ג'אז לגיטרה

• פותח הנושא A&A
  • פורסם בתאריך

A&A

New member
ג'אז לגיטרה

היי אני מחפש קטעי ג'אז מעניינים ועדיף לא קשים לגיטרה... אני אולי מבקש הרבה, אבל אני אפרט מה אני רוצה ומי שמכיר משהו קרוב שיSMS לי (או ישרשר) קטע ג'אז, עדיף איזה שהוא סולו לחשמלית ולא קטע ליווי מאקורים שנראים ככה : Am7-4+2/3# (למרות שאם יש קטע ממש טוב אני לא אתנגד), ומשהו יחסית מוכר שאני אוכל למצוא לו טאבים... אני יודע שפירטתי מאוד אבל זה רק כדי לעזור לכם לעזור לי :) תודה.

A&A

New member
אל תעבדו עלי!

אני יודע שלא כולם פה מנגנים פולקה! חלק מנגנים ג'אז מדי פעם!

TheNightcrawler

New member
אממ אולי

Darn that dream לא זוכר של מי, מאוד מפורסם Miles davis - So what אממ, אלה הקטעים ה"קלים" היחידים שעולים לי לראש

jazzisco

New member
כמה דברים:

ג'אז לא מנגנים מטאבים, מהסיבה הפשוטה שפשוט: לא. לרוב קטעי הג'אז המוכרים (סטאנדרטים) דיי פשוטים, ואם כל מה שאתה רוצה זה לנגן את המנגינה, אתה תגלה שזה דיי משעמם מתישהו (למרות שכל אחד והקטע שלו... אבל גיטריסטים בדרך כלל יותר אוהבים לנגן סטיבי ריי ואן מאשר קטעים של מיילס דיויס). אגב, כל הקטע בג'אז זה האילתור, ככה שקטע ליווי או לא קטע ליווי, אתה חייב לדעת מה הולך עם האקורדים האלה. הנה רשימה של כמה סטאנדטים מוכרים: Autumn Leaves Blue Monk So What Take Five Summertime Seven Steps To Heaven A Night In Tunisia Donna Lee All Of Me את הסטאנדרטים האלה מבצעים נגנים רבים, חלקם גיטריסטים וחלקם לא. אם אתה רוצה לשמוע קצת גיטרה בג'אז תחפש קטעים של: Charlie Christian bireli lagrene Jim Hall Django Reinhardt Joe Pass Pat Metheny Wes Montgomery John McLaughlin John Scofield George Benson Pat Martino ושוב, אם כל מה שאתה רוצה לנגן זה את המנגינה, נראה לי שאתה תתאכזב. הגיטריסטים הנ"ל התפרסמו בעיקר בגלל יכולת האילתור שלהם (למרות שחלקם מלחינים מצוין... אבל גיטריסטים שבאים מתחום הרוק בדרך לא מעריכים את יכולת ההלחנה שלהם)

DawnR

New member
אגב ג'אז,

היה היום בערוץ הסרטים סרט דוקומנטרי על חברת התקליטים Motown שמתמקד בנגנים שתרמו להקמתה: Funk Brothers. שווה לך להשיג איכשהו את הסרט, להתרשם מהשמות שעולים שם, להקשיב קצת - בטוח שתמצא. ולכולם - סרט מעניין, שווה לצפות

Molchansky

New member
ואגב סאמרטיים

אני רוצה להמליץ על על ביצוע ליצירה פורגי ובס של גרשווין (סאמרטיים זה חלק מהיצירה) ביצוע של ג'ו פס על גיטרה ואוסקר פיטרסון על קלאביקורד שווה לשמוע

למעלה