גאות ושפל

reuvenbu

New member
גאות ושפל

שלום, לפי מיטב ידיעתי הגאות והשפל מושפעים מכוח המשיכה של הירח. במקומות מסוימים בעולם יש הפרשים של עשרות מטרים בין גאות לשפל. מכך ניתן להסיק שכוח המשיכה של הירח גורם לכמויות אדירות של מים לנוע. מדוע עם כך אנו לא רואים את השפעת כוח המשיכה של הירח על האדמה, כלומר מדוע כשהירח קרוב לא נוצרים תופעות גיאולוגיות על פני האדמה כגון: התפרצויות הרי געש, רעידות אדמה ותנועה עצומה של חול במדבריות בדומה למי ים וכו...?

קשיחות של חומרים

נראה לי שההבדל נעוץ בזה שהרבה יותר קל לעוות צורה של גוף נוזלי מאשר של גוף מוצק (וזה חל גם לגבי חולות, שם יש חיכוך ניכר בין החלקיקים). כמובן, זה הסבר ראשוני וכדי שיהיה הסבר ראוי צריך לגבות אותו בחישובים מתאימים.

ומי אמר לך שלא? ../images/Emo13.gif

קודם כל אומרים "נוצרות תופעות גיאולוגיות" ולא "נוצרים תופעות גיאולוגיות ". לגבי שאלתך, אתה כנראה צודק עם התאוריה שלך, לפני מספר חודשים ראיתי תוכנית מרתקת בערוץ דיסקברי ובה עקבו אחרי קבוצת מדענים שזה בדיוק מה שהם טענו, שתדירות ועוצמת התפרצויות של הרי געש תלוייה מאד במיקום השמש והירח יחסית לכדור הארץ, ואמנם המחקר שלהם הראה שכאשר הירח והשמש נמצאים בזוית של 180 מעלות יחסית לכדור הארץ (כל אחד מושך את כדור הארץ לצד הנגדי) חלה עליה חדה בכמות ובעוצמה של התפרצויות של הרי געש באיזורים התואמים על כדור הארץ, אז לא כנראה שאתה לא טועה

אחמס1

New member
ד"א גם על הירח כוח המשיכה של כדה"א

גורם לאפקט דומה. וע"י מבט חטוף במפת הירח רואים שהצד שפונה תמיד לכדה"א הרבה פחות הומוגני מהצד האפל.

ומה לגבי השפעתו על החיים האורגניים?

אם הירח משפיע על הימים ועל היבשות באופן ישיר, הוא גם משפיע על החיים האורגניים על פני כדוה"א באופן ישיר כי גם הם חומר. מהי הדרך לבדוק זאת?

אחמס1

New member
יש השפעה של הירח על בעלי חיים

למשל אלמוגים בשוניות נוטים לתאם את מועד ההשרצות ההמוניות עם מופע הירח. כך שזה יוצא באותו תאריך לפי הלוח העברי, עד כדי עיבור השנה. או למשל חיות שמסדרות את לוח השנה שלהן לפי זמני גיאות ושפל. אני בטוח שאפשר למצוא עוד הרבה דוגמאות. אבל אם מחפשים דווקא את ההשפעה הישירה של כוח הכבידה, אז קראתי פעם שהירח משנה את הגובה של בן אדם במשהו כמו מיקרון וחצי... כך שספק אם זה חשוב.

ישנם אורגניזמים בגודל מיקרון וחצי?

והאם ישנם אורגניזמים כאלו בגוף האדם? והאם אורגניזמים כאלו משפיעים במידה גדולה על האדם? אם כן- הירח משפיע על האדם במידה גדולה.

בעצם- טעות שלי

כבידה פועלת באופן שווה על כל מאסה ולכן היותם של אורגניזמים בגודל מיקרון וחצי ובמסה קטנה לא משנה את העובדה שהכבידה פועלת עליהם באופן שווה. משום מה זה לא אינטואיטיבי לי.

למעלה