בת 3

נאשא

New member
בת 3../images/Emo213.gif

אני יודעת שפה יבינו אם אגיד שקשה לי עם ימי ההולדת שלהן. זה אמנם נהיה יותר קל, והשנה כבר עשיתי ממש חגיגות על דעת עצמי, אבל לדבר על זה עוד קשה. הנה, ביום שישי הייתה הגברת בת 3, ורק עכשיו אני מביאה את עצמי לידי כתיבה. טוב, גם הדלקת ריאות שלי, שאני חייבת לצאת ממנה עד שבת לא עוזרת ממש... על החגיגות בגן כבר שמעתן, המצלמה בלה בלה, ובבית עשינו "מסיבת תה"
כהילכתה, על פי בקשת החוגגת
: היא רצתה מסיבת תה. שאלתי מה זה מסיבת תה? והיא הסבירה שזו מסיבה שמדברים בה קודם ורק אחר-כך אוכלים ושותים תה. וכך היה: אמא שלה נכנסה לאינטרנט ולמדה מה זה מסיבת תה, והכנו לפי הספר סנדוויצ'ים פתוחים של מלפפון וחמאה, גבינה וסלמון, וסלט ביצים, עוגות סקונס שאבא אפה שהוגשו חמות ישר מהתנור עם ריבה וקצפת, והרבה הרבה תה אנגלי. הזמנו חברים טובים וגם את שתי השכנות הזקנות והמאד אנגליות שלנו, שאוהבות אותן כאילו היו נכדות/ נינות: סורגות להן, תופרות להן, קונות להן ומאד מאד אוהבות ומחכות לכל הזדמנות שנופיע אצלן בדלת. חשבנו שלא תתכן מסיבת תה בלעדיהן, וצדקנו. לקינוח אמא הכינה עוגת "קנקן תה", והתמגוצ'י שלי הייתה שותפה מלאה לקישוט והסבירה מה היא רוצה שיהיה "מצויר" על העוגה. הדבר היחידי שלא היה לו מקום היה קשת בענן, אז עשינו ענן עם
וכמה
גשם, וזה ריצה אותה. כמובן שלא הורשנו לאכול עד שלא דיברנו מספיק. הילדים שיחקו והכינו בעצמם תה וכשהגיעה העוגה היא לא הפסיקה לקפצץ מאושר ולספר לכולם איך היא ואמא הכינו את העוגה, ואסור לגעת עד שמכבים את הנרות! לקראת הסוף נענע וג'ינג'י השרקניות החדשות יצאו מהכלוב לסיבוב מזל טוב והיא הייתה בעננים! בסוף היו שקיות עם הפתעות, וכשכולם הלכו היא ביקשה שכולם יבואו שוב ליומולדת שלה גם מחר
. היא ממש הייתה מאושרת: שמחה, צוחקת, קופצת, מרוגשת ופתוחה. בטריטוריה הפרטית שלה היא פשוט מהממת. אחחחח, אני מתה עליה. קטנה-גדולה שלי (לחשוב שבגילך אני עוד הייתי בת יחידה, ואת כבר אחות מנוסה ואוהבת). את מביאה לי אור לחיים. אין רגע משעמם איתך, הכל מעניין וקסום, מאתגר ומלמד. את ילדה מדהימה, רגישה, קשובה ואוהבת. את מטפלת בגורונה באהבה ודאגה אמיתית ומקבלת הערצה פי כמה, ובכלל, יש לך עדת מעריצים מגדול ועד קטן. ברגעים האלה שבהם את מבקשת שאמא תקח אותך למיטה, ואנחנו מתחבקות חזק חזק ואני שרה לך שיראו שאנחנו מדברות על ענייני היום (ומתכננות יחד עוגות יומולדת
), אני יודעת שדרכך למדתי שאפשר לאהוב גם מתוך כאב, ושאת עולם ומלואו, מיוחדת יפה והכי הכי שלי. מזל טוב ילדת קסם בת 3 ו-5 ימים.

נאשא

New member
את הצד השני אפשר לראות

אמנם בתמונה הראשונה, אבל אני מאד גאה בפרטים. תמיד ידעתי שיש לי סבלנות לדברים כאלה, אבל כשזה בא מאהבה, זה ממש לא להאמין כמה הסבלנות הזאת נמתחת. יחד עם זאת, אני מודה שזה מוגבל כרגע לפעמיים בשנה
... ומזל שיש בין ימי ההולדת 6 חודשים

happy

New member
כמה היא יפה

והעוגה מדהימה. לא ידעתי שאת כלכך מוכשרת. וואו

נאשא

New member
חבל לך על הזמן טעימההההההה

הבפנוכו זאת עוגת שוקולד עשירה משו משו, מאלה שהן כמו פאדג'. עוד מעט אני אלך להביא ת'מתכון כי הוא שווה בטרוף (וגם טוב לעוגות שרוצים לחתוך או להתעסק איתן כי העוגה לא אוורירית ולכן לא מתפוררת). הבחוצו זה קרם שוקולד לבן ושמנת שקיבלתי את מתכונו מחברה שעשתה קורס קונדיטורים (כי קרם מחמאה זה עם כל הכבוד דוחה, ובבצק בסוכר אין סיכוי שאני מפסלת). בקיצור, עשיר וטעים בטירוף. למחרת בבוקר חתכתי כל מה שנשאר לפרוסות והקפאתי כי רק מלראות אותה נהיה לי sugar rush

