ג'אוה וג'אוה סקריפט

demultiplexer

New member
ג'אוה וג'אוה סקריפט

אני מעוניין להתחיל ללמוד לתכנות בסביבת אינטרנט. אני לא בטוח ורציתי לדעת יש גאוה וגאוה סקריפט. אם אני לומד גאוה אני אדע גם גאוה סקריפט או שאלו דברים שונים ?

demultiplexer

New member
המשך

כמו כן מה הקשר אם בכלל בין השפות c c++ c# והאם כל שפה שאני לומד בסביבת .NET אוכל להשתמש בה גם בצורתה הרגילה ? כלומר אם אני לומד VB.NET אם אדע לפתח יישומים כמו עם VB רגילה שקיימת לפני שיצאה טכנולוגיית .נט ?

demultiplexer

New member
המשך להמשך

מה אומר VISUAL בשפות התכנות ? נניח יש סי++ ויש ויזואל סי++ מה ההבדלים האם אם אני יודע ויזואל סי ++ אני יודע גם סי++ רגילה ?

The Albatross

New member
Visual

ויז'ואל אומר שאתה יכול לארגן את התוכנה שלך בדרך ויזואלית, משמע למקם דברים על התוכנית (כמו כפתורים וכאלה) בלי לעשות את זה ע"י שורות קוד.

demultiplexer

New member
הבנתי כמו WYSIWYG נניח DREAMWEAVER

עכשיו אם אני לומד מספר של ויזואל אני יוכל לשים כפתורים וכאלו ויזואלית ולא עם קוד אבל אם אני מחליט בכל זאת לשים את הכפתורים בצורה של כתיבת קוד ולא ויזואלית אז אם למדתי מספר של ויזואל אני אדע לעשות את זה ?

demultiplexer

New member
הספרים של הוד עמי בנושאי הויזואל.נט

האם אחרי שאלמד אותם אדע גם פיתוח שלא בסביבת .נט ?

The Albatross

New member
../images/Emo26.gif

C זו השפה שהייתה בהתחלה. ++C מתבססת על התחביר שלה, אבל מוסיפה לה רעיון חדש של תכנות - תכנות מונחה עצמים (OOP). #C היא שפה שלוקחת את התחביר של שתיהן, וממזגת אותן לרעיונות דומים, אבל צעד אחד קדימה. היא כוללת מנגנון לטיפול בזיכרון ופועלת לפי רעיון הCLR לפיו השפה לא מתקמפלת (מהודרת) לקוד מכונה אלא לקוד שאותו סביבת הדוט נט יכולה לקרוא ולתרגם אותו לקוד מכונה. VB.NET שונה מאוד מVB6 (הגרסה שלפני NET). אפשר להגיד שהן שפות שונות. #C לא הייתה קיימת בגרסא שלפני הדוט נט. ++C לא קשורה כמעט לדוט נט, אלא אם אתה משתמש בManaged Code. במקרה כזה, אתה לא תוכל להמיר תוכנית לVisual C++ 6.

nirtheking

New member
תיקון קטן

C$ זו העתקה של ג'אווה וטכנולוגיית DOTNET זו העתקה של טכנולוגיית ג'אווה (חוץ מהקטע של ריבוי שפות)

HaRmosh

New member
להגיד שטכנולוגיית .NET

היא חיקוי של ג'אווה מבחינת הקימפול לקוד ביניים, זה כמו להגיד ששני עיתונים מעתיקים אחד מהשני את השימוש בנייר. למה אני מתכוון ? זה רעיון מצויין, שימושי מאוד, חדשני - אבל לאף אחד אין זכות עליו. זה קונספט, וראוי לשימוש ע"י כל חברה שתרצה, גם אם זאת מייקרוסופט שכולם אוהבים לשנוא. רצוי שכולם יעבדו עם קימפול לקוד ביניים היכן שניתן, זאת לפחות הדעה שלי. לא התנסיתי אף פעם עם ג'אווה, אבל אני יכול להגיד ש-c# לפחות היא שפה נוחה מאוד, אינטואיטיבית והפיתוח בה מהיר מאוד - ולא מעניין לי ת'ביצה אם היא חיקוי של משהו אחר או לא.

nirtheking

New member
הכל שם מועתק מג'אווה אחד לאחד

עם כמה תוספות מיקרוסופטיות (איך לא). אז אם זה בסה"כ הכל קונספט תסביר למה מיקרוסופט נתבעו בגלל זה? (אם אני לא טעה הם גם הפסידו)

