גאווה לאומית

omer123456

New member
שטויות

אקסיומה היא לא הנחה..היא יסוד...אין לי כוח להכנס לוויכוחים אבל מתמטיקה החלה כאחד הדברים היותר פילוסופיים בדיוק בגלל זה,ומה הקשר בכלל לחדוא? ועוד נקודה נחמדה, ההבדל בין דת למתמטיקה שהדגמת בעזרתה היא שמעטי מעטים היו מוכנים להרוג בשם המתמטיקה או ראו בה דבר נעלה (פיתגורס למשל כן היה כזה) וזה ההבדל העיקרי,אין שום אמונה במתמטיקה כדבר עליון, ורק לידיעת כל החכמים שזרקו את המושג אקסיומה,אקסיומה זה מושג כל כך לא מוחלטים, שאפילו יש כמה סוגי גיאומטריות ,ואנשים מודים שחייבים לצאת מתוך נקודת הנחה,כלומר זה משהו שאי אפשר להוכיח, אף אחד שמאמין באלוהים לא יגיד לך שהוא לא קיים.(לעומת זאת כל עוד תצליח להוכיח לי שבין שתי נקודות עובר יותר מישר אחד אז כל הכבוד..אבל כל עוד זה לא אפשרי לעשות את זה יוצאים פעם אחת מתוך הנחה שעובר אחד ופעם אחרת שעוברים אינסוף..)

Deathatred

New member
מה ההשכלה המתמטית שלך?

>> אקסיומה היא לא הנחה.. << >> אקסיומה זה מושג כל כך לא מוחלטים, שאפילו יש כמה סוגי גיאומטריות ,ואנשים מודים שחייבים לצאת מתוך נקודת הנחה,כלומר זה משהו שאי אפשר להוכיח << תחליט... ובנימה יותר רצינית, דיברת על אקסיומות גיאומטריות למרות שזה לא המונח הנכון. אוקלידס קרא להנחות הגיאומטריה שלו "פוססטולאט"ים, כלומר, דרישות. הסיבה: "אם נדרוש א,ב,ג אזי נובע ר,ש,ת." >> ועוד נקודה נחמדה, ההבדל בין דת למתמטיקה שהדגמת בעזרתה היא שמעטי מעטים היו מוכנים להרוג בשם המתמטיקה או ראו בה דבר נעלה (פיתגורס למשל כן היה כזה) וזה ההבדל העיקרי,אין שום אמונה במתמטיקה כדבר עליון, << ושוב, טענה אהובה על האתיאיסטים שדת זה דבר סופר רצחני. רק שתדעו שהאתיאיזם הוא רצחני פי כמה. הנאציזם, הפשיזם והקומוניזם כולן תופעות שבאו למלא את החלל שהשאירה את הדת (לא סתם למנהיג סוגדים כמו לאלוהים במשטרים האלה) וכל אחת מהן רצחה לחוד יותר מאשר כל מלחמות הדת גם יחד. רק סטאלין לבדו אחראי על 40 מיליון. כך שלקבוע אם אלוהים קיים או לא לפי מספר ההרוגים שגרמה כמו דת זה ממש לא לעניין.

omer123456

New member
אממ

כמו שציינת בעצמך, אף אחת מהדיקטטורות שציינת אינה אתאיזם,אלא משהו שבא להחליף את הדת..לכן אין טעם שאני אגיב, ברגע שאנשים יבינו שאין משהו מעליהם שהם צריכים להאמין בו, חוץ מערכים עליונים כמו חירון שוויון וכו,אני בטוח שיהיה יותר טוב..בינתיים הדת למשל רק האטה את התפתחות האדם (למשל ימי הביניים..ואולי המקרה המוכר ביותר - גלילאו גליליי) עכשיו אני לא מתחיל עוד פעם להתווכח איתך על דברים שמן הסתם אתה לא תסכים איתי, אני רק אסיים בזה שבינתיים במשך אלפי שנים הדרך שלך (אלוהים,דת וכו) לא עבדה,לא ראינו שהדרך שלי לא עובדת..

