ג´.ד סאלינג´ר

ביאנה

New member
"התפסן בשדה השיפון"

שלום לכולם! התחלתי לקרוא את הספר קראתי בערך 50-60 עמ´ שגם אותם הייתי צריכה להכריח את כצמי לקרוא מתוך תקווה שזה הולך להשתפר ואז התייאשתי, זה ספםר משעמם בלי שום מסר!!!!!!! אני לא נוהגת לפסול ספרים, וגם לספר הזה נתתי הזדמנות הוגנת, אפילו שכבר בעמוד 10 ראיתי שהוא לא מעניין המשכתי לקרוא- רציתי לשאול : א. מה אהבתם בספר? ב. באיזה גיל קראתם אותו? (אולי קראתי אותו מוקדם\מאוחר מדי ביאנה

violante

New member
תראי...../images/Emo63.gif../images/Emo39.gif

העולם מתחלק לשני חלקים: אלה שאהבו את "התפסן" ואלה שלא אהבו את "התפסן".. אני נמצאת בחריגים- אלה שדעתם היא כזו: לספר אין תוכן מעניין במיוחד ורצף העלילה שלו לא מתקדם לעבר איזה שיא, ואין מתח - אבל קריאת הספר מלמדת המון על חיים של נער בגיל מסויים, בתקופה מסויימת, ובמקום מסויים, זה מלמד על תפיסות חיים שונות, על חלומות.. - זה מה שאת לוקחת מהספר אחרי קריאתו- זה מה שנשאר איתך אחרי.. ולא אם הוא יצא עם ג´יין או אם אחותו או עם זונה- זה באמת שם רק בעקיפין - המסר הכללי וצורת החיים המסויימת הזו היא מה שאני לפחות לקחתי מהספר הזה.. אחת הגדולות שלו היא שהוא החזיר המון בני נוער לחיק הספרות לאור השפה הנמוכה והקרובה לליבם - עוד משהו שאפשר ללמוד ממנו הרבה (השפה.. כי שפה זה תרבות..) ! בקיצור, אני לא הייתי לוחצת עלייך לסיים את הספר אם את לוחצת על עצמך - כי אז זה באמת לא כדאי ולא מפיקים מכך כלום.. אני לפחות מקווה שממה שהספקת לקרא - זה תרם לך קצת.. violante

Major Thom

New member
אני מניחה שפשוט נורא הזדהיתי עם

הולדן. אני יכולה להבין אותו, הוא מזכיר לי קצת את עצמי. קראתי אותו בפעם הראשונה בגיל 15, נראה לי. ומאז עוד המון פעמים. אחד מהספרים האלה שבכל קריאה מגלים עליהם משהו חדש. אבל כמו כל הספרים החשובים האלה, אלה שנחשבים קלאסיקות במובן זה או אחר, אפשר או מאד לאהוב אותם, או ממש לשנוא אותם. תלוי איזה בנאדם את.

burton93

New member
ג´.ד סאלינג´ר

קודם כל - הוא/היא גבר או אישה? דבר שני - כולם יודעים שהוא/היא כתב/ה את "התפסן..." האם יש עוד ספרים שלו/ה?

ציפי ג

New member
זו הפעם השניה השבוע

שמישהו מחלק את העולם לפי מי שקרא מה. הקודם חילק את העולם לפי מי שקרא את שלושת המוסקטרים ומי שלא. מי שקרא את שר הטבעות ומי שלא. מזל שיש בעולם כל כך הרבה אנשים שיכולים להתחלק.

Logen AA

New member
הוא גבר

לגבי הדבר השני- אין לי מושג ואני חושבת שלא.

*GormE*

New member
ראיתי פעם תוכנית עליו, הוא היה

מתבודד והיתה לו מעין אהבה נכזבת

pizdiloch

New member
ועוד קצת על סלינג´ר...

אומרים שלאחר שכתב את התפסן הוא התבודד בביתו עד סוף ימיו. יש תמונה אחת נדירה שלו, שהצליחו לצלם אותה כשיצא להשקות את הגינה, וזה הכל. אגב, כל מי שלא קרא את התפסן עדיין - חובה! עוד משהו, מישהו קרא את "המחברת הגדולה"?

פרמיר

New member
אני אישית לא אהבתי...

כן, אני יודע שהספר הוא הרבה יותר עמוק מהרובד של העלילה, אבל עדיין אני חושב שעומק ורעיונות צריכים לבוא עם עלילה מרתקת, ולא במקומה. ובתפסן פשוט אין עלילה.

סאלינגר כתב עוד ספרים

שאפילו תורגמו לעברית אבל אף אחד מהם לא הפך למה שה"תפסן" הפך - ספר קאלט למתבגרים. ואת המחברת הגדולה קראתי לפני שנים. לא זוכר הרבה מעבר לכך שהספר מרתק אבל די פאתולוגי.

edrynaf

New member
זאת בדיוק הנקודה

נכון שאין בתפסן עלילה מיוחדת (או עלילה בכלל),אבל זו היחודיות שבו.סלינג´ר היה הראשון שהעז שלא להוביל את הקורא דרך המחוזות הרגילים (אקספוזיציה,תפנית...),הוא היה חלוץ. הוא פשוט לקח כמה ימים מחייו של נער ממורמר וגרם לך לראות את הדברים דרך עיניו,חיים כמו שהם, ללא דרמיטזציה ספרותית. בדרך כלל מי שמצליח להזדהות עם הדמות אוהב את הספר מאוד,האחרים משתעממים.לטעמי גם לגיל הקורא ישנה חשיבות עצומה שכן אין יותר מדי אנשים בגיל העמידה שיכולים להזדהות עם "פריק" מתבגר. סתם עובדה-בכיסו של רוצח ג´ון לנון נמצא "התפסן",בגדול הספר הזה נחשב לתנ"ך של האאוטסיידרים.וזה הופך את סלינג´ר...

ציפי ג

New member
אולי

בגיל ההתבגרות לא הייתי ממורמרת מספיק כדי להזדהות עם הדמות חסרת התוחלת הזו.

ביאנה

New member
לדעתי המהומה הגדולה סביב התפסן

נוצרה כי לרוצחו של גון לנון היה את הספר הזה בכיסו וזה בעצם ייצג בכך קבוצה מסויימת של אנשים... תקנו אותי אם אני טועה... ביאנה

ברור שיש לזה השפעה

אבל הספר היה פופולארי גם קודם ע"פ אבא שלי. אני מאוד אהבתי את הספר, על הנער שלא מסתדר עם הסדרה, והופך את כולם למשוגעים ואותו לשפוי, ועל הניתוח המקסים שלו, ובכלל, אני מאוד מזדהה איתו בעניין של המזויפים, אתם יודעים מי הכי מזויף? ניר חכלילי מ"פספורט"!!!!!!! הוא כזה מזויף!!!!

למעלה