גאווה לאומית

Alexco

New member
קיצוץ פיצוץ

קיצוץ אצל נבחרי הציבור היושבים בכנסת, לא בא ליצור פתרון לבעיה הכלכלית, אלא יותר להוות דוגמא אישית, ולהראות הזדהות עם הציבור אותו הם אמורים לייצג. מה שכן - מצאו כבר תקציבים אלטרנטיביים הרבה פחות דרקוניים מהתוכנית הכלכלית של נתניהו. לדעתי, למרות הכל, פתרון אמיתי לא יימצא עד שלא נחזיר לקופה שלנו את המיליארדים שגוזלים תקציב הבטחון המנופח וההשקעות בהתנחלויות.
 
לשלם למורים זה ביזבוז???

נחמד לשמוע על כך... אני קורא לזה השקעה. המורים "מייצרים" את הדור הבא של העובדים. והם עושים זאת כמו שצריך עד עכשיו. פעם ראשונה שאני שומע שלהוציא כסף על חינוך זה "ביזבוז" אבל לעומת זאת על מה מקבלים חברי הכנסת סכומים כ"כ אסטרונומים ??? על זה שהם יושבים שם למעלה ומחוקקים חוקים בלי להסתכל אפילו על העם. תאמין לי כמו שהם מתפקדים היום אפילו אני יכול להחליף אותם. וחוץ מהשכר הגבוה יש להם עוד הטבות ונהגים ומזכירות . אז איפה ההיגיון בלקצץ למורים???
 

afon

New member
לא הבנת את מה שכתבתי!

דבר ראשון אני חושב שלהשקיע בחינוך זה לא ביזבוז! אני רק הסברתי שאם אתה מקצץ למורים את מקבל הרבה יותר כסף! ומתי תבין שלקצץ לחכים ולשרים זה לא יעיל!!!! זה לא יעזור בגרושים לכלכלה!!! אני לא אומר שלא צריך כן צריך לקצץ אצליהם אבל זה לא יעזור זה רק יחסי ציבור! זה רק משהו שנטפלים אליו! יש המון המון המון עובדים מיותרים בחברות ממשלתיות! והרבה מהם צריך לפטר בגלל שתפקיד הממשלה הוא לא לספק מקום עבודה לאנשים אלה לעודד את הצמיחה ואת קליטתם וכינסתם לעבודה של אנשים אלו במקומות אחרים.
 

afon

New member
תיקונים לכתבה...

-קיום מדבר מהוה 60% ממדינת ישראל אז לא הרבה השתנה. -החקלאות הישראלית במצב על הפנים וגם ההיי טק ככה שתפוזים פרחים ואינטל זה לא משהו שכרגע אפשר להתגאות - ארה"ב מונה 300 מיליון, אנשים סין 1.2 מליארד אנשים, גרמניה, צרפת ואנגליה ביחד הן לא יותר מ200 מיליון, כל אירופה ביחד זה בערך 300 מיליון אנשים -מדינת ישראל הודיעה ובכירי הצבא מודים וגם שמעון פרס יש לנו יכולת גרעינית זה לא משהו שמנסים להסתיר או לא מודים בו -לא התגברנו על הרומאים הם דיי קרעו לנו את הצורה! -מצבנו כן היה יותר טוב בתקופת שלמה הייתה תקופת השיגשוג הכי גדולה שהייתה אי פעם לעם ישראל -האימפריה המיצרית לא קיימת כבר אבל העם המצרי עדיין קיים אפילו יותר זמן מאיתנו המצרים הם עם יותר עתיק מאיתנו ולא זכור לי שהינו אימפריה אי פעם לעומת המצרים שהיו בערך 3500 שנים אימפריה!!! אין מה להשוות בנינו לבין המצרים. כנ"ל לגבי הרומאים ויכולת הלחימה המדהימות שלהם והיוונים (לטינית) והתרבות המתקדמת שלהם.וכן עדיין מדברים לטינית כל שפות המערב (ספרדית, אנגלית, איטלקית, הולנדית, גרמנית, הונגרית, רוסית, פורטוגזית, צרפתית וכו)מורכבות בחלקן או ברובן מלטינית או ניבים של השפה -לצערי עדיין שומעים על הרייך השלישי הניאו נאצים והתנועות למיניהן -גם הסינים, המיצרים, האתיופים והאבוריגנים מדברים את אותה שפה עד היום וגם הם באותו מקום בזמן הזה -מי האידיוט שכתב את זה?????? מי זה אללה???? האיסלאם מאמין באל אחד!!!! פעם הבאה בבקשה יותר מידע מדויק!
 

Uranium

New member
גאווה לאומית = עם ישראל ?, האומנם?