Deathatred

New member
צריך לטעון טענות מדויקות בדיון הזה

>> כמו שציינת בעצמך, אף אחת מהדיקטטורות שציינת אינה אתאיזם,אלא משהו שבא להחליף את הדת.. << אתאיזם היא כפירה בקיומו של האל. לא כפירה בדת. האתאיסט לא סוגד לאלוהים אבל אין זה אומר שהוא לא ירצח או יהיה פאנאט עבור דברים אחרים. לאתיאיסטים לא היה דת אז מצאו תחליף בדמות הקומוניזם, הפשיזם וכו. >> בינתיים הדת למשל רק האטה את התפתחות האדם (למשל ימי הביניים..ואולי המקרה המוכר ביותר - גלילאו גליליי) << יש לך דוגמה חוץ מימי הביניים? כי דווקא תחת השלטון המוסלמי בימי הביניים המדע פרח. >> במשך אלפי שנים הדרך שלך (אלוהים,דת וכו) לא עבדה << הדת זה לא בהכרח הדרך שלי. אני רק יוצא נגד היהירות הזאת של שלילת קיומו של אלוהים. גדולי הפילוסופים בעולם עדיין לא הצליחו להכריע בעניין אלוהים ואתה חושב שנפנופי ידיים תפתור את הבעיה? הבעיה הרבה יותר מורכבת ממה שנדמה לך והיא גם נוגעת לקטגוריות החשיבה האנושיות. >> לא ראינו שהדרך שלי לא עובדת << חוכמה גדולה, כי לך אין דרך.

omer123456

New member
מתנשא..

אני אומר משהו ואתה עונה משהו אחר..מילא..צריך עוד דוגמא חוץ מימי הביניים? מה זה לא הספיק? תראה פעם את משפט הקופים ,סרט ממש טוב, משודר לפעמים MGM,ותבין כמה דרכים שהדת עומדת אל מול ההתפתחות המדעית (במקרה זה דארוויניזם) - אתה כל הזמן אומר לאנשים לא לדייק או מבקש מהם להביא הוכחות שאתה ידוע שהם לא יתחילו לחפש לך רק בשביל דיו באינטרנט, לעומת זאת לא ראיתי הרבה הוכחות ממך לשום דבר. פילוסופים גם לא יצליחו להוכיח שהשולחן שאתה יושב לידו באמת קיים, מה הקשר? פילוסופים לא אומרים שאלוהים קיים, ולא אומרים שקיים,לדעתי זה טמטום להאמין במשהו שאין בו שום צורך או הוכחה..גם אם יש אלוהים, למה לי להאמין בו? כנל לגבי תיאוריות בפיסיקה שנזכרו קודם, כל תיאוריה היא נכונה עד שהפריכו אותה, ברור שהשאיפה היא יום אחד להגיע למצב שבו הפיסיקה תהיה טהורה..אבל אני מניח שלא נגיע לזה בקרוב. ולהגיד שאין לי דרך? ממש ממש רמה נמוכה מצדך, ובגלל הבורות שאני מרגיש דרך המילים שלך אני אפילו לא אנסה להגיב.

Deathatred

New member
תשובות

>> תראה פעם את משפט הקופים ,סרט ממש טוב, משודר לפעמים MGM,ותבין כמה דרכים שהדת עומדת אל מול ההתפתחות המדעית (במקרה זה דארוויניזם) << אני את הידע שלי שואב לא מסרטים הוליוודים. השמרנות של הדת לא אופינית רק לדת אלא לכל מוסד שהוא. לעיתים ניתן למצוא שמרנות כזאת גם בקרב הקהילה המדעית ואף שמעתי מספר דוגמאות בקשר לכך. >> אתה כל הזמן אומר לאנשים לא לדייק << ??? >> לעומת זאת לא ראיתי הרבה הוכחות ממך לשום דבר << כי לא חיפשת. >> ,לדעתי זה טמטום להאמין במשהו שאין בו שום צורך או הוכחה.. << אז מדוע אתה מאמין שאין אלוהים? האם יש לך צורך בכך שאלוהים לא יהיה קיים? האם יש לך הוכחה לכך שאלוהים לא קיים? מתי תבין שאמונה היא מחוץ לגבולות המחקר המדעי? >> גם אם יש אלוהים, למה לי להאמין בו? << ראה בנושא זה את "ההימור של פסקל". >> פילוסופים גם לא יצליחו להוכיח שהשולחן שאתה יושב לידו באמת קיים, מה הקשר? << אתה מחפש את האמת או מחפש לשבת על שולחנות? >> ברור שהשאיפה היא יום אחד להגיע למצב שבו הפיסיקה תהיה טהורה.. << זה לא כזה ברור. הדעה היום בקרב הפילוסופים של המדע שמצב כזה לא יהיה אפשרי. תמיד יהיה איזשהו ספק. אני רואה שאתה מדבר מתוך שנאה לדת ולאלוהים ולא מתוך היגיון. אל תיקח את זה ללב, זה דיון מטאפיזי ולא יותר מכך. כאשר אני מדבר על מתמטיקה ופיסיקה אני בד"כ יודע מה שאני מדבר כי אני עוסק בתחום.

