גאונות

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

alond

New member
ג´יזס!! למה אתם מנסים בכלל?

אני מנסה להבין מה הבן אדם רוצה והמסקנה היחידה שהגעתי אליה מתוך קריאת התשובות שלו זה שהוא רוצה להוכיח שאין דבר כזה כמו שהוא מבקש מתוך הגדרה סותרת של מה שהוא מבקש! שיסביר את עצמו. אני עדיין לא הבנתי מה הוא רוצה! בלי דוגמאות! אני רוצה לדעת מה זה "דבר בעל משמעות".

alond

New member
סליחה. "מושג בעל משמעות"

שיסביר מה זה "מושג בעל משמעות".

Dorfl

New member
alond

אם תשים לב אמרתי פחות או יותר את אותו הדבר באחת מתגובותיי הקודמות.

siag

New member
מת על התמימות שלך, מתוק.

´גלגלת אותי מצחוק´ מהבדיחה ועל זה אני מודה לך. יא בן אדם! זה מה שאני אומר כל הזמן. אתה לא מבין. אתה לוקח דבר שקיים במציאות ומרכיב עליו תכונות שאין על הדבר המקורי, ואומר לי אינו קיים. מכשיר לצינתור קיים בעולם, קופי-אדם קיימים בעולם, הציור מעוגל ארוך וכו´ וצבע זהב קיים בעולם. רק התרכובת שעשית לא קיימת בעולם, כי המכשיר המקורי צבעו לבן. לא הבנת מה זה חער"א? (עייין לעיל).

alond

New member
dorfl

מכיר את הבדיחה על השועלים והארנב? שני שועלים ראו ארנב. רצו להתעלל בו. אמרו "אם יש לו כובע, נגיד לו "למה יש לך כובע" ונפוצץ אותו מכות, אם אין לו כובע, נגיד לו "למה אין לך כובע" ונפוצץ אותו מכות. באו אליו ראו אין לו כובע, שאלו אותו "למה אין לך כובע?" ופוצצו אותו מכות. יום אחר אותו סיפור אבל השועלים ניסו משהו אחר. משהו מתוחכם. הם החליטו לבקש מהארנב סיגרייה. אם ייתן עם פילטר יצעקו עליו "למה עם פילטר!" ויפוצצו אותו מכות ואם ייתן בלי פילטר יצעקו עליו "למה בלי פילטר!" ויפוצצו אותו מכות. ניגשו אל הארנב וביקשו ממנו סיגריה. שאל הארנב "עם או בלי פילטר?". השועלים היו המומים שנייה. אז אחד מהם שאל: "למה אין לך כובע?" ופיצצו אותו מכות...

preacher

New member
למה אתה חותר, לא הבנתי?

גם הדוגמאות הראשונות שלך הן הרכבות: שטן - אדם אדום עם קרניים, גן עדן - גן כמו בכדור הארץ אבל יותר יפה, שדים - אנשים קטנים עם קלשונים, קרניים וכנפי עטלף, מלאכים - אנשים יפים עם גלימות וכנפיים. אתה רוצה דוגמה של משהו שלא קיים ולא רק זה - לא הרכבה? הרי כל פעם שאני אשתמש במליה קיימת כדי לתאר את הדבר הלא קיים תצעק הרכבה, מה שיאלץ אותי להשתמש במילים לא קיימות ואז מה שיצא לי זה סתם ג´יבריש.

siag

New member
המסקנה:

מסקנה: אי אפשר להמציא דבר חדש שאינו קיים בעולם, וכל המלים וההגדרות נולדו מיד עם כל פרט מפרטי הבריאה, כי כל פרט ברגע שנוצר נוצרה איתו ההגדרה שלו. והדבר היחידי שאנחנו יכולים לחדש, זה להשתמש במה שקיים ולעשות ממנו הרכבות שונות ואת ההרכבות השונות לכנות בכינוי מסויים.. ולכן preacher כמעט קלע למטרה. המלים שטן גן עדן וכו´ הם מושגים שנולדו מיד עם היווצרותם של הנ"ל, אך בגלל שהנ"ל מגדירים דבר שאינו מושג בחושינו, התחילה מחלוקת בין בני אדם לתאר את אותו דבר שאינו מושג בחושים. ובני אדם התחילו להרכיב, כל אחד לפי דמיונו, כל מיני פרטים הקיימים בעולמינו בכל מיני צורות שונות ומשונות, כמו הדוגמאות שהביא pr’……..: אדם עם קרניים וכו´ וכל מיני שטויות והבלים שלא היו ולא נבראו. כמו למשל, המחלוקת בפירוש המילה ´אהבה´, מפני שאינה נקלטת בעינים ובשאר החושים אלא ע"י הרגשה, התחילו האנשים כל אחד לפי דמיונו לתאר מהו הדבר הזה. אחד מתאר את המושג הזה כך, שאיבר הזכרות נכנס בנקבות (סקס באנגלית), השני אומר משיכה בין מינית, נתינה, הדדיות, רגש של חיבה, ויש מי שאומר שלא קיים דבר זה. שטן- כינוי לרע. והמושג רע הוא מילה הנרדפת לשטן. אדם שמזיק לחברו נקרא שליחו של השטן כי הוא מוציא לפועל רע. אבל יצור כזה עם קרניים ועין באמצע וחרב וכו´ לא קיים זה ההמצאות של היצ´קוק. גן עדן – כינוי לחיים מאושרים. אין איזה כוכב בחלל שהוא המקום הזה. ומה שמובטח לעושה טוב גן עדן. כי מי שעושה טוב ממילא הוא דבוק בטוב, אז הוא הראשון שטוב לו. מי שעושה אושר לאחרים הוא דבוק באושר לכן הוא מאושר. ולהיפך הדבוק ברע חי רע. מי שרואה את אחרים במשקפים ורודים אז ממילא גם לו ורודים החיים. עולם הבא- העולם הבא אחרי העולם הזה. כלומר הקבר. ואיך יהיה לו שם? תלוי מה הוא יחלום שם בשינה הארוכה הזו. מי שיחלום חלום טוב יהיו לו חויות טובות, ולהיפך בחלום רע. והחלום הרי תלוי בחיי האדם ובמעשיו בעולם הזה. כמו החלום שבא בלילה לפי איך שעבר היום. החלום הכי גרוע שיכול לעבור על האדם זה שיאמרו לו זהו נגמרה מציאותך, מרגע זה אתה מפסיק לחלום, מפסיק להיות קיים. שדים ומלאכים – מחשבות רעות ומחשבות טובות. שכל רע או שכל טוב. כשאדם חושב גלי המח שלו משדרים מחשבה לחלל. מחשבה טובה נקראת מלאך טוב, וזה יצור קיים שנוצר ע"י האדם החושב ויש לו קיום. לפעמים מלאך זה טס למח של אחר, וזו הטלפתיה. וכו´ וכו´ וכו´. הגן עדן והגהינום הם בעולם הזה. אושר ושמחה או עצבות. החידה הבאה ידידי: האם מישהו יכול להעלים איזה דבר הקיים בעולם ולבטל אותו ממציאותו?

