גאליוסי 2- פרק 11

גאליוסי 2- פרק 11

אז אחרי שנחשף מי אחראי להכול, ואחרי שרועי כמובן עבר לצד שלו כי הוא בטוח שליטמן מושלם בכל דבר, אנחנו מתחילים את העניינים האמיתיים בסיפור...

הסיפור הופך לאפל יותר כאן, וכאן אתם תראו כמה פרקים עם סצנות מצוינות.

יונתן וליעם מבינים מה קורה, אבל מתלבטים כיצד להתקדם כשגורם לא צפוי עוזר להם. דני מנסה לדבר אל לב החוטפים שלה, כשאליה מסתכסכת עם דורי. אורחת מפתיעה מגיעה למפקדה...

קריאה נעימה!

גרסת הבמאי

איך אני מביא את ליטמן, ישר מביא לו בחורות. אין, אפילו אני לא מצליח לשלוט בו. בכל מקרה, כאן אנחנו רואים שיונתן נזכר בשחמט בגלל שהוא שיחק עם גיא כל כך הרבה, וגיא תמיד פתח באותו מהלך- חייל רגלי מ-ה'2 ל-ה'4... וכן, גיא מדבר צרפתית (נאמר כבר בפרק הראשון של החולמים!) והמשפט אומר- מי שחי, יראה. וכן, רציתי להראות שגיא הלך לפנימייה בערך כשיונתן הלך לגאליס... מעניין, לא? כבר אמרנו. גאליס אמנם קטעה לגיא את חלום הפנימייה שלו, אבל גיורא חמיצר גם החזיר לו אותו... אגב, בנוגע ל"נעשה משהו בחיים האלה", גיא תמיד רצה לצאת מבית האומנה ולעשות משהו בחיים... בעיקר עם האבן.
&nbsp
זינח ויאבש, שני כינויים שהופנו כנגד גיא. המשמעות הייתה שהוא יבש מצד אחד. זינח, לעומת זאת, למי שלא מבין, זה סלנג טברייני (איך תמיד הכנרת...) שהמשמעות שלה היא נודניק. מדובר בעור של הדג, שנדבק, לא מריח טוב ומעצבן להוריד אותו. סלאש אהב להגיד את זה לאנשים ומתישהו הפנו את זה לגיא. וכן, גיא למד בפנימייה בכנרת. הכנסתי קצת מהומור הפורום (כבר בפרק הראשון של גאליוסי הכנסתי בדיחת ליטמן!) ואתם תבינו הכול בעתיד.
&nbsp
אין, אני חולה על אנאהי. הבחורה מוכנה לעשות הכול בהתראה של רגע, פתאום בא לה להבהיר נקודה אז היא נישקה את יובל. גדול. אגב, למי שלא יודע, מאיה בכובסקי (שבטוח תצליח בתפקיד הזה כי היא הופכת הכול לזהב!) התנשקה פעם עם אגם רודברג לתרגיל סיום. ואפילו דורי... אפילו דורי...
&nbsp
כן. היד של גיא, זאת עם הכפפה, עצמאית מאוד. היא עצמאית ונשמע על זה עוד. וגם על שטיפות הידיים שלו. גיא עומד להפוך לנבל שייקספירי קצת... דמוקלס, למי שלא מכיר, היה מישהו שרצה להיות מלך, וכשנתנו לו, שמו מעליו חרב על שערה, כדי להדגים בפניו שמלך תמיד צריך להיזהר שימות. ובהשאלה: הפרויקט הזה של הפצצה, מטרתו להראות כמה הממשלות בעולם שבירות, כמה המאזן הגרעיני מסוכן. אגב, גיא מצטט את ק. צטניק, שדיבר על האטום כמקור כל הרוע, ועל איך שהאדם יצר אותו. אבל למה זה לא משנה לגיא? ומה גיא בדיוק רוצה להשמיד? נשמע.
&nbsp
אלוהים לא משחק בקוביות. מה גיא רוצה? מה זה כל הציטוטים האלה? ולמה מכתב? מה עכשיו?
&nbsp
מה זארדה? מה זארדה קשורה?!
&nbsp
סלאש יעמוד במבחן קשה, תאמינו לי.
&nbsp
אאוץ', דורי ואליה...
&nbsp
לא נראה לי שליעם יעמוד במבחנים של גיא. במשימות, אגב. אלו משימות, גרסה מעוותת למשימות של גאליס. כמו שדני צריכה לעבור. כאן יונתן צריך להרגיע את ליעם... ותאמינו לי שצריך להיות רגוע כאן, אחרת המחיר יהיה כבד. וכן, חידה. כל עוד יונתן לא פותר את החידה, וברור לכם שזה לא עוצר כאן, הם צריכים לשחק שחמט.
&nbsp
גיא מטורף לגמרי. מה יש לו נגד זארדה?
&nbsp
אליה ודורי נפרדו. ידענו שזה יקרה...
&nbsp
עשיתי עבודה על ההבדל בין מוסוליני להיטלר וסטלין בתורה של ארנדט... כן, גיא הופך לחכם מאוד, לגאון שטני. אגב, חשבתי במקור על דוד שיהיה במקומו, אבל אז בא הרעיון עם ליטמן. כן, היטלר וסטלין פגעו בחפים מפשע. לא במתנגדים. כשאתה מאשים חפים מפשע, החברה מתפוררת ואז יש פחד נורא. ואז מושג השלטון הטוטליטרי. אגב, גיא ציטט עכשיו את רחל המשוררת (גרה מול הכנרת, והוזכרה בחממה!).
&nbsp
ליעם ויונתן צריכים לשתף פעולה... אגב, לוח השחמט נראה כמו בקובץ המצורף, גיא לבן ויונתן שחור.
&nbsp
גיא הורג את זארדה. כי לגיא כלום לא משנה. כלום, כלום, כלום. ואתם תבינו את זה... זה כל הסיפור.
&nbsp
והשיר של היום, לתכנית הזדונית, הזדונית כל כך, של גיא...