omer123456

New member
LOL

לידיעתך חמוד, משפט הקופים מדבר על משפט אמיתי משנות ה20..הסרט הוא מכיוון שאתה לא באמת יכול לחזור למשפט אז.. וד"א - אם אתה לא מסתמך על סרטים, מדוע הפנית אותי לאחד? ויש הרבה מאוד דתיים בתחומי המדעים המדוייקים,לא קיים לדעתי המושג דיון מטאפיזי,כמו שאני לא מאמין באלים יווניים אני לא מרגיש צורך להאמין באל אחד(גם לא החלטתי מה עדיף, הרבה אלים או אחד,ואם אחד אז של מי - נצרות,יהדות,איסלם? כרגע אנחנו במצב פחות טוב משל הנצרות..אולי הם צודקים?) וכו וכו..הרגע גם דיברתי עם ידיד שלי שלומד פילוסופיה על זה שהזכרת פה פילוסופיה,והוא ד"א הזכיר את סוקרטס שסתר את מה שאתה טוען לגבי עמדת הפילוסופיה, אבל אתה כנראה מדבר מחוסר ידע (כמו כן הוא ציין שגם ישעיהו לייבוביץ לא הצליח להסביר את הסתירה שהציג סוקרטס - ותחפש בעצמך!)

Deathatred

New member
../images/Emo6.gif

ההימור של פסקל הוא לא סרט, אלא הוא ציטוט ידוע של הפילוסוף והמתמטיקאי הידוע בלייז פסקל: "כדאי להאמין שיש אלוהים, אם יש והאמנו - הרווחנו. אם יש ולא האמנו - אז נסיים בגהנום. אם אין והאמנו - אז לא הפסדנו כלום. אז כדאי להאמין, כי אין מה להפסיד אם מאמינים. >> כמו שאני לא מאמין באלים יווניים אני לא מרגיש צורך להאמין באל אחד(גם לא החלטתי מה עדיף, הרבה אלים או אחד,ואם אחד אז של מי - נצרות,יהדות,איסלם? כרגע אנחנו במצב פחות טוב משל הנצרות..אולי הם צודקים?) << כל אחד מאמין באל שלו ואת הויכוח בין האמנות אי-אפשר ליישב בצורה רציונלית ו/או מדעית. >> והוא ד"א הזכיר את סוקרטס שסתר את מה שאתה טוען לגבי עמדת הפילוסופיה, אבל אתה כנראה מדבר מחוסר ידע (כמו כן הוא ציין שגם ישעיהו לייבוביץ לא הצליח להסביר את הסתירה שהציג סוקרטס - ותחפש בעצמך!) << פרט והצג את הסתירה של סוקרטס, כי אין לי מושג למה אתה מתכוון.

omer123456

New member
חשבתי

שאתה מבין בפילוסופיה..התיימרת לפחות..תברר בעצמך כי הוא הסביר לי את זה...אם תתעקש אני אבקש ממנו להציב פה הודעה שתסביר. עכשיו נניח שנצא מתוך הנחה שאני מאמין בקיום של יישות עליונה - אל במקרה שלנו. אין שום הסבר מדוע עליי לסגוד לו,נכון? או להאמין בקיומו אפילו,הרי אני יהודי, ביהדות לא קיים המושג גיהנום, אז לפחות על פי היהדות אין לי מה לדאוג, ועל פי הנצרות אני בכל מקרה הולך לגיהנום. אם אני אגיד לך שבשביל כל האתאיסטים האל הזה הוא הטבע? זה לא צריך להיות משהו שמדברים אליו, או שקשור אלינו, וזאת הטענה של אתאיסטים לרוב, שאין משהו מעלינו, יש את המציאות שאולי זה היישות העליונה שלך,ובתוך זה יש את המפץ הגדול, את אינסוף התהליכים הרנדומליים שהביאו ליצירת כדור הארץ ובתוך זה אותנו.

