גבוי - דו"ח נאמנים

• פותח הנושא jsphs
  • פורסם בתאריך

THE_ENDLESS

Active member
נאמני גיבוי הגישו בקשה לאסיפת נושים דחופה לצורך אישור הסכם המסדיר את שכר הטרחה שלהם והגשת תביעות כבר בחודש אוגוסט.

אני לא ממש בטוח מה העמדה שלי בקשר להצעת הסדר הזאת כי מצד אחד אנחנו מקבלים גם את רענן קליר וגם את גיא גיסין שמכירים את התיק ועשו עד עכשיו עבודה טובה ומהירה אבל מצד שני השכר טרחה שלהם חריג בעיני מאוד.
הם דורשים 1.8M בגין החקירות + 25% בתוספת מע"מ על כל סכום שנוציא בתביעות + 18% בתוספת מע"מ על כל סכום שהם יוציאו מהחייבים של גיבוי.

אם מסכמים הכל זה עשוי להגיע לסכום ענק ולהקטין את הריקברי שגם ככה מסתמן כנמוך.

קבצים מצורפים

• P1533163-00.pdf
    KB 838.8 · צפיות: 3

בורסה 2008

Well-known member
נאמני גיבוי הגישו בקשה לאסיפת נושים דחופה לצורך אישור הסכם המסדיר את שכר הטרחה שלהם והגשת תביעות כבר בחודש אוגוסט.

אני לא ממש בטוח מה העמדה שלי בקשר להצעת הסדר הזאת כי מצד אחד אנחנו מקבלים גם את רענן קליר וגם את גיא גיסין שמכירים את התיק ועשו עד עכשיו עבודה טובה ומהירה אבל מצד שני השכר טרחה שלהם חריג בעיני מאוד.
הם דורשים 1.8M בגין החקירות + 25% בתוספת מע"מ על כל סכום שנוציא בתביעות + 18% בתוספת מע"מ על כל סכום שהם יוציאו מהחייבים של גיבוי.

אם מסכמים הכל זה עשוי להגיע לסכום ענק ולהקטין את הריקברי שגם ככה מסתמן כנמוך.
אוכלי הנבלות האלה רק מקבלים תיאבון מהסדר להסדר. נשמעים לי אחוזים חריגים מדי. לדעתי צריך לא לאשר ושיסגרו קצת הפה הגדול שלהם.

THE_ENDLESS

Active member
אוכלי הנבלות האלה רק מקבלים תיאבון מהסדר להסדר. נשמעים לי אחוזים חריגים מדי. לדעתי צריך לא לאשר ושיסגרו קצת הפה הגדול שלהם.
כן אחרי שחישבתי את זה זה חיזק אצלי את ההרגשה שזה שכר טרחה מאוד חריג.
במידה והם יוציאו רק את הביטוח + 50M מהתיק של גיבוי (אל תצלוב אותי על האופטימיות, זה סתם למען החישוב) יוצא שהם לוקחים מעל 20M.

אם נוריד גם את ההוצאות תפעול של גיבוי שמסתכמות ב450K בחודש (על פי הדוח של הנאמן באוקטובר) נשאר עם סכום מאוד מאוד זעום, אם בכלל.
בשורה התחתונה, שיחפשו פראיירים אחרים.

אני גם רוצה להוסיף שהשוואה שהם עשו לשכר טרחה של החוקר בבנק למסחר פשוט פתטית, 250M שנלקחו שם אז שווים ל1B היום.

בורסה 2008

Well-known member
כן אחרי שחישבתי את זה זה חיזק אצלי את ההרגשה שזה שכר טרחה מאוד חריג.
במידה והם יוציאו רק את הביטוח + 50M מהתיק של גיבוי (אל תצלוב אותי על האופטימיות, זה סתם למען החישוב) יוצא שהם לוקחים מעל 20M.

אם נוריד גם את ההוצאות תפעול של גיבוי שמסתכמות ב450K בחודש (על פי הדוח של הנאמן באוקטובר) נשאר עם סכום מאוד מאוד זעום, אם בכלל.
בשורה התחתונה, שיחפשו פראיירים אחרים.