Ergil

New member
כמובן

אם תפוצץ מטוס הוא יעלם. הוא אמנם לא באמת יעלם אלא יתפרק לחלקים קטנים יותר, אבל כמטוס הוא כבר לא קיים. ואם נורא נורא רוצים אפשר להפוך את החלקים לאנרגיה טהורה וכך ממש להעלים את המטוס.

preacher

New member
אתה עוד עונה לו?

ברור שמדובר בעוד פסיכי עם התאוריה הפרטית שלו, ממנה הוא לא יסוג ולא יעזרו כל הטיעונים שתטען. הרי היקום הוא מערכת סגורה וחומר/אנרגיה לא יכולים להעלם ממנו. אל תדאג, תכף הוא יצוץ עם התשובה הרגילה - רק אלוהים יכול. אם אתה ממש רוצה דוגמה להעלמה מוחלטת של משהו, קח את ההודעה הזו. היא קיימת רק כרצף אלקטרונים על מסכים של אנשים וכתבנית על זכרון מגנטי. תמחק אותה, החומר ישאר, אבל התוכן, אם לא גובה - יעלם לנצח.

siag

New member
לא תעלם לעולם

´פרישר´ למה לך לגרום סבל לעצמך, אם דברי מביאים אותך לקלל ולכעוס דלג עליהם ולך לטייל בסקסצאט. עכ"פ בדבריך אלה ´הרי היקום הוא מערכת סגורה וחומר/אנרגיה לא יכולים להעלם ממנו אני אשתמש בסוף כראיה לקיומו הנצחי של האדם וכל דבר אחר במצב צבירה אחר. ולגבי טענתך שאם לא אגבה את התוכן שעל המסך הוא יעלם מן המציאות, אל תשכח שהוא נשאר קיים בזיכרון שלי. סתם, זו לא תשובה מדעית. כשדבר נאבד לך אתה בטוח שהוא נעלם מהמציאות, אולי הוא רק נעלם מעיניך כי החליף מצב צבירה, ואין לך עדיין כלים שתוכל לקלוט אותו במצבו החדש. בכלל יש לך מושג אם החושך הוא העדר אור או בריאה בפני עצמו?

preacher

New member
אתה מדבר שטויות גמורות.

דברי שטות תמהוניים יותר ממה שכתבת באמת קשה למצוא. מאיפה הבאת את היציאה המפגרת הזו?

אלוהים

למושג אלוהים ישנה משמעות אך הוא לא קיים במציאות ואם תגיד שהוא כן אצטרך לבקש ממך לתת לי הוכחה לקיומו בכדי שלא נגיע לויכוח קנטרני של כן ולא

siag

New member
אשרי משכיל (=נותן שכל) אל דל

אע"פ שתמימותך מנעה ממך להבין, אשתדל להסביר. אותו אחד שהיה הראשון שהמציא את המושג אל (כפי דעתכם) האם הוא השאיל את המושג הזה ממשהו שהיה קיים בעולמו? בודאי שלא, כי אם כן אזי לא הוא הממציא, אלא הוא המחדש שהרכיב משהו קיים עם עוד משהו קיים. והרי כבר הוכחנו בפורום הזה שאדם לא יכול להמציא משהו חדש אלא רק לחבר דבר קיים עם דבר קיים. (תנסה בעצמך להמציא מילה של משהו שלא קיים), אלא המושג אל נולד בדיוק כשהתגלה האל בעולם. כמו שהמושג עולם נוצר בדיוק כשנוצר העולם. זה בשבילך. ולבעלי המח היותר גבוה אומר כך: הגדרה של אלהים לא יכולה להיות הגדרה הבאה מתוך האנושות, כי אם כן היא המציאה אותו, והמצאה אנושית יכולה להיות מקסימום גדולה בגודל של השכל הכי גדול שיש באנושות. ואם הוא נכנס בגדר השכל האנושי והוא מובן לאנושות אזי הוא לא יכול להיות אלהים. כי אלהים בא להביע כח על אנושי. היהדות קוראת לו בהגדרה האנושית שהיא הכי לא מובנת לאנושות - ´אין סוף´, לומר כמו שאין סוף זה דבר שלא נכנס בשכלינו, כך הוא. ומפה מתחילה תורת ישראל והגית בו יומם ולילה עד שתשיג את הבלתי מושג.

למעלה