Deathatred

New member
מטרת הדיון

>> שאתה מבין בפילוסופיה..התיימרת לפחות..תברר בעצמך כי הוא הסביר לי את זה... << אני לא לומד פילוסופיה באוניבסיטה ואני לא מתיימר להכיר את כל התורות הפילוסופיות של כל הפילסופים בע"פ. זה שאתה סתם זורק שמות לא מראה על כלום. אם אתה מבין את מה שהוא הסביר לך, בודאי תוכל לשחזר את ההסבר כאן ולהציג את הטיעון. אני לא מבין מה אתה מתעקש להפוך את הדיון הזה למשחקי כבוד. אם אתה לא מכיר מושג, אז אני אסביר לך. הקטע כאן הוא לחשוב, לא לזכור מושגים בע"פ. >> עכשיו נניח שנצא מתוך הנחה שאני מאמין בקיום של יישות עליונה - אל במקרה שלנו. אין שום הסבר מדוע עליי לסגוד לו,נכון? או להאמין בקיומו אפילו,הרי אני יהודי, ביהדות לא קיים המושג גיהנום, אז לפחות על פי היהדות אין לי מה לדאוג, ועל פי הנצרות אני בכל מקרה הולך לגיהנום. << 1. פסקל היה נוצרי ועבורו היה גהנום. 2. גם ביהדות יש שכר ועונש. 3. ביהדות יש לך סיבה אחת להאמין באל: כי זאת מצווה. >> אם אני אגיד לך שבשביל כל האתאיסטים האל הזה הוא הטבע? זה לא צריך להיות משהו שמדברים אליו, או שקשור אלינו, וזאת הטענה של אתאיסטים לרוב, שאין משהו מעלינו, יש את המציאות שאולי זה היישות העליונה שלך,ובתוך זה יש את המפץ הגדול, את אינסוף התהליכים הרנדומליים שהביאו ליצירת כדור הארץ ובתוך זה אותנו. << אם כן, אינך אתאיסט. אתה מאמין שיש אלוהים, רק שזה לא האלוהים של הדת שדורש שיאמינו בו ויסגדו לו. אתה מאמין באלוהים שהוא הקיום/הטבע (מזכיר את האלוהים של שפינוזה) ולא באלוהי הניסים שמתערב בחיי המאמינים. סה"כ, מושג האלוהים זה מושג נפתל ומסובך מטבעו. הדיון התחיל ע"י מסיבה פשוטה: האתאיסטים לפעמים מזלזלים בדתיים כי "הם מאמינים בשטויות לא רציולנליות" ורציתי להראות שנושא האמונה, ובייחוד האמונה באלוהים, זה דבר הרבה יותר מסובך ושהדתיים הם לא מטומטמים שמאמינים ב"סיפורי פיות".

pelegs

New member
אהבתי את המשפט האחרון

ברצינות

[אורן]

New member
ומתי נתגבר על הטפשות שלך?

כמה סימני קריאה ושאלה במשפט אחד... ולא רק זה, גם טעויות מרגיזות מאוד שיש בהודעתך: 1. רוב הערבים מאמינים באל אחד. 2. במלחמת השחרור ברית המועצות נתנה נשק דווקא למדינת ישראל (דרך צ'כיה). 3. היהודים לא הובלו לפני 60 שנה כצאן לטבח. הם התמרדו. רוח הלחימה בעד הצדק עזבה אותם מאז, ותראה מה קורה לנו היום. 4. זו לא גאווה גדולה להחזיק בנשק לא קונוונציונלי. ועוד, ועוד. גאווה לאומית זה דבר נחמד, אבל הגאווה הלאומית המסויימת שלך, כשהיא מלווה בסימני קריאה ושאלה אין סוף, במשפטים קטועים וחוסר יכולת כתיבה והכי גרוע- ידע עלוב ביותר בהיסטוריה- היא מגעילה.

