ג'אוה וג'אוה סקריפט

galh

New member
זכותך לא להסכים...

אבל העובדות מוכיחות ההפך: 1. פרוייקט DotGNU לא נתמך ע"י מיקרוסופט והוא יוזמה של אנשי "הקוד הפתוח". 2. למרות יש מספר מערכות הפעלה, כגון סולאריס או OS X של מאק, שעדיין אין להם תמיכה ב- NET$ ולא נראה שמיקרוסופט מתכוונת לעשות משהו בנידון בזמן הקרוב. 3. ב- NET$ יש אפשרות לקרוא לרכיבי COM או פונקציות API של חלונות. בדיוק אותו דבר שהם עשו ב- JAVA, מה שגרם לאי-תאימות בין פלטפורמות וסיבך את מיקרוסופט משפטית. 4. כל הכלים החדשים של מיקרוסופט לא נכתבו ל- NET$. אני מדבר על הסטודיו ואופיס, לדוגמא. אז נכון שהם הוסיפו עוד כמה דברים ל- JAVA והפכו אותה ל- $C, אבל זה עדיין JAVA. אין שם שום דבר יוצא דופן או שלב אבלוציוני משמעותי בשביל לקרוא לזה "שפה חדשה".

vinney

Well-known member
תלוי בשפה

עבור COBOL או managed CPP אכן מדובר רק בתוספת מחלקות על שפה קיימת. עבור #C או VB.NET - מדובר בשפות ששייכות למייקרוסופט ומיועדות לתכנות במערכת הפעלה חלונות תחת NET FRAMEWORK. ידע ב#C או VB.NET לא יועיל לך (נכון לעכשיו) בשום דרך משמעותית אם תרצה לעבוד במשהו שהוא לא תכנות GUI תחת חלונות של מייקרוסופט (שזה לשמחתי נתבך יחסית קטן בעולם המחשבים).

nirtheking

New member
JAVA VS JAVA-SCRIPT

JAVA - שפת תכנות מבית SUN JAVA-SCRIPT - שפת סקריפט המבוססת על ג'אווה מבית NETSCAPE אם אתה לומד ג'אווה אז הסינטקס הבסיסי (תנאים, לולאות והמחלקה MATH ו-STRING) יתאים לך גם ב-JAVA-SCRIPT

selalerer

New member
אין שום קשר בין שתי השפות.

Java - שפת תכנות שמיועדת לרוץ על הVM בכל פלטפורמה. JavaScript - סקריפט שמיועד לרוץ בתוך דפדפן אינטרנט ולהפוך את דפי האינטרנט לדינמיים יותר.

nirtheking

New member
JS מבוססת על הסינטקס של JAVA

אני מדבר על השפה עצמה ולא על ה-DOM שנוסף במהלך השנים גם בג'אווה וגם ב-JS כותבים את כל משפטי בקרת הזרימה (לולאות ותנאים) אותו דבר על אותו סינטקס בדיוק כמו כן גם חלק מהשיטות של המחלקה MATH נמצאות בשימוש ב-JS Math.random ו-Math.round למשל (ויש עוד) כנ"ל גם למחלקה String גם ב-JS אפשר ליישם OOP אבל בדרך שונה משל JAVA

selalerer

New member
הסינטקס הרבה יותר דומה ל++C, אבל

באופן כללי יש לה סינטקס משל עצמה. אחד הייתרונות הבלתי משומשים שלה הוא לכתוב Object Oreinted שדווקא כן נמצא בשימוש גם ב++C וגם בJava אבל רוב הקוד JavaScript ברשת הוא פרוצדורלי כיום, לא כלכך ברור למה.

nirtheking

New member
כי הספרים לא מלמדים זאת

ויש אנשים שלא מודעים לכך שיש עוד מידע חוץ מספרים.

selalerer

New member
רוב הסקריפטים באתרים מקצועיים ברשת

כתובים (ואפשר להבין את זה בהסתכלות על הקוד) על ידי אנשים מקוצועיים, שאני בספק אם הם לא מודעים לאפשרות ללמוד מהאינטרנט. זמן הפיתוח שלהם ירד אם הם יכתבו OO לפי דעתי. עדיין נראה לי מוזר.

nirtheking

New member
בישראל לפחות אין הרבה ../images/Emo3.gif

הכל בישראל מערכות מוכנות ואני לא מדבר על החברות אני מדבר על רוב האתרים הפרטיים. קשה למצוא היום אתרים איכותיים שלא מבוססים על מערכות מוכנות
בחו"ל אני לא יודע. גם הרבה אנשים בונים בפלאש את האתר שלהם (איך אני לא יודע) ובגלל זה לא רואים הרבה JS איכותי. תגידו לי גם VBS זה OOP?

ה"בעיה" עם OO של JS

הוא תמיכה חלקית בדפדפנים. בגרסאות האחרונות של IE ושל מוזילה יש כבר תמיכה טובה (במוזילה התמיכה יותר מלאה, אבל עדיין אפשר לעבוד). אם רוצים לתמוך גם ב IE 5 למשל זה כבר נהיה בעייתי מאד. באמת שפת סקריפט מפוספסת... כולם חושבים שפאר היצירה ב JS הוא Hover של תמונה

nirtheking

New member
אבל מי שכותב ASP לא חייב לבזבז

אותה ובטח שלא לחשוב על הדפדפן
משום ב-ASP אפשר לכתוב JS זה אומר שאפשר להשתמש ב-OOP מבלי לחשוב על הדפדפן כי עובדים עם זה בשרת ולא בלקוח
בקרוב (אחרי שאגמור ללמוד ג'אווה) אני אחפש חומר על OOP ב-JS ואתחיל ללמוד את זה (אם אני אזכור
) מביני עניין ב-JS לקחו את השימוש בו צעד קדימה והתחילו להשתמש ב-regExp (תבנית טקסט) שזה אחד הדברים הטובים ביותר שקראו לי בפגישה עם JS (וגם אחד מהקשים ללמידה
)

selalerer

New member
אני עשיתי קצת תכנות OO בJS ובינתיים

כל מה שעשיתי עובד בכל שלושת הדפדפנים שלי, Mozilla, Internet Explorer, Netscape Navigator.

למעלה