גרסת הבמאי
איך אני מביא את ליטמן, ישר מביא לו בחורות. אין, אפילו אני לא מצליח לשלוט בו. בכל מקרה, כאן אנחנו רואים שיונתן נזכר בשחמט בגלל שהוא שיחק עם גיא כל כך הרבה, וגיא תמיד פתח באותו מהלך- חייל רגלי מ-ה'2 ל-ה'4... וכן, גיא מדבר צרפתית (נאמר כבר בפרק הראשון של החולמים!) והמשפט אומר- מי שחי, יראה. וכן, רציתי להראות שגיא הלך לפנימייה בערך כשיונתן הלך לגאליס... מעניין, לא? כבר אמרנו. גאליס אמנם קטעה לגיא את חלום הפנימייה שלו, אבל גיורא חמיצר גם החזיר לו אותו... אגב, בנוגע ל"נעשה משהו בחיים האלה", גיא תמיד רצה לצאת מבית האומנה ולעשות משהו בחיים... בעיקר עם האבן.

זינח ויאבש, שני כינויים שהופנו כנגד גיא. המשמעות הייתה שהוא יבש מצד אחד. זינח, לעומת זאת, למי שלא מבין, זה סלנג טברייני (איך תמיד הכנרת...) שהמשמעות שלה היא נודניק. מדובר בעור של הדג, שנדבק, לא מריח טוב ומעצבן להוריד אותו. סלאש אהב להגיד את זה לאנשים ומתישהו הפנו את זה לגיא. וכן, גיא למד בפנימייה בכנרת. הכנסתי קצת מהומור הפורום (כבר בפרק הראשון של גאליוסי הכנסתי בדיחת ליטמן!) ואתם תבינו הכול בעתיד.

אין, אני חולה על אנאהי. הבחורה מוכנה לעשות הכול בהתראה של רגע, פתאום בא לה להבהיר נקודה אז היא נישקה את יובל. גדול. אגב, למי שלא יודע, מאיה בכובסקי (שבטוח תצליח בתפקיד הזה כי היא הופכת הכול לזהב!) התנשקה פעם עם אגם רודברג לתרגיל סיום. ואפילו דורי... אפילו דורי...

כן. היד של גיא, זאת עם הכפפה, עצמאית מאוד. היא עצמאית ונשמע על זה עוד. וגם על שטיפות הידיים שלו. גיא עומד להפוך לנבל שייקספירי קצת... דמוקלס, למי שלא מכיר, היה מישהו שרצה להיות מלך, וכשנתנו לו, שמו מעליו חרב על שערה, כדי להדגים בפניו שמלך תמיד צריך להיזהר שימות. ובהשאלה: הפרויקט הזה של הפצצה, מטרתו להראות כמה הממשלות בעולם שבירות, כמה המאזן הגרעיני מסוכן. אגב, גיא מצטט את ק. צטניק, שדיבר על האטום כמקור כל הרוע, ועל איך שהאדם יצר אותו. אבל למה זה לא משנה לגיא? ומה גיא בדיוק רוצה להשמיד? נשמע.

אלוהים לא משחק בקוביות. מה גיא רוצה? מה זה כל הציטוטים האלה? ולמה מכתב? מה עכשיו?

מה זארדה? מה זארדה קשורה?!

סלאש יעמוד במבחן קשה, תאמינו לי.

אאוץ', דורי ואליה...

לא נראה לי שליעם יעמוד במבחנים של גיא. במשימות, אגב. אלו משימות, גרסה מעוותת למשימות של גאליס. כמו שדני צריכה לעבור. כאן יונתן צריך להרגיע את ליעם... ותאמינו לי שצריך להיות רגוע כאן, אחרת המחיר יהיה כבד. וכן, חידה. כל עוד יונתן לא פותר את החידה, וברור לכם שזה לא עוצר כאן, הם צריכים לשחק שחמט.

גיא מטורף לגמרי. מה יש לו נגד זארדה?

אליה ודורי נפרדו. ידענו שזה יקרה...

עשיתי עבודה על ההבדל בין מוסוליני להיטלר וסטלין בתורה של ארנדט... כן, גיא הופך לחכם מאוד, לגאון שטני. אגב, חשבתי במקור על דוד שיהיה במקומו, אבל אז בא הרעיון עם ליטמן. כן, היטלר וסטלין פגעו בחפים מפשע. לא במתנגדים. כשאתה מאשים חפים מפשע, החברה מתפוררת ואז יש פחד נורא. ואז מושג השלטון הטוטליטרי. אגב, גיא ציטט עכשיו את רחל המשוררת (גרה מול הכנרת, והוזכרה בחממה!).

ליעם ויונתן צריכים לשתף פעולה... אגב, לוח השחמט נראה כמו בקובץ המצורף, גיא לבן ויונתן שחור.

גיא הורג את זארדה. כי לגיא כלום לא משנה. כלום, כלום, כלום. ואתם תבינו את זה... זה כל הסיפור.

והשיר של היום, לתכנית הזדונית, הזדונית כל כך, של גיא...