גבס או בלוקים

גבס או בלוקים

אני שב לבעיה הנדושה- הבנתי שיש ייתרונות רבים מאד לגבס. בדירה שלנו התקרה נמוכה (כן, אני יודע ש-245 ס"מ זה לא תקני), ולכן החשמל והאינסטלציה יעברו ברצפה. הנקודה שהועלתה היא כי בצורה זו אנו תלויים ביכולתו של החשמלאי והאינסטלטור להוציא את הצנרת במקום הנכון, אחרת אנחנו בברוך. אנחנו מורידים בערך את כל הקירות והריצוף וזה אומר שהם ייאלצו למצוא את דרכם בדיוק של 7 ס"מ ברחבי רצפת הבטון. מה דעתכם על הנושא? (או, כיצד דואגים שהעבודה תהיה טובה- בהנחה שלקחנו קבלן עם המלצות טובות?). שרשור נעים לכולם. אורי

רוקוקו

New member
אורי שלום.

אני אישית ממליץ על גבס היות ובגבס אפשר להעביר את רוב הצנרות ובמיוחד חשמל וטלפון ואין צורך להעביר הרצפה. אם תרצה פרטים נוספים כתוב לי מסר. בהצלחה רוקוקו (ערן).

מידות ודיוקים גבס או קיר

היי ראשית במידה ובחרתפ קבלן טוב לא צריכה לביות לו כל בעיה לקחת מידות ולבצע עבודה מדוייקת . לגבי יתרונות וחסרונות של גבס הכל עניין של פרטיקה ופונקצונאליות. במקרה שלך בגובה תקרה של 2.45 והעברת הצנרת מתחת לרצפה דבר שמציין כי הנקודות ישארו לפחות ב- 20 שנה הקרובות ממליץ אנוכי על קיר בלוקים את העניין של הדיוק שוב פעם לא צריכה להיות לו כל בעיה לקבלן במידה ואכן הוא קבלן טוב בהצלחה .

אז למה דווקא בלוקים?

האם זה יותר עמיד (ל20 שנה)? ולערן, אין רצף בין הקירות, חלק מהחשמל יהיה חייב ללכת ברצפה. תודה על התגובות, בכל אופן.

Aviva Comay

New member
יתרונות וחסרונות

למשפץ שלומות ראשית עליך לבדוק דירות שנעשו ע"י הקבלן לני מספר שנים ולא לאחרונה בכדי לוודא את עמידות עבודתו בפגעי הזמן. כמו כן בדוק הענותו לתיקונים חוזרים. שנית מספר נתונים על קירות גבס ובלוקים: קיר בלוקים חסרונות: פגיע בתיקונים - מקבל עם הזמן גבשושיות בכל מקום של דיבל שהוצא וצינור שתוקן. למרות שהצנרת עוברת ברצפה היא חיבת לעלות גם בקירות עד מקום האביזר (ברז, כיור, אסלה). ניתן לשפר מראו בעזרת "טיח אמריקאי" שמחליק אותו. יתרונות :בידוד אקוסטי טוב. תחושת "עמידות" (פסיכולוגיה ) קירות גבס יתרונות: עמיד בתיקונים, קל לשינויים (מונח על הריצוף), חלק, ישר ומדויק. חסרונות: בידוד אקוסטי פחות טוב. אפשר לשפר ע"י מילוי בצמר דחוס אך עדיין קיר הבלוקים "יכול עליו". בידוד אופטימילי מייקר את הבניה. תחושת "ארעיות" (גם פסיכולוגיה) הצורה הטובה ביותר להבטיח עבודה טובה היא לערב בעל מקצוע (מהנדה בניה או אדריכל) שגם יודעים טוב יותר מה לבדוק ןגם יש להם יכולת "מיקוח" עם בעל המקצוע כי הם לא מעורבים רגשית וכי הוא יודע שמהם תבוא לו עוד עבודה. ככה זה בכל תחום ותחום זה לא יוצא דופן. בהצלחה

למעלה