ג'אז צועני

jazzistco

New member
לדעתי אל די מיולה הוא הגיטריסט

הכי טוב בעולם מבחינת הביצוע הטכני שלו ולא משנה מה הטעם שלו בכלים .

gypscoun

New member
חולק עלייך

אני מסוגל לחשוב על כמה נגנים טובים ממנו. אבל בלי שום צל של ספק, טכנית (וגם מעוד בחינות, אבל אנחנו מדברים על טכניקה כרגע): בירלי לאגרן, טוב בהרבה. גם ידוע שאל די מיולה מעריץ אותו.

OBZ

New member
תגיד

אתה רוצה לג'מג'ם או לא? אני מנגן ג'אז ואני גם מת על ג'יפסי אין לי על מה למליץ מעבר למה שכבר המליצו פה או שאם אני מנגן על חשמלית אז אין צ'אנס? שמעתי גם גיטריסטים ג'יפסי מנגנים על חשמליות בצורה ג'יפסית לגמרי. בכל אופן , אין לי מה לקשקש כאן בפורום , אם בא לך ניפגש ואלווה אותך באקורדים ג'יפסי מגניבים ונעשה חיים. דבר איתי אם תבקטע

gypscoun

New member
לא יודע אם יש בארץ

אבל כל האלבומים של angelo debarre מעולים. גם של raphael fays. מדהים. Romane - swing for ninine אלבומים של ה rosenberg trio וכמובן כמובן: אלבומים של django reinhardt

jazzistco

New member
ל- gypscoun

מעניין אותי מאד איך הצלחת להכנס לסגנון הזה, הרי אין מורים בארץ שמתמחים בו . ואם יש לך, אז מי המורה שלך ? ד"א : יש לך את הקישור של הבונה שדיברת עליו שבונה כאלה ?

gypscoun

New member
אין מורים בארץ לסגנון

הלמידה שלי היא דרך צפיה של שעות רבות בנגנים המומחים בתחום, האזנה מרובה לנגנים שונים בתחום, והבנה של הסגנונות השונים (גם בסגנון היחסית זנוח הזה שנקרא ג'אז צועני, יש תת סגנונות). למידה של חוברות שונות. את הסגנון גיליתי לחלוטין במקרה, כשחיפשתי טבלטורות של איזה נגן רוק שאהבתי, ומצאתי טבלאטורה של ג'אנגו. התאהבתי בקטע, והחלטתי למצוא את הביצוע המוקלט. זה היה הביצוע של לAll of me. התחלתי לשמוע עוד ועוד קטעים, וזה פשוט שבה אותי. דרך הג'אז הצועני, נכנסתי לעולם הג'אז. (מזה שלוש שנים). ללא ספק הסגנון ג'אז שגם אם לפעמים אני זונח אותו לזמן מה, אני תמיד חוזר אליו ונשבה כל פעם מחדש - זה הג'אז הצועני. אבל חוץ מזה אני שומע גיטרסיטים אחרים כמו: מטיני, בנסון, מונטגומרי, ג'ו פס, ג'ון סקופליד, בארני קאסל, הרב האליס, ועוד רבים. אני נורא אוהב את אוסקר פיטרסון, טאטום, אוונס. הנשפנים למינהם: קולטריין, דיוויס, קאנונן בול, גלוסון.. וכו' וכו'

jazzistco

New member
שאלה לגיטריסטים שמבינכם :

יש לי גיטרה של יבנז-ארצ'טופ (לג'אז...) ורציתי לשאול אם זה נורמלי שברגע שאני פורט על מיתר אז גם שאר המיתרים מתחילים לרעוד ולזמזם ( מהמגע עם הגשר המתכתי ... ) - כי אם לשמשל אני פורט על המיתר מי הגבוה אז זה גורם לרעידה של שלושת מיתרי הבס העליונים וגורם להפרעה ממש לא נעימה בשמיעה של מה שאני מנגן , בקיצר, זה בכל גיטרות ארצ'טופ ככה וזה נורמלי או שיש לי בעיה בכלי ? ואם זו בעיה אז איך פותרים אותה ?