משהו שהפריע לי..../images/Emo105.gif

הערבים צריכים להפנים שיש אל אחד? תקן אותי אם אני טועה, יש לא מעט ערבים-מוסלמיים, וערבים נוצריים שהם מאמינים באל אחד.. הקטע (?) שלך נשמע כמו תעמולה של הממשלה... מזכיר שטיפת מוח ופרסומת לארץ ישראל היפה והפורחת יותר מאשר..

eviv

New member
שם התנועה

שם התנועה היא כ"ך אתה מוזמן לקרא את הפרשנות של הרב כהנא לגבי הרבה סוגיות ותיווכח לראות שהרבה מהדרשות שלו הפוכות מכל זרם מוכר כיום. אתה תראה למשל שמותר לנקום, מה שבכל הפרשנויות כתוב שאסור ואפילו אסור לישמור טינה. לגבי האמונה של האירגון להרוג ערבים אין שום וויכוח כאמור הסיסמא המוכרת מידיי שלהם אומרת:"מוות לערבים". לגבי המעשיות של אירגון זה: עובדה שקיימים פעילים- תראו בכל מקום יש כתובות שלהם. אף על כך שיצאה מחוץ לחוק בגלל שהוגדרה כאירגון טרור היא פועלת וקורמת גידים

pelegs

New member
איפה בדיוק לנו יש יד בזה?

נו באמת - האמריקאים פישלו פה ובגדול. מזל שהם הגדולים, ולא אנחנו

גאווה לאומית? אכזבה לאומית!

נפתח בזה - אין לי שום כוונה לרדת מהארץ. אני גם לא מאלו שאומרים "הישראלים האלו", או מתבייש במדינה שלו כי היא מדינת ישראל. אבל אני גם חושב שההערצה למושג "מדינה" קצת סחף פה מישהו. כשעוד התחלתי לקרוא את הטקסט שלך, על כך שהובלנו כצאן לטבח, חשבתי כבר שההמשך יהיה על הלקחים שכנראה ל-א למדנו במשך שישים השנה האחרונות האלו (לא, אני לא משווה את הכיבוש לשואת העם היהודי. כן, אני חושב שיש בו עיוות מוסרי רציני, שמעיד על כך שלא הפנמנו עניין היסטורי אחד או שניים). תרשה לי לדקה אחת, מר אברהם, לספר לך על האימפריה שבנינו לנו כאן: על הנייר, מדובר באימפריה דמוקרטית להפליא, עם שוויון זכויות לכל. בפועל, באימפריה שלנו יכולים מחר בבוקר לבוא ולעצור אותך ללא שום סיבה (כן, תקנות לשעת חירום עוד לא בוטלו! לא להאמין). נכון, יש בג"צ. באימפריה שלנו, עוד ועוד אנשים צונחים אל מתחת לקו העוני, שהוא לא מין קו דמיוני, אלא קו שבו מרגישים חזק את הרעב בבטן, ואת הכאב בלב על ילדים שאין להם כסף למחברות לבית הספר, או לבגד ללבוש אליו. באימפריה שלנו, עיקר התקציב הממשלתי הולך לבטחון, במקום לחינוך, במקום לרווחה. יותר למלחמה, יותר להחזקת השטחים, יותר לכבישים עוקפים, פחות לחינוך איכותי, פחות לצמצום הפערים החברתיים... באימפריה שלנו, ראש הממשלה, שריו וחברי הכנסת משתכרים סכומים אסטרונומיים, מדברים על כך שיש לקצץ בממשלה, מזילים דמעה על המצב החברתי, ולא מצליחים להבין את הקשר בין כיבוש לכלכלה וחברה קורסות. באימפריה שלנו, ילד אתיופי לא מתקבל לבית הספר כי "יש לנו כבר מספיק אתיופים בבית ספר". באימפריה שלנו, שרי ממשלה חושבים שצריך לאשפז את כל ההומואים. באימפריה שלנו, אם הם התחמקו מהאשפוז, אין להומואים והלסביות הזכות לקבל זכויות רגילות של בני זוג הטרוסקסואלים. באימפריה שלנו, לא יהיה מופרע לחלוטין לחשוב שאותו הומו או לסבית קיבלו מכות בבית הספר על רקע נטייתם המינית (נו בטח, אחרי שאומרים להם במד"א שהומואים = חולי מין, מה הפלא?). אני יכול להמשיך מכאן ועד ת'בי או רומי, מר אברהם, אבל העניין הוא שזה בכלל לא רלוונטי אם ניצחנו במלחמת העצמאות ושרדנו את הרומאים - העניין הוא שמעבר להיותנו כאן בארץ, המצב, אפעס, על הפנים. וכדי לשנות את זה, צריך קצת יותר מלחשוב שאלוהים יעזור. אז אתה מתפלא שכשהכלכלה קורסת, כל יום מתים אזרחים והחינוך בשפל התקשורת לא עוסקת רק בפסטיבלים וחגיגות (והיא דווקא כן, ראה מימונות, מצעדי גאווה, וכיו"ב)? להתראות בשנה הבאה בישראל הדמוקרטית והשוויונית, יותם

אני מסכים איתך בהרבה דברים...

