בת 11 חודשים

בת 11 חודשים

יש לי תינוקת בת 11 חודשים (תאומה)ויש לי משהו שמאוד מטריד אותי בה.
תמיד כשאנחנו עם אנשים , אחותה מיד מתחברת לילדים ורוצה לשחק איתם, לעומתה, אחותה תמיד תיהיה בצד ותשחק עם עצמה, אם זה פארק, אז היא תזחל לדשא ותחשק עם הדשא וכאלה...
מדובר בתינוקת חייכנית, שבמבצעת פעולות כמו: שלום, כפיים, קוקו, ידיים על הראש, כששואלים איפה אור היא תסתכל על האור שנמצא בחדר , כשאני מבקשת ממנה נניח לחזור אחרי אחרי הברות היא מבצעת...אבבא, דדד, וכו' .
מבחינה מטורית היא מתפתחת יחסית לאט ורק לפני שבועיים החלה לזחול גחון.
היא מטופלת במרכז להתפתחות הילד .
השאלה שלי היא האם זה משהו שצריך להדליק לי נורה אדומה? שהילדה שלי לא מתחברת לילדים בני גילה?כשהיינו שבוע שעבר בפארק, נגע בה ילד בן גילה והיא בכתה
חשוב לי לציין בנוסף, שאם אחותה בבית לפעמים יש אינטרציקה של חיוכים, צחוקים וכאלה , לרוב זה מריבות על צעועים, שהיא מושכת בשיער של אחותה או גונבת לה את המוצץ מהפה ...או כשרואה אותה בבוקר אז מחייכות אחת לשניה.
בגן אמרו לי שהיא חוטפת מוצצים לילדים, שזה סוג של אינטרציקה עם ילדים...
בנוסף, יש לה מין תנועה שהיא עושה ביד כמו שלום, פתיחת וסגירה של כף היד רק ביד אחת כשהיא מתרגשת (או לא רק)
חשוב לציין שאין לה בעיות שינה בכלל, נכנסת לישון בשעה שבע וחצי בערב עד למחרת בלי לזוז

היינו אצל נוירולוג ילדים לפני כחודשיים בערך שאבחן ילדה עם טונוס שרירים נמוך ועל כן ההתפתחות האיטית. רע לי שאני בחונת אותה בכל דרך אפשרית, אבל מאוד חשוב לי לדעת האם יש לילדה שלי בעיה כלשהי בכדי לעזור לה..
אשמח לשמוע את דעתכם.
יכול להיות שזה עוד מוקדם אבל עדיין...

schlomitsmile

Member
מנהל
על פניו, יש סיבות למעקב ואת מספרת שאתם אכן במעקב.
האם העלית בפני נוירולוג הילדים את מחשבותייך
לגבי האפשרות שיתכן שהיא על הספקטרום?
לא כל נוירולוג מתמחה באיבחון על הספקטרום,
אז אם את לא שקטה, שווה לפנות לאיבחון,
ולו כדי לקבל תשובה, תהיה אשר תהיה.
מה שכן, אני בספק אם מישהו יאבחן תינוק/ת לפני גיל שנה וחצי.

אפי1607

New member
היא עדיין מאד צעירה

אני יכולה להבין מדוע את דואגת, עם זאת הבת שלך מאד מאד צעירה, גם אם יש "מאפיינים" של הספקטרום בהתנהגות שלה, זה לא אומר שהיא על הספקטרום.
העובדה שהיא לא מתחברת לילדים בני גילה אינה מעידה דווקא על אוטיזם, היא יכולה להעיד על ביישנות.
צריך לעקוב. יש ילדים שבינקות יש להם כל מיני התנהגויות ורגישויות שמאד מזכירות את הספקטרום, אבל זה לא מחייב שהם אכן שם.

כאמור חשוב להמשיך ולעקוב. אם דאגותייך מתגברות כדאי לנסות לקבוע תור אצל רופאה התפתחותית.