OBZ

New member
נראה לי רסוננס

לדעתי הבעיה שאתה מתאר זה פשוט "תגובה" של האוורטונים (או צלילים הרמוניים או צלילים עיליים , איך שקוראים לזה!) ממיתרים אחרים. אם אתה לא יודע , בכל מיתר , אם תניח (לא תלחץ) אצבע מעל הסריג 5 , 7 ו 12 (והאמת גם 4 ו 9 מוציאים צלילים) תפרוט ומיד תעזוב ייצא צליל. לדוגמה במיתר מי 5 יהיה מי גבוה (למרות שהתו הוא לה!) 7 סי ו 12 שוב מי אך נמוך מהקודם, כך שאם אתה פורט על מיתר אחר , האוורטונים של מיתרים אחרים תמיד מגיבים אם אתה מנגן את התוים האלה (או אחרים ממיתרים אחרים). תשים לב שזה לא קורה בכל התוים ולא באותו ווליום. מה לעשות? תנסה לחסום את המיתרים איכשהו , להניח את יד ימין על המיתרים הלא מנוגנים (נראה לי שזה מה שרוב ה"גדולים" עושים אם תסתכל בוידיואים) או אולי לחסום עם יד שמאל , בכל מקרה זו תופעה מוכרת בגיטרות נפח וצריך למצוא את הדרך לבד... בהצלחה!

jazzistco

New member
אז בקיצור, זו לא בעיה, נכון ?

בכל הכלים עם נפח זה ככה . . . . מעניין אם זה ככה גם בגיטרות הצועניות האקוסטיות של הג'אז . . . . כי שם אומרים הרי שלא מצמידים המפרק לגשר אז לא יהיה בכלל נוח לחסום מיתרים כדי למנוע צילצולים מיותרים . אגב, אני מנגן גם על גיטרה קלאסית ושם אין את זה . . . .

OBZ

New member
פידבאק\טכניקת פריטה

קודם כל , אין לי מושג מה "אומרים" בקשר לצורת פריטה , העיקר שתמצא מה שנח לך. הייתי אומר שהכי טוב זה לראות וידיואים של כמה שיותר גיטריסטים ולנסות כל מיני צורות שונות ומוזרות עד שמשהו מרגיש לך מתאים. בחשמליות נפח יש נטייה לפידבק , להגברה של צלילים מסוימים בגלל הנפח של הגיטרה בשילוב עם הפיקאפים. בקלאסיות ואקוסטיות גם כן תשמע שמיתרים פתוחים מגיבים לצלילים מסוימים אם כי זה הרבה פחות בולט כי אין פיקאפ והצליל לא יכול להכנס ללופ של פידבק. אם תקשיב טוב תשמע שאם אתה פורט מי ומיד עוזב אותו , המי ממשיך לצלצל ממיתר פתוח אמנם בעצמה מאד חלשה. בהצלחה! אגב , טאק אנדרס , גיטריסט שמנגן בעיקר בתור מלווה יחיד לזמרת עשה פרויקט של צורות פריטה , שווה בדיקה

elimarcus

New member
יש מורים שיכולים - בירושלים

סטיב פסקוף וגם זאן - קלוד ג'ונס ניגנו בעבר ג'יפסי ג'אז ויכולים ללמד... יש גם הרכב או שניים בארץ ששמעתי עליהם - דואט רוסי, ודואט עם יוסי יפרח לדעתי - גם באלדי אולייר יכול לתת קצת עזרה בעניין הטכניקה....

