ג'אז רוק? או רוק ג'אז?

melancholy man

New member
אולי רוק ג'אזי?

מצטרף לשבחים לאל קופר שהוא אחד האגדות הנעלמות של עולם הרוק, יוצר מחונן שמעולם לא קיבל את הקרדיט המגיע לו, אני הייתי ממליץ בהמשך להמלצותיך גם על The Blues Project הרכב דיי אלמוני היום, שבין חבריו היו סטיב כץ ואל קופר, שעברו לאחר מיכן ל Blood Sweat and Tears, ל Blues Project היה אלבום אולפן אחד למרבה הצער: Projections, שהורכב מכל ההשפעות שאספו סביבם חברי הלהקה: בלוז, פולק ג'אז ורוק אנד רול והיה חגיגה אמיתי כמוה רואים מעט מאוד בעולם הרוק. בקרירת הסולו של קופר הייתי רוצה להמליץ על אלבום ההמשך של ה supper sessions ונקרא: Live Adventures ov Al Copper and Mike Bloomfield. האלבום מתעד סדרה של הופעות שערכו השנים ב filmore east, למרבה הצער כמו ב Supper session בריאותו ובעיות ההתמכרות של בלומפילד גרמו לא להפסיק את ההופעות באמצע, וקופר המשיך אותם עם גיטריסטים אורחים המעניקים להופעה גוונים מענינים במיוחד. הייתי מעוניין להגיד גם כמה מילים על הצד הבריטי של המטבע ובעיקר על שנים: ג'ק ברוס, הבאסיסט שידוע בעיקר כחברו(?) ללהקה של קלפטון ב Cream ומהבחינה הזו זכה להכרה שקרובה לזו של מיטש מיטשל ונואל ראדינג (מלווים של הנדריקס ב the Jimi Hendrix Experience שעוצבה לפי המודל של Cream) אך בניגוד למיטשל וראדינג, ברוס (ובייקר) היו לא רק נגנים מדהימים, הם היו גם יוצרים מוכשרים (במיוחד ברוס). בעוד ש Cream היו שילוב בין שירים מקוריים פסיכדליים ג'אזים שיצר ברוס יחד עם משורר הרוק Pete Brown לבין סטאנדרטים של בלוז שעיבד קלפטון, כאשר הכל מוגש בסערה של מה שכונה אז Rave up והיום אפשר פשוט להגיד שהיה ג'אם ג'אזי עם גיטרת בלוז דומניננטית (הדומניטיות של הגיטרה של קלפטון עשתה המון טוב ללהקה אבל אין ספק שעצרה במקצת את היצרתיות של ברוס) אחרי פרוק הלהקה יצא ברוס לקרירת סולו עם ההרכב: Jack Bruce & Friends, שהורכב בתחילה ממיטש מיטשל (כן אותו אחד ממש) ולארי קוריאל, שם אפשר היה לשמוע ברוס אחר, ג'אזי יותר, פולקי יותר ואולי אפילו מעניין יותר, בין האלבומים הבולטים שלו באותו תקופה אפשר לציין את: Songs for a Tailor המענג, וכמובן את Things We Like המדהים המציג קטעים שברוס עבד בשעה שהיה חבר ב Cream ועוד לפני זה ב the Graham Bond Organisation, ב Things We Like אפשר לקבל הצצה נדירה לברוס שהוא בשיאו היצרתי ובאלמנט הטבעי שלי (ג'אז חופשי, עם ובלי מבנה של שיר פופ/רוק). בהמשך הקרירה עבד ברוס עם אמנים רבים, חזר למבנה ה power trio ולבלוז עזב אותו וחזר חזרה לג'אז ולרוק ולבלוז רוק, תמיד השתנה ותמיד היה מעניין.

NIR Y

New member
שאלה קצת ../images/Emo32.gif

אתה מחשיב את סטינג כרוק ג'אז ?

melancholy man

New member
סטינג ניסה לעשות

ג'אז פרופר, ובעיקר מושפע מג'אז ומבלוז, אבל אני לא הייתי את מה שהוא עושה (לפחות מה שאני מכיר ממה שהוא עושה) כג'אז רוק, אבל באמת מעניין לשמוע דעות אחרות.

