, ואת תקבלי אותם - גם אם זה לא כמו שאת רגילה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש בעיה קטנה באסטרטגיה הזאת

היא עובדת (כשהיא עובדת, שזה ממילא לא תמיד) בדיוק עד החופה.
יום אחרי הכל חוזר לקדמותו.
ביזנס זה ביזנס.

Ricca

New member
איזה.. אני אומרת לך - 100 אחוז הצלחה.

הבחור שלי אפה השבוע טארט טאטן!!

זה כי הוא עדיין

מקבל מציצות לחיזוקים, שכל. מה נראה לך, הוא סתם עובד קשה? הוא צובר חוויות לפני שתפרוץ הילודה בבית

Ricca

New member

יכול להיות..

אבל אני בכל זאת שומרת על אופטימיות.

hallno

New member
עשיתי כבר שיחה דומה

היה שיפור לזמן מה ואחר כך חזר לקדמותו.

תראו אם לומר את האמת.. הוא עוזר יותר שאני לא נמצאת בבית וזה לא קורה הרבה.
הוא כן עושה כביסות רק שאני מבקשת.
שהסל כביסה נהיה ממש מלא ולי כבר לא נשאר בגדים בארון אני חייבת להפעיל מכונה, אני לא יכולה לחכות לו, כי לו יש מלא בגדים ולא נראה לי יזיז לו אם לא נפעיל מכונה שבוע וחצי..
הוא שוטף כלים רוב הפעמים זאת לאחר שיחות שחוזרות על עצמן וזה עוזר , עובדה.

תראו הוא כן עוזר במה שהוא יכול, אבל לרוב זה מלווה בזה שאני צריכה להגיד לו לעשות כי אחרת זה לא יקרה! ודי לא כל הזמן בא לי להגיד לו מה לעשות ״ תקח את זה תשים שם״, ״תפתח את החלונות בבוקר שאתה יוצא מהבית ״ מה הבעיה לעשות לבד!!!

אני לא שיא הניקיון ולכלוך ובלאגן לא הורג אותי, אבל יש גבול...

הבית נשטף יסודי אולי פעם בחודשיים
(אין לי יכולת פיזית לעשות זאת בקצב יותר מהיר)

הוא עובד קשה אני לא אשקר והוא לומד גם ויש לו מלא מבחנים ועבודות להגיש.. אז לא נעים לי לבקש ממנו גם לנקות את הבית...
די מצפה שזה יגיע ממנו.. אבל זה לא מגיע... ואי אפשר לחיות בלכלוך זה מביא חיות וזה בעעעעע..

למעלה