ג'אז צועני

gypscoun

New member
ג'אז צועני

כבר מזה שלוש שנים, הג'אז הצועני הוא סגנון המוזיקה המועדף עליי, בו אני משקיע שעות מדיי יום, ואף רכשתי גיטרת ג'אז צועני שעלתה לי כ20,000 ש"ח (זה עד כמה אני אוהב את המוזיקה הזאת). הבעיה היא, שקשה למצוא שותפים לאהבתי לסגנון. האם יש פה מישהו שיהיה מעוניין להצטרף אליי להרכב בסגנון ההוט קלאב דה פראנס (ההרכב של ג'אנגו) או כל הרכב ג'אז צועני אחר, כאשר אני משמש כגיטרת סולו? כל פניה, אפילו לצורך התעניינות, תהא מבורכת.

jazzistco

New member
אתה מתכוון לגיטרה שמשתמש בה

stochelo rosenberg , האקוסטית הזאת, הרחבה ? כי לזאת יש צליל ממש חלש וחסר טעם . . . דרך אגב, הוא חי ?

gypscoun

New member
חלש וחסר טעם?

אתה רציני? האקוסטית הזאת (מאותו סוג שאני קונה) מסוג סלמר - מקאפרי, ידוע בצליל המאוד חם שלה, ובאופן מיוחד מאוד לעוצמה הטבעית שלה שהיא פשוט מדהימה. אז.. חלש וחסר טעם? ידידי, יש לך עוד מה ללמוד. ומי חי? שטוקלו רוזנברג? חי, בועט, ומצליח מאוד. ולא כל-כך מבוגר.

ole be bo

New member
אני לא בטוח שאני מכיר את הסגנון הזה

אולי תשים קישור קישור לקטע אחד, או שאולי כמה קטעים בסגנון, ואני אוכל להתרשם...

gypscoun

New member
קישור לקטעים:

קטע וידאו: שלשיית רוזנברג (אולי המצליחה ביותר בתחום). הקטע: מינור סווינג. http://www.djangobooks.com/archives/stochelo_minorswing.rm --------------------- קטע אודיו: צ'אוולו שמיט. אחד הגדולים בתחום. הוא לא מתקרב למהירות שהרבה נגנים סגנון בטכניקה. אך הוא יודע איך להדגיש כל תו בעוצמה רבה, ולהשאיר את הקטע מעניין אחרי קורוסים דיי רבים. שימו לב, שכל הקורוס האחרון מנוגן על מיתר E פתוח, כאשר צ'אוולו משנה את הכיוון של המיתר. הסטנדרט: סוויט ג'ורג'יה בראון http://www.djangobooks.com/archives/tchavolo_sweet_georgia.mp3

gypscoun

New member
הכלים שצריך להרכב

הכי בסיסי: גיטרת ליווי, קונטרה-בס. מעבר לבסיסי: כינור, קלרינט/ סקסופון.

jazzistco

New member
אני המון קטעי וידאו של ג'אז צועני

ושל כל מיני אנשים שנחשבים לממשיכי דרכו של ג'אנגו ריינדארדט שהשתמשו בגיטרות כאלה אקוסטיות של סלמר והסאונד שלהן היה סאונד של מיתרי ניילון וזה בכלל לא נשמע כמו בגיטרה קלאסית, זה היה פשוט חלש וחסר טעם . אז אולי יכול להיות שבגלל שבסרט הם לא היו עם הגברה אז זה נשמע ככה . . . . .

jazzistco

New member
ד"א :

יש כמה יצירות מאד יפות של זוג גיטריסטים מקוסטה ריקה שקוראים להם Strunz & Farah וגם אצלם, אפשר למצוא לפעמים בחלק מהקטעים שלהם ג'אז צועני מאד יפה . ממליץ מאד לשמוע !!!

elimarcus

New member
לא מבין מה אתה שח?

