גאונות

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

siag

New member
גאונות

אני שומע הרבה ב´חופש´ על הדעה האומרת שחיבור האותיות למשל של: שטן, גהינום, גן עדן, אהבה, שדים, מלאכים וכו´ וכו´, הם המצאות של בני אדם. לפי תומי חשבתי שכל חיבור אותיות בעל משמעות הקיים בעולם, חייב להגדיר דבר הקיים בעולם. שאם לא כך, למה בלתי אפשרי לנו להמציא איזה חיבור חדש של אותיות בעל משמעות הבא להגדיר דבר שאינו קיים. ואל תאמר לי שלא קיים אערח בעולם, (אער"ח = א´דם ע´ם ר´אש ח´מור). סליחה, אני חוזר בי מהדוגמא, כי זה קיים בעולם. אבל הפוך, חער"א (=חמור עם ראש אדם) לא קיים בעולם, אל תביאו לי את זה כדוגמא, כי זו הרכבה. אני מדבר על דבר שאינו מורכב. כי אדם קיים בעולם וגם חמור קיים בעולם, אבל הרכבה של חמור עם ראש אדם לא קיים. אגב דרקון כמו שראיתי בסרטים, זה גם הרכבה. זה חתול ענק עם ראש של לטאה. מי שיכול להמציא דבר חדש נא לשלוח את הדוגמא ל- [email protected] יחולקו פרסים לממציא הגאון. רק לא לשכוח, מושג בעל משמעות של דבר שלוא קיים במציאות.

טל קר

New member
תגדיר "קיים בעולם".

הרי יש ספרי מדע בדיוני רבים שיש בהם מילים עם משמעות, אבל התכנים שלהם עוד לא קיימים בעולם. פעם הייתי באיזה קורס באנגלית בקיץ, והיינו צריכים לרשום ביוגרפיה מומצאת. אז כתבתי שם (הייתי בערך בכיתה ז´) איך אחרי הצבא אני נוסעת לטיול של שלוש שנים בחו"ל (חצי שנה לכל יבשת), ובדרך פוגשת בחור נפלא בשם צ´רלס, ואחרי שלוש השנים אנחנו מתישבים בטירה בסקוטלנד, ובזמני הפנוי אני כותבת ספרים רבי מכר על הסכסוך הישראלי ערבי, ובסוף מצליחה בסיועו המסור של צ´רלס לפתור את הסכסוך ערבי ישראלי במזרח התיכון. נו? אתה חושב שאני כותבת מטירה בסקוטלנד? שיצאתי לטיול של שלוש שנים בעולם? שצ´רלס עושה לי עכשיו מסאג´ בכפות רגלים? אתה מרגיש שהסכסוך הערבי ישראלי במזה"ת נפתר? בקיצור, אם חשבת שכל חיבור אותיות בעל משמעות הקיים בעולם חייב להגדיר דבר הקיים בעולם, אז הנה הוכחה לטעותך.

siag

New member
תמציאי מילה חדשה

כל מה שאת מספרת, היא הרכבה של חומר שקיים בעולם, תביני! כשבחורה פוגשת באהבה, זה לא חידוש, דבר זה קיים בעולם. והיא מתיישבת בטירה גם זה קיים בעולם. כי אם לא היה קיים בעולם דבר זה, לא היה עולה בדעתך לדמיין דבר זה. אם לא היו ציפורים בעולם, לא היה לממציא המטוס מהיכן ללמוד על רעיון כזה, וכו, וכו,. כל מה שאנו ממציאים הם רק הרכבות בוראיציות שונות של דברים או חלקי דברים הקיימים בעולם. וכן הוא בכל מושג ומושג. בין הוא גשמי הנקלט בחושינו בין אם הוא רוחני שזקוק לאיזה כלי שיעזור בקליטתו. נו המבחן שתמציאי לי איזה מושג בעל משמעות של דבר שאינו קיים במציאות. בהצלחה.

טל קר

New member
אני לא מבינה מה הבעיה. יצירי

דמיוננו, שיכולים להיות דרקונים, או אלפים, מפלצות מפרווה או פיות, חתולים מדברים, או ירקות עם יכולת טלפתיה, או אפילו מגורים בטירה בסקוטלנד כשאני כותבת מדירה שכורה מצ´וקמקת של שני חדרים, לא קיימים במציאות. אם לדעתך גויאבה מדברת אכן קיימת, אז אין ברירה, זה לא הפורום המתאים ביותר עבורך. אחרי שתעבור בפורום פילוסופיה ותבחן שנית את בחירת המילים שלך, ועדין תחשוב שגויאבה מדברת יש כזה דבר בעולם, אז אם אתה מתבדח אז יש את פורום סטנד אפ והומור ישראלי שיתאים לך יותר, ואם לא, אז פורום יעוץ פסיכולוגי הוא התשובה עבורך. בהצלחה!

Dorfl

New member
מה אתה מנסה להגיד?