HaRmosh

New member
לפי מה שהבנתי התביעה לא עוסקת

בדוט נט, אלא טוענת שמייקרוסופט ערכה שינויים בג'אוה עצמה. התביעה, לפי מה שאני יודע, היא שהובילה לפיתוח דוט נט ככלי מתחרה - אלא אם כן אתה מתכוון לתביעה אחרת, ואז אני מתנצל מראש. ודבר שני - קונספט זה קונספט. תאר לך שהיה למישהו פטנט או זכויות יוצרים על הרעיון של קימפול תוכנית בשפה עלית לשפת מכונה - מה היית אומר אז ? זה גם קונספט לא ? על זה לא צריך להגן ?. מה שאני אומר הוא, שעם כל הכבוד לסאן - זה רעיון כללי, וקמפול לשפת מכונה כדאי שיהיה נחלת הכלל.

nirtheking

New member
התביעה הראשונה הייתה על VJ++

לאחר מכן היית עוד תביעה של SUN על C# (למיטב ידיעתי) יש הבדל גדול בין קמפול לשפת מכונה לקמפול לשפת ביניים קמפול לשפת מכונה לא יכול להירשם כפטנט כי זה דבר הכרחי לתכנות בעוד שקימפול לשפת ביניים הוא לא הכרחי כי אפשר להסתדר גם בלעדיו ה-VM של SUN הוא פטנט (רשום?!) ולדעתי למיקרוסופט אין שום זכות להעתיק את הרעיון הזה. (מיקרוסופט לא היו חושבים על זה לולא SUN) ובקשר ל-C$ לך תראה את הסינטקס של ג'אווה ושים לב ל"שונה" ולדומה (דגש על המרכאות)

HaRmosh

New member
בקשר לסינטקס אתה צודק,

אבל אני עדיין טוען שאי אפשר לבוא למייקרוסופט בטענות על השימוש ברעיון של קימפול לקוד ביניים. יותר מזה, אני בטוח שאם זאת לא הייתה מייקרוסופט, אלא חברה אחרת שהייתה משתמשת ברעיון הזה, ה"סערה" לא הייתה קמה, או שהייתה הרבה פחות מתוקשרת. עדיין אני טוען, שעל קונספט כזה אין לקחת בעלות - זה רעיון כללי, כמו קומפיילר, כמו סביבת פיתוח, כמו כל דבר דומה, שעליו אך אחד לא חושב אפילו לטעון לבעלות.

galh

New member
אתה צודק.

קוד ביניים קיים הרבה לפני JAVA, לדוגמא ב- Perl. אני גם בטוח ש- Perl היא לא הראשונה, למרות שאני לא יודע בוודאות.

demultiplexer

New member
ומה ההבדל בין שפה .נט לאותה שפה בלי

מה ההבדל בין שפה .נט לאותה שפה בלי הנט ? אם אדע להשתמש בנט אדע גם שימוש רגיל ?

IP yuval

New member
כרגע, .NET זה רק לכלבלבים של

מיקרוסופט. כלומר, השפה הזאת נוצרה ע"י מיקרוסופט בשביל לחזק את המונופול שלה במערכות הפעלה, כי תוכנות שכתובות בשפה הזאת רצות _רק_ על מערכות של מיקרוסופט (כרגע). מיקרוסופט כ"כ זקוקה למתכנתים בלעדיים, שהיא מוכנה לעשות הכל בשביל זה. לדוגמה, היא מזמינה "מתכנתים צעירים" לכנס שטיפת מוח על .NET עם כיבוד רב. לדעתי כדאי לך ללמוד שפות אמיתיות אחרות, שיאפשרו לך, בעתיד, לתכנת גם על מערכות הפעלה אחרות כמו: C, C++, JAVA, python, perl ועוד... ואם אתה רוצה ליצור בGUI, אתה יכול להשתמש בC++ וwxWidgets. זאת דעתי. מי שלא מסכים איתה, מוזמן לעשות עלי לינץ'.

benny kl

New member
dont agree

a link for .net for linux. http://www.dotgnu.org/ allso $c# includes stuff thats not in java, delagates for example.​

IP yuval

New member
_כרגע_

dotgnu או mono עדיין לא מוכנים לשימוש רחב, וגם כשהם יהיו מוכנים, אני לא חושב שיהיה בהם שימוש רחב.

למעלה