ב"ט, לל"פ, חזל"ש.

אבל חזאי מטאוטק בכל הזדמנות הבטיחו שלג

הציבור הרחב לא מכיר את הפורומים.. אבל חזאי מטאוטק היו הסיבה העיקרית לפיתוח האשליות המוגזמות ומה עם דני רופ שנתן סיכוי גבוה לירידת שלג בירושלים וסיכוי בינוני להיערמות עד 5 ס"מ בקיצור אי אפשר להאשים רק את "חזאי" פורומים ואת בועז דיין

מסכים לגבי מטאוטק

לגבי תחזית ערוץ 10 - הסיכוי הגבוה לירידת שלג (ללא היערמות) התממש. מטחי שלג נקי נראו ברחבי ירושלים כולל איפה שאני ביקרתי (אזור הרחובות הילל-שמאי). סיכוי בינוני להיערמות (5 ס"מ מעולם לא צויין. המצאה שלך) = או שכן או שלא. פיפטי פיפטי. זה היה הספק הגדול, וכשיש ספק כזה מותר ואף חובה לשדר אותו לציבור.

tamirzak1

New member
ואם רק תראה את התגובות התינוקיות

כששאלתי מה הקשר בין התחזית (ליום חמישי ועכשיו כמובן גם לשבת) לבין המציאות תבין עם איזה מחפשי אגו אנחנו מתעסקים כאן. כל חזאי מקצועי וחזאי חובבן מחפש עכשיו תירוצים והסברים כאילו שהתחזית שנתנו ליום חמישי ולהיום היתה בדיוק כפי שהיה במציאות. כשכולם חזו ליום חמישי גשם לפרקים מהצפון ועד צפון הנגב עד אחה"צ , ירדו גשמים מקומיים בשעות אלו (ובכלל לא המקומות) פרט לרכבות צרות והיום, מעונן חלקית ויום לטיולים (פרט לרוח , צדקו במשהו). ראיתי תחזיות של 30-50 ס"מ שלג ברמת הגולן. ראיתי תחזיות (ערוץ 10 ועוד) על 100 מ"מ במרכז. פרט אולי למשהו מקומי , בינתיים (ומודגש בינתיים) אנחנו לא קרובים לזה. קרוב לודאי ששוב כל חובבי האגו יתנפלו , אבל מה לעשות , המציאות (עד עכשיו) מנצחת כל תחזית.

חזאי 15

New member
תקנו אותי אם אני טועה השיא ה850 לפנינו??

-2 אצל ברנקל ואיסי ואפילו גפ"ס לשעות הצהריים-ערב.?

חזאי 15

New member
ברור לי ששלג לא יערם כבר מתחת ל900 מטר..

אבל עדיין נתונים של -25 על -2 על -11 יכולים עדין להניב שלג במידה ויהיו משקעים עד שעות הערב. אבל רום קפאון כזה יכול להביא לשלג במעבר ענן מעל 800-900 מטר.

למרות שאין טעם להתווכח איתך.. אבל זו לא המצאה

שלי.. אולי של דני רופ באחת התחזיות שלו לפני יומיים שלושה נתן תחזית שלג לירושלים לפי סיכויים סיכוי שירד שלג = גבוה סיכוי להיערמות עד 5 ס"מ = סיכוי בינוני סיכוי להיערמות עד 10 ס"מ או יותר = נמוך או מאוד נמוך (לא זוכר בדיוק)

בועז ד

New member
יום חמישי כמדומני,גם בערוץ 2 נתנו 10 ס"מ

בירושלים-אלעד זהר היחידים שנתנו שלג שלא יערם בירושלים (אפילו לא לשכבה דקה) הם השמ"ט. כל השאר נתנו ועוד איך...ממטאוטק ועד כל ערוצי הטלווזיה. בועז

אוקיי,

אני לא זוכר את ציון המספר 5, אבל זה לא עקרוני. נניח שאתה צודק. גם אז - מה הבעיה עם תחזית כזו? היא מעבירה לצופה שיש סיכוי טוב לשלג באוויר (
), שרוב הסיכויים שלא מדובר באירוע שלג משמעותי (
) ושהשאלה הגדולה - זו שאנחנו לא יודעים את התשובה עליה (ומותר להביע ספק מאשר לזרוק סתם תשובה חד-משמעית) - היא באשר להיערמות קלה.

בקיצור האחריות לא רק על "חזאי" הפורומים

למספר גדול מהחזאים המקצועיים יש אחריות על החגיגה וההגזמה התקשורתית סביב המערכת הזו..

bennyfromabba

New member
אתר ACCUWEATHER דייקן להפליא!

או להחריד, לפנטזיונרי השלג "החובבים" שביננו... לא דיבר על שלג בשום שלב שהוא ובצדק. כל אחד יודע ש"גבולי" זה לא!

רק לא מובן ההתעקשות ביומיים האחרונים על גשום וסוער בשבת כאשר היה די ברור שמשקעים לא יהיו הצד החזק של היום. אאל"ט זו הפעם הראשונה השנה שהשמ"ט הוציא תחזית עם המילה גשום - דווקא ליום בו הצפי היה מתון בהרבה מימים אחרים העונה.

tamirzak1

New member
שבת "גשומה". 0 מ"מ באשדוד היום מהבוקר

ולא רק באשדוד לא ראו היום גשם . יום "גשום" וסוער עאלק . רוח כן , גשום (כאן) לא.

noamro3f

New member
נא לא להתלהב - המערכת מסתיימת כשהיא מסתיימת

חזרתי עכשיו ממירון - סופת שלגים ירדה בשעות הצהרים. שלג קל ירד גם בסאסא ובפאסוטא. עד כמה שאני זוכר הם פחות מ-700 . חוץ מזה שהשמ"ט נתן תחזית שהשנה תהיה שנה שחונה - לדעתי בצפון המשקעים כבר עברו את הממוצע ואנחנו עוד לא סיימנו. אז לדעתי הם צריכים לשבת בשקט עד שישכחו להם את כל הפאשלות

gal oz

New member
בפרדסיה קר מאוד! 8.9 מע' 65% לחות

רוחות חזקות. לחץ אוויר-1009 מ"ב.

0צחי0

New member
ברח לי..

משואה 3.4 ניות 4.7 ארנונה 3 עיר גנים 3 רמות 5 אבו דיס 5 גילה 2 הדסה 3 ג. זאב 4 כמובן שאלו לא טמפרטורות לשלג, בטח לא להיערמות. גראםול ומשפחת המשקעים הקרחיים, אולי כן. כצפוי, חוסר בתאי סיבי (דובר על זה לא אחת), מונע צניחה נוספת ומקומית של הטמפרטורה באזור התא, מה שבהחלט היה מוריד את רום השלג.

למעלה