נסח שוב את דבריך בבקשה, והפעם בצורה שבה גם בני אדם שפויים יוכלו להבין. באמת, רמת הכתיבה וכושר ההתבטאות כאן בפורום יורדות עם כל דתי נוסף שנכנס, אני מתחיל להתגעגע לתקופה שבה TARO היה היחיד כאן - הוא אמנם סוטה מכל נושא, אבל לפחות דבריו נהירים.

siag

New member
נקודה טובה

ל- dorfi: אתה מכיר את כל העולם, חוץ מאת עצמך. כי הפעם היחידה שראית את עצמך זה היה רק בוידאו או בראי, אבל במציאות מעולם לא. חכם! בדברך ´כל דתי נוסף שנכנס´ כבר גילת שהבנת במה המדובר. אם אבין ממך שאתה חושש שיפלו החומות שבנית לעצמך כדי לשרוד, לא יהיה אני זה שיהרוס לך אותם. אם באמת אתה מבלה את לילותך בפורום כדי לשמוע ולהשמע בלי דעות קדומות, אקשיב לך. אבל אם תמשיך להתנשא אפרוש ממך. כי שנינו בסוף נהיה מאכל לתולעים.ובכל אחד יש נקודה טוןבה ומיוחדת מה שאין בחברו.

taro

New member
לא סוטה, אלא ממשיך את הנושא שלכם,

עד לנקודה הלא נוחה שלכם, שאתם מתעלמים ממנה כי אין לכם כוח או יכולת להתעמת איתה (מוסריות חילונית, הבנה ביהדות והנצרות, עדיפות ליברלית על רודנית וכו´). אגב, לא קשה למצוא גם משתתפים חילונים שמורידים את הרמה.

Dorfl

New member
אפילו אם כדור הארץ קיים רק כששת

אלפי שנים, כפי שאתם טוענים, עדיין ברור ששפות מסוימות הומצאו ופותחו על ידי בני האדם - הרי לך בני אדם שממציאים מילים. בין השאר הם המציאו מילים כמו "טרול" ו-"אלף", מילים המייצגות דברים שאינם קיימים. הם גם המציאו מילים לדברים שקיימים אך אין להם מילה בעברית, כמו למשל "קנגורו", "אטום", "לסבית" ועוד. הם גם המציאו מילים לדברים שהם המציאו כמו "מצנם".

siag

New member
מה קודם

כשמתגלה לאדם דבר חדש שלא ידע על קיומו, אזי מחפשים לדבר זה איזה הגדרה איזה שם לפי תכונותיו, כדי שבני אדם יוכלו לדבר עליו. אם לא קיים דבר מסויים, לא ימציאו לו איזה שם כדי לדבר עליו, כי אם הוא לא קיים מה יש לדבר עליו. תנסה להמציא מושג בעל משמעות של דבר שאינו קיים. אגב, 6 אלפי השנה שאנו מונים הוא מרגע שאדם הראשון התחיל לתפקד בעולם, וזה לא סותר את דעת האומרים שהעולם קיים לפני כן בלי האנשות או עם קופים וכדומה.

טל קר

New member
בטח שאנחנו משתמשים במילים גם

אם משהו לא קיים במציאות. קראת פעם ספר של ג.ר.ר טולקין? אתה חושב שכל המתוארים שם באמת קימים במציאות? ולמה לדבר על משהו אם הוא לא קיים- שמעת על דמיון? אמנות? תראה ביום שבת את וויאג´ר ותראה כמה מושגים מומצאים יש להם בנוגע לכלים שעדין אינם במציאות וקימים רק במציאות סדרת מדע הבדיוני הזו. אתה פשוט מסתמך על אקסיומה "אם לא קיים דבר מסוים לא ימציאו לו איזה שם כדי לדבר עליו, כי אם הוא לא קיים מה יש לדבר עליו" שהיא פשוט לא נכונה.

siag

New member
טל! תמציאי כבר משהו.

משהו בעל משמעות של דבר שאינו קיים בעולם.

siag

New member
טלי השמנה סייברדין

מה שלא קיים בפלוגיסטון, הוא התכונות ששיערו שיש בו, היינו משתחרר בזמן הבעירה, מתאדה ומותיר אפר. זה הדמיון, ההשערה שהרכיבו על כל החומרים הבעירים הקיימים במציאות, וקראו לדמיון הזה פלוגיסטון. אך זה שכל חומר הקיים בעולם מורכב מכמה סוגי חומרים כימיים זה לא המצאה של האנושות. הכל מורכב. רק טעותם היתה לייחס את התכונות הנ"ל לאיזה מרכיב. כמו למשל, קבעתי פגישה עם טלי השמנה שהכרתי בצאט. וכשבאתי לפגישה התברר לי שהיא לא שמנה. אז עובדה אין טלי בעולם.

siag

New member
טל! תמציאי כבר משהו.

משהו בעל משמעות של דבר שאינו קיים בעולם. אתם רק מביאים לי דברים מהספרים והסרטים וכו´ וכו´ של דברים שקיימים כבר בעולם. ת--מ--צ--י--א--ו משהו מפרי דמינונכם. נו... תעשו טובה.

siag

New member
חערא או אערח למשל

חערא לא קיים בעולם, כי חערא הוא חער"א, היינו ראשי תיבות: חמור עם ראש אדם, זה לא קיים. אבל חמור לבד קיים, וראש אדם קיים. והדמיון הוא החיבור של שניהם. אה שכחתי, גם אער"ח קיים, היינו אדם עם ראש חמור. תמציאו משהו חדש שאינו חיבור של כמה דברים קיימים.

Dorfl

New member
שלומפרוסטנתרונליפץ

שלומפרוסטנתרונליפץ - הייתי מסביר לך מה זה, אבל מאחר ואין מילים נרדפות לזה זה יהיה מסובך. זה מעוגל וארוך ובצבע זהב-שקוף. משתמשים בזה לצורך צינתור קופי-אדם בזמן שעורכים עליהם ניסויים. מרוצה?

Dorfl

New member
נ.ב: אין קשר להודעה של סייברדין

אני יודע שסייברדין לא המציא מילה. לצורך העניין אביא את פירוש המילה פלוגיסטון מהמילון: חומר היפותטי נדיף שלפי ההשקפה שרווחה במאות ה-17 וה-18 נמצא בכל החומרים הבעירים, משתחרר בזמן בעירתם ומותיר אחריו אפר.

למעלה