בפרק הבא:

דני מסתכלת על גיא.
"הרגת אותה? הרגת את זארדה?"
"כן, ברור... לא האדם הכי מבריק, לא?"
"מה נהיה ממך, גיא? מה נהיה ממך?"
&nbsp
ליעם מסתכל על יונתן.
"אתה לא יכול לפתור חידה מסכנה?"
"איפה? אין לי מושג איך להתחיל בכלל לגשת לזה. מה זה השטויות האלה? הוא קופץ מנושא לנושא, צריך להתמצא בכמה נושאים בשביל זה."
"השתגע, הבחור. לא?"
&nbsp
יובל, אנאהי ותהל במשרד מול ארי ועמליה.
"סליחה, רציתי להעביר נקודה וזה בסדר."
"זה כלום. באמת. לפחות אנאהי תומכת, זה גם משהו. את מדריכה טובה."
"ומנשקת נהדר."
&nbsp
דני מסתכלת על סלאש.
"סלאש, בחייך. אתה בן אדם טוב. למה?"
"זה היה פעם. הכול היה אז אחרת."
&nbsp
אדם מסדר קוביות כשעדי, הוגו ודפני מסתכלים.
"מכירים קוביות שקרנים?"
"מגניב! בוא, תלמד."
&nbsp
נינה ואלכס בהפגנה. אלמוגי מסתכל עליהם.
"אוויר נקי! אוויר נקי!"
"אתם הולכים פה על קו מאוד דק, ואני לא אשמח אם תחצו אותו. תאמינו לי."
&nbsp
גיא מסתכל על מחשב עם סשה.
"אני לא מבין את זה... לא מבין את זה... אין שום דרך למצוא את זה?!"
"תירגע, בוס. נמצא את זה."

ו... פתיח חדש!

*המוזיקה מתחילה. רואים את הזריחה ביער. יונתן, נינה ודני הולכים ביער. לאחר מכן רואים את השלט של המחנה והשיר מתחיל.*

אם אתה רוצה לברוח,
*יונתן, דני וליעם נכנסים למחנה.*
והכול נראה אפור,
*נינה זורקת פריזבי, ארי שולח חץ ועמליה עם כוסות מיץ.*
יש מקום בו תראה אחרת,
*יולי מחליקה עם דורי על קורקינט.*
את כל הצבעים שרק תחלום!
*אלכס רץ ומרים את הידיים.*

אם החיים הם מנהרה של חושך,
*נטלי מחייכת.*
כמו חידה שאין לפתור,
*הוגו ועדי מתנשקים.*
תרים מבט, תסתכל קדימה,
*אדם קופץ למעלה. דפני קולעת סל.*
העולם יראה לך ת'אור!
*יוני נתקל בנטלי.*

תמיד תזכור, ישנו מקום,
*אליה מחבקת את דורי.*
בו אתה לא לבד!
*יובל רוקדת.*

תצרח, תרקוד, תשיר, תקפוץ,
*תהל ואנאהי מהנהנות.*
תן לעצמך להיות אתה...
*שקד ואיתן בפתח של חדר האוכל.*
כבר לא בצד, לא עוד לבד...
החניכים נכנסים למועדון, לוחצים ידיים ועומדים בתמונה הקבוצתית.

כל אחד פה מיוחד...
דני, יונתן וליעם שוכבים על הערסל, מנסים לתפוס בועה. ליעם נוגע בבועה ואז יש רעש סטטי.

מוזיקה מאיימת מתחילה, רואים בניינים מכוסים בשלג.
מול ירח לבן, הכול נראה פתאום שונה,
*רואים את גיא מרים את הכפפה שלו.*
מאחורי הדלת, עולם אחר שלא דומה,
*סלאש נראה לחוץ.*
נפתח לפניי, עכשיו אני פתאום...
*סשה מופיע פתאום.*

רוצה עכשיו! לראות הכול!
*מאיה מחבקת את גיא. בילי נרתעת וקופצת לאחור.*
להיפתח! לתת ללב לגדול!
*קרן בוכה עם הגיטרה. גיא מכווץ את היד לאגרוף.*

המוזיקה משתתקת, ניתן לראות את לוח השחמט ואת גיא ויונתן עומדים בשני צדדים שונים, אחד מול השני, כשהלוגו עולה.

גאליוסי 2- Nothing Else Matters...

Roei152

Well-known member
מנהל
רק הבאת לליטמן המציאותי טוב
שחקנים תמיד אומרים שיותר כייף לשחק את הרע , מאשר את טוב הלב .. אז בכלל..
אבל זה באמת מטורף
פרק מטורף .. מה שקורה במחנה ...
&nbsp

אכן אכן

מה, הוא לא ישמח? הוא לא יאהב?
&nbsp
הוא לא ייהנה?
&nbsp
אני לא איהנה?
&nbsp
והוא לא ייהנה מהשחמט?

למעלה