גיטרות מהסוג של הסלמר מאקאפרי הן דווקא גיטרות בעלות תהודה נהדרת - ונדמה לי שג'אנגו ואחרים נהגו להרכיב בהם מיתרי מתכת - או לכל הפחות מיתרי גידים - שהן יותר חזקות מהניילון בכל אופן - לגיטרות הללו יש גם טון נפלא וגם ווליום יותר חזק מגיטרות רגילות אם אתה לא הצלחת לשמוע זאת בסרט משנות ה-30 של ג'אנגו, אז זו בעייה בהקלטה אני מחזיק אוסף גדול של נגני Gypsy Jazz ועוד לא שמעתי אחד שיוצא עמום - כולם מנגנים חד ויפה!!! המלצה - למי שלא מכיר - טשאבולו שמידט Tchavolo Schmidtt הוא אחד הגיטריסטים החיים שאני הכי אוהב כיום בסיגנון

gypscoun

New member
זו לא גיטרה קלאסית

המיתרים שבהם משתמשים כל נגני הג'אז הצועני, הם מיתרי מתכת. אולי ההקלטות שיש לך חלשות, אם היית שומע באותן הקלטות את הגיטרה של נגן הג'אז הצועני ליד נגן גיטרה עם אקוסטית סטנדרטית (גם של החברה הטובה ביותר), הבדלי הווליום היו נכרים (גיטרות ג'אז צועני חזקות יותר)

jazzistco

New member
או קיי, הבנתי אותך . . . .

אבל אם כבר גיטרה אקוסטית, אז לא עדיף פשוט להשתמש בגיטרה אקוסטית של אוביישן, למשל . . . . : היא בנויה בצורה כזו שהגשר ממוקם באזור ממש טוב שמאפשר לך להניח בו את מפרק היד ולפרוט חופשי עם המפרט בלי להזיז בכלל את היד כולה , רק את המפרק של היד, בתנועה סיבובית כלשהי . ( גם כשבזמן הנגינה אתה מחליף מיתר, אם "תדביק" את המפרק לגשר, אתה לא תזיז את היד כולה . . . . ). יכול להיות שיש איזה כמה כאלה גם לא של אוביישן ... צריך פשוט לבדוק . אגב, זה גם מה שאל די מיולה ( לא קשור לג'אז צועני. . . . ) עושה, וזה מה שמאפשר לו את האינרפרטציה הייחודית שלו . ראיתי באיזה סרט אחד גם עוד איזה גיטריסט שנחשב לממשיך דרכו של ג'אנגו שהשתמש בכלי כזה ופורט בצורה כזו .

jazzistco

New member
אתה בטח התכוונת לזאת, נכון <?

זה הכלי שעולה 20000 ???

gypscoun

New member
ליאו היימר

הוא רק אחד מבוני הגיטרות הנחשבים בתחום. הבונה שלי הוא מייקל קולינס.

gypscoun

New member
אוביישן? אוי לי...

זה סגנון המבנה והצליל שהכי לא מתאימים לג'אז צועני. בג'אז צועני, המפרק תמיד לא נוגע בגשר. זה חוק פריטה בסיסי בסגנון. פיזית קשה לנגן עליה את הסגנון הזה. למורה שלי יש אוביישן יקרה, ואתה לא יכול לתאר לעצמך את אפשרי העוצמה וסגנון הצליל. גיטרות הסלמר מקאפרי הרבה יותר חזקות מהאוביישן, ולאוביישן פשוט אין את הבשר שדרוש לסגנון. מי שראית בוודאי בוידאו הוא בירלי לאגרן. לטענת רבים (אני בינהם) גדול נגני הגיטרת ג'אז בימנו. כשהוא מנגן עם אל די מיולה, הוא מנגן על גיטרות שהן לא של ג'אז צועני, וגם מנגן בסגנון פריטה שונה, מהסיבה הפשוטה שעם אל די מיולה הסגנון נגינה הוא לא ג'אז צועני. ככה שזה שהוא נחשב לממשיך דרכו של ג'אנגו, לא אומר כלום בעניין הזה. הוא גם מנגן רבות על גיבסון נפח. אז זה אומר שגיבסון מתאים לג'אז צועני? כשהוא מנגן ג'אז צועני: הגיטרה והפריטה שלו בהתאם לסגנון. כשהוא מנגן סגנונות אחרים: הגיטרה והפריטה גם משתנים בהתאם לסגנון. וזה באמת אחד הדברים שהופכים אותו לגדול כל כך: היכולת שלו לשלוט בסגנונות שונים ולהגיע בהם לידי גאונות.

elimarcus

New member
נכון!! לאוביישן גם צליל אופייני....