יישר כוח לך שאתה אוהב את המדינה שלנו-אין היום הרבה אנשים כמותך. לא אמרתי שהכל כאן מושלם ויש עוד הרבה בעיות. אני מסכים איתך, אני לא חושב שצריכים להזרים את כל הכספים לשיטחי ה"כיבוש" אלא להכיר בהם כשטחי ישראל לכל דבר כמו תל אביב לדוגמא. ואז הם יהיו "שטחים" כמו שאר שטחי ישראל (רק נקודה קטנה ואני מציע לך לבדוק אותה אם אתה בספק- בכל שיטחי ההתנחלויות אין אפילו ישוב אחד(!!!) שיושב על כפר שנכבש במהלך המלחמות שנלחמנו בהם במהלך שנותנו בארץ אך לעומת זאת ת"א לדוגמא וכמוהה חיפה ואילת יושבים על שטחים "כבושים" ז"א שהיו שם כפרים ערבים ובאו "היהודים" והתיישבו עליהם.) ובקשר לבג"צ עד שלא ישבו שם אנשים שבאמת לא מערבים את דעותיהים הפוליטים האישיות במשפט אז מצידי שיבוטלו וילכו ל... ובלי צניות אני גם חושב שלראשי המדינה שלנו יש סדר עדפויות מעווות ביותר. ש"הם" שם למעלה רוצים לקצץ לנו תחיים ובנתיים ממשיכים לגור ב... ולנהוג ב... ולקבל משכורת בשמיים ובמקום להסתכל רחוק ולחשוב איפה אפשר לקצץ שיסתכלו קצת על עצמם ויקצצו את עצמם. ואז אולי תפתר בעיית העוני ואולי גם הפשע ובמקום לקצץ שבאמת ישקיעו בחינוך ואז שוב, רמת הפשיעה תרד ( ואני מקווה שהקשר בין השניים ברור לך.) באמת אני מסכים איתך שכל מי שמתייחס לשונה בזילזול (בני העדה אתיופית לדוגמא) אז באמת שילך ל... ודברים כאילו מחליאים אותי!) ובקיצור, לא אמרתי שהמצב שלנו "מדהים" ו"בעננים" יש לנו עוד המון(!!!) במה להשתפר. ואולי זה לא תלוי בנו. אבל מה שכן תלוי בנו שכל אחד ואחד לעצמו ידאג לתקן ולשנות. ובמקום לדבר על דברים "בשמיים" כל אחד ידאג לעצמו ואז תאמין לי הבעיות יפתרו מאליהן(כביכול-) בכל מקרה, שיהיה לנו שבוע מדהים, שקט, מלא שמחה.. ושבאמת באמת כולנו נתאחד ונזכה אולי לכינוי "עם" שבוע טוב!!!

afon

New member
בו אני יסביר לכם משהו קטן...

אין טעם לקצץ במשכורות של השרים וחברי הכנסת!!!!! ולמה זה? בו נעשה תרגיל חשבון קטן כמה מורים יש בישראל נגיד 15,000 כמה הם מרויחים? נעגל את המספר ונגיד שכולם מרויחים 4000 שקל 4000*15,000=60,000,000 זאת אומרת שכל חודש מדינת ישראל מפסידה שישים מליון ש"ח עכשיו נקצץ 200 ש"ח משכרם של המורים אז: 15,000*4000-200 3800*15,000=57,000,000 זאת אומרת שהמדינה מרויחה 3 מליון ש"ח כל חודש בחזרה אבל אם מקצצים בשכר של הח"כים 120*50,000 (נגיד שהם מרויחים כל חודש שש אלף שח) זה 6 מליון ש"ח נגיד מקציצים עשר אחוז כמה מרויחים שש מאות אלף שח שזה כלום לעומת קיצוץ של עשר אחוז אצל המורים לכן תחשבו שאם עושים את הקיצוץ הזה אצל כל המערכות הציבוריות זה יוצר המון המון כסף! לכן אין טעם להגיד "תקצצו אצל החכים והשרים" אפשר לקצץ אבל אין טעם. אז שלא יעבדו אליכם

למעלה