gypscoun

New member
זה לא רציני, לצערי

יצא לי להבין מהמורה שלי לשעבר (גיטריסט בסצנת הג'אז בארץ), שפסקוף ניגן ג'אז צועני, אבל לא בצורה רצינית. הוא פשוט מנגן ג'אז, כמו שהוא יודע (היטב) על גיטרה אקוסטית, עם מקצב ג'אז ברקע. זה לא ג'אז צועני. ובאלדי אולייר, ניגן בהופעה שלו את Nuages ו- Minor swing. היה מגניב לראות אותו מנגן ג'אנגו. מאוד הופתעתי. אבל לא הייתי יכול שלא לחשוב במהלך הנגינה שלו, כמה שזה מביך. Nuages היה חביב. ניגן סולו. אבל Minor swing? כשהוא ניגן את זה, היה ברור שיכולת האילתור שלו לוקה בחסר, אז בדומה לפסקוף, מדובר בשני נגנים מדהימים, אבל זה שהם בוחרים לנגן קטעי ג'אז צועני, לא הופך אותם לנגני ג'אז צועני.

gypscoun

New member
שכחתי את מירל רזניק

שגם, כביכול, מנגן ג'אז צועני. יש לו אפילו אלבום בשם "ג'יפסי ג'אז". אבל זה בהחלט לא הג'יפסי ג'אז של ג'אנגו. הסיבה: מירל רזניק מנגן ג'אז, ובהשפעות צועניות. אבל ג'אז צועני, למרבה האירוניה, הוא לא מוזיקה צוענית. יצא לי באמת לקרוא מאמר בפורום ג'אז צועני גדול, אשר כותרתו הייתה: "ג'אז צועני, או ג'אז שמנוגן על-ידי צוענים?" והמסקנה היא באמת, שהמקורות הצועניים בג'אז הצועני, לא רבים, והסיבה שהסגנון קיבל את השם הוא פשוט מכיוון שמייסדו (ג'אנגו ריינהרט) היה צועני, והרבה קהילות צועניות אימצו את הסגנון. כך שלנגן ג'אז, באפיון צועני, בהחלט יכול להקרא בשם "ג'אז צועני", אבל זה לא הג'אז הצועני של ג'אנגו.

elimarcus

New member
ממליץ גם על...

בולו ואליוס פרריי FERRE- שהם בנים של ואחיינים של מי שניגנו עם ג'אנגו - מאטלו פרריי , בארו פרריי, וסאראן פרריי נגנים מדהימים שגם מחדשים בעיבודים של ג'אז יותר חדש לסיגנון של הג'יפסי ג'אז הכנסו לאתר של הוט קלאב אנגליה http://www.hotclub.co.uk/ וחפשו את העמוד עם רשימת האמנים השונים בעולם שממשיכים את המסורת

jazzistco

New member
לכל מי שאמר באלדי אולייר...

אני חייב לתקן בשביל שלא תיווצר טעות, באלדי מנגן (ומלמד...) רק פלמנקו ! הוא ניגן גם ג'אז צועני בעבר יחד עם עוד גיטריסט-ג'אז נפלא מהארץ בפסטיבל לגיטרה ה- 18 שזה נקרא " פלג'אזקו " . אני לא חושב שהוא מתמחה בג'אז צועני, אז, זה היה כי הוא ניגן שם עם עוד גיטריסט וכל אחד הביא את האינרפרטציה האישית שלו . וכשראיתי את המופע הזה: האינרפרטציה של באלדי לא ממש הייתה קשורה לג'אז הצועני . אגב, בפלמנקו הנגינה על הגיטרה שונה לגמרי (למי שעדיין לא שם לב...), ורוב הזמן הוא משתמש בעיקר בסריגים הראשונים של הצוואר בפוזיציה מיוחדת שגיטרסטים של ג'אז לא משתמשים בה !

gypscoun

New member
כמו שאמרתי

נגן מצויין, וגם יצא לו לנגן ג'אז צועני, אבל הוא בהחלט לא נגן ג'אז צועני.

jazzistco

New member
ברור,

בנגינתו הפורעת והפנטומימאית הא שובה את לב הקהל !!! וגם את הלב של הציפורים באוויר, שעפים מתיישבים לו על הראש ומתחילים לחרבן שם ..... שמע אחי, אצלו הנגינה היא יותר פנטומימה מאשר נגינה ....

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מרטין טיילור על הגיטרה, מומלץ מאוד.

הוא הוציא אלבום מחווה (אם אני זוכר נכון, בשנת 1992) לדג'נגו, שיש לי אותו כמובן. (-:

למעלה