גרסת הבמאי
בילי, את מנדולינה. אוקיי, מי שלא יודע, אלו קטעים מהחולמים. פעם יונתן רצה לשאול את בילי מה היא הייתה עושה אם היא הייתה מגלה שהיא מיועדת, אבל הוא אמר לה מנדולינה. וככה נוהלה שיחה שלמה על מנדולינות, פרק 17. קרן וליעם זה היה בפרק 10 של החולמים... לוסי. יודעת להיות קשוחה כשצריך. האם יונתן וליעם יתקבלו למחתרת?

אוקיי, כן. אני יודע. שקד ונטלי זה ממש לא שילוב טוב. הדבר שקרע אותי זה שפתאום קלטתי שלא הגיוני ששקד תיסע באוטובוס כל הדרך לשם- כי זה שבת... אז החלטתי לשלב את זה בסיפור, להגיד שזאת בדיוק אחת הסיבות לא לסמוך עליה. היה כיף לכתוב את קרב הבנות! אגב, זה שנטלי התעצבנה שהיא קראה ליוני אוטיסט, מזכיר קצת את הסיבה בגללה היא נפרדה מיוני- שקרא לה פושעת.

יונתן וליעם במשבר. בוויכוח. איזה מדהים זה. חיכיתי לפיצוץ ביניהם. והנה הוא הגיע.

רק שתדעו שבמקור זאת הייתה אמורה להיות סצנה עם גיא הרגיל, אבל רציתי להראות סצנה של גיא ומאיה. השאלה כאן היא מי המטורף האמיתי בקשר שלהם? כי יש כאן מלכת דרמה אמיתית, אחת שלא סובלת שבעלה לא שם לב אליה. וכן, פעם בחולמים היא זרקה אוכל כדי שישים לב.

אח, אלמוגי. אולי פעם אחת תגדל ביצים ותקשיב למה שעושים לילדה שלך? פעם אחת.

ישיבת המחתרת בגורל יונתן וליעם.

דורי חולה שוב ב... מה קורה כאן?! מה קורה כאן?! מה נסגר שם?! מה זה כל הדברים המוזרים האלה?! זה לא הגיוני! ולמה הסצנה מהבהבת?!

יוני הוזה? ותהל ויוני מעלים הילוך... אבל חכו. חכו לזה. כן, יולי, הוא יבוא להציל אותך.

ברגע שהוא יפסיק להתווכח עם יונתן. כן, זה נורא. יונתן וליעם רבים, בדיוק ברגע הכי לא מתאים לזה. על כל מיני מריבות קטנות מהעבר. מי צודק בעיניכם? ליעם? או יונתן? ליעם סתם ברח? יונתן הגזים כשהסגיר את ליעם? מי צודק ומי טועה? ושיתנהגו יפה. לוסי לא מתה על מריבות.

תהל לא מתה על זה אבל יש לה אחריות על חניכים... והנה היא גם חוטפת. דווקא תהל.

אלמוגי מגלה שמשהו לא בסדר. אבל פתאום משהו מחלץ אותו. משהו... ביער... לא רוצה שיתפסו אותו. מי עשה את זה?! הו, ההפתעה תבוא... היא בוא תבוא...

עינוי סיני מפחיד... העכברושים כמעט יוצאים מהכלוב אבל הדלת נסגרת ברגע האחרון. פחד אלוהים. מושפע מ-1984 ומהפחדים של רחלי. ומה יוני ותהל יעשו שם? זה בפרק הבא, כשהמצב בין שניהם יעבור שינוי עצום.

אז הנה הסיפור של השלטון של גיא. מאיה אמרה לו להשתלט על הצבא והוא עשה זאת. גיא השתלט על הצבא והצליח. ועכשיו הוא רודן. הוא השליט של ישראל, מה שגיא הרגיל לא רצה להיות כי זה מנוון. וסלאש מת. בידי גיא. אנשים הפכו לחקלאים, הם היו צריכים לגדל לעצמם את המזון. אין זמן למרד. וישראל במצור עצום, הם חוסמים את גיא. נשמע עוד על זה, אבל כרגע ישראל היא כלא אחד גדול שגיא שולט בו. פרוקנה הייתה אחת מהמיתולוגיה שהפכה לציפור דרור מתישהו. זה שם מיתולוגי, כי לא רציתי לקרוא להם "הדרורים" מסיבות מובנות. ואני חיכיתי לסצנה הזאת... הסצנה שבה המחתרת שרה סופסוף את ההמנון שלה, ההמנון שבילי כתבה וקרן הלחינה עוד בחולמים... המנון שאני הפכתי להמנון של חופש. אם הייתי ציפור. זה השיר של בילי. והפעם זאת לא ציפור עורבני חקיין, אבל זה מרד קשה בלי קשר...