אני גם רוצה להוסיף שהשוואה שהם עשו לשכר טרחה של החוקר בבנק למסחר פשוט פתטית, 250M שנלקחו שם אז שווים ל1B היום.
התביעות זה רוב הפוטנציאל פה. 25% מזה זה פשוט גזל והשתנה מהמקפצה.
מקווה כמו YEL שהמוסדיים לא ימכרו אותנו.

yel5

Well-known member
רוצה לקוות שיהיו רבים כמוני שיצביעו נגד חזירות לשמה. כמובן שהמכריעים הם המחזיקים הגדולים ונקווה שמודעים לחזירות.

orbit23

New member
בינתיים ויקטור תשובה יצא בהצעת רכש 5 אג' ל1 ע.נ.

dw

Well-known member
מנהל
בינתיים ויקטור תשובה יצא בהצעת רכש 5 אג' ל1 ע.נ.
אז כנראה שהאגח שווה לפחות כפול 😀

dw

Well-known member
מנהל
לפי הבחורצ'יק מאתר קרן הגידור שלי ההחזר אצל גיבוי עשוי להגיע לחצי פארי, כלומר ויקטור מבקש בעצם לקנות אגח ב 5 אגורות כדי לקבל בסוף 50.
צנוע. זה "טיפה" יותר מלהכפיל את הכסף :p
ונגיד שהבחורצ'יק אופטימי ונחתוך אותו בחצי, כלומר נקבל בחזרה רק רבע פארי. עדיין ויקטור יעשה פי 5 על הכסף. "לא רע" בשביל הצעה במאיה.
ויקטור כמו ויקטור - כאשר הוא מציע הצעה - די סביר שהוא שוחט כהוגן את הנענים וכנראה לא כדאי להענות להצעת רכש במחיר חד ספרתי (כלומר במינימום של המינימום ויקטור צריך להכפיל את המחיר המוצע שלו (וגם אז אין מה לדאוג לו, הוא עדיין ירוויח יפה מאד))

גיבוי אחזקות - מלכודת או הזדמנות? - עדכון - דוח הנאמנים- לא רק מעילה אלא סדום ועמורה בניהול החברה ורו"ח כושל | קרן הגידור שלי (on-vix.blogspot.com)

נערך לאחרונה ב:

THE_ENDLESS

Active member
לפי הבחורצ'יק מאתר קרן הגידור שלי ההחזר אצל גיבוי עשוי להגיע לחצי פארי, כלומר ויקטור מבקש בעצם לקנות אגח ב 5 אגורות כדי לקבל בסוף 50.
צנוע. זה "טיפה" יותר מלהכפיל את הכסף :p
ונגיד שהבחורצ'יק אופטימי ונחתוך אותו בחצי, כלומר נקבל בחזרה רק רבע פארי. עדיין ויקטור יעשה פי 5 על הכסף. "לא רע" בשביל הצעה במאיה.
ויקטור כמו ויקטור - כאשר הוא מציע הצעה - די סביר שהוא שוחט כהוגן את הנענים וכנראה לא כדאי להענות להצעת רכש במחיר חד ספרתי (כלומר במינימום של המינימום ויקטור צריך להכפיל את המחיר המוצע שלו (וגם אז אין מה לדאוג לו, הוא עדיין ירוויח יפה מאד))

גיבוי אחזקות - מלכודת או הזדמנות? - עדכון - דוח הנאמנים- לא רק מעילה אלא סדום ועמורה בניהול החברה ורו"ח כושל | קרן הגידור שלי (on-vix.blogspot.com)
בלתי אפשרי לחשב ריקברי כאן לדעתי כי כמות המשתנים פה עצומה.
מה שכן אפשר להגיד כמעט בוודאות זה שהתביעות הם הפוטניציאל העיקרי כאן וככל הנראה שקו ההגנה האחרון לצורך ההגנה על הקרן, אני מקווה שהם יספקו את הסחורה.

בנתיים האג"ח הזה מתחת למים, ניתן לנאמן לעשות את העבודה שלו ונראה איפה זה עומד בעתיד.

בורסה 2008

Well-known member
בלתי אפשרי לחשב ריקברי כאן לדעתי כי כמות המשתנים פה עצומה.
מה שכן אפשר להגיד כמעט בוודאות זה שהתביעות הם הפוטניציאל העיקרי כאן וככל הנראה שקו ההגנה האחרון לצורך ההגנה על הקרן, אני מקווה שהם יספקו את הסחורה.