בהצלחה

nirity1

New member
נשמע לי ממש מוקדם לדעת משהו

זה שהיא משחקת משחקים כמו כפיים וקוקו זה טוב. גם זה שהיא מראה הבנה כששואלים אותה משהו...
זה שתינוקת בת 11 חודשים בכתה כשנגעו בה בפארק זה לא בהכרח חריג
ואני לא בטוחה שבגיל הזה אמורים לשחק משחקים חברתייים עם ילדים אחרים.
ממה שאני זוכרת ( יכול להיות שאני טועה ) בגיל שנה וחצי בערך מתחיל להתפתח משחק מקביל ( לא ממש משחקים ביחד אלא ליד )

לדעתי ההתנהגות שלה כלפי הילדים היא תואמת גיל.

ילד בגיל שנה לא אמור לשחק עם ילדים אחרים.

תודה רבה על ההתייחסות המהירה

אםנה שוב לנוירולוג שהיא הייתה אצלו...
בעניין התנועות עם כף היד, זה מה שנקרא " נפנוף"?
היא םםשוט סוגרת ופותחת את כף
חשוב לציין שהילדה מאוד סקרנית, אוהבת שאני שרה לה שירים, מסבירה לה, הקליטה שלה מאוד מהירה, מלמדת אותה משהו, נניח "זה אור" למחרת בבוקר היא תדע לומר לי איפה האור..
ידיים למעלה על הראש...היא מבינה מה אני מבקשת ממנה לבצע .
בנוסף, תמיד יש קשר עין איתה והיא עונה לשמה כמעט תמיד.
הדברים שמפריעים לי זה החיבור לילדים בני גילה (לאחיינים שלי למשל שהם גדולים יותר היא כן מתחברת ונקרעת מחצחוק מהם...בני 6-7 ) והתנועה בכף היד...
אגיד את התחושות שלי גם בהתפתחות הילד יש לי פגישה איתם בעוד כשבועיים ואבדוק...
חשוב לי לציין שאת תחושתי סיפרתי בטיפת חלב והיא שללה לחלוטין לאחר בדיקה קצרה אך אני נוטה להאמין שהם לא מוסמכות לזה.

dina199

New member
תנועת ידיים יכולה להיות טיק.

ובגיל 11 חודש באמת מוקדם לדעת, ולפי מה שאת מספרת גם איו יותר מדי סימנים.
אבל כרגיל, כשמודאגים , הכי טוב לפנות לאיבחון מקצועי.

nirity1

New member
אולי היא מנסה למחוא כפיים ?

ושוב בגיל הזה לא אמור להיות חיבור לבני הגיל.
משחק משותף מתחיל בגיל שנתיים בערך. בגיל שנה וחצי עד שנתיים משחק מקביל
שאני אסבר לך את האוזן - בגיל הזה הבן שלי לא ידע ידיים למעלה , לא ידע לענות לשאלות כמו איפה אור, לא חיכה לאישור ממני כשהוא הצליח עם משהו, בגיל הזה הוא לא ענה לשמו,בגיל הזה היתי מורידה אותו במעון והוא אפילו לא היה מסתכל עלי כשהייתי הולכת.
אני חושבת שיכול להיות שלתאומות שלך יש אופי שונה ( כמו להרבה אחים ואחיות )
אתם במעקב בהתפתחות הילד לגבי טונוס השרירים וטוב שכך.

כשהיא מנסה למחוא כפים אני יודעת

כי היא מוחאת, פשוט היידים בגלל הגמישות והטוסו לא נפגשות אחד עם השניה אלא כמעט...
הכף יד שנפתחת ונסגרת זה רק ביד אחת וזה כשהיא מתרגשת או רוצה משהו שמתי לב...

מה שכן כשאני מגיעה לגן בצהרים, אם אני לא מרימה אותה אלא את אחותה היא מיד פורצת בבכי, כשאני הולכת מהגן היא לא ממש מתסכלת לכיווני אבל ככה גם אחותה כי יש המון גירויים והיא גם נורא אוהבת את הגננת אז ישר מחייכת וזוחלת אליה.

תודה רבה על התשובה!

רנה73

New member
אולי זה משהו כמו "תני לי"?

התנועה עם כף היד הכוונה...
אולי היא מתרגשת ממשהו שהיא רוצה ובגלל טונוס השרירים הנמוך לא מצליחה להרים בצורה אפקטיבית את כל היד וזאת דרך הסימון שלה ל"רוצה את זה"?

גם יכול להיות , לא חשבתי על זה בצורה כזו

אבל אנסה לשים לב יותר ויותר למתי זה קורה ואכתוב בשביל להגיע לנוירולוג ולהתפתחות הילד מוכנה...