לאוביישן יש צליל מאוד אופייני וקל לזהות - צליל שאני ממש לא סובל!!! אני לא מכיר נגן אקוסטי - שאכפט לו מהצליל האקוסטי, שמנגן באוביישן. ובמיוחד נגני ג'יפסי ג'אז שממש מקפידים על צליל וטון מיוחד... הרבה נגנים שבאים מכיוון הרוק, ואין להם זיקה חזקה לצד האקוסטי, אוהבים משום מה את האוביישן, אולי מפני שפעם הם היו הגיטרות האקוסטיות הראשונות שבאו עם פיקאפ מובנה, ולא עשו "פידבק" על הבמה, אך כיום, יש כל כך הרבה בוני גיטרות טובים ומוכשרים בעולם - ויש כזה מגוון עצום של גיטרות אקוסטיות העונות על כל דרישה - אם זה ווליום, או אם זה עיצוב גראפי, או אם זה הגודל (יש גם קטנים מאוד לנסיעות, גם גדולים מאוד לצלילים עמוקים יותר) או אם זה צליל ייחודי, או הגברה מיוחדת ( אלקטרונית או אקוסטית - כמו "דוברו"), או מספר מוזר של מיתרים (כמו ה"פיקאסו" של פאט מת'יני) - אני לא רואה כל סיבה לנגן על אוביישן....

Holdsworth

New member
בעניין בירלי

אני עוד לא סגור על עצמי אם אני אוהב אותו או לא אבל השליטה שלו בגיטרה פשוט מפחידה,הבנאדם יכול לעשות פשוט מה שהוא רוצה עם הגיטרה,כך נראה. בנוגע לאוביישן, דווקא מהאוביישן של חבר שלי(סטנדרט באלאדיר) הסאונד מאוד מרצה,ואני לפחות רוצה להאמין שיש לי זיקה לצד האקוסטי אבל זה עניין של טעם והכל. ג'יפסי ג'אז זה יופי ואני מאחל לך הרבה הצלחה בדרכך המוסיקלית. יום טוב, נדב.

jazzistco

New member
מעניין למה אל די מיולה בחר להשתמש

בה אם היא כל גרועה , כמו שאתם מתארים . . . . . .

elimarcus

New member
כי לאל דימאולה יש טעם רע

ידעתי שאל דימאולה יוזכר - כן, הוא ניגן שנים רבות באובבישן - וזה תמיד נשמע גרוע!!! לא איכפט לי כמה תקליטים הוא מוכר - בתקליט הידוע "Friday Night In San Francisco" אי אפשר לשמוע מוסיקה מרוב שיכשוך ושיפשוף של הסריגים האיומים של האוביישן!!! מעולם לא היה אלבום איום יותר שנמכר בכל כך הרבה עותקים!!!

ole be bo

New member
מגניב!

נראה לי שזה הסגנון ג'אז האהוב עליי. אני מכיר אותו, פשוט לא ידעתי שקוראים לו ג'אז צועני. נראה לי שאני לא מתאים להרכב שלך כי אני מנגן על מפוחית...

OBZ

New member
Gypsy Rocks

בהחלט אני מת על ג'יפסי ג'אז גם כן אשמח לג'מג'ם איתך אמנם אין לי אקוסטית ג'יפסי סטייל והכלי העיקרי שלי זה גיבסון נפח , מאיפה אתה בארץ?

למעלה