בנתיים האג"ח הזה מתחת למים, ניתן לנאמן לעשות את העבודה שלו ונראה איפה זה עומד בעתיד.
ראשית, הבחור מקרן הגידור שלי חישב פארי בגיבוי בניתוח הקודם, אז כמו שחתך עכשיו בחצי יכול לחתוך שוב. מסכים שקשה מאד לחשב פה החזר וצריך לקוות לטוב. יש גם סיכוי כלשהו לקבל משהו מהבנקים במחלוקת על כל הכסף שהם גבו בטענת שיעבודים. כמו שאמרתי- נקווה לטוב.

A180

New member
בזימון במאיה כתוב" "להורות על כינוס אסיפה של מחזיקי אגרות החוב (סדרות א ו ב) של החברה בעבר ובהווה" למה צריך את המחזיקים בעבר?

THE_ENDLESS

Active member
השכר טרחה יורד ל18%, נראה סביר יותר בהרבה.
בזימון במאיה כתוב" "להורות על כינוס אסיפה של מחזיקי אגרות החוב (סדרות א ו ב) של החברה בעבר ובהווה" למה צריך את המחזיקים בעבר?
יש תביעה ייצוגית של מחזיקי אג"ח שמכרו אחרי הדיווחים והם מעוניינים לייצג גם אותם, לא מבין את הסיבה לזה אבל זה נוגס לנו בביטוח.

בורסה 2008

Well-known member
לא משפטן ולא יודע להעריך את הסיכויים של התביעה, אבל אם נצליח להגיע בזריזות לפשרה יפה פה, זה שיחוק יפה לריקברי.

THE_ENDLESS

Active member
אני דווקא הייתי מעדיף לראות אותם מנהלים את ההליך עד הסוף.
דלויט אחראים על "פיקוח" של שלל כוכבות כמו אול-יר, אורתם סהר ושלל אחרים.

הפרקטיקה של לא לפקח כלום, לעשות נזק עצום למשקיעים ואז להתפשר על כמה מיליונים דינה להיכחד.

חוץ מזה בשלב הזה גם גיבוי מאוד רחוקה מחלוקות בגלל המערכת יחסים עם הבנקים אז גם אם תיהיה פשרה עד שנראה משהו משם יקח לא מעט זמן.

בורסה 2008

Well-known member
גם עם הבנקים הייתי מעדיף להגיע לפשרה כלשהי.

בכלל, שמישהו אחר יילחם את מלחמות הצדק. תן לי את הכסף מהר ובטוח ככל האפשר.

THE_ENDLESS

Active member
גם עם הבנקים הייתי מעדיף להגיע לפשרה כלשהי.

בכלל, שמישהו אחר יילחם את מלחמות הצדק. תן לי את הכסף מהר ובטוח ככל האפשר.
1. אני חושב שהנאמנים והבנקים רחוקים מאוד מהעמדות שלהם ולכן הסיכויים לפשרה ללא הליכים משפטיים כלשהם נמוכה לדעתי.

לדעתי גם הטענות שלנו לגבי השעבוד השוטף דיי טובות, לא רק שהיה חוסר סדר בהלוואות של החברה אלא גם במסמכי השעבוד (על זה הבנקים יכולים להלין רק על עצמם) שם בחלק המסמכים רשום שיש להם שעבוד קבוע ובחלק אחר רשום שיש להם שוטף.
הטענות האלה שוות בדיקה ולא צריך לוותר עליהם כל כך מהר.

2. לא מדובר במלחמת צדק והמניע שלנו הוא רחוק מלהיות אלטרואיזם, כי קודם כל הריקברי שלנו מושפע מהסכום שיפסק בהליך, אם יפסק.
שנית, דלויט היא שחקן חוזר בהשקעות דיסטרס שלנו וככל ויוטל עליהם עוד אחריות זה יטיב איתנו וגם עם יתר המשקיעים האחרים.

אם אפשר לנצח בלי מלחמה (כפי שמטיף סון טסו באומנות המלחמה) מה טוב, אבל אם באופן חוזר אתה עושה נזק של מאות מיליונים (או מיליארדים במקרה של אול-יר) ואז רץ לשלם סכום נמוך בהרבה אז זה סתם שיטת מצליח.

למעלה