עוד משהו

כשאנחנו משחקים בבית,אנחנו משחקים במשחקי סיבה ותוצאה והיא מראה הבנה מלאה
נניח ללחוץ על כפתור בכדי שחיה תקפוף ממנו, אז היא תלחץ, הוא יפתח, והיא תסגור מחדש..
או הכנסת קוביות לתוך קופסא עם צורות, אני שמה לה את הצורה במקום המתאים והיא לוחצת בשביל שזה יכנס והיא גם יודעת מאיפה להוציא אצת הצורות שוב..
טוב מקווה שזה סתם חששות...

לדעתי, היא מחוננת

וגם אני חושבת שאת סתם דואגת. התנועה בכף היד נראית לי כמו דרך לומר שלום.

תנסי לראות אם את מראה לה משהו ומצביעה לכיוון אם היא מסתכלת לשם. זה מראה על קשר עין משותף, כששתיכן מסתכלות לאותו המקום, אחרי שהפנית את תשומת לבה למשהו.

נשמע לי שאין מקום לדאגה (גם אם היא עדיין לא תעשה מה שכתבתי, זה קצת מוקדם).

חחח הלוואי

היא כן, אם אני אומרת לה נניח , תראי ואני מצביעה על משהו, כמו הדוגמה עם האור אז היא מסתכלת על האור ובעצמה מרימה את היד לעבר האור (בלי להצביע עדיין אלא את כל היד לעבר האור) זה סימן טוב?

זה סימן מעולה לתקשורת!

זה שהיא מצביעה עם כל היד זה טבעי בגיל הזה. ילדים אמורים להתחיל להצביע עם אצבע אחת אחרי גיל שנה. וגם אם זה יקרה מעט יותר מאוחר זה לא קשור לתקשורת אלא למוטוריקה. העיקר שהיא מרימה את היד לכיוון שאת מראה לה.

תודה רבה, את ממש מכניסה אותי לפרופרוציה

הפולניה שבי כבר ממהרת לחשוב על כל מיני דברים אחרים.איתי שי לה תקשורת מעולה, תחכה פידבק ממני (נניח לכל הכבוד כשמצליחה לזרוק כדור אלי או להכניס קוביה לתוך קופסא) , תצחק איתי, תושיט לי יידים שאקח אותה, תצביע עם היד לאן שאני אצביע...הבעיה רק עם ילדים אחרים ושלא ממש " משקחת איתם" כשהם בסביבה...

מבטיחה לעדכן,, ושוב, תודה רבה רבה לך!

ילדים בכלל לא אמורים לשחק עם ילדים אחרים

בגיל הזה.

אפילו בגיל מאוחר יותר הם משחקים אחד ליד השני, ולא אחד עם השני.

עד גיל שנתיים ילדים משחקים אחד ליד השני ובמקביל אחד לשני, אבל לא מתייחסים אחד לשני. בגיל שנתיים הם רק מתחילים לשחק אחד עם השני, אבל גם לא עם הרבה ילדים, אלא עם ילד אחד בלבד, ולא בקבוצה. בגיל שלוש ילד כבר יכול לשחק עם שני ילדים. הכל כמובן בערך ואם זה קורה טיפה יותר מאוחר זה לא אמור להדאיג.

dina199

New member
סימן מעולה

הבעיה העיקרית (והמטופלת) שלכם זה טונוס שרירים נמוך (שייתכן בגלל זה היא עדיי ןלא יכולה להפעיל את האצבע להצבעה) . עניין פיזי לחלוטין.
נראה לי שבינתיים אין טעם לחפש דברים אחרים.
ואם הם יהיו, הם יצוצו בלי שתחפשי אותם

schlomitsmile

Member
מנהל
יתכן לגמרי שזה "סתם חששות"
בכל מקרה אין סתירה בין להיות מאד נבון ללהיות על הספקטרום.

נכון, בגלל זה שאלתי כאן

כי אני יודעת שאין קשר ביניהם וזה יכול להיות ילד מבריק רק עם בעית תקשורת עם אנשים.

מהם הדברים שהיית מנסה לראות? איך אני יכלה בינתיים לבדוק האם באמת יש לילדה בעיית תקשורת או שזה סתם חששות שלי?

למעלה