מצטער לאכז גאוותנים לאומניים פה, אבל אני לא מבין את הסיפור, הזדהות לאומית של עם זה נחוץ לעם שרוצה לשרוד, גאווה לאומית אינה חדשה ואינה משנה לדעתי את מעמדנו הגבוה בעולם ובהיסטוריה,תמיד צריך לנסות ולשמור, וכמובן למי שרוצה, במדינה דמוקרטית ישנו כמובן את חופש הדת והביטוי וכל האלה.... אבל אני לא מצליח להבין את הסיפור, המאמר שנכתב פה על הגאווה לאומית היה נראה בעיניי כמאוד אגואיסטי ושחצני, אנו עם ישראל, אז מה?, זה לא הופך אותנו למיוחדים מכולם, כמו שהומואים לא שונים גם עם ישראל לא שונה, ואם יכלתי לוותר על משהו בעולם אחד הדברים הייתה גם גאווה לאומית, אנחנו (ישראל), לא הראשונים, לא האחרונים ולא היחידים ששורדים. אימפריות עלו אימפריות נפלו, ואני רוצה להזכיר לך שגם אנחנו לא היינו ממלכה כל כך קטנה בתקופת שלמה, ומה קרה?, גם אנחנו, נפלנו כמו כל שאר האימפריות, אבל העם נשאר, ולא הבנתי בכלל את ההשוואה הזאת בין אימריות לעמים ששורדים, לא רק עם ישראל שרד אלפי שנים, אני רוצה להזכיר לכולם שאנו לא היחידים.... מה עם הנוצרים, המוסלמים, הבודהיסטים, הרומאים, היוונים, המצרים, הסינים וכו'?, מה הם לא שרדו עד היום?, ואם אתם חושבים שזה לא דוגמאות כי הם היו אוכלוסייה רבה בשביל להכחד, אז הנה דוגמאות נוספות.... האבורג'ינים, האינדיאנים, הדרוזים, הבהאים, השומרונים בארצנו, שבטי דרום אמריקה וכו', כמו עם ישראל גם הם שימרו את משורתם ופולחנם עד היום, אז אין לזלזל באחרים! רציתי להוסיף עוד משהו, במאמר היה כתוב על כך שהמוסלמים הרסו את דתם עם פולחן אישי של מנהיגים והם כבר לא מאמינים באלוהים אחד.... אז יש לי להגיב רק משהו אחד.... אם ישנה השוואה בין מוסלמים ויהודים בקשר להריסת דת, אין ספק שהיהודים מנצחים!, הפולחן לרבנים ראשיים, חב"ד, ש"ס, עובדיה וכל אלה... (ואם אתם לא יודעים על זה כדי שתסתכלו על האוטובוסים שאתם נוסעים עליהם, שעליהם מזכירים לנו שמטרוציו הם הוראותיו של הרבי), כל אחד מאנשים אלה הטלה לעצמו אגו פרטי, מפרש את פירושי האלוהים כרצונו ומחליט מה כן ומה לא נכון בתנ"ך, אז תעשו לי טובה ולפני כל דבר שאתם עושים בחיים או בודקים בחיים... קודם כל תסתכלו ותבקרו מה לא טוב ומה שונה אצלכם, אחרי זה גם אחרים, כי אז האגו שלכם יהיה גבוה מכפי שחשבתם (מתוך חוק ההיבריס, מי שלא מכיר אז זה מהמיתולוגיה היוונית)
 
נכון...

האימפריות שהזכרתי לא ממש נעלמו. אבל אל תשכח שלא אותם ניסו להשמיד כל הזמן... הבנת?
 

omer123456

New member
הג'וקים

למשל יישרדו גם אחרי הרבה בני האדם...ממש גאווה לאומית בשבילם לא?
 
מה הבעיה שלכם???

לא מסתדר לכם שאתם טובים? רק אם ירמסו אותכם וישפילו אותכם אתם תרגישו נוח עם עצמכם? מה הקטע? עדיין לא הבנתי אולי תסבירו לי ואני אשתכנע ככה???
 

eviv

New member
אנחנו אובייקטיבים- אל תאשים אותנו

אנחנו אובייקטיבים אנחנו לא כמוך מגמתיים לכיוון מסויים תסתכל על הערות שלנתנו לך כאן לא מדובר על הערות של תוכן מדובר על הערות שמתייחסות לצד השני למה שכתבת
 

Deathatred

New member
אתם אובייקטיבים

זו בדיוק הבעיה. אתם לא אמורים להיות אובייקטיבים, אתם אמורים להיות בעד העם שלכם. מרצ היא מפלגה שאמורה להיות ציונית, כלומר - בעד ישראל והאינטרסים שלה. לכן, by definition, מרצ היא לא מפלגה אובייקטיבית ולא אמורה להיות כזאת.
 

omer123456

New member
בניגוד לתפיסה ימנית לרוב

למרות שאנו תומכים במפלגה,אנחנו לא המפלגה,והמפלגה היא לא רק אנחנו=)
 

Uranium

New member
מצטער להודיע לך....

אבל אין דבר כזה בעולם "מפלגה אובייקטיבית", זה המושג הכי אידיוטי ששמעתי!
 

Deathatred

New member
מה אתה רוצה

שנתבייש בזה שאנחנו קיימים? דווקא היום לדרוש מישראל ומהיהודים להתבייש בזה שהם קיימים זה חוסר טקט משווע. אז אנחנו קיימים על אפך ועל חמתך ועל אפם וחמתם של הפלשתינים ועל אפם ועל חמתם של האנטישמים ועל אפם וחמתם של כל אלה שקמו עלו לכלותינו והיום נמצאים בפח הזבל של ההיסטוריה.
 
למעלה