נאשא

New member
../images/Emo212.gifהנה המתכון לעוגת שוקולד../images/Emo212.gif

הכי עשירה שאני מכירה. עטירת קלוריות גם כן ללא ספק, אבל בחיי שאי אפשר לאכול ממנה הרבה, וזאת אני שאומרת את זה! ממליצה לנסות גם לשים אותה במקרר- זה הופך אותה לחוויה אחרת לגמרי. עוגת היומולדת של התמגוצ'י: 3 כוסות קמח רגיל 1 כוס אבקת קקאו טובה 3 כוסות סוכר כוס וחצי חלב 1 כפית מלח 3 כפיות אבקת אפיה 3 כפיות תמצית וניל טובה 225 גרם חמאה רכה את כל זה לערבב היטב במקצף בלון או מיקסר ידני לפחות 5 דקות ואחר כך להוסיף: 3 ביצים (להבליע לתערובת כל אחת לחוד) 60 מל' שמנת מתוקה כפית אבקת קפה נמס להמשיך לערבב אבל ממש לא הרבה, רק עד שהכל הופך לתערובת אחידה. לאפות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות צ' למשך שעה ו-20 דקות. טעיייייייייים. בתאבון.

../images/Emo25.gifתודה רבה../images/Emo141.gif

שמרתי את המתכון בספר המתכונים שלי במחשב תחת השם - עוגת שוקולד ליום הולדת של תמגוצ'י

נאשא

New member
הציפוי כדלהלן: מאד פשוט../images/Emo211.gif

זה נקרא קרם שוקולד ושמנת והעקרון הוא כזה:
מצרכים: שמנת מתוקה שיש בה לפחות 40% שומן ושמתאימה גם להקצפה וגם לבישול שוקולד (בעקרון מריר וכמה שיותר % מוצקי קקאו כך טוב יותר. אם רוצים קרם צבעוני כמו שלי משתמשים בשוקולד לבן ומוסיפים אחרי ההמסה טיפה או שתיים של צבע מאכל).
כמויות: בשביל קרם לעוגה שצריך להיות די נוקשה סה"כ, צריך יחס שווה של מל' שמנת לגר' שוקולד. כלומר, אני השתמשתי ב-300 מל' שמנת ולכן גם ב-300 גר' שוקולד, וזה הספיק לכל העוגה בנדיבות.
אופן ההכנה: שוברים ת'שוקולד לקוביות (בקערת זכוכית עדיף) מחממים את השמנת (לכן היא צריכה להיות מתאימה לבישול) עד לסף רתיחה, ומיד מעבירים לשוקולד שנמס בזכותה במהירות. מערבבים היטב היטב לעיסה אחידה. אם משתמשים בשוקולד הלבן אז זה הזמן להוסיף צבע מאכל (בעדינות! גם לא צריך הרבה וזה גם לא הכי בריא). כשמתקרר לטמפ' החדר מעבירים למקרר לקרור עמוק של לפחות 5 שעות! מוציאים מהמקרר ומקציפים במקצף ידני דקה או שתיים ונזהרים שלא יהפוך לחמאה (למרות שאם זה עם שוקולד מריר אז סביר שזה לא יקרה. עם השוקולד הלבן כן צריך להזהר ולהקציף מעט מאד נגיד 20 שניות, רק עד שיש בקרם אווריריות). זהו, מורחים. זה קל ונוח לעבוד איתו בעיקר כשהוא קצת מתחמם לטמפ' החדר כי זה נהיה כמו שוקולד למריחה (ואם כבר מזכירים שוקולד למריחה הנה עוד טיפ: בינינו, אם רוצים לחסוך עבודה, לוקחים שוקולד למריחה טוב כמו נוטלה, ומשתמשים בו! בעיקר לעוגה שאחוריזה זורקים עליה סוכריות).
הקישוטים: קניתי כלמיני סוכריות גומי מיניאטוריות בכל מיני צורות (דובים, אנשים, בקבוקוני קולה), וכמובן עדשים, והתחלתי לשחק... כמו שכבר כתבתי: אופה עוגות פעמיים בשנה ורק החל מגיל שנתיים כך שהגורונה עוד לא זכתה לאחת, ואי"ה אשמח מאד לאתגר באוקטובר, לא לפני. אבל כשאני כבר נכנסת לזה, אני הולכת עם זה עד הסוף.

אמאדובה

New member
תודה!

אלעד כבר הודיע לי מראש שהשנה הוא רוצה שוב עוגת רכבת (כמו בשנים הקודמות), אבל אולי נתפרע ביומולדת של יערה

../images/Emo49.gifכמה מרגש!

איזו מתוקה וחכמה היא, תמגוצ'י שלך
קסם של ילדה
והשולחן מקסים! אהבתי
נשיקות
מירי

ברבי28

New member
אוי נאשא איך ריגשתותי ...

מה עשית לאישה בהריון, מזל טוב ענקי וטפו על כוווולכם

נאשא

New member
תודה ברביונת

הוספתי את המתכון לעוגה למעלה לשאלתה של מירי. אני אומרת לך את זה כי את בעניינים האלה.

רינת200

New member
ואוו

כל מה שיש לי להגיד, לגבי הכיבוד והילדה לא מכירה ילדים שמזמינים סנדויץ מלפפון לארוחת יום הולדת... הרבה ימים שמחים

נאשא

New member
היא באמת מיוחדת

ורק שלא תתקלקל לי. תודה על המחמאות.

אמאדובה

New member
מזל טוב לתמגוצ'י ../images/Emo213.gif

איזו ילדת קסם, ואמא שלה שתביא לה את הירח רק אם תבקש
המסיבה נשמעת מופלאה ממש (ועל העוגה אני בכלל מזילה ריר מול המסך)

למעלה