גאווה לאומית = עם ישראל ?, האומנם?
מצטער לאכז גאוותנים לאומניים פה, אבל אני לא מבין את הסיפור, הזדהות לאומית של עם זה נחוץ לעם שרוצה לשרוד, גאווה לאומית אינה חדשה ואינה משנה לדעתי את מעמדנו הגבוה בעולם ובהיסטוריה,תמיד צריך לנסות ולשמור, וכמובן למי שרוצה, במדינה דמוקרטית ישנו כמובן את חופש הדת והביטוי וכל האלה.... אבל אני לא מצליח להבין את הסיפור, המאמר שנכתב פה על הגאווה לאומית היה נראה בעיניי כמאוד אגואיסטי ושחצני, אנו עם ישראל, אז מה?, זה לא הופך אותנו למיוחדים מכולם, כמו שהומואים לא שונים גם עם ישראל לא שונה, ואם יכלתי לוותר על משהו בעולם אחד הדברים הייתה גם גאווה לאומית, אנחנו (ישראל), לא הראשונים, לא האחרונים ולא היחידים ששורדים. אימפריות עלו אימפריות נפלו, ואני רוצה להזכיר לך שגם אנחנו לא היינו ממלכה כל כך קטנה בתקופת שלמה, ומה קרה?, גם אנחנו, נפלנו כמו כל שאר האימפריות, אבל העם נשאר, ולא הבנתי בכלל את ההשוואה הזאת בין אימריות לעמים ששורדים, לא רק עם ישראל שרד אלפי שנים, אני רוצה להזכיר לכולם שאנו לא היחידים.... מה עם הנוצרים, המוסלמים, הבודהיסטים, הרומאים, היוונים, המצרים, הסינים וכו'?, מה הם לא שרדו עד היום?, ואם אתם חושבים שזה לא דוגמאות כי הם היו אוכלוסייה רבה בשביל להכחד, אז הנה דוגמאות נוספות.... האבורג'ינים, האינדיאנים, הדרוזים, הבהאים, השומרונים בארצנו, שבטי דרום אמריקה וכו', כמו עם ישראל גם הם שימרו את משורתם ופולחנם עד היום, אז אין לזלזל באחרים! רציתי להוסיף עוד משהו, במאמר היה כתוב על כך שהמוסלמים הרסו את דתם עם פולחן אישי של מנהיגים והם כבר לא מאמינים באלוהים אחד.... אז יש לי להגיב רק משהו אחד.... אם ישנה השוואה בין מוסלמים ויהודים בקשר להריסת דת, אין ספק שהיהודים מנצחים!, הפולחן לרבנים ראשיים, חב"ד, ש"ס, עובדיה וכל אלה... (ואם אתם לא יודעים על זה כדי שתסתכלו על האוטובוסים שאתם נוסעים עליהם, שעליהם מזכירים לנו שמטרוציו הם הוראותיו של הרבי), כל אחד מאנשים אלה הטלה לעצמו אגו פרטי, מפרש את פירושי האלוהים כרצונו ומחליט מה כן ומה לא נכון בתנ"ך, אז תעשו לי טובה ולפני כל דבר שאתם עושים בחיים או בודקים בחיים... קודם כל תסתכלו ותבקרו מה לא טוב ומה שונה אצלכם, אחרי זה גם אחרים, כי אז האגו שלכם יהיה גבוה מכפי שחשבתם (מתוך חוק ההיבריס, מי שלא מכיר אז זה מהמיתולוגיה היוונית)