גבירותי ורבותי...

zamibc

New member
גבירותי ורבותי...

הקשיבו הקשיבו הלא יאמן קרה והוא מתרחש ברגעים אלה ממש בעולם הווירטואלי של רשת האינטרנט. ועכשיו לעניין: למרבה תדהמתי (למרות שכיוויתי וחכיתי לרגע הזה שנים
) גילית עכשיו שת'יק אז א בריק, הלא הוא גדול האלבומים שייצרו אי פעם בכל ז'אנר, עקף את סלינג וקרוב לקצה ונמצא (ולו לרגע קט) במקום הראשון בדירוג הפופולאריות של פרוג ארכייבז... הידד

zamibc

New member
../images/Emo178.gif ועוד המון שגיאות..

אבל זה לא חשוב כל עוד ת'יק אז א בריק מקום 1

אלבום גדול

העובדה שגם 'סלינג' וגם 'בריק' מתחרים זה מול זה, מראה שגם הפרוגרים מתייחסים ברצינות רבה לליריקה משובחת. זה יפה.

פרוגיא

New member
פרשנות

כל אחד משתמש בעובדות כדי לחזק את התיאוריה שלו (קצת מזכיר את הבחירות...). אני לא הייתי מהמר על הליריקה כמה שדוחף את הפופולריות של האלבומים האלה, המוזיקה המצויינת עושה את העבודה גם ככה. לפי ההגיון הזה לסנו גוס אמורה להיות פופולריות שלילית....

הסתייגות

הליריקה היא רק מרכיב אחד מתוך שורה של מרכיבים חשובים. אלבומים אינסטרומנטליים, מעצם טבעם, מתקשים להגיע למקומות הראשונים בכל המצעדים הרלוונטיים, כאשר מדובר ברוק או רוק מתקדם. לכן סנו גוס בדרך כלל לא מגיע למקומות ראשונים - הוא פשוט אינסטרומנטלי. אפילו חריג כמו טיובלר בלז כולל מילים בסוף. קח לדוגמה את 'דארק סייד' - זה אלבום שמשלב בצורה יפה מאוד בין הליריקה ובין האינסטרומנטליות. דיבורים, נשימה, דיבורים.

פרוגיא

New member
מסכים חלקית

אני חושב שאלבומים עם שירים פופולרים יותר מכיוון שאנשים אוהבים לשיר עם המוזיקה ולאו דוקא אוהבים לנתח את המלל. אלבומים לא אינסטרומנטליים גם מהווים אחוז גדול בהרבה מהאינסטרומנטלים מסך כלל האלבומים וכפועל יוצא יש להם משקל יותר גדול בראש הטבלה. לדעתי לליריקה יש משקל קטן מאוד בהצלחה או חוסר הצלחה של אלבום וכשאני אומר לליריקה אני מתכוון לאיכות האמנותית של הטקסט ולא לאם האלבום אינסטרומנטלי או לא. דוגמה טובה יהיו יס מול ון דר גרף, יס עם הטקסטים המגוחכים שלהם מצליחים יפה מאוד וון דר גרף עם הטקסטים של האמיל הצליחו פחות. נכון שלדארק סייד יש ליריקה טובה אבל יש לו גם הרבה מרכיבים מוצלחים אחרים - הפקה יוצאת דופן, מוזיקה מצוינת ולהקה פופולרית שהוציאה אותו. בטיובלר בלז יש כמה משפטים אבל לא הייתי קורא לזה ליריקה... (יותר קרוב לרשימת קניות) השורה התחתונה היא שאתה מאוד אוהב ליריקה ומשליך מזה על ההעדפות של אנשים אחרים ואני כמעט שלא מייחס לה חשיבות (ומן הסתם עושה השלכה דומה...). אני חושב שהיה פעם דיון בפורום על חשיבות הליריקה עבור מאזין הפרוג המצוי. לא זוכר מה היתה המסקנה.

למעלה