הכוונה היא לסטינג בגפו

או לימיו כשוטר? או שמא לשני המקרים? בכלמקרה, סטינג תמיד שילב קצת סקא במוזיקה שלו, ואני באופן אישי מאוד אוהב את זה.

Abbe Faria

New member
טוב נו אולי קצת...

למה לעזאזל אני כותב בפורום בשעות האלה?

Jflyaway

New member
סקא זה ממש ממש ג'מייקה...

ומשם זה בא לאנגליה, כבר ב 1967 ...הרבה לפני שהרגאיי, שהוא בעצם היה "פיתוח" מאוחר יותר של סקא. זה הלך ככה בג'מייקה: SOUL ו CALIPSO עד 1964 סקא - בין 1965 ל 1968 ROCK STEADY בין 1966 ל 1968 (המקשר בין הסקא לרגאיי) רגאיי - 1968 וצפונה עד היום הזה אולי התכוונת שהגל הבריטי של 1976 - 1978 (ספיישלס וכו') לא קרה בג'מייקה אלא בבריטניה. זה נכון, אבל אפיךו הגל הזה, התחיל בבריטניה ע"י מהגרים ג'מייקנים, בעיקר בבירמינגהאם.

Abbe Faria

New member
לא לא יואל

אני יודע שסקא התחיל בג'מאיקה ותיקנתי את עצמי... חשבתי על דברים אחרים לגמרי שלא קשורים לעולם המוסיקה...

Abbe Faria

New member
כן כן... הפעם מותאמים אישית

לאור ההודעות האחרונות שלי אני חושש שהסניליות תוקפת אותי בגיל צעיר מהרגיל, מי יודע מתי אני אזדקק לאיזה Limor Psyche Special Edition...

Rubycon

New member
Jazz Rock

although Soft Machine are definitely somewhat jazz-rock, the Mahavishnu for example lurked the rock realms with a jazz approach, which might be called rock-jazz, or a certain type of fusion.

pasteran

New member
adned yontar Rozz

in the suflication prograssiveasization as i have been done sir all prudent enceplomission to stargrize the mantuation!!!

אני יושב ושומע את Supper Session

וכל פעם מגלה צלילים חדשים - פשוט לא יאומן. איזה תקופה מופלאה של יצירתיות אמנים מוכשרים - ללא יורשים עד היום - והשראה אינסופית.

HelterSkelter1

New member
אתה לא מתכוון פשוט לבלוז-רוק?

או לפחות בלוז-רוק עם השפעות ג'אזיות? שמעתי על ההרכבים הנ"ל (אני לא מכיר אותם כמעט) וראיתי גם ש Melancholy משווה אותם להנדריקס ולקרים, שהם בלוז-רוק נטו. הדבר היחידי שאני מוצא ג'אזי באקספיריינס של הנדריקס למשל זה לעיתים התיפוף של מיטצ'ל, אבל המוזיקה היא בעצם מבוססת בלוז. אני מסכים גם עם רוביקון - הסאונד, האסתטיקה והמקצבים של מהווישנו אורקסטרה באלבומים הראשונים היו רוקיים לגמרי, ומבחינת המוזיקה (זאת אומרת המלודיות, הרמוניות, משקלים וכו') - ג'אז. בראנד אקס דומים במובן הזה למהווישנו, רק שהם גם שילבו קצת פרוג בעסק. סופט מאשין היו יותר ג'אזיים-ניסיוניים, עם סאונד הרבה יותר ג'אזי ואלקטרוני (כן, אוקסימורון) בהשוואה למהווישנו.

Jflyaway

New member
לא התכוונתי לייצור

דיון על הגדרות, אלא לכוון לז'אנר מסויים ולהמליץ על AL KOOPER ועל BLOOD SWEAT N TEARS וגם CHICAGO וכל אלו לא בלוז רוק, מאידך הם בהחלט השתייכו למה שנקרא JAZZ ROCK לפני מהווישנו וברנד X.

melancholy man

New member
לא לא

Cream והנדריקס זה אכן בלוז רוק (עם השפעות פסייח) אני דיברתי על ג'ק ברוס באופן אישי, בכל אופן מה ש J הזכיר זה הרבה יותר ג'אז רוק. והערת אגב, כל שילוב של מקצבי ג'אז ברוק יוביל בסופו של דבר לפרוג בצורה כזו או אחרת.

למעלה