גבירותי ורבותי...

גם אני מסכים חלקית

אני מוקף אנשים שדווקא מאוד מעריכים ליריקה. רוב האנשים שאני מכיר מתייחסים לליריקה בצורה מאוד רצינית. קח לדוגמה את השורה "מי אוהב אותך יותר ממני?" של ארקדי דוכין. יש עשרות אלפי אנשים שלקחו את השורה הזאת ברצינות, יותר מכל מה שדוכין כתב עד היום.

orbiti

New member
זה בדיוק העניין

כפי שפרוגיא כתב - אנשים לא שמו לב למשמעות של השיר כשלם, אלא בחרו את השורה הקליטה שקל לשיר ולזכור, ולקחו ממנה את המשמעות שהם רוצים לקחת. למעשה, אני לא מכיר אדם אחד שמודע ליותר משלוש שורות בשיר הזה. יש גם מקרים יותר קיצוניים: בני זוג ששרים אחד לשני שיר רומנטי המדבר על אהבה (למשל, Love of my life), למרות שהשיר בעצם מדבר על פרידה. ג'ון לנון תמיד התלונן על כך שלטקסט של Yesterday אין משמעות, אך עדיין מדובר באחד השירים הפופולריים ביותר מאז ומעולם. הדוגמאות הולכות ומתארכות - ראיתי עכשיו את ההופעה של קווין בוומבלי, ואם אפילו חלק ממאה אלף האנשים שהיו שם היה מתייחס לצד המשמעותי של הטקסטים, הם לא היו מעזים לשיר עם הטקסט המגוחך של Bohemian Rhapsody. בגדול, יש אנשים שמתעניינים בטקסטים טובים וחוקרים את האספקט הזה, אבל מדובר במיעוט קטן מתוך חובבי המוסיקה.

אתה מגזים - כרגיל?

"למעשה, אני לא מכיר אדם אחד שמודע ליותר משלוש שורות בשיר הזה" נעים להכיר - עם ישראל. אני, למשל, מכיר את כל מילות השיר. ראיתי גם כמה תוכניות טלוויזיה בהם אנשים בקהל שרים את כל השיר, מתחילתו ועד סופו, בלי שום בעיה. אתה קצת (קצת קצת קצת) מגזים! "הם לא היו מעזים לשיר עם הטקסט המגוחך של Bohemian Rhapsody" אנשים מודעים לעובדה שזה שיר פרודי, ונהנים ממנו בכל מקרה. אתה פשוט מזלזל ביכולת של אנשים לקלוט ליריקה.

amit7349369

New member
בשני האלבומים

אכן יש ליריקה מעולה, רק שסלינג הוא יותר נוטה לרגש, וב'בריק' האלבום יותר נוטה לקטעים וירטרוזים ולרמת תיאום מדהימה בין הכלים, אותי אישית הוירטרוזיות יותר הרשימה אותי

Liorking

New member
דווקא חבל

לא שמעתי את האלבום, אבל מעציב אותי לראות כל פעם שסלינג וקרוב לקצה - לא פרג'ייל, קרוב לקצה - עקפו את דארק סייד, האלבום הגדול ביותר בכל הזמנים.

zamibc

New member
נכון..../images/Emo7.gif

ת'יק אפילו לא החזיק את הלילה... האמת ציפיתי שזה יקרה ואפילו התכוונתי לכתוב ש"גם אם יהיה ולו לרגע קט, זה עדיין דבר גדול". אך מחקתי את זה בשביל לא לנאחס לו